Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 31.05.2005. 16:24:00 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.01.2005. 14:24:11
Godina: Dipl.
Smer: ME
U programu Tweak XP uradio sam skeniranje registry baze posle cega mi je program dao listu potencijalnih bad lokacija za odstrel sa sve imenom i lokacijom.Elementarnom logikom sam uspeo da zakljucim koje lokacije su veceg prioriteta, pa samim tim i rizicnije za cackanje...Stiklirao sam neke stvari, tipa repovi obrisanog Real Playera, Cubasea i sl. a program mi je preporucio da snimim bekap trenutnog stanja registry-a sto sam i ucinio.Posle restarta sve je funkcionisalo normalno, da bi neki 2,3 put kada sam ukljucio racunar, dobio poruku da je naisao na problem i da je ucitao prethodno snimljeni bekap.Klikom na ok sve je bilo OK :)

E onda pocinje zezanje...Nekoliko dana kasnije pred ulazak u win daje mi ekran za login i opet daje izvestaj o bekapu...Kliknem na ok za report o bekapu, pa na slicicu svog accounta i onda radi normalno.Svaki treci, cetvrti put po ukljucenju mi menja podesavanja u Windowsu na default-na: stavlja default wallpaper, grupise ikonice po default rasporedu, menja stil sa classic dizajna na xp...cak se pored volume ikonice ubacuje onu sa natpisom poput"Start XP tour" :( Kao da sam prvi put usao u Xp ! :ljutko: Povremeno odvali neku poruku o gresci u explorer.exe i slicno. Nemam telefonsku liniju, znaci nisam povezan na net, tako da nije virus.
Ako je do registrija, a verovatno jeste, sta da radim ? Racunar je kupljen u oktobru i pod garancijom je pa ako nista onda ostaje to...
Hvala unapred !

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.05.2005. 16:36:29 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.11.2001. 08:45:08
Smer: IS
Idi na Accessories>System tools>System restore i vrati se na stanje pre čakanja po Reg bazi.

A verovatno i taj program koji si koristio za čišćenje može da poništi ono što je obrisao.

Oni hipotetički kostrukti o kojima se može govoriti kao o konzistentnim i relativno trajnim dinamičkim sistemima koji objašnjavaju veći deo procesa motivacije, obuhvatajući i ciljeve i motive kroz njihove međusobne relacije, čime se mogu uslovno..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.06.2005. 15:55:03 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.01.2005. 14:24:11
Smer: ME
U programu postoji samo opcija za skeniranje, brisanje i pravljenje bekapa.Jel ima neki program koji moze da mi pomogne?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.06.2005. 20:03:52 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.08.2004. 22:48:39
Godina: Apsolvent
Pa System Restore koji ti je malopre Zlatko naveo upravo pravi backup registrija i na osnovu toga vraca sistem u stanje kada je radio. Samo treba da izaberes za Restore Point neko vreme pre nego sto su ti se desili ti problemi(npr. pre mesec dana) i to je to.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.06.2005. 21:02:59 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.03.2005. 15:03:45
Godina: Padobranac
Имаш и могућност да при почетку дизања система притиском на функцијски тастер F8 добијеш мени у коме можеш да изабереш могућност да стање система вратиш неколико дана уназад (пре него што си извршио "чишћење" геџистрија). Једино што се сад не сећам колики период уназад ти Win оставља могућности да се вратиш (а мрзи ме да рестартујем машину само да бих то видео :) ). Уосталом, пробај па јави.

ugasiti, ni skratiti.
Samo ću, obično tako,
jedne slučajne zore,
svom nekom dalekom Suncu
zlatnih se očiju vratiti.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ]