Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 09.11.2007. 21:45:04 

Pridružio se: 08.06.2002. 17:24:25
Nadam se da neko od forumaša može da daa neki savet u vezi ove dve marke štampača.
Ovih dana planiram da kupim štampač niže klase da bih štampao Diplomski rad a i za dalju upotrebu. Malo sam istraživao i došao do zaključka da su najbolje marke trenutno na tržištu što se tiče cene i kvaliteta HP ili Canon. Ja se lično dvoumim između :

* HP 2460 i
* Canon Pixma iP1800 ili Pixma iP 2500

Meni je bitno pre svega pitanje održavanje ketridža i njegova praktičnost. Pošto primećujem da u poslednje vreme neki od njih imaju cipove (Canonovi sigurno za HP nisam siguran) a posto do sada nisam imao nikakvih iskustava sa ovim štampačima zanima me da li se ketridži sa čipovima mogu puniti i koliko je to složen postupak (pomionje se resetovanja tih čipova)?
Kakve vrste mastila koriste i da li imaju zamenu za original mastila?
Mozda imate neku prednost ili manu da navedete u odnostu na drugi?
Unapred zahvalan na pomoći.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.11.2007. 21:51:04 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05.10.2005. 11:37:14
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Ja imam Canon LBP2900 i nemam reci koliko je dobar. Neverovatno je ekonomican, mislim da sa ukljucenim toner saving modom moze da istera sigurno 5000 strana. Posle refilujes jos jednom-dvaput, pa teras....
Moja preporuka - Canon

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.11.2007. 01:54:52 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.07.2005. 02:02:03
Godina: Apsolvent
Smer: OM
ako se dvoumis izmedju tih ili vrlo slicnih modela - definitivno canon. imam vise od godinu dana pixmu ip2200 i sasvim je ok. jeftin, lako se refiluje, izbusis rupicu nekim silom ili tanjim srafcigerom i ljuljaj. ma kakvi cipovi, resetovanja i slicne gluposti /crni sam punio 6-7 puta i jos radi/. mana - slab kapacitet kertridza, ali prosto refilovanje to donekle kompenzije. ono zbog cega mislim da je bolji od hp-a je softver. recimo kad kazes cancel print, tako i bude, na hpu sam vidjao svakakve gluposti. a najsladje za kraj - pre par nedelja sam nekako uspeo da ga obalim sa stola i pao je na cose u kom su parkirani kertridzi. upalim - nece da klizi, zuji, po nesto se pokrivilo i poispadalo. srafcigerom rk krk i sve dodje na svoje mesto. radi kao zmaj. ne verujem da moze bldendtecov blender da prezivi, ali je ipak izdrzljiv :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.11.2007. 02:17:03 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
Godina: Dipl.
mogu li ti jeftini stampaci da izvuq 300 strana (normal mode, ne draft) txta sa graficima, slikama apliakcija itd a bez dopunjavanja?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.11.2007. 03:56:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.11.2002. 15:44:31
definitivno Cannon Pixma!

pre pola godine kupio sam za 30ak evra Cannon Pixma iP1700 i odusevio sam se njenom ekonomicnoscu! (ako ti je to bitna osobina stampaca) Dobio sam crni i kolor kertridz i trajali su kolko su trajali, kad je dosao red da se dopune, proguglao sam po netu da vidim kako stoje stvari....

naleteo sam na ovaj forum i pronasao pregrst korisnih stvari:
http://www.nifty-stuff.com/forum/viewto ... id=896&p=1

ukratko:
generalno postoje dva nacina dopune kertridza: preko sprica kroz rupe na poklopcu, ili skidanjem poklopca i direktnim natapanjem sundjera unutar kertridza. ja sam se na kraju ipak odlucio za ovu drugu (malo komplikovaniju) varijantu, koja daje bolje rezultate.. bolje se i brze rasporedjuje mastilo po sundjeru i bolja je kontrola nivoa punjenja. Poklopac na kraju samo pricrvrstis izolirkom i posle samo odlepljujes kod svake naredne dopune.

kod tog nacina punjenja, "pokazatelj" napunjenosti ti je boja sundjera... ako ga ostavis da se potpuno istrosi (ako pustis stampu, da ne moze nista da odstampa - izadje beli papir potpuno) on je unutra skoro skroz beo.. kako krenes da sipas mastilo, on potamnjuje, tj dobija onako vlazno crnu boju.. sipas dok ne dobije tu boju. ne sme nikako da se desi da sundjer pliva u mastilu.. ako preteras, izvadis sunjder i ostavis da se malo procedi, a visak mastila iz kertridza prospes... al gledaj da ne preteras... za pocetak puni manje, posle povecavaj ako vidis da je moglo vise.... imas i preporuke na tom sajtu koliko ml u proseku treba dosuti, tako da je i to dobar pokazatelj

"problem" ce biti taj famozni "chip" koji si pomenuo. i kad napunis kertridz, stampac ce javljati da je on prazan (iskocice ti prozorce gde te upozorava da je nivo boje na minimumu). za to nema leka, jednostavno moraces da naucis da iskuliras to obavestenje i kliknes na "print anyway" ili kako se to dugme vec zove. inace to uopste ne ometa samu stampu,i ona ce i dalje biti odlicna, kao da se nista nije desilo.

ono sto dalje iz svega ovog proizilazi je to da se ti kasnije u potpunosti moras oslaniti na "svoj osecaj", tj moras sam doneti odluku o tome kad je vreme za narednu dopunu kertridza. preporuka je da se ne dozvoli da se kertridz skroz istrosi (da se ne osusi glava), nego kad se proceni da je pri kraju, tad se dopunjuje. Ovo naizgled izgleda komplikovano, ali u sustini (kad udjes u stos) veoma je jednostavno. Jednostavno, po slobodnoj proceni, (meni je recimo 200-250 strana teksta sa slikama (tipa diplomski, seminarski....) reper... za crni kertridz, a za kolor.. evo sad je pri kraju.. znaci mozda oko 300 stranica) al recimo uzmes na svakih 200 stranica dopunis i jedan i drugi kertridz i miran si neko pristojno vreme i tako.

ono sto je jako dobra stvar u celoj prici je ovaj podatak: do sad sam za ovaj stampac kupio samo jednu bocicu crnog mastila od 50ml (kod Bajlonove pijace) za 300 dinara i jos ni pola nisam potrosio (za vise od pola godine)...dakle (ako ne racunam papir), troskovi su mi do sad bili manji od 300 dinara :)

:)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.11.2007. 17:04:50 

Pridružio se: 08.06.2002. 17:24:25
Zahvaljujem se svima definitivno cu uzeti PIXMU jos malo sam se raspitivao i dosao do jos jedne prednosti jer za razliku od HP-a ima i ugradjenu tehnologiju za stampu na CD-u sto svakako moze da bude prednost za dalju upotrebu
:cupavi:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.11.2007. 22:29:34 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.11.2006. 16:27:53
Godina: II
Da ne bih otvarao novu temu postavicu pitanje ovde

Da li postoji neki 3in1 ili 4in1 stampac koji vrsi stampu na diskovima?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.12.2007. 20:42:19 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.11.2001. 08:45:08
Eto baš negde kad se ova tema razvila meni riknuo štampač :)

Sledeći komentare uzeo sam PIXMA IP1800. Prvi problem na koji sam naišao je uputstvo u kome osim Win-a i MacOS-a ne postoji ništa na svetu. Ubuntu je prepoznao hardver ali nema drajvera za ovaj model. Ako još neko naleti na ovaj problem, rešenje je da se sa: http://caletalinux.blogspot.com/2007/07 ... eisty.html skinu ona 2 .deb fajla i u tom redosledu instaliraju.

Za korisnike distroa zasnovanih na rpm paketima situacija je bolja jer postoje zvanični drajveri sa: http://www.canon.com.au/products/printe ... pport.aspx

Štampač je za sada odličan!

Oni hipotetički kostrukti o kojima se može govoriti kao o konzistentnim i relativno trajnim dinamičkim sistemima koji objašnjavaju veći deo procesa motivacije, obuhvatajući i ciljeve i motive kroz njihove međusobne relacije, čime se mogu uslovno..

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ]