Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Antivirus problem
PostPoslato: 01.09.2005. 01:09:46 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.02.2004. 02:25:50
Godina: Dipl.
Smer: IS
Interesuje me da li postoji (odnosno koje preporucujete) resenje za antivirus zastitu u mrezi. Video sam da ima Kaspersky za mreze i NOD32 professional.

Interesuje me da li samo na admin racunaru treba da imam professional(enterprise ili kako vec) ili na svim (sto ce reci, da li na ostalim racunarima moze da ostane recimo KAV 5 PRO koji moze da skida zakrpe sa drugih racunara u mrezi, a samo na admin racunaru da instaliram nesto jace)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2005. 12:42:41 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.07.2005. 23:11:55
Mislim da nije neophodno da KAV bude instaliran na admin racunaru, ali bi bilo zgodno da na jednom od racunara (admin) postoji folder u koji ce se smestati novi update-i. Svi ostali racunari bi vrsili update definicija iz tog foldera... Imao sam priliku da vidim ovakvo resenje i sasvim lepo radi (doduse, mislim da je bilo izvedeno sa drugim antivirus softverom)...
Da li si razmisljao o AVG-u? Besplatan je u osnovnoj verziji, dobar, nije uopste zahtevan, jednostavan za upotrebu, otkriva veliki broj problema. Jedini besplatan antivirus softver koji je prosao sve testove kojima se pdvrgavaju "veliki igraci" (McAfee, F-Prot, Norton, KAV). AVG ima zastupnistvo i kod nas, imaju dobru tehnicku podrsku, mislim da cak imaju i likalizovanu verziju programa.
Koliko znam, AVG ima i zastitu mreze... Puna licenca zaista nije pretrerana skupa...
Da budem iskren, ja se za zastitu ne bih bazirao ni na KAV-u, ni na NOD-u, vec na F- Protu. Trenutno, od ovoga nema boljeg: ima tri cak tri algoritma za pretrazivanje: jedan razvijen posebno za F-Prot, zatim KAV algoritam i Network Associates algoritam. Sjajan paket!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ]