Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Sertifikati
PostPoslato: 08.09.2005. 19:48:49 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.09.2002. 18:43:05
Godina: Dipl.
Smer: IS
Rekao bih da je ovakva ili slična tema već bila u IKT-u, ali je nisam uspeo pronaći.

Zanima me kakvim informacijama ili iskustvima iz prve/druge ruke raspolažu članovi ovog foruma na temu sertifikata iz IT industrije. Bio sam na ES-u, pročitao gotovo ceo odeljak posvećen sertifikatima, ali nisam zadovoljan. Doduše, jedina dva pametna saveta što sam ih tamo pročitao, jesu: 1) na koje sajtove trebam otići želim li naučiti napamet pitanja i odgovore ;) i 2) da sertifikat ne vredi ništa ukoliko iza njega ne stoji realno znanje.

Prvenstveno me zanimaju lična iskustva članova foruma po pitanju težine i dužine spremanja ispita pojedinih sertifikata kao i informacije iz druge ruke na tu temu. Potom, svakako, pitanje isplativosti u našim uslovima ali i u inostranstvu. Jednom rečju, cenio bih bilo kakav info koji biste mogli podeliti sa ostalim članovima foruma a sve u pravcu boljeg informisanja o sertifikatima svih onih koje to zanima.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.09.2005. 10:06:14 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.05.2002. 15:33:21
Godina: Dipl.
Jedino sto su meni rekli za sertifikate Microsofta je dzabe ti to kad ti imas sertifikat za recimo 2K a onda izadje XP pa mozes da se slikas... moras ponovo da polazes i ulazes. Sad, ne mora bas tako da bude.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.09.2005. 13:45:02 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.11.2003. 20:26:59
Godina: III
hmm jale mislim da su ti loshe rekli...
ne polazhesh ti ZA 2k ili XP, vec za MCP- Microsoft Certifed Proffesional, i ti dobijesh taj sertifikat, na kome ne pishe da li si ti polozhio/la XP, 2K, ili 98 ;)
tvoje je da se usavrshavash kako vreme ide, naravno da ce gde god da radish primetiti ako ne znash recimo xp, pa ce te shutnu :)
a shto se tiche sertifikata, nista ti oni ne znache ako nemash realno znanje. ako imash i znanje onda znache mnogo, kako koji naravno, ali znache, i plata veca, i respect veci ;)
ima u nekoj temi, neko je pitao za sertifikate, bash sam postovao linkove, nemam sad vremena da trazim, pogledacu kasnije, pa cu ti pastujem ovde link...

Remember. The dragons live. Inside us.

hail to the ultimate truth:
kliford je napisao:
mnogi profesori se služe metodom varijacije raspoloženja

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ]