Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Satelitski internet
PostPoslato: 08.01.2006. 09:07:40 

Pridružio se: 02.02.2005. 15:38:07
Godina: II
Smer: IS
3 pitanja u vezi satelitskog neta...

Da li se danas isplati uvoditi satelitski internet? Koje su mu mane i prednosti? Kakav je odnos cena/kvalitet u odnosu na ADSL i Wireless? Takodje me zanima da li dobijamo i satelitske tv kanale kada se pretplatimo na net? Onih 1000+ kanala...

Hvala

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.01.2006. 11:31:13 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.06.2004. 15:40:38
Godina: Apsolvent
nemam satelitsku ali ovoliko znam:
da bi imao satelitski net potrebno je da imah i odgovarajucu opremu, a kad je vec kupujesh mozeh da to uradish kod nekoga ko ce ti i podesiti tanjir na neki satelit (za mizerni paushal), tako da ako to uradish uz satelitski net cesh dobiti i zeljene ti kanale (poznajem choveka koji ima 4000+ kanala ... kaj ce mu qrazz toliko. ja ne stizem ni da gledam mojih 60-ak...)

hmmm.. kvalitet ... CHUO sam da ti protok znatno opadne chim se naoblachi (sasvim logichno s'bzirom da kad se napravi zeshce sranje od oblaka i mojoj kablovkoj se *j*** pola satelitskih kanala)!!!!

e,sad da li je isplatljivo... pazi, gledaj svoje REALNE potrebe!!!
ako imash potrebe za 1-2... mbps non-stop, onda ok, ali adsl reshava probleme 99% korisnika u srbiji!!! jedan moj ortak se raspitivao i ako se dobro secam cifra je oko 70-ak jura mesechno za 16000k (2 mega... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :yo: :yo: :yo: :yo: :yo: ) ali.. ja REALNO nemam potrebu za time (ZELJU DA, ali potrebu NE)!
raspitaj se za cene, mada kod nas su samo predstavnici stranih firmi i ono shto vidish kod stranaca nashi nabudze za nekih 40-ak evra po paketu i preprodaju nama!
nadam se da sam ti koliko toliko pomogao!
pozz

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.01.2006. 14:02:21 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.11.2003. 20:26:59
Godina: III
pa satelit ti ide samo dole, tj imash samo dl, tako da surfovanje ili bilo sta drugo morash da radish preko npr dial up konekcije, tako da je to komplikacija, ne znam cene sad, ali znam da je ranije to bilo zaista previshe, plus tanjir, plus kartica... ako imash uslova za adsl, uzmesh 768 i miran si...
jedino ako iz principa necesh da dajesh pare telekomu :D

Remember. The dragons live. Inside us.

hail to the ultimate truth:
kliford je napisao:
mnogi profesori se služe metodom varijacije raspoloženja

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.01.2006. 15:13:30 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.09.2003. 09:43:08
Godina: Dipl.
Sto se tice satelitskog neta zaboravi jer se jednostavno ne isplati.

Gledati sat TV preko PCa je vec druga stvar i to toplo preporucujem (ponosan vlasnik). Kompletna oprema izadje oko 120-150e i mozes da gledas sve legalne i "piratski otvorene" kanale ukljucujuci i PayPerView. Izbor kanala jeste ogroman (ako imas rucni pozicioner(500din.) ili motor broj ide na cak oko 10000), ali svako na kraju gleda samo nekoliko kanala koji mu se najvise svidjaju. To obicno bude oko 20tak kanala, ali njihov kvalitet je obicno veci nego drugih 1000. Trenutno je aktuelan spanski komplet kanala Digital+ (sa mogucnoscu gledanja skoro svih filmova i serija i sa engleskom i sa spanskom sinhronizacijom). Poseti www.plus.es da vidis stase pusta.

Pisi ako ti treba dodatan info.

P.S. Obavezno poseti www.elitesecurity.org/forum/101

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.01.2006. 02:19:00 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.09.2002. 14:12:18
Godina: Dipl.
Smer: ME
Postoji i dvosmerni satelit. Da sada ne smaram sta i kako, evo copy/paste cenovnika

Citiraj:
Cena satelitskog linka je sledeća:

Terminal REGULAR ....................... 2200 € + PDV
Antena ............................................ 200-450 € (zavisi od karakteristika antena) +PDV
Cena montaže i instalacije se određuje nakon pregleda terena.

Pretplate:

TW1 (download 512Kbps, upload 128Kbps) 150€ +PDV
TW2 (download 1024Kbps, upload 256Kbps) 318€ +PDV
TW3 (download 2048Kbps, upload 512Kbps) 618€ +PDV

Rok za isporuku i montažu su do 4 nedelje

Ukoliko jos uvek niste izgubili zelju i da razmislajte o ovome, javite :)

S obzirom da je BG ceo pokriven wireless-om, samo je pitanje koji provajder i s obzirom da se ADSL sve vise siri, satelit gubi smisao u prenosu internet signala za home korisnike...

Hladno pivo, Knjiga žalbe, Pitala si me, 2007.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.01.2006. 08:56:42 

Pridružio se: 02.02.2005. 15:38:07
Godina: II
U svakom slucaju vredelo je cuti nesto o ovome. Hvala jos jednom momci!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.01.2006. 12:31:55 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.11.2001. 10:11:24
Godina: Padobranac
Evo ukratko par sitnica koje sam chuo od drugara i video kasnije kod njega :)

Prvo, oprema - tanjir (i shta sve josh ide pride) i skystar kartica i to po nekoj njegovoj procenio izadje oko 120e...

Sada, shta se dobije:
DL je nenormalan, ali nema p2p pa se snalazi sa nekim nenormalnim ruskim saytovima (koji opet vole da ograniche protok)... dakle, veliki minus...
Takodje, kao shto je vec recheno taj. sat. net je jednosmeran, i pored toga shto placa 2.500 din. firmi Astrasat, drugar mora biti 'dodatno nakachen' da mi mogao proslediti zahtev za download nechega, dakle, ili dial ili neshto drugo, jer samo satelitski ne funkcionishe...

Nenormalan broj kanala sa kojih skidash snimke dvd kvaliteta (ili slichnog), takodje, i par zanimljivih mogucnosti koji idu uz karticu mislim (npr. pauziranje tv programa -jer se prvo snimi na hdd, pa mozesh da nastavish sa gledanjem kad pozelish) :D

Neko 'presretanje' poslatih podataka :D
Odnosno, postoje programi pomocu kojih mozesh da postavish da se skida svaki fajl odredejnog formata koji se shalje sa satelita :D
Rezultat - hrpa fajlova koji zatrpaju HDD a koji ti nekada nichemu ne sluze, a nekada nadjesh mnogo toga zanimljivog :D

Sve u svemu - skup 'sport', ali bez p2p i poduzeg spiska saytova sa TB-ima materijala za download, nema mnogo potrebe za satelitskim Net-om :)
(Barem je to moje vidjenje)

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ]