Započni novu temu Odgovori na temu  [ 482 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 20  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 08.02.2006. 19:43:03 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.02.2004. 02:25:50
Godina: Dipl.
Smer: IS
Ogi je napisao:
Citiraj:
Opera 9 Technology Preview 2

Feb 07, 2006
We've released a technology preview of Opera 9, codenamed Merlin, on Opera Labs. There are some very cool features we want you to try:

Slika Opera Widgets – Widgets are small AJAX applications that provide specific functionality – like getting your favorite news, converting currency and so on. We've posted documentation on Opera Widgets – not only how to use them but also how to make them. Go to My Opera Community to download Widgets.

Slika BitTorrent – BitTorrent has become one of the most popular file transfer protocols around. We built it right into the browser so you can download torrent files easily. No more hassle finding the right port, no worries about setting upload and download speed. We've worked to optimize all of that for you.

SlikaCustomize your search engines – Use your favorite search engine in the search box. Go to the site you want and right click on the search field site and click on the search field. You will then be prompted to “create search”

Slika Improved content blocker – Cosmetic surgery for Web pages. Just right click on a page and select “block content”. Any content not greyed out can be blocked with a click. Select “done” and see the page the way you want.

Slika Improved pop-up blocker – Just try it with some nasty popups. We added more intelligence to help weed out even more pop-ups. But since not all pop-ups are created equal, use the trash can to retrieve pop-ups you may want.

Slika Site specific preferences – For those of you who want to control settings for specific pages. Want to accept some cookies and deny others? How about setting your own style sheet to make the site more accessible? Just right click on the page and select “Site preferences”.

Slika Thumbnail preview – Opera conserves system resources and uses less memory than other browsers so it's easy to have many tabs open at once. But just what tab had that video you wanted? Using the thumbnail feature, you can find out by resting the mouse on any tab.

As with any of our technology previews, this is not meant to replace your current version of Opera. That caveat aside, we welcome you to download the TP and let us know what you think.

download: http://labs.opera.com/downloads/

ovo je preview verzija tako da ima dosta bagova (npr prikaz foruma) i mozete cisto da je isprobate, ne preporucuje se za svakodnevnu upotrebu (ko bi verovao da cu ja ovo da kazem :kreza: )

hahaha ... simpaticno. Sad da pokusam da postavim kakve firefox ima dodatke i opcije, verovatno bi se srusio fonforum tako da samo ostavljam sledeci link... uzivaj ;)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.02.2006. 01:21:40 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.10.2003. 14:04:31
Godina: II
NeoDesign je napisao:
hahaha ... simpaticno. Sad da pokusam da postavim kakve firefox ima dodatke i opcije, verovatno bi se srusio fonforum tako da samo ostavljam sledeci link... uzivaj ;)

:aaa: :aaa:

But thats not the shape of my heart

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.02.2006. 01:49:45 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.06.2002. 10:23:32
First Weekly Builds

http://my.opera.com/desktopteam/

The release of Opera 9 Preview 2 marks the start of a new tradition: The Weekly Builds. Every week until the final version of Opera 9 is ready, we intend to ship a weekly updated version of Opera 9 on this blog.

The goal is to further open up our development process to our devoted users and allow you to be more involved at an earlier stage than when we ship the next public beta.

:)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.02.2006. 19:21:44 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.11.2001. 08:45:08
Za one koji kukaju kako za web developere nije dobra opera:
http://nontroppo.org/wiki/WebDevToolbar

A evo i novog načina uklanjanja reklama:
http://nontroppo.org/wiki/OperaAdblock

Oni hipotetički kostrukti o kojima se može govoriti kao o konzistentnim i relativno trajnim dinamičkim sistemima koji objašnjavaju veći deo procesa motivacije, obuhvatajući i ciljeve i motive kroz njihove međusobne relacije, čime se mogu uslovno..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.03.2006. 20:32:59 
Moderator
Korisnikov avatar

Izašla nova opera 8.53, nadam se poslednja iz serije osmica. Idemo na bolju ocenu 9 :)

Oni hipotetički kostrukti o kojima se može govoriti kao o konzistentnim i relativno trajnim dinamičkim sistemima koji objašnjavaju veći deo procesa motivacije, obuhvatajući i ciljeve i motive kroz njihove međusobne relacije, čime se mogu uslovno..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.03.2006. 20:47:54 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.10.2003. 14:04:31
Godina: II
dosta joj je i 8,5 :P

But thats not the shape of my heart

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.06.2006. 00:49:13 
Korisnikov avatar

Opera 9.0 beta 2
http://www.opera.com/download/index.dml?ver=9.0b

Najsvezije preview verzije izlaze ovde:
http://my.opera.com/desktopteam/blog/

:)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.06.2006. 10:24:28 
Moderator
Korisnikov avatar

Što me preseče, ja mislio izašla 9-ka konačna.

Kad će devetka?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.06.2006. 22:06:43 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.03.2002. 17:30:03
Godina: Apsolvent
Smer: ME
izashla je opera 9 final.
nisam fan, ali chisto da objavim pre onog ogija manijaka, da se malo jede :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.06.2006. 22:10:10 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.03.2004. 21:34:06
Upravo se skida... mislim, ne sama... mislim, ne skidam je ja.. tj. skidam je ja, ali ne onako... ne skidam nista sa nje, vec skidam nju...ustvari, downloadujem je. Da. Bas to.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.06.2006. 23:12:57 
Moderator
Korisnikov avatar

Ajmo rasprava o najboljim widgetima.

Moji favoriti:
1. TouchethSky
2. Bjustb
3. KnowledgeMate
4. Text Translator
5. Viking Reminder

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.06.2006. 19:53:15 
Korisnikov avatar

odete na ovaj sajt
http://pgl.yoyo.org/adservers/

za format izaberete "opera url filter" with "no links" od recimo 2003. god

i to sto dobijete ( http://pgl.yoyo.org/adservers/serverlis ... ar%5D=2003 ) snimite kao urlfilter.ini koji se nalazi u c:\program files\opera\profile ili u c:\documents\username\opera\profile

i nikakvi admuncheri vam nisu potrebni, veliki broj reklama ce biti blokiran :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.06.2006. 22:30:58 
Moderator
Korisnikov avatar

Pa to sam koristio od opere 7, čini mi se. Čak sam hakovao desni klik da ima opciju blokiranja slike. Samo tad se datoteka zvala filter.ini

A ima i onaj adblock css file. On + filter.ini i nema zime.

Onaj spisak i nije nešto velik. Čini mi se da je moj veći.

Evo svih fora: http://operawiki.info/BlockAdvertisements

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.07.2006. 16:06:17 
Korisnikov avatar

prvi domaci widget! :)
http://widgets.opera.com/widget/4492

Preslovljivač
Glavna svrha ovog vidžeta je da preslovljava ćirilicu u latinicu i obratno. Pored toga, može i da preslovljava grčki (onako kako se izgovara), zamenjuje obične navodnike (" ") našim navodnicima („ “), zamenjuje višestruke razmake jednim razmakom i popravlja neispravno korišćenje interpunkcije (kada neko zaboravi da stavi razmak iza interpunkcije ili stavi razmak ispred nje).

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.07.2006. 16:51:57 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.11.2004. 14:34:28
Godina: Apsolvent
fensi :)

Opet bih uzeo kostim Večnog dečaka,
I opet bih smislio kako da prodangubim
Dok ona ne sleti niz hodnik Studenjaka...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.07.2006. 17:13:58 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.12.2003. 00:09:55
Legendarno... Baš mi je to trebalo :) Umalo da napravim sam neki prevodilac !

Nek bulevari sveta pamte muziku tvojih koraka

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.07.2006. 17:46:39 
Korisnikov avatar

http://www.ubuntu.com/news/opera9

Ubuntu Makes Opera 9 available for easy download and installation

After the launch of Ubuntu 6.06 LTS, Canonical is pleased to announce the availability of Opera 9 for Ubuntu. With just a few clicks of the mouse, all Ubuntu users can download and install the latest version of the Opera browser, which was released to critical acclaim on June 20.

With its innovative technology and ease of use, Opera is a perfect match for Ubuntu. The two organizations have similar beliefs and values that are woven into their products.

"Opera 9 provides the most advanced browsing experience on Linux today," said Håkon Wium Lie, CTO, Opera Software and long-time Ubuntu user. "We've had a Linux browser for a long time, but Opera 9 includes new optimizations specifically for the platform. I think Ubuntu users will like how easy it is to install Opera. It gives me yet another reason to love Ubuntu."

"As a part of our programme to deliver a choice of the very best applications available, we have worked closely with the Opera team, and are able to make the very latest version immediately," said Malcolm Yates, Partner and ISV Manager at Canonical Ltd. "With a few easy clicks from the Ubuntu desktop, all Ubuntu 6.06 LTS users can install Opera 9."

Slika

By using the Ubuntu Add / Remove Programs feature, users can choose to install a wide variety of applications. This announcement continues the drive to ensure Ubuntu gives real choice and real flexibility as well as an easy to use interface that everyone can use.

Ubuntu users can learn more about what the Opera browser can do at www.opera.com/features.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.09.2006. 08:37:15 
Moderator
Korisnikov avatar

Evo još jednog testa brzina: http://www.apcstart.com/site/amills/200 ... st-browser

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.09.2006. 12:29:47 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.10.2004. 23:06:03
Godina: IV
Izašla je nova verzija Opere - Opera 9.02

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.09.2006. 19:09:25 
Moderator
Korisnikov avatar

Danas sam provalio novu verziju. Bio na Institutu za patologiju (u okviru oduživanja duga domovini) i žali se jedna profesorka serviseru i meni kako joj iskaču popupovi i kako to da reši. I ja iz zezanja kažem Operom, kad serviser to prihvati. I tako instaliram Operu, skinem prevod i pokažem osnovne komande, a profesorka sva happy. Učinio sam jedno dobro delo :stid:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.09.2006. 19:31:06 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.02.2004. 02:25:50
^ mogao si usput i python da je naucis pa da sledeci put sama sebi napravi browser :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.10.2006. 17:08:30 
Korisnikov avatar

Citiraj:
The open-source Firefox Web browser is critically flawed in the way it handles JavaScript, two hackers said Saturday afternoon.

An attacker could commandeer a computer running the browser simply by crafting a Web page that contains some malicious JavaScript code, Mischa Spiegelmock and Andrew Wbeelsoi said in a presentation at the ToorCon hacker conference here. The flaw affects Firefox on Windows, Apple Computer's Mac OS X and Linux, they said.

"Internet Explorer, everybody knows, is not very secure. But Firefox is also fairly insecure," said Spiegelmock, who in everyday life works at blog company SixApart. He detailed the flaw, showing a slide that displayed key parts of the attack code needed to exploit it.

ostatak http://news.com.com/2100-1002_3-6121608 ... &subj=news

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.10.2006. 17:17:06 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.06.2005. 21:01:23
E meni je Firefox super. ja sam danas skinuo 2.0 RC1 i extra je. Oper mi je dobra ali na nju nikako ne mogu da se naviknem.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.10.2006. 17:25:14 
Korisnikov avatar

sta ti konkretno smeta kod privikavanja?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.10.2006. 17:44:47 
Moderator
Korisnikov avatar

E to da se neko ne može privići mi je najsmešniji razlog odbacivanja opere. Jer upravo je opera najprilagodljiviji browser. Mogu da se kladim da niko na svetu nema operu kao ja, sa istim postavkama, sa istim shortcutovima, sa istim isprogramiranjim akcijama, rasporedom dugmića, panela, linija, prevodom...

To da se operi ne mogu privići pričaju ljudi koji ne znaju da ukrote operu i vladaju njom divljom snagom. I što je najgore ti ljudi nikad ničim nisu vladali, obično su robovi IE-a i FF-a koje koriste bez ikavog podešavanja prema svojim potrebama, a onda kad instaliraju operu (ili bilo šta drugo) kukaju na nju.

Ko ima problema sa prilagođavanjem opere sebi, nek se obrati Ogiju (jest i meni, samo nisam hteo da pravim rimu u ovom smrtno ozbiljnom času :P )

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 482 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 20  Sledeća