Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 17.12.2007. 23:55:00 

Pridružio se: 20.12.2005. 00:39:34
Godina: Dipl.
Smer: IS
Imam slican problem. SBB net, dva kompa, router koji izgleda nije odgovarajuci (nema wlan) i problem sa kablovima jer ih jedan komp ne prepoznaje. Razmisljam ili o opciji gde mi je jedan komp server i tu me zanima da li moze recimo (ko ima sbb net shvatice) da radi konekcija na lokalnim habovima na oba kompa istovremeno (sa razlicitim nickovima) ili tada imam samo jednu izlaznu ip adresu?

A drugo pitanje (dosta vaznije) je nedoumica oko wireless lan-a. Ajde da uzmemo da kupim taj wireless router ali kako njega da povezem sa kompovima? Jel mi treba neka posebna karta za to (tipa mrezna) koja prima signal??

Sorry, jos uvek sam u fazi ucenja ovih stvarni, nadam se da mi necete zameriti :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.12.2007. 13:54:16 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.07.2006. 02:01:43
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Pa radiće ti konekcija ka habu na oba računara, ali će ti se deliti protok na ta dva računara koja si povezao. Tako da u slučaju da deliš konekciju ti stavi na računaru koji ti je ruter da ti bude konektovan na hub (ili torente) i stavi neki limiter da ti ne pojede ceo protok, a onda na ovom drugom kompu samo surfuješ. Pogotovu torenti znaju da ubiju mašinu jer otvore ogroman broj portova na mašini.

Kod rutera imaš dve mogućnosti kad se podešava, a to je da forwarduje ip adrese pa ti na izlazu iz rutera imaš istu ip adresu ili da se ponaša kao nat ili da radi ip masquerade iliti maskiranje. Koliko ja znam pod win sa onim već ugrađenim alatima ne može da se podesi ruter da bude forwarding.

Za wireless ruter ti treba wireless kartica za svaki komp koji mu pristupa bežično plus onoliko kompova na lan portove koliko ih ima na ruteru.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2