Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10.03.2005. 01:40:46 

Pridružio se: 04.03.2005. 03:22:21

I ortak mi kaze isto za FireFox!
Nabavicu njega.
Rat protiv spijuna blizu kraja. Svi frontovi sa anti spijunima iscpljeni.
Plan B: Nuklearni napad na spijune- reinstaliranje windowsa... Valjda ce da upali. Pocinje uskoro. Hvala svima...
A vi nastavite da diskutujete na ovu temu...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.03.2005. 01:56:46 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.10.2003. 14:04:31
Godina: II
Smer: IS
Ogi je napisao:
Vito, sta ti smeta kod Opere, osim toga sto nije besplatna?

ne smeta mi sto nije besplatna ... smeta mi sto je zatvorena ;)

But thats not the shape of my heart

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.03.2005. 02:19:00 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.02.2004. 02:25:50
Godina: Dipl.
Jedan mali savet ... cim reinstaliras win, ODMAH stavi ZoneAlarm (najsveziji) i Kaspersky (+definicije) pa se TEK ONDA (!!!) kaci na net.

Ja sam (verovatno posredstvom raznih crackova) pri instalaciji programa na svez Windows, odmah po uspostavljanju veze na net sj***o komp. Verovali ili ne ali bilo je dovoljno nekih 30 sec. da mi sve ode u 3 lepe.

Jednostavno se resetovao komp (nije iskoriscen rpc propust nego se ugasio ko da si ga iskljucio iz struje), nakon doga se upali i ODMAH se restartuje, pa opet, pa opet, i tako u krug.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.03.2005. 09:53:49 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
имате тему опера или лисица, такође имате и тему о лисици

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.03.2005. 10:30:52 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.11.2001. 23:53:42
mixer je napisao:

Hvala svima na pomoci.
....

Ако имаш и онај досадни Home Search Assistant онда је About Buster право решење за тебе: http://www.malwarebytes.biz/index.php?page=downloads

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.03.2005. 15:15:38 

Znam, znam! Jutros sam zavrsio instalaciju svezeg windowsa. Danas cu da ubacim sve one alti spijune ( ima ih 10 ) i kasperski osvezen, i zone alarm, i firewall i to ce valjda biti dovoljno. Pa da vidimo da li ce neko opet da me hakuje!
Pokusavao sam juce sa nekoliko antispyware-a da skine sve spijune ali nema sanse. 3 su pokazivali da nema spijuna, 4 da ima po 9 ili 10 a ostala 3 da ima 3 ili 4. Zavisi ko koliko ima definicija. Verovatno i na meze potpuno da se ocisti ot te gamadi, osim ako ne platis, ili ako imas srece da nadjes serial.
Probao sam i se svim lokalnim servisima ( run = services.msc), ali ima ih bas podosta. Iskljucio sam par desetak sumljivih, i smorio se ko kuce u liftu. Ostalo se samo da reinstaliram windows, i uspelo je.

I sto se toliko svadjate oko toga da li je bolja opera ili firefox?
Nekome se vise svidja jedno, nekome drugo, a sta je objektivno tesko je utvrditi ( doduse ja jos nisam probao firefox, mada i ja verujem da je bolji).

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.03.2005. 15:24:35 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.05.2002. 15:33:21
Mixer,
Treba ti ghost program da nabavis.. ja ga imam negde na diskovima, nije veliki. Lako se koristi, treba samo da izdvojis mesto na hard disku gde ce ti snimiti image file. Odaberes partition to image i odaberes naziv i mesto fajla i on ti ga kreira. Malo traje... Nakon toga ga prebaci na diskove ili dvd... Velicina ovog fajla zavisi od sistema koji koristis i koliko je popunjen. Recimo XP osnovna instalacija ti nece stati na jedan cd.
Sad, ono sto ghost uradi je sledece: zapamti tacan raspored podataka na particiji/disku i posle, kad vracas particiju iz image-a dobijas sve to natrag... ukratko...

Nikola,
Jel sam ja negde rekla da image drzi na drugoj particiji? :D Uostalom, to je individualni izbor.

Freeman,
Nije potrebna identicna particija.. Ja sam moj image prebacila sa Quantuma 20GB HDD-a na Maxtor 80GB bez problema...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.03.2005. 00:09:29 
Moderator

Pridružio se: 03.04.2002. 10:55:06
Jale je napisao:
Mixer,
Treba ti ghost program da nabavis.. ja ga imam negde na diskovima, nije veliki. Lako se koristi, treba samo da izdvojis mesto na hard disku gde ce ti snimiti image file. Odaberes partition to image i odaberes naziv i mesto fajla i on ti ga kreira. Malo traje... Nakon toga ga prebaci na diskove ili dvd... Velicina ovog fajla zavisi od sistema koji koristis i koliko je popunjen. Recimo XP osnovna instalacija ti nece stati na jedan cd.

Наравно да неће. Основна инсталација ИксП-а :) стаје на два ЦД-а, а ако се убаци још нешто од софтвера, иде на 3+.
Сад, још мало питањаца:
- како то не ради дуго? Мени Нортон Гост прави имиџ фајлове (3 ЦД-а) бар 25-30 минута. Или си ти баш на тих неких пола сата мислила да није много?
- А можда ти имаш и неки Гост програм који ради брже?
- Зашто би имиџ фајл креирао на другој партицији, па то после резао, кад му Гост програм лепо нуди опцију да директно имиџ фајл снима на диск(ове)?

Citiraj:
Sad, ono sto ghost uradi je sledece: zapamti tacan raspored podataka na particiji/disku i posle, kad vracas particiju iz image-a dobijas sve to natrag... ukratko...

Отприлике је тако, али у стварности је то мало компликованије. Мада, небитно... за обичног корисника је довољно да зна ово што си ти написала.

Citiraj:
Nikola,
Jel sam ja negde rekla da image drzi na drugoj particiji? :D Uostalom, to je individualni izbor.

Када си написала Гост системске партиције, да ли сам ја некако то сам претумбао да си хтела да кажеш да имиџ прави на другој партицији или шта... свакако ниси то рекла. Мада, у овом посту на који одговарам јеси, али си се извукла "резањем тог материјала на дискове" (само мислим да један корак ту ипак може да се заобиђе" :)

Citiraj:
Freeman,
Nije potrebna identicna particija.. Ja sam moj image prebacila sa Quantuma 20GB HDD-a na Maxtor 80GB bez problema...

То може САМО у случају ако је та системска партиција која је гостована, заузимала цео диск. Значи на диску није постојала ни једна друга партиција сем те. Тада се ради from image do disk и то функционише. Али, пошто је најчешће случај да поред системске партције постоји бар још једна, онда се МО

"... дакле чините подвиге какве год можете, али не заборавите своје име!"

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.03.2005. 01:32:31 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.03.2002. 03:16:01
Godina: Padobranac
Nik, samo ti odgovaraj, vidim da si se raspisao u poslednje vreme. Primetio si da me inace mrzi da pisem duze postove ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.03.2005. 10:14:31 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.06.2003. 01:23:24
Godina: Asistent
@mixer:
Polako... Smiri se, duboko udahni..
Prvo: nemoj instalirati desetine programa na racunar, jer ako registry u losem stanju (kao sto izgleda jeste) mozes da napravis jos vecu zbrku. Istovremeno, instaliranje gomile (bukvalno) programa moze samo ppo sebi da napravi zbrku, jer dosta njih ima lose izvedenu instalaciju/ deinstalaciju, a neki shareware ili besplatni programi sa sobom dovlace i neke nezeljene elemente, ponekad i sam spyware... To znaci da se treba ograniciti na one pouzdane, proverene alatke.
Dalje, istovremeni rad vise antivirus/anti-spyware programa moze VRLO usporiti racunar. Ako vec zelis da imas vise takvih alatki, neka jedna bude rezidentna, a drugu pokreci po potrebi. Spyware programe je najbolje da pokreces po zavrsetku svake internet sesije, ili par puta nedeljno (ukoliko stalno posecujes iste sajtove, najverovatnije neces imati nikakve nove probleme).
Sto se anti- spyware alatki tice, probaj paralelno koriscenje AdAware-a i Spybot-a. Oni cak imaju pravila detektovanja "onog drugog" pa se ne "kolju". Ne postavljaj Spybot Searc & Destroy da bude rezidentan (Tea Timer), jer ce on pratiti SVAKU promenu u registry bazi, sto je VEOMA frustrirajuce, a moze i da upropasti neke losije instalacije, ili da ih jako uspori.
Microsoft Anti - Spyware je dobar program, ali u "ultra - tight" rezimu rada zahteva mnogo sistemskih resursa. Dva navedena programa oavljaju posao odlicno, tako da njega mozes i da zaobidjes. Inace, u beta verziji, koju sam ja imao prilku da koristim, postojao je sugavi bag, koji je onemogucavao da iskljucim podizanje ovog programa pri startup-u. Idiotski.
Firewal treba lepo konfigurisati, a ja bih ti toplo preporucio ZoneAlarm (skini serial sa nekog gusarskog site-a) ili Kerio ili Sygate... Ja licno koristim ZoneAlarm, zbog toga sto veliki deo posla obavlja sam...
E sad, da bi pokrio razne bezbednosne rupe, moras redovno i update-ovati sistem. Neki trojanci koriste izvesne propuste u sistemu da bi dovukli jos gomilu malware-a na tvou masinu, a onda jao tebi.
Antivirus softver je obavezan. AVG, Nod32, F-Secure (mozda najbolje resenje). MCAfee i Norton nisu vise sto su bili jer lose skeniraju zip arhive, a dvostruko kompresovane jos gore. Usput, McAfee je zabelezio pad na berzi u zadnja 3 meseca, a Microsoft nije hteo da sa njim obnovi ugovor o skeniranju mailova na MSN-u, sto ukazuje na nesto... (ugovor je potpisan sa F-Secure -om)...
Naravno, ako je sistemu tako ocajnom stanju, onda uradi novu "cistu instalaciju", ali prethodno proveri memoriju zbog "memoriy - resident" virusa...
Srecno

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.03.2005. 12:55:21 

Painbringer,
Hvala na toliko iscpnim informacijama.
Upravo skidam nove definicije virusa za kasperski, firefox program.
Nadam se da sam firewall leo podesio a ako ne ortak ce to danas da proveri. I donece mi Norton Ghost, i taj Zone Alarm pa cu da ga probam.
Sto se tice antispywera za sad nisam primetio da nesto mnogo usporavaju racunar, ali kad se zagusi sam ih iskljuci, ali ne sve samo neregistrovane, a i ovako upareni dobro rede, dounjuju se.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.03.2005. 15:25:46 
Moderator
Korisnikov avatar

Nikola, bicu kratka,

- rekla sam da *malo traje...*, u smislu da ce potrajati to kreiranje imidza...
- moja ghost verzija nije imala opciju rezanja na disk
- kad sam prebacivala imidz sa jednog na drugi disk, koristila sam imidz celog diska, sa sve particijama... pretpostavljam da samo jednu particiju ne bi preneo..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.03.2005. 16:59:02 
Moderator

Pridružio se: 03.04.2002. 10:55:06
Јале, бићу још краћи :)

- Неспоразум, забуна, требало је одмах под наводнике да ставиш :)
- Изе`м ти гХост :)
- наравно да не би :)

"... дакле чините подвиге какве год можете, али не заборавите своје име!"

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.03.2005. 17:30:32 
Moderator
Korisnikov avatar

Ne rade mi nesto navodnici pod linuxom pa me mrzi da ih copy-paste-ujem :D .. ma proradice kad mi se kolega vrati sa odmora ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.03.2005. 00:09:16 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.03.2002. 03:16:01
Godina: Padobranac
Mali offtopic, kad smo vec kod linuxa, Jale jesi li namestila tockic na misu? Ostavio sam ti odgovor u temi "Sta Vas nervira", da malo ublazis nervozu :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.03.2005. 18:17:41 
Moderator
Korisnikov avatar

E.. thx.. nisam stigla da ti zahvalim, ali zapravo sta se dogodilo..
Pre nedelju dana sam spajala particije u windowsu i nesto zabrljala u boot loaderu. I krenula je prepravka linuxa uz pomoc kolege koji je bio veoma zauzet i pod stresom citav dan.. a ja sam u jednom trenutku morala da odem i ostavila mu da on to sredi..
Uglavnom, sutradan sam dosla u firmu i videla da linux sljaka. Sasvim slucajno sam, po navici, provrtela tockic i iznenadila se kad sam videla da mi se skroluje play lista.. jupi... nije bilo kraja mojoj sreci.. konacno mogu da programiram ko covek i skrolujem skripte :)
Tek kasnije sam videla tvoje uputstvo.. u svakom slucaju hvala.. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2