Evo šta moj direktorijum za java knjige sadrži:
Eckel Thinking in Java-3rd-edition4.0
Već sam opisao 2. izdanje te knjige koje je prevedeno. Uskoro bi trebalo izaći i 4. izdanje.
Eckel Thinking in Java Annotated Solutions Guide.chm
Rešenje zadataka iz TIJ.
Eckel Thinking in Enterprise Java v1.1.chm
Drugi tom. Do 2. izdanja knjiha je bila celovita, a u 3. se podelila na 2 toma.
Eckel Thinking in Patterns
Uzrori u javi.
java_sun_docs_books_tutorial_uiswing
java_sun_docs_books_tutorial_essential
java_sun_docs_books_tutorial_java
java_sun_docs_books_tutorial_jdbc
java_sun_docs_books_tutorial_together
Turorijali sa Sun-ovog sajta.
Java praksa
Skinut satjt
http://www.javapractices.com gde se skupljaju iskustva java programera.
Java Language Specification-2.0.html.chm
Specifikacija jave.
Code Conventions for the JavaTM Programming Language.chm
Pravila kojih se treba pridržavati pri pisanju koda.
Cay S. Horstmann, Gary Cornell Core_Java_2.chm
Vrlo dobra knjiga. U jedanu datoteku sam strpao oba toma knjige (Volume I – Fundamentals, Volume II – Advanced Feauters).
330 Java Tips.pdf
330 zašto 330 zato.
Elliotte Rusty Harold Java_Network_Programming_Third_Edition.Oct2004.OReilly.chm
Soketi, soketi i samo soketi.
JavaPatterns
Kodovi uzora u javi.
Roedy Green's Java & Internet Glossary
Kopija sajta
http://mindprod.com/jgloss/jgloss.html mada još uvek nepotpuna
Maydene Fisher, Jon Ellis, Jonathan Bruce Addison Wesley - Jdbc Api Tutorial And Reference Third Edition.chm
Sve o JDBC-u.
Marty Hall, Larry Brown Core_Web_Programming_(Prentice_Hall-2nd_Ed-2001).chm
Sve od HTML-a, java programiranja na klijent strani, java programiranja na serverskoj strani do JavaScript-a.
PETER van der LINDEN Just_Java_2_-_6th_Ed.2004.Prentice_Hall.chm
Jedna od najboljih knjiga o javi, na vrlo jezgrovit način pokriva velike oblasti jave, a posle svakog poglavlja ima lekcija za opuštanje sa mnogo zanimljivosti, npr. koji su sve nazivi predlagani za javu, zašto Napster nije napisan u Javi (zato što Shawn Fanning nije ni znao javu), o tosteru koji je isprogramiran u javi da na hlebu ocrtava vremensku prognozu...
Java_-_How_to_Program_(Deitel-4th_Ed-2001).pdf
Advanced_Java_2_Platform_-_How_to_Program_(Deitel-2001).pdf
Ako bi mi neko rekao da iz neke oblasti informatike uzmem samo jednu jedinu knjigu, ne bih razmišljao ni trena. Deitel & Deitel knjige su neverovatne! Osećam da ih drgi izdavači mrze iz dna duše jer ko iz neke oblasti uzme njihovu knjigu tepko da će u narednih nekoliko godina pazariti drugu, a čak i ako pazari to će opet biti Deitel & Deitel. Knjige su tako lepo napisane da verujem kako bi i deca uz njih rasturila inforimatiku. Jako podrobno objašnjavaju sve što ima veze sa jednom oblašću. Npr. Java How to Program govori o javi do nivoa pravljenja klijent-server IKS-OKS igrice i pravljenja kompajlera, uz to uči i o UML-u, uzorima u programiranju, algoritmima i strukturama. Advanced Java How to program je samo nastavak priče.