Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 07.11.2007. 23:02:39 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14.02.2006. 00:56:09
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Ova poruka stoji na forumu huba:
Citiraj:
Elite XY6 ce proraditi sutra ili prekosutra najkasnije !!!!!!(chetvrtak ili petak Smiley

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.11.2007. 23:25:50 

Pridružio se: 18.05.2003. 12:48:48
Godina: Dipl.
Smer: UK
RazbojNick je napisao:
Pricam u slucaju promene i prelaska kod drugog kablovskog provajdera. Kod mog kabl provajdera nije toliko povoljno, a kad pogledam ponudu i cene kod SBBa - nema razlike izmedju njega i ADSLa. Sta kad krene da opada kvalitet usluge? Cinjenica je da je svaki kabl operater na odredjenoj teritoriji monopolista. Kod ADSLa to nije slucaj.

SBB je najbolji... za sta?

Ту је опет проблем код Телекома... СББ и други кабловски оператери иако су поднели захтев да ураде трајну мрежу нису добили дозволу јер само јавно предузеће може да копа и поставља каблове...то је по неком слову закона... Због тога имамо по крајевима мрежу разапету по крововима, немамо могућност мењања кабловског оператера, а такође добијамо конфликтне ситуације као у Железнику (стари део) где је СББ прво поставио каблове и све да би им нека инспекција наредила да поскидају каблове јер не смеју преко крова већ мора бити уређена структура?! На молбу да је ураде одбијени су...онда су они после неког времена опет урадили мрежу као и први пут и за сада нико не дира...

Код АДСЛ није случај да је на некој територији један провајдер монополиста већ да је на територији целе Србије Телеком монополиста... Не може ни да се прдне ако они не дају, а не да ти радиш АДСЛ где хоћеш... Пример Лабудовог Брда где је било немогуће увести АДСЛ због техничких недостатака... Ускоро сви добили памфлете уз рачун са Телекомовом понудом АДСЛ, а остали провајдери су идаље тврдили да не могу увести АДСЛ јер нема техничких могућности...чак и пар дана пошто је Телеком почео са увођењем АДСЛ у том крају... Тактичка предност?

Шта када крене да опада квалитет услуге?
Онда могу лепо да откажем услугу СББ и то ме не кошта ништа, као што ме не кошта да откажем услугу АДСЛ... Стоји да не могу прећи код другог оператера за кабловски интернет, али бих морао наћи неку другу солуцију... Иначе ја сам потпуно миран, имам плаћено увођење кабловске код ПТТ који то није урадио ни после 3 године... Уговор је ту и то за два прикључка...исти могу скенирати... Могао сам паре да повучем, али нећу јер једног дана бићемо правна држава па ће они морати да одрже своје обећање и испуне свој уговор...

Што се тиче цена АДСЛ и СББ они имају исте пакете... Ето например мени АДСЛ на 1 Мбит никада није прешао 100 кбита скидање, а код СББ је на истој брзини ишао до 128 кбит...није мала разлика...
Опет понављам моје субјективно мишљење је и тако се код мене до сада показало да је СББ најбољи што се интернета тиче...не значи да код некога другог није другачије...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.11.2007. 00:06:37 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.03.2005. 23:46:26
samo zvezda je napisao:
Ето например мени АДСЛ на 1 Мбит никада није прешао 100 кбита скидање, а код СББ је на истој брзини ишао до 128 кбит...није мала разлика...
Misliš na kilobajte, naravno. A taj manjak je posledica načina funkcionisanja ADSL-a, koji ima određeni overhead.
Btw, meni je protok preko 1Mbit ADSL-a oko 107 KB/s.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.11.2007. 00:12:40 

Dandy je napisao:
samo zvezda je napisao:
Ето например мени АДСЛ на 1 Мбит никада није прешао 100 кбита скидање, а код СББ је на истој брзини ишао до 128 кбит...није мала разлика...
Misliš na kilobajte, naravno. A taj manjak je posledica načina funkcionisanja ADSL-a, koji ima određeni overhead.
Btw, meni je protok preko 1Mbit ADSL-a oko 107 KB/s.

Мислио сам на килобајте, али сам у брзини куцао килобите... Дешава се...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.11.2007. 09:26:52 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.03.2004. 21:34:06
samo zvezda je napisao:
Ту је опет проблем код Телекома... СББ и други кабловски оператери иако су поднели захтев да ураде трајну мрежу нису добили дозволу јер само јавно предузеће може да копа и поставља каблове...то је по неком слову закона... Због тога имамо по крајевима мрежу разапету по крововима, немамо могућност мењања кабловског оператера, а такође добијамо конфликтне ситуације као у Железнику (стари део) где је СББ прво поставио каблове и све да би им нека инспекција наредила да поскидају каблове јер не смеју преко крова већ мора бити уређена структура?! На молбу да је ураде одбијени су...онда су они после неког времена опет урадили мрежу као и први пут и за сада нико не дира...

Mislim da je ovo ukinuto kad i monopol Telekoma.

samo zvezda je napisao:
Код АДСЛ није случај да је на некој територији један провајдер монополиста већ да је на територији целе Србије Телеком монополиста... Не може ни да се прдне ако они не дају, а не да ти радиш АДСЛ где хоћеш... Пример Лабудовог Брда где је било немогуће увести АДСЛ због техничких недостатака... Ускоро сви добили памфлете уз рачун са Телекомовом понудом АДСЛ, а остали провајдери су идаље тврдили да не могу увести АДСЛ јер нема техничких могућности...чак и пар дана пошто је Телеком почео са увођењем АДСЛ у том крају... Тактичка предност?

Protiv toga se svi bunimo, ali nije nemoguce uvesti drugog provajdera. Sasvim je peta stvar kad sam provajder nece da dodje, sem ako nema dovoljno interesenata da mu se isplati, sto je slucaj jaaaako retko.

samo zvezda je napisao:
Шта када крене да опада квалитет услуге?
Онда могу лепо да откажем услугу СББ и то ме не кошта ништа, као што ме не кошта да откажем услугу АДСЛ... Стоји да не могу прећи код другог оператера за кабловски интернет, али бих морао наћи неку другу солуцију... Иначе ја сам потпуно миран, имам плаћено увођење кабловске код ПТТ који то није урадио ни после 3 године... Уговор је ту и то за два прикључка...исти могу скенирати... Могао сам паре да повучем, али нећу јер једног дана бићемо правна држава па ће они морати да одрже своје обећање и испуне свој уговор...

Meni smeta cinjenica da imam razvucene kablove po gajbi koje sam platio (u mom slucaju to je bas mnogo kablova), a koji bleje. Telefon sam vec sproveo radi telefona.

samo zvezda je napisao:
Што се тиче цена АДСЛ и СББ они имају исте пакете... Ето например мени АДСЛ на 1 Мбит никада није прешао 100 кбита скидање, а код СББ је на истој брзини ишао до 128 кбит...није мала разлика...
Опет понављам моје субјективно мишљење је и тако се код мене до сада показало да је СББ најбољи што се интернета тиче...не значи да код некога другог није другачије...

Licno sam gledao ADSL 1024 kako vuce 112 KB/s. Nesto drugo kod tebe nije valjao. Ne sporim da je brzina na strani kabla, ali meni je i 256k ADSLa bilo dosta.

Da nije bilo expanzije ADSLa i konkurencije na tom polju, ne bi imali cene i brzine na kablu koje su danas.

Da ne spominjemo da je neophodno da se placa i TV...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.11.2007. 15:52:35 
Korisnikov avatar

Administrator Elite Huba je napisao:
Da ponovim i poslednji put.
SBB nema blage veze sa elite hub-om, a kao dokaz toga cje biti ponovno dizanje istog tog HUB-a, ali ovaj put van Srbije. Van Telekom-SBB rata.
I sad shto je najcrnje i chemu nam se smeju stranci, je sledecja chinjenica:
Sad placjam strancu teshko zaradjen novac da u Evropskoj Uniji hostuje servis koji je bio hostovan u kucjnoj varijanti.
Sad teshko zaradjeni novac dajem nekome tamo, umesto da je ostao u Srbiji.

A shta je postigao Telekom... Vala bash nishta sem gubitka. I dalje cje servis biti lokalnog tipa samo za ljude sa SBB-a, jer isti ti ljudi necje da im neko otkida net brzinu, jer jednostavno je ta brzina ochajna. I da bude i novih chinjenica o gubitku koji sebi pravi telekom... Upravo sam bacio telekomove kartice za mobilni iz svoje kucje, i otishao da kupim VIP-ove. Isto cje se desiti i sa fixnim telefonom onog trenutka kad budem imao mogucjnost da biram. Nek Telekom bude i jeftiniji, sa njim sam zavrshio zanavek. Eto shta je Telekom postigao, navukao je na sebe INAT jednog Srbina, a svi znamo shta je to INAT.

Dakle Elite HUB cje biti online koliko josh vecheras ili sutra, a vi tuzhite onda Evropsku uniju, ako nadjete rupu u njihovim zakonima. I namerno cju hostovati HUB u EU da vam dokazhem da je zakonski gledano sve ovo bilo legalno i po zakonima drzhava koje imaju zakone za razliku od nas. Shto se tiche pricha kako je SBB dao neshto Elite HUB-u samo nebulozni i neobaveshteni mogu da ih lupetaju, jer samo nas par zna tachno shta je i kako bilo, a mi smo striktno bili protiv toga da SBB ima ikakav uticaj na HUB, upravo da se ne bi desilo ovakvo neshto, i da nam jednog dana ne bi neko iz SBB-a doshao da diktira i naplacjuje ono shto je bilo besplatno za sve.
Ja sam doneo odluku da samo ljudi sa SBB mailom mogu da se registruju na HUB, a ne SBB, jer je to bio jedini nachin da budemo sigurni da na hub ne dolazi neko ko nema lokalnu konekciju.
Dakle ne meshajte Elite HUB i SBB jer jedino shto im je zajednichko su njihovi korisnici.

Pozdrav do vecheras/sutra kada HUB bude ponovo online, a da jedini nachin da vas spreche da dodjete na njega, je da vam ukinu internet iz samo njima poznatih i opravdanih razloga. Zen administrator Elite HUB-a

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.11.2007. 16:25:33 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.11.2002. 15:44:31
svaka cast coveku.. potpuno je upravu!

:)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.11.2007. 16:28:32 

Citiraj:
Da nije bilo expanzije ADSLa i konkurencije na tom polju, ne bi imali cene i brzine na kablu koje su danas.

Da ne spominjemo da je neophodno da se placa i TV...

Око експанзије АДСЛа и утицаја на кабловски се у потпуности слажем...ту се види здрава конкуренција...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.11.2007. 17:22:42 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.09.2002. 14:12:18
Smer: ME
Vlacke je napisao:
Pazi ADSl je teoretski dostupan, ali ortak na NBG-u ceka vec dva meseca jer nema portova. Mozda nema SBB-a u ovom delu grada, ali bar ima PTT-ov kablovski. Ja sam cekao 8 meseci. Tako da je Momma upravu sto se toga tice.

Osam meseci je 8 meseci, a ja SBB ne mogu da dobijem 3 godine i neću moći ni naredne 3 godine.
Infrastruktura za ADSL već postoji, ali to što je prvih 6 meseci rada postojalo četiri čoveka obučena da u centrali podese ADSL je sasvim druga priča. Baš me živo interesuje kako se to namešta u centrali kada nisu mogli da obuče nove ljude.

Ne volim Telekom, o SBB-u nemam nikakvo mišljenje (osim što bih voleo pristup njihovom lokalu ;)), ali potpuno mi je svejedno čije usluge koristim, dokle god mi odgovara cena/kvalitet u skladu sa domaćim tržištem.

BTW ja moj provajder trenutno vuče link od Verata i malo od Telekoma....a to od Telekoma je bilo preko SBB-a :srba:

Hladno pivo, Knjiga žalbe, Pitala si me, 2007.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.11.2007. 17:25:29 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.09.2005. 15:57:40
Ja mislim da nema vecih degena na svetu od ovih sa SBB-a! To su takvi imbecili da je to strasno!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.11.2007. 17:36:43 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.11.2001. 15:35:48
Smer: ME
RazbojNick je napisao:
Mislim da je ovo ukinuto kad i monopol Telekoma.

monopol telekoma je ukinut isto kao shto je i kosovo sastavni i neotudjivi deo srbije.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.11.2007. 17:42:47 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.03.2004. 21:34:06
Realno - da, ali da bar na papiru nije, SBB ne bi mogao ni da pomisli da zatrazi dozvolu za fixnu telefoniju, zbog cega se sve ovo i desava. Svejedno, mislim da polaganje kablova u zemlju vise ne cini Telekom automatskim vlasnikom istih, ko god da je finansirao radove. Ako je jos uvek tako, onda je to u kontradiktornosti sa ukidanjem monopola Telekoma.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.11.2007. 19:31:21 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.02.2006. 00:47:00
RazbojNick je napisao:
Realno - da, ali da bar na papiru nije, SBB ne bi mogao ni da pomisli da zatrazi dozvolu za fixnu telefoniju, zbog cega se sve ovo i desava. Svejedno, mislim da polaganje kablova u zemlju vise ne cini Telekom automatskim vlasnikom istih, ko god da je finansirao radove. Ako je jos uvek tako, onda je to u kontradiktornosti sa ukidanjem monopola Telekoma.

Dobro, cepidlako, selektivno ukidanje monopola. ;)
To sto je ukinut monopol, ili donet zakon, ne mora da znaci nista, sve dok se zakon ne sprovodi, i monopolista ne kaznjava za nastavak monopolskog ponasanja.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.11.2007. 19:56:25 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.10.2003. 14:04:31
Godina: II
Zen je car...njegova away poruka je legendarna :)

ma ovo je neodrzhivo...vec postoji novi hub na netu (nznm da li je to elite hub ili ne)
a u svakom sluchaju ukoliko sbb zadrzhi u ponudi brzhu lokalnu mrezu(a ne vidim nijedan nachin da im ovo oduzmu) onda sam hub mozhe biti i u inostranstvu jer ce se taj hub konfigurisati da prima samo sbb ip adrese i posle toga ce file transfer da bude preko lokalne mreze...chat i verovatno search(nznm kako je to resheno dc protokolu) ce da idu preko neta a ostalo preko lokala ..big deal :fokus:

But thats not the shape of my heart

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.11.2007. 23:55:19 
Korisnikov avatar

Ma nek ide preko cega hoce, samo nek ga ima!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.11.2007. 04:21:54 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.06.2006. 22:53:48
Godina: III
:zbun: SBB ima odlican protok/stabilan link ili sta god? :bljak:

Evo jedan primer:
start -> run -> cmd ;
ping www.google.com -n 200

Izveshtaj: Packets lost 80% , Approximate round trip times in milli-seconds: 480ms

I tako dva meseca :udri: . Da ne pominjem zatvorene portove od 1 do 65555 na kojima ne radi ni MSN . Evo jedan biser od tehnichke podrshke od pre nekoliko meseci: - Ja: "Dobar dan, imam problema sa internetom." - TP: "Jel imate ona dva kompjutercica dole u desnom uglu i da li trepere ponekad?" - Ja: "Hmmmm, daaa..." - TP: " Pa dobro onda, nije do nas, prijatno, dovidjenja" :udri:

Shto se tiche huba... Nije jedini, nije najbolji ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.11.2007. 05:06:04 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.11.2002. 15:44:31
Psychotix je napisao:
Evo jedan primer:
start -> run -> cmd ;

Izveshtaj: Packets lost 80% , Approximate round trip times in milli-seconds: 480ms

:zbun: jesi li iskljucio sav dl/upl prethodno?? ne mogu da verujem da je 480!? meni je na dial-upu 196!!

:)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.11.2007. 10:45:45 
Korisnikov avatar

Ponovo radi hub! Ponovo radi hub!
Ponovo radi hub!

:yupi: :yupi: :yupi: :yupi:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.11.2007. 16:26:08 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.02.2004. 02:25:50
Psychotix je napisao:
:zbun: SBB ima odlican protok/stabilan link ili sta god? :bljak:

Evo jedan primer:
start -> run -> cmd ;

I tako dva meseca :udri: . Da ne pominjem zatvorene portove od 1 do 65555 na kojima ne radi ni MSN . Evo jedan biser od tehnichke podrshke od pre nekoliko meseci: - Ja: "Dobar dan, imam problema sa internetom." - TP: "Jel imate ona dva kompjutercica dole u desnom uglu i da li trepere ponekad?" - Ja: "Hmmmm, daaa..." - TP: " Pa dobro onda, nije do nas, prijatno, dovidjenja" :udri:

Shto se tiche huba... Nije jedini, nije najbolji ;)

Jel imas router? Ja sam imao slican problem i resenje je bilo promena nekih parametara u routeru. Ako imas, pogledacu svoje parametre pa cu da ih postujem.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.11.2007. 23:05:33 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.09.2005. 15:57:40
ljudi, jel zna neko zasto meni kad se ulogujem na
http://home.sbb.co.yu u koloni (tamo gde se upisuju placanja) za ovaj mesec stoji 0 a uplatio sam paket koji naravno u koloni ("Naziv usluge") i pise tj. Flat Home 512/64!?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.11.2007. 23:12:39 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
pitaj na forum.sbb.co.yu ...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.11.2007. 15:32:25 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.06.2006. 22:53:48
Godina: III
@runner: Naravno, sve je iskljucheno, chak i explorer (znachi samo sistemski fajlovi, ochisceni od virusa, spyware-a i slichnog shto bi moglo da optereti konekciju). Sto se mene tice, neka bude i 500ms/s ali neka ne bude fakanih izgubljenih paketa :D

@NeoDesign: Ne, nemam router (tj nisam ga imao). Sada imam usb modem, telekomov adsl link koji radi ql, osim glupih portova koje me mrzi da podesavam.

Zaboravio sam da kazem da mi se sve ovo desavalo u Uzicu i zelim da istaknem tu nemarnost i zaposljavanje kadrova koji nemaju ni srednju skolu. Zar SBB koja je ogromna kompanija ne zeli da trazi "uspesne" kadrove (ili bar kompjuterski obrazovane)? Al ovo je Srbija, sve je moguce. Zao mi je sto je i SBB u tim vodama, a smatrao sam ih pravom "evropskom" kompanijom :lol: Ogradjujem se, pricam za UE :cool:

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2