Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Graficke table
PostPoslato: 21.09.2005. 15:29:07 

Pridružio se: 08.03.2004. 16:10:43
Godina: Dipl.
Smer: IS
Kupujem uskoro graficku tablu i to naravno Wacom. Wacom ima tri glavna modela: Volito, Graphire i Intuos, a kvalitet im raste redom kako su navedeni. Volito je igracka, Intuos profi alat a Graphire nesto izmedju. Ja sam se bio namerio na Graphire3 XL A5 graficku tablu (250e), ali sam u medjuvremenu saznao da su Graphire3 table samo bleda kopija Graphire2 tabli, i da zapravo imaju isti drajver kao i Volito, samo je osetljivost malo bolja.

Ostaje mi da stisnem zube, dam 450e i kupim postenu i kvalitetnu stvar: Intuos3 A5 tablu. Posto me i dalje srce boli da dam jos 200e, moje pitanje je da li je neko imao iskustva sa ovim tablama i da li je zaista G3 serija tako losa?

Takodje, ako imate preporuke u vezi toga gde kupiti tablu... Meni za sada ostaje CompLand, mada sam cuo da se moze naci i jeftinije. Za sada nisam uspeo da nadjem to jeftinije.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.09.2005. 17:53:03 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.11.2004. 11:43:49
Godina: Apsolvent
Smer: ME
verovatno moze jeftinije kod onih kojima je marza manja, ali je compland uvoznik.
probao sam graphire3 classic a6, meni je bila skroz ok, s tim sto pre toga nisam imao nikakvih iskustava pa ne mogu da ti uporedim. probao sam malo photoshop i sljakalo je odlicno, svideo mi se osecaj.
studio varijanta je ista tabla (bez misa + softver), pa stoji preporuka za classic.
u principu mislim da sve zavisi koliko profi ti treba tabla, ako je to za crtanje mislim da ces biti zadovoljan. za neko projektovanje ili nesto vise, gde je preciznost neverovatno bitna, potrazi nesto kvalitetnije.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ]