Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09.02.2003. 01:37:35 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.04.2002. 00:45:02
Godina: Dipl.
Smer: IS
Ljudi, opet imam problem sa novom ma

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.02.2003. 02:32:22 

Pridružio se: 17.11.2002. 00:21:47
I moj kuler se tako cuo dok se ne zagreje. Ono sto sam ja uradio je da sam srafove koji ga drze malo olabavio tako da ima malo lufta (taj zvuk ako je to uopste to dolazi iz razloga sto je kuler dosta jak pa kad je stegnut malo trese i plocu).
E sad ne znam da li je to i kod tebe problem.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.02.2003. 02:48:30 
Korisnikov avatar

Ali nije mi jasno za

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.02.2003. 11:19:55 

Pridružio se: 19.04.2002. 09:26:00
Ja imam isti problem. Kod mene je provereno u pitanju mali kuler na ploci. Resenje je podmazivanje kulera, ali treba imati pravi alat za skidanje istog. Posto me mrzi da nosim masinu ja zivim sa tim.

Ako je u pitanju kuler na procesoru ili na napajanju podmazivanje je lakse.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.02.2003. 15:11:40 

Pridružio se: 18.10.2002. 03:08:36
Uglavnom sve ploce pocev od VIA KT133 cipseta imaju ventilatore na sebi. Procesor mozes da klokujes promenom mnozioca i laganim dizanjem sistemske magistrale, pri cemu dolazi do veceg zagrevanja cipseta na ploci... Mada ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim kako bi se ponasala tvoja ploca bez ventilatora, ako ne nameravas da dizes magistralu pretpostavljam da ce sve raditi ok na preporucenim default vrednostima. Medjutim, time ces sigurno izgubti garanciju na plocu...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.02.2003. 17:24:53 

Pridružio se: 12.01.2003. 20:31:05
Nisam za skidanje ventilatora, jer time nece nista da dobije, moze samo da izgubi. Samo da dodam, pored svih razloga koje ste naveli (i koji su svi moguci i tacni), postoji jos jedan, a to je da se sve to desava zbog loseg napajanja, odnosno nestabilne struje, koja nam je nazalost takva zimi. (sad, ako se to desava i leti, onda je drugi problem). Zbog slabijeg napona, neki delovi racunara rade sa pola kapaciteta, te tako zvuci dok se ne stabilizuje. (ako je drasticno opala, onda nece uopste da se podigne sistem). Tako da bi mogao da proveris, ako u stanu imas vise faza, na kojoj fazi su ti prikljuceni jaci uredjaji (frizider, zamrzivac i sl.), pa da komp premestis na drugu, gde je manja potrosnja.
p.s.
ne znam tacno o kakvom zvuku se radi, da bih bio siguran sta mu je. Mozda je ipak potrebno samo malo ciscenje i podmazivanje (ali rekao si da je nov), tako da ce pre biti da mu treba vise vremena da "povuce" dovoljno i da se malo stabilizuje.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.02.2003. 18:54:31 
Korisnikov avatar

Takav isti slu

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.02.2003. 19:21:57 

Pridružio se: 12.01.2003. 20:31:05
To sa ventilatorima i sl. su veoma ceste pojave. Jednoj ortakinji se radilo o prasini, pa smo ocistili i sve je bilo ok. Drugom je bilo zbog napajanja, i to je bilo lako odrediti, zato sto se uvek desavalo tokom veoma hladnih dana, kada je velika potrosnja struje. Kod tebe nije prasina, jer je rec o novoj masini, a ne verujem ni da je zbog snage ventilatora i sl. stvari, jer bi se onda uvek desavalo, a ne samo ponekad. Dakle, ovo sad pokusavam prostim sistemom eliminacije da odredim sta bi moglo da bude. To sa privremenim iskljucivanjem ventilatora nije losa ideja, cisto da odredis koji je tacno deo, ne bih ga nikako skidao u tvom slucaju. Mada, evo sad mi je palo na pamet da mi se jednom ortaku jedno vreme prilikom paljenja racunara cuo veoma jak, jednolican i piskav zvuk, kao neki ujednaceni zvizduk, koji je dolazio da li sa ploce ili iz zvucnika, ne secam se, ali i kod njega se radilo zbog loseg napajanja. Cim smo sacekali period manje potrosnje i prebacili racunar na drugu fazu, bilo je sve u redu.
Mada, sto ne okrenes telefonom servis gde si uzeo komp, cisto da cujes njihovo misljenje. (Mada opet, iz licnog iskustva znam da to cesto nije ni od kakve koristi).

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ]