Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 24.01.2003. 14:07:52 

Pridružio se: 03.01.2002. 02:15:30
Godina: Dipl.
Smer: IS
Gostovao je onaj Zarko koji drzi kurseve po silva metodu i konstruisao je (navodno) onu revolucionarnu tastaturu i neki Andreja koji takodje ima skolu racunara (izmedju ostalog drzi i MS kurseve). Tema je bila kompjutersko obrazovanje u Srbiji. Stvarno ne znam po kom kriterijumu se biraju gosti za ovako ozbiljne teme (valjda po tome koliko su medijski atraktivni?) ali po obicaju smo imali priliku da se naslusamo gluposti. Andreja se upinjao da nam objasni kako mi nista ne znamo, kako kod nas nema pravih predavaca, kako cemo nesto nauciti jedino ako dodju ljudi iz Amerike da nas poducavaju i kako su naravno Microsoftovi kursovi prava stvar jer MS diktira sve trendove kada se radi o razvoju IT. Medjutim zaboravio je da spomene koliko kostaju njihovi programi kao i to da sve vise ustupaju mesto open-source projektima. Posto smo mi jedno izuzetno siromasno drustvo, morali bi to da imamo u vidu kada se prica o pravcima razvoja obrazovanja i IT.
A Zarko je naravno pricao svoju pricu. Izmedju ostalog je rekao da za 7 dana moze svakoga da nauci Pascal i to na tom nivou da moze da polozi ispit iz Pascala na FON-u! Rekao je da se to na nasim fakultetima uci mesecima a 7 dana je sasvim dovoljno. U stvari cudio se zasto ga jos uvek nije kontaktirao neko iz ministarstva jer je on eto spreman da pomogne nasoj drzavi i na tom planu. A pored toga spomenuo je i kako bi taj posao sa tastaturom mogao Srbiji da donese 4 milijarde dolara ali eto nije naisao na razumevanje kada se obratio ministarstvu.
Na ovoj adresi mozete procitati jednu izuzetno duhovitu pricu u kojoj novinar i pronalazac Voja Antonic (koji je 1983. konstruisao nas prvi racunar Galaksiju) opisuje susret sa ovim "revolucionarnim pronalazacem":
http://www.paralax.co.yu/pat002.htm

I cant get no relief

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.01.2003. 17:47:48 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.10.2001. 12:12:48
Hehe ... zvacemo ga "Zare - paranoja".
Andrija, za svaku pohvalu. Nastup pravog inzinjera, cvrsti, sigurni (pametni) argumenti nasuprot izjavama tipa "ma ja nisam uopste u tom fazonu da je zapad pametniji od nas". Zare je smesan, kaze da je odbio ponudu od $10miliona ... da je Srbija sposobna da proizvodi cipove. Hehe, toliko sam se smejao sinoc. Evo jos uvek ne mogu da dodjem sebi i saberem utiske. Jos kad se javio i onaj gospodin koji je rekao da je slabo sta naucio u Zaretovoj skoli...
Black, nije rekao Andreja da "mi nista ne znamo" vec da je Srbija u globalu gledajuci kompjuterski neobrazovana, a da bi logicno bilo da te onaj koji proizvodi racunare o njima i obuci - tvoje je posle da "prevazidjes ucitelja". U potpunosti se slazem sa njim. E sad, sto je on upao u multi-level M$-a koji ga i placa, to mu zameram.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.01.2003. 18:12:45 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.07.2002. 12:41:08
Gledala sam par minuta i onda sam prebacila. Znam za Zarka i mnogo je smesan. Bila sam u njegovoj skoli da vidim kako to radi...nacin na koji bira predavace je apsolutno "fantastican"...moras proci tri kruga, u trecem krugu ne znam sta radis, obuka traje par meseci, potpisujes raznorazne izjave i saglasnosti...u najmanju ruku kao da radis za NASU.

Can't help....help....help
Loving that man....man....man
Man of mine....mine....mine
I just can't help

I Can't Help Loving That Man
bjork

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.01.2003. 21:44:07 

Pridružio se: 03.01.2002. 02:15:30
A kada je Andreja pricao o svom disku, izmedju ostalog je spomenuo i to da se tako radi u Americi a Zarko ga je prekinuo: "Za mene je merodavno samo to kako se radi u Japanu, Amerika me ne zanima!". :D

I cant get no relief

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.01.2003. 13:59:07 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.09.2002. 14:12:18
Smer: ME
Da li ovo ima neke veze sa onom skolom NL PRO?
Ako je to to predlazem lincevanje poemnute gopode....Terazije? U podne? Dogovoreno!

Software je pun namernih gresaka kao sto je npr. slika ovog stampaca (u Wordu) ili .....maaaAAAAA.....tuga :(

Hladno pivo, Knjiga žalbe, Pitala si me, 2007.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.01.2003. 17:03:58 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.07.2002. 12:41:08
Pedja je napisao:
Da li ovo ima neke veze sa onom skolom NL PRO?

Da, on drzi tu skolu : )

A to za greske sam samo nacula. Kakve su to greske??

Can't help....help....help
Loving that man....man....man
Man of mine....mine....mine
I just can't help

I Can't Help Loving That Man
bjork

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.01.2003. 21:20:06 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.09.2002. 14:12:18
Smer: ME
Pa stvarno nisam imao psiho snage da odgledam ono.....sta sam cuo? Pa oni IZRICITO ZABRANJUJU (stvarno je vikao dok je to izgovarao) svojim poalznicima da koriste onu disketu (save), ili kada kliknete na ovu ikonu izmedju stampaca i diskete (e mail) vas Word jednostavno poludi i vi ne znate sta cete sa njima, pa onda morate da zovete Peruz, Ziku, Miku Lazu i oni kada dodju da to porave uzmu vam (pa ne secam se koliko je para rekao).....

Jel njihova skola bese insistira je engleski bespotreban za rad na racunaru i da je dovoljno poznavanje 20 reci. 21 rec NE POSTOJI!
Ja sam samo u osnovnim menijima pronasao vise....
Ja bih nje sve zajedno na pusto ostrvo!!!

Hladno pivo, Knjiga žalbe, Pitala si me, 2007.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.01.2003. 13:26:53 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.05.2002. 15:33:21
Ccc... pa ja stvarno nisam znala sve ovo... samo sam cula da skola nije nesto, da ljudi zadovoljni... iznenadjena sam, priznajem... ajde recite ako znate jos nesto zanimljivo...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.01.2003. 18:42:29 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.10.2001. 12:12:48
Interesantno je to da je istoimeni junak otkrio tu famoznu,fabuloznu,ingenioznu tastaturu jos davne 1998.god. a da eto nekako (sarkazam) jos uvek nije uspeo da pronadje razumevanje za pustanje u proizvodnju iste. Coveku malo $10milionica pa ceka bolju ponudu... :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.02.2003. 00:51:36 

Pridružio se: 17.11.2002. 00:21:47
Vreme ce pokazati ko je u pravu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ]