Započni novu temu Odgovori na temu  [ 574 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 23  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 23.09.2010. 13:41:27 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.12.2003. 15:58:04
Godina: Dipl.
Smer: IS
:)
Moguće da je pošalica :D
Pošto meni nigde ne prijavljuje da imam dva HDDa. Meni je i 350 Ok.
Našao sam odličan lt za 720e, koji bih taaaaaaako kupio.
Jel imate neki predlog gde bih mogao da stavim oglas?

They’re laboratory mice
Their genes have been spliced
They’re dinky They’re Pinky and The Brain,

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.09.2010. 14:00:21 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.05.2005. 17:18:52
Smer: ME
Itsvet, pcberza,burek forum :)

http://www.facebook.com/home.php?#!/pro ... 147&ref=ts

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 17.11.2010. 21:31:05 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.08.2008. 01:21:20
Smer: UK
eto resio i ja da se najzad malo osavremenim i nabavim jedno od onih cuda sto zovu "laptop" :P ... Metodom kesh optimum svedoh nekako izbor na 2 opcije, pa bih sada tek da vidim ako neko iskusan mozda ima neki mudri savet da udeli: Lenovo g565 VS Dell Inspirion M5030 ? Drugi je, cini mi se tehnicki malo jaci, ali mi se prvi vise subjektivno svidja...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 17.11.2010. 21:43:56 
Dizajn Tim
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14.08.2006. 01:43:00
Subjektivno ili ne na Dellov model dobijas 3 godine garancije sto nikako ne treba zanemariti + dodatni gb ddr3. Glasam za Dell.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 17.11.2010. 21:57:20 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.09.2005. 01:43:21
Dell je stvarno najbolji izbor. Jbt, stalno gledam na ITsvetu i nijednom nisam naleteo na ovaj Dell... Za ove pare, zaista je best buy. :dada: Zaintrigiran sam... :jel:

A laptopovi.rs šalju pouzećem i primaju samo keš, sve odjednom, je l' tako?

Neko je zaista tu za tebe kad si dole, to je puno, puno, puno...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 17.11.2010. 22:55:30 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.08.2008. 01:21:20
Smer: UK
Pa koliko sam ja razumeo juce ili danas su svi primili dosta novih laptopova pa sad svi prave razne akcije. Da, mislim da se kod laptopovi.rs sve placa odjednom, ali ima isti model za malu razliku da se uzme i u gigatronshopu na 6 rata...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 18.11.2010. 01:48:47 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.09.2005. 01:43:21
Danke. :)

Neko je zaista tu za tebe kad si dole, to je puno, puno, puno...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 18.11.2010. 01:51:54 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.03.2008. 23:11:55
Godina: Apsolvent
I ja bih išao na dell ovde.

Stvarno su uvoznici lenova bezobrazni. Ja sam hteo da kupim lenovo edge, ali sam odustao zbog te jedne godine garancije.
Sada nemam pare, ali u suštini čekam da konkurencija napravi nešto tako kvalitetno i lepo.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 18.11.2010. 14:25:29 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.09.2002. 14:12:18
Lenovo ima numerčku tastaturu (jeste uža, ali mi se njihove tastature baš sviđaju, i kod najjeftinijih modela), ali zato dell ima taj 1GB rama više koji će ti svakako dobro doći u narednom periodu, a i stvar na koju ljudi retko obraćaju pažnju, a meni život znači, Dell ima gigabitnu mrežu. Kada preko 100mbps uđem u folder sa nekoliko hiljada fajlova, čekam refresh po nekoliko sekundi. Na 1gbps je uglavnom momentalno :)

Kada se u obzir uzme i garancija, jedino što bi mene nateralo da odustanem od Dell-a je tastatura koja je na većini njihovih modela US, a ja više volim YU.

Hladno pivo, Knjiga žalbe, Pitala si me, 2007.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 09.01.2011. 14:53:26 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2006. 15:06:53
Ljudi, evo i ja da se oglasim :)
Da li neko zna u kojoj prodavnici mogu da nadjem dobar izbor laptopova sa US tastaturom (i da li to uopste zavisi od prodavnice do prodavnice?), a da pritom daju nesto npr.na 6 rata bez kamate, al ne ona fora na cekove, nego preko kartice, tako neki fazon :)
Generalno gigatron ima dobre akcije, ali vecina modela koji se meni svidjaju, a da imaju cenu u rangu 500-650e, je sa YU tastaturom :(

Elem, ono sto bih ja htela da uzmem je intelov procesor, i3 il i5, nVidia graficka, 3-4 GB rama.
Predlozi? Igrice ne igram, ali mi treba dobar multimedijalni laptop, koji bez problema moze da pokrene sve Adobe-ove programe. :)

Ono sto mi je zapalo za oko je:
http://www.gigatronshop.com/laptop_racu ... 50mnkk-198

Sve je sjajno, cak je i garancija super - 2 godine + 1 na poklon, al me nervira YU tastatura, a na pitanje da li moze da se naruci US, odgovor je: Moze ali se ceka 3 meseca. :durisha:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 09.01.2011. 15:12:38 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.11.2007. 20:52:15
Mislim da ti je bolje da napravis kompromis:
da zanemaris procesor i3 ili i5, zarad vece dijagonale ekrana.
Npr nesto ovako:
http://www.gigatronshop.com/laptop_racu ... 0-1d8-6545

Inace u Gigatronu primaju sve vrste kreditnih kartica. A to za placanje na rate karticom bez kamate, moze samo kod banke Intese, ako imaju ugovor sa Gigatronom. Mozes da proveris na njihovom sajtu.

A i mene nervira YU tastatura, alergican sam na nju! :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 09.01.2011. 15:28:34 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14.02.2006. 00:56:09
Ali tako pravi kompromis i za grafiku...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 09.01.2011. 15:48:26 
Korisnikov avatar

@ makelele:
Uf, da... nisam napomenula da je 15,6'' sasvim podnosljiv, s obzirom da treba da nosam taj laptop, a 17'' povecava tezinu (a pritom za istu cenu smanjuje performanse), sto na moju kilazu predstavlja problem :P
A s obzirom da ce laptop ujedno da menja i desktop, bitnije su mi performanse, jer ne nameravam u narednih 3 godine da kupujem novu masinu, dok cu za rad od kuce vrv dokupiti monitor kad otplatim isti laptop, tako da dijagonala nije presudna u mom slucaju. :)

Jedino bih mozda napravila kompromis s nVidie na ATI, al ne znam koliko su dobre njihove graficke?

I gde bih mogla da procitam nesto koji proizvodjaci su bolji koji losiji? :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 09.01.2011. 16:07:53 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.03.2005. 23:46:26
Zašto ti toliko smeta YU tastatura?
Inače, za tebe definitivno nije veći laptop. Ja mogu da vučem 3 i kusur kila stalno, nije mi problem, ali nije to za male plave kao što si ti :P

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 09.01.2011. 20:34:13 
Moderator
Korisnikov avatar

Blondy, kada se jednom navikneš na našu tastaturu i počneš da je koristiš, tekst bez naših slova počne da ti bode oči :)
Koliko znam Dell modeli do pre nekoliko meseci su bili uglavnom US. Netbook-ovi i tek po neki model je imao YU tastaturu. Sada gledam jedan B2B portal i dalje je većina US ili nije navedeno u specifikaciji.

Što se generalno bolji-lošiji tiče, to zavisi od modela do modela, a ne od proizvođača do proizvođača. Uglavnom zavisi od cene, jer sada većina proizvođača ima i ekstremno jeftine i ekstremno skupe modele.

Recimo, skuplji modeli (recimo 900+ evra) ispod plastike imaju magnezijumski kostur u kuištu. Nisu mnogo teži, a budu mnogo čvrsti. Takav računar obično bude dobro spakovan, komplet.
Pre malo više od 2 godine je bio popularan jedan računar jednog od 3 najveća proizvođača ;), u Srbiji ih je prodato 1000+ komada!!! Nije bio skup model, ali nije bio ni entry model. Posle 12 meseci, kao po tajmeru, svima crkavale baterije. Kućište nije imalo dobar raspored rupa, pa se matična ploča naprezala od pritiska ruku ispod tastature (sa strana touchpad-a) što je posle 15-20 meseci kod velikog broja ljudi dovelo do pucanja vodova na ploči. Svima su se prekidali vodovi bitni za integrisanu grafičku kartu. Zamena ploče je kraktorajno rešavala problem, jer ponovo dolazi do naprezanja iste.
Ne navodim proizvođača i model, jer su im ostali račaunari generalno OK i bez mnogo reklamacija :)

Ono što je opšte prihvaćeno mišljenje, ali kao što rekoh, bez realne osnove u današnjoj ponudi računara:
Dobri: Toshiba, IBM (Lenovo), HP, Dell
Loši: Acer, MSI, ASUS

Primetićeš da su "dobri" ovi koji se duže bave proizvodnjom notebook računara, a dva od 3 "loša" su "početnici" u tom svetu. BottomLine: sve zavisi od modela do modela.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 09.01.2011. 21:31:27 
Korisnikov avatar

@ Dandy: Uf, srpska tastatura me uzasava. Nije mi problem da koristim us, pa kad je potrebno da prebacim na yu, al bih da izbegnem da stalno koristim yu. Videcu kako su proci u potrazi za us, al kako stvari stoje, moracu da se prilagodjavam.
Sto se tezine tice taj od 3+kg bi nosio mene umesto ja njega. :D

@ Pedja
Tnx. A gde tu spada Fujitsu? Neko moje misljenje je da bih ih svrstala medju losije, al' videla sam par ok modela sa i3/i5 i ati grafickom, za sasvim pristojnu cenu (manje od 600e)

Niko mi ne rece kakva su vam iskustva s ATI grafickim? :)

ja na mojoj kanti od desktop racunara, vec 7+ godina koristim nVidiu, i nisam imala nikakvih problema a i dosta ljudi koje poznajem je na strani iste. A razlike u ceni slicnih konfiguracija sa ATI i nVidia variraju i do 10.000 O.o

I jos jedna stvar, kako da proverim kakav odsjaj ima ekran? Znam da je to neminovno, al bar da izaberem neki koji ce mi s te strane praviti manje problema :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 09.01.2011. 21:38:58 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.03.2005. 23:46:26
ATI grafika je sasvim ok. Ja je imam i u desktop i u laptop mašini i nisam imao problema, a performanse su sasvim zadovoljavajuće.
Naravno, 'ATI grafika' je širok pojam što se performansi tiče, tako da moraš da vidiš šta se nudi, a ne kao Shone koji je kupio generaciju noviji laptop od mog, ali sa slabijom grafikom :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 09.01.2011. 22:32:40 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14.11.2009. 00:23:05
Godina: Padobranac
U kom smislu kakav je ATI? Sve radi isto sto i nVidia. Tebe treba da interesuje kakva je konkretna karta.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 09.01.2011. 22:42:15 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.01.2009. 14:28:50
Godina: Padobranac
Plus odnos cena/performanse. ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 09.01.2011. 23:49:37 
Moderator
Korisnikov avatar

Fujitsu-Siemens, nisam naveo, jer su nekada bili Fujitsu i Siemens, onda ih jedno vreme nije bilo za consumere, pa su se udružili, godinama su imali neke degenske mane sa monitorima (imali su fiksne uglove, kroz nekoliko pozicija), bili su bučni, imali su idiotski raspored portova....ali generalno, nije bilo problema sa njima.

Kod njih je možda najizraženije "koliko para toliko muzike".

Da napomenem da nemam iskustva sa FSC računarima od poslednjih godinu-dve.

Grafik, manje više isto. ATI grafika ima idiotski ATI catalyst control centar koji je pravio probleme na XP-u dok nije okrpljen (i ACC i XP :)), ali je generalno bila pouzdanije rešenje poslednjih godina, jer nisu imali neki major fail poput nVidia rešenja, gde je čitava jedna generacija (sada već odavno outdated) imala problema u radu. Čuvena "popravka" zagrevanjem kartice u rerni :D

Grafika u notebook-u mi je do sada bila potrebna da baci boje na ekran i po mogućstvu uštedi neku struju. Integirsana grafika since 2000. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.01.2011. 10:20:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.12.2003. 15:58:04
Ja znam nekoliko ljudi koji su uzeli Fujitsu-Siemens i svi do jednog su mi rekli da im je baterija trajala tipa 30-45min, ako koriste word/excel, ništa zahtevnije, posle samo 3-4 meseca korišćenja.
E sad koliko ti je to bitno, tj dal ćeš da koristiš samo na punjaču, al verovatno hoćeš, ako ćeš da teraš adobe programe

They’re laboratory mice
Their genes have been spliced
They’re dinky They’re Pinky and The Brain,

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.01.2011. 11:30:11 
Dizajn Tim
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14.08.2006. 01:43:00
Kako izabrati pravi laptop? Najbolje ne izabrati :P Salim se...
Vecina ljudi koja me pita 'koji laptop?' kupuje isti samo zato sto je to moderno a ne zato sto im zaista treba laptop, kao prenosni kompjuter. Neka tuga me uhvati kad neko potrosi 700eur na laptop, malo ga nosi prvih mesec dana a onda ga zakuje u cosak i sluzi mu bukvalno kao dekstop narednih x godina. Zato svima savetujem da pre svega preispitaju sebe da li im je ZAISTA potreban laptop? Za iste pare mozes da kupis zver od kompjutera sa kojim ces moci komotno da radis sa misem, a ne glupim touch pad-om. Sa druge strane mogu da razumem sve popularnije mini laptopove - netbooke, jer su mali i zadovoljavaju potrebe dok si udaljen od desktop kompa, jer je to ustvari jedini normalan razlog za posedovanje laptopa (da moras da radis nesto iako nisi kuci/na poslu/na mestu gde nema kompjutera). Usput tu su i superkul mobilni telefoni tako da bih licno izdrzao i bez laptopa.

Medjutim ukoliko ti treba, iz bilo kog razloga, laptop onda kupi model koji zadovoljava potrebe posla koji ces da obavaljas na istom. Velika dijagonala, veca tezina = bolje dekstop :P Ne bih bacao pare na bilo kakve dodatke ukoliko ih neces koristiti u maksimalnoj meri.

Ukoliko znas da kucas 'slepo' onda ti promena sa US na YU nece prestavljati problem. Pricam iz licnog iskustva. US raspored vec znas u potpunosti tako da nemas potrebe da gledas u tastaturu, a YU je koristan ukoliko se prebacis na domacicu. ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.01.2011. 15:48:51 
Korisnikov avatar

Ne znam slepo da kucam, nikako da naucim, uvek stignem do pola, mada dobro, nije da ne mogu da se snadjem, samo bih da izbegnem srpsku tastaturu xD

A treba mi laptop, jer sam po ceo dan van kuce (nikako ne kupujem moderne stvari, vec iskljucivo potrebne, pogotovo ako cu sama da ih otplacujem), imam dosta vremena kad bih na njemu mogla da radim, dok sam kuci uglavnom dok jedem i spavam i to je to, prosto nemam kad da sedim za desktop racunarom :)
U poslednje dve godine se sa kompom vidjam uglavnom nocu i to kad odlucim da ne spavam uopste. I ne radim sa touchpadom nikako, nervira me mnogo, i nemoguce je preko njega bilo sta ozbiljnije raditi, mish ce da ide svuda sa mnom <3 :D

A to sto je neko pitao - kako mislim kakva je ATI graficka - kakva je u poredjenju sa nVidiom, naravno u nekom istom rangu :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.01.2011. 18:39:31 
Moderator
Korisnikov avatar

U istom rangu su iste :mrgreen:
Predpostavljam da misliš na siti rang cena, ali tu info će morati da ti da neko ko prati grafičke karte :)

themacor, moj notebook napušta radni sto do 15 dana godišnje. Nekada po 3-4 meseca ne mrdne odavde. Ali kada mi je potreban, za čas je u torbi. Jedino što mi nedostaje u odnosu na desktop, jeste veliki monitor. S obzriom da je ovaj računar već na kraju životnog veka, ozbiljno se razmišljam da sledeći uzemem sa docking station, samo zbog monitora.

Za touchpad se slažem da je vrlo nepraktičan, zato imam MouseMan Optical, veliki i stalno na stolu i V450, mali i u torbi.....doduše, V450 je sve češće i na stolu, jer kad dođe devojka, MMO joj je preveliki za šaku, a ovaj malecki je idealan.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 11.01.2011. 14:45:50 
Korisnikov avatar

Pedja je napisao:
...doduše, V450 je sve češće i na stolu, jer kad dođe devojka, MMO joj je preveliki za šaku, a ovaj malecki je idealan.

Aww, kako neko misli na devojku :zaljubljen: :)

Pedja je napisao:
U istom rangu su iste :mrgreen:
Predpostavljam da misliš na siti rang cena, ali tu info će morati da ti da neko ko prati grafičke karte :)

Ne mislim u cenovnom, posto su s nVidiom dosta skuplji :D
Konkretno mislim, ovako nesto:
ATI Mobility™ Radeon® HD 5470 sa 1GB DDR3 sopstvene memorije, maksimalna memorija do 2302MB (1024+1279) deljene sa instaliranih 4GB sistemske memorije.
VS
NVIDIA® GeForce® GT 320M with CUDA™ sa 1GB sopstvene memorije, podrska za HyperMemory tehnologiju (do 2303 MB totalne graficke memorije deljene koristeci HyperMemory tehnologiju sa 4 GB instalirane sistemske memorije)

Ufff, nemoguce je izabrati idealan laptop, osecam se kao da trazim idealnog decka xD
Vidim ja da cu u narednih 15ak dana morati da se malo vise edukujem i saznam sta sve oznake znace :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 574 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 23  Sledeća