Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 02.03.2006. 21:23:14 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.11.2004. 11:43:49
Godina: Apsolvent
Smer: ME
ja sam na veratovom adslu. vrlo korektna usluga, a kako mi je masina non stop ukljucena, i konstantno sam online, skroz sam zadovoljan. download konstantno oko 30kbs, veza mi je za par meseci pukla samo jednom (u toku noci), a kako su mi vecina sajtova koje odrzavam na veratu, skroz mi je zgodno.
od dosta ljudi sam cuo kritike na racun verata, ali sam stvarno zadovoljan uslugom.
naravno, savet ti je da uzmes flat, kod koga kod uzimas, kao i da izbegavas "uzajmljivanje" modema, ulozi u jedan, trebace ti u svakom slucaju.
s obzirom da zivim od interneta, a nisam nesto pazljivo razmatrao ponudu, stvarno sam zadovoljan izborom provajdera... valjda sreca ;)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.03.2006. 23:39:08 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.11.2001. 08:45:08
Godina: Dipl.
Smer: IS
Koji modem si uzeo i koliko si se iskeširao? Meni bi trebao neki sa više lan izlaza (ruter).

Oni hipotetički kostrukti o kojima se može govoriti kao o konzistentnim i relativno trajnim dinamičkim sistemima koji objašnjavaju veći deo procesa motivacije, obuhvatajući i ciljeve i motive kroz njihove međusobne relacije, čime se mogu uslovno..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.03.2006. 01:19:30 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.06.2003. 21:32:42
Godina: IV
Smer: UK
Ako pitas za modem on je za kablovki net, nebitan je provajder, svi se pridrzavaju nekih standarda

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.03.2006. 10:24:46 
Site Admin
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.10.2001. 23:51:26
takodje koristim SBB vec dve godine i prilicno sam zadovoljan

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.03.2006. 12:16:40 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.11.2004. 11:43:49
zlatko je napisao:
Koji modem si uzeo i koliko si se iskeširao? Meni bi trebao neki sa više lan izlaza (ruter).

neki actiontec preporuceni, nije mi bilo bitno, pa sam ga pazario za 2900din, a taj dan sam nasao negde na Krstu mislim za 15e... ima ugradjen spliter, mikrofilter, usb je, so, mogu da ga nosam gde god idem, i zadovoljan sam, nikakvih problema do sada.
inace, mislim da je neki alcatel pokupio najbolje preporuke... procunjaj malo po netu. ako ti treba nesto malo bolje, probaj PCI varijante, ali ko to jos radi pojma nemam. ja sam zvao samo pakom i indijanci koji rade tamo su mi nemushto objasnjavali osnovne pojmove na moja konkretna pitanja, tako da njih slobodno preskoci.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.03.2006. 15:07:24 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.05.2002. 15:33:21
Misho, pitam te posto mozda mogu da ti nadjem kupca.. Za koliko bi ga prodao? Polovan je, ima li jos garanciju ili ne?

btw. svi oni drze do nekih standarda, da, ali taj modem recimo kod sbb-a ne bi radio...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.03.2006. 15:46:48 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.11.2003. 20:26:59
Godina: III
Jale je napisao:
Misho, pitam te posto mozda mogu da ti nadjem kupca.. Za koliko bi ga prodao? Polovan je, ima li jos garanciju ili ne?

btw. svi oni drze do nekih standarda, da, ali taj modem recimo kod sbb-a ne bi radio...

e mislim da bi, nemog sad da trazhim standard, pogledacu sutra tachno koji je, imam isti taj, modem je xtra, a mozhe da fura 38Mbit/32Mbit :aaa:

Remember. The dragons live. Inside us.

hail to the ultimate truth:
kliford je napisao:
mnogi profesori se služe metodom varijacije raspoloženja

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.03.2006. 19:31:33 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.05.2002. 15:33:21
Ma mogu oni svi toliko da furaju, al dzaba ti kad ne dobijas toliki link :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.09.2006. 13:09:25 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05.11.2004. 19:26:34
Kolike su sada cene ADSL-a i kablovskog interneta. Sta je jeftinje. Koja je fora sa ADSL-om koji nije flat :zbun: ... Vase preporuke ...

Ima neki clanak u Politici o ADSL-u preko Telekoma ... a na sajtu ADSL TELEKOM pise tako malo ... ni cena ni nista .

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.09.2006. 13:51:10 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.05.2003. 14:01:17
VEST sa BenchMarka :

" Umrežavanje: ComTrade & Telekom zajedno uvode ADSL

BEOGRAD 20.09.2006.- "Telekom Srbija" a.d. u oktobru započinje prodaju Internet usluga ADSL i DialUp. U narednim mesecima korisnici u svojim poštanskim sandučićima mogu očekivati ponudu sa detaljnim informacijama na koji način mogu postati Internet korisnici našeg nacionalog telekomunikacionog operatera.

Korisnicima će se osim vrlo pristupačne cene Interneta nuditi i mogućnost kupovine kompjutera na rate sa plaćanjem preko telefonskog računa. Kompanija ComTrade je u saradnji sa Findomestic
bankom pripremila veoma povoljnu ponudu za korisnike Telekoma Srbija koja podrazumeva dve konfiguracije:

- Osnovnu konfiguraciju na 18 meseci sa iznosom mesečne rate od 20.81 EUR (uz učešće od 84 EUR).
- Naprednu konfiguraciju sa plaćanjem u 24 meseca i iznosom mesečne rate od 27.67 EUR (uz učešće od 144 EUR).

U navedenim konfiguracijama će biti instaliran licencni Microsoft Windows XP Home, kao i Trial verzija (na mesec dana) Microsoft Office 2003. Svi računari imaju 3 godine garancije. Svi korisnici koji do 1. 12. 2006. sa Telekomom sklope ugovor o korišćenju usluge ADSL biće oslobođeni plaćanja naknade za zasnivanje pretplatničkog odnosa u visini od 5.900,00 dinara. Svim korisnicima koji budu zaključili ugovor do 1. 12. 2006. godine biti omogućen i popust od 15 odsto na cenu mesečne pretplate u periodu od tri meseca od dana aktiviranja usluge.

Cene paketa će biti:

ADSL 1 (256/64 kb/s) 1.211,62 dinara (u cenu je uračunat PDV)
(stara cena 1.425,44 dinara (uračunat PDV))

ADSL 2 (512/128 kb/s) 1.816,43 dinara (u cenu je uračunat PDV)
(stara cena 2.136,98 dinara (uračunat PDV))

ADSL 3 (768/192 kb/s) 2.422,24 dinara (u cenu je uračunat PDV)
(stara cena 2.849,70 dinara (uračunat PDV))

Za one korisnike koji nisu zainteresovani za ADSL usluge, biće dostupna usluga dial-up. Korisnici se mogu odlučiti za prepaid Internet po ceni od 500 dinara mesečno (+PDV) prva dva meseca besplatno ili Post Paid internet - Cene Post Paid Interneta za fizička lica po satu iznose u slabom saobraćaju 18,22 dinara (+PDV) i 36,44 (+PDV) - što se plaća kroz telefonski račun i ne zahteva nikakve ugovore niti početne investicije.

Cilj ove akcije je, kako i samo njeno ime kaže, umrežavanje svih činioca u procesu razvoja Internet tržišta i Informacionog društva kako bi se Internet učinio dostupan svima. Od telekomunikacionih operatera, do proizvođača kompjutera i softvera, pa sve do škola i obrazovnih ustanova. Širenje informatičke kulture je jedan od preduslova daljeg razvoja privrede i nauke i jedan od najvažnijih elemenata obrazovanja mladih generacija.

Findomestic Banka, BNP Paribas koja je jedna od najvećih bankarkih grupacija na svetu, svojim inovativnim pristupom kreditiranju omogućava korisnicima kupovinu računara na kredit u trajanju od 18 do 24 meseca bez odlaska u banku, otplatu rata putem telefonskog računa sa izuzetno povoljnim kreditnim uslovima.

Microsoft i Intel, lideri u svetskoj IT industriji su takođe dali podršku ovoj akciji. Microsoft je uz svaki računar pripremio poklon u vidu knjige "Osnove rada na računaru" i besplatnog on-line kursa, a Intel nižim cenama omogućio da ponuđeni računari budu što dostupniji budućim korisnicima.

Korisnici koji su u proteklom periodu redovno izmirivali telefonski račun imaće prednost da učestvuju u ovoj akciji i na taj način postanu Telekom Internet korisnik kao i da pod izuzetno povoljnim uslovima, preko kredita Findomestic banke, dođu do ComTrade računara.

Za sve dodatne informacije korisnici mogu uputiti besplatni poziv Telekom Internet Call Centru na broj 0800 100 100, a postojeći Internet korisnici više detalja mogu saznati na www.telekomcentar.com "

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.09.2006. 17:49:16 
Moderator
Korisnikov avatar

Monopol telekoma će nas dotući. Drug ima deju da će sada provajderi morati da spuste cenu, a da će to moći jedino ako smanje protok što znači zbogom p2p programima. Tek tad će telekom da procveta kao jedini pravi provajder, a mi smo ga ugasili. Već sada hrvatska ima 10 puta više ADSL priključaka po stanovniku pri tom sa mnogo bržom vezom. BiH je za nas Amerika jer i u mestima od 5000 stanovnika već pola godine imaju ADSL, a kod nas samo delovi Beograda, Niša i Novog Sad imaju ADSL. A monopol produžen do 2010.

Oni hipotetički kostrukti o kojima se može govoriti kao o konzistentnim i relativno trajnim dinamičkim sistemima koji objašnjavaju veći deo procesa motivacije, obuhvatajući i ciljeve i motive kroz njihove međusobne relacije, čime se mogu uslovno..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.09.2006. 20:37:13 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.06.2005. 21:01:23
Ja prelazim na Telekom. 1200 kinti mi je vec prihvatljivom, i onako me izadje 1200 kinti sa uplatom vremena i plus impulsi. Sto se tice monopola tu se slazem sa zlatkom, ali tu ne mozemo nista. Medjutim, ja koliko sam cuo ADSL u Hrvatskoj nije nesto jeftiniji od naseg (mozda se varam). Jedino je pokrivenost veca. realno Hrvati imaju duplo manje stanovnika a i 3 puta bolji standarad.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.09.2006. 22:41:15 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.12.2001. 17:03:40
Ja se ne slazem sa Zlatkom. Ovako vise takmaca pa da vidimo ko ce prvi da ponudi 1Mbs jeftino.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.09.2006. 23:00:35 
Korisnikov avatar

I ja sam za zdravu i poštenu konkurenciju! (utopija ;) )
Mada mi je sad daleko bolje da pređem na ovaj CT/Telekom ADSL od 512 i plaćam 1800 nego da PTT-KDSu 1500 dinži za 128 cable...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.09.2006. 23:10:56 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.01.2004. 02:11:42
@^^^^

pa flat 256 kabal na kdb/sbb je 1750din

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.09.2006. 00:26:29 
Korisnikov avatar

Rado bih ja prešao na SBB zbog lokala :cool: (onda se ne bih žalio) ali kako kad mi je PTT uveo kablovsku u zgradu... :udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.09.2006. 04:03:43 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.03.2002. 17:30:03
eunet 256 flat adsl je 1300 din.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.09.2006. 04:09:21 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.01.2004. 02:11:42
bLooez je napisao:
eunet 256 flat adsl je 1300 din.

Ali nema lokalnu mrezu [sto pomenu Ripper].. :D

Mada ja ne smem da je koristim da se ne bi navukao.. :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.09.2006. 04:40:17 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.09.2006. 07:34:18
Godina: III
dusan_11192 je napisao:
Mada ja ne smem da je koristim da se ne bi navukao.. :D

Ma nije to navlaka , samo svaki dan svucem prosecno 3Gb svega i svacega iz lokala :P

Placam SBB-u 1750 din. za 256/128 + 512/384 i ne bih to menjao za ikakav adsl ispod 1Mbit , evo i zasto:
1.ukupna brzina 768/512 na suprot adsl 1024/256 , sto je za p2p mnogo bolje
2.nema p2p limitiranja
3.protok perfektno stabilan (vidim da ima ljudi koji se zale , ali je kod mene i velike vecine drugih stabilan)
4.Mesecni protok mi je oko 140Gb (+/- 5Gb . kako kada) i josh mi nisu poslali placene ubice na vrata :P
5.lokalni torrent tracker EUCbg.homeip.net rocks :yo:

Videh kako radi nash adsl kod nekolicine poznanika i rekoh sebi : " Fr0sty , ti si jedno srecno kopile!!! " :P

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.09.2006. 08:14:18 
Moderator
Korisnikov avatar

DJole je napisao:
Ja se ne slazem sa Zlatkom. Ovako vise takmaca pa da vidimo ko ce prvi da ponudi 1Mbs jeftino.

Zar se to pitanje još postavlja?

Imaš firmu preko koje ADSL jedino ide, samo eto neko direktno neko indirektno. I ostali (ne ADSL) priključci opet idu preko te nebeske firme (osim Verata koji nije išao ali je "slučajno" pukao). I svi zavise od dobre volje te firme, kad će da im udeli kapacitete, kad će da otkloni kvarove (meni već 5 dana ne žele da reprogramiraju port u centrali u 70. bloku, ne mogu ni 200 kB attachmenta da pošaljem). Naravno da će ta firma imati najmanju cenu, da će tamo gde drugi provajderi nemaju tehničkih kapaciteta oni imati, da će se njihovi kvarovi najbrže otklanjati... Zato je ADSL išao ovako sporo, jer se čekalo da oni krenu sa provjdingom, pa će sad moći da si i Užicu, Kraljevu, Raški... uvesti ADSL, a oni će da pokupe kajmak.

Ne budite slepi pored očiju.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.09.2006. 10:49:13 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.12.2001. 17:03:40
Meni je dovoljno da bude jeftinije i da konacno dobijem uslove za adsl, jer pre 8 meseci sam dobio 2 u tel broju a i dalje nemam uslova. Znam ja da ide sve preko telekoma, ali imali su provajderi dosta vremena da se udruze i nesto osmisle. Sta da im radim sto su slepi kod menadzmenta. Trebali su bolje da se organizuju. A verat je pukao zato sto naplacuje enormno visoko prikljucenje na adsl. Ko ih j*** i treba da puknu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.09.2006. 11:28:21 
Moderator
Korisnikov avatar

Čuo sam da je Telekom pravio sranje Veratu... Kod ostalih nikakav menadžment ne igra ulogu kad direktno zavise od Telekoma. Nikakvo udruživanje ih ne može spasiti od toga da MORAJU ići preko telekoma, čekati da on instalira ADSL opremu u centrale...

Pročitajte: http://www.elitesecurity.org/t217928-AD ... nu-po-dana

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.09.2006. 14:02:55 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05.11.2004. 19:26:34
Ima Eunet za 1390 din flat , ali je agregacija 40:1 , da li to koci i surfovanje ili samo download ? Da li je povoljno ? Ima li jeftinije?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.09.2006. 14:10:30 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.03.2002. 17:30:03
draga martina ja sam to isto napisao 5 postova iznad :]
ne kochi ni surf ni dl. koliko ja znam nema jeftinijeg.. + ti eunet daje 5 ili 10% popusta ako placjash redovno rachune.

agregacija kod drugih provajdera je i vecja od 40:1 samo shto eunet jedini objavljuje agregaciju.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.09.2006. 14:55:52 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.06.2002. 10:23:32
ima i jeftinije.
kod beotela je 1250 studentima.
do jula 2007. valjda. da li ce produzavati, ne znam...

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća