Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 352 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24.02.2010. 21:27:33 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.09.2003. 09:43:08
Postovi: 2484
Lokacija: Pančevo
Godina: Dipl.
Smer: IS
Kao sto vecina vec zna, ovo je najkonkretniji strucni predmet koji imamo na faksu za nas smer i verovatno predmet na kome se najvise nauci.

Za vezbe moze da se bira da li ce da se slusa java ili c#, dok su predavanja zajednicka. Sajt predmeta za javu je silab.fon.rs, dok je za c# sdl.fon.rs.

Sve o nacinu polaganja predmeta mozete da nadjete ovde, dok dadatne informacije mozete da nadjete na prethodnoj temi.

_________________
Implementacija je materijalizacija specifikacije apstrakcije


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.02.2010. 06:58:41 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.10.2004. 00:25:28
Postovi: 1360
Lokacija: Beograd
Godina: Padobranac
Smer: IS
predavanja za obe grupe drzi prof. Vlajic, dok su ekipe asistenata razlichite, prof. Lazarevica cete videti samo na 1. vezbama.

Tokom semestra je moguce zavrsiti ceo pismeni i usmeni i to vam savetujem da uradite. Shto se tiche nachina polaganja proshle godine su bila neka 2 testa tokom semestra od po 50 poena. Nije bilo plusicja. Generacija pre toga je mogla da polazhe preko tih plusicja. Kako ce vama biti ne znam...

Usmeni je bilo moguce poloziti tokom semestra proshle godine, tako se dokumentacija donosila profesoru Vlajicu na uvid. Tipa donesesh 2 ili 3 puta 7, josh jednom 8, ali preko 8-ice mora da se odgovara , za 9 patterni, za 10 Jedinstvaeni razvoj softverskog procesa (ili tako nekako)
Savet - > redovnost na 1. mestu !

za C# po meni je najbolji predavac Ivan Stamenic, nakon njega Dusan Markovic.


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.02.2010. 17:14:30 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.11.2005. 12:13:51
Postovi: 642
Godina: Dipl.
Smer: IS
sta je bolje uzeti, javu ili c#? imam polozene programske jezike i paterne, a oba jezika znam otprilike minimalno vise nego sto je radjeno na fakultetu.
mislim dosta je tu individualnih sklonosti, ali sta preporucuju starije koege?


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.02.2010. 18:38:10 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.01.2007. 18:48:48
Postovi: 235
Lokacija: Novi Beograd
Godina: Dipl.
Smer: IS
Zna li neko koji je to materijal koji je asistent spominjao na vežbama da treba da se pročita (neke prilično osnovne stvari, kako je on rekao)? Rekao je da je to postavljeno na njihovom sajtu, ali ne mogu da nađem, i ne znam kako se zove...

_________________
Baby when the lights go out I see you


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.02.2010. 19:06:12 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.08.2008. 09:15:48
Postovi: 345
Godina: Dipl.
Smer: IS
Sta se radilo na vezbama sad u petak? Jel' bilo deljenja u grupe (java/c#)?

_________________
Не морате бити луди да бисте ишли на овај факултет. Али је пожељно.


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.02.2010. 19:10:46 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.08.2004. 11:29:31
Postovi: 187
Lokacija: Zarkovo
Godina: IV
Smer: IS
miljenica je napisao:
Zna li neko koji je to materijal koji je asistent spominjao na vežbama da treba da se pročita (neke prilično osnovne stvari, kako je on rekao)? Rekao je da je to postavljeno na njihovom sajtu, ali ne mogu da nađem, i ne znam kako se zove...

evo ga link
http://silab.fon.rs/index.php?option=co ... &Itemid=56

_________________
Funatico


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.03.2010. 11:51:16 

Pridružio se: 07.01.2005. 12:18:16
Postovi: 231
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Jel se seca neko koji je plugin za Eclipse pominjao Vlajic juce na predavanjima?


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.03.2010. 20:54:59 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.03.2008. 23:11:55
Postovi: 4202
Lokacija: Jerk-ovic Bros.
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Čini mi se swot for J, ako sam ja dobro čuo.

_________________
Potpis.


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.03.2010. 21:19:47 

Pridružio se: 26.04.2007. 23:09:15
Postovi: 80
Lokacija: BG
Godina: Dipl.
Smer: IS
Je l' radio neko onaj domaci?
Ne znam kako da mi se izborom stavke iz menija "Unos novog mesta" pojavi ova druga forma...
Ako neko zna....


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.03.2010. 22:32:32 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.09.2005. 20:43:10
Postovi: 613
Godina: Dipl.
Smer: IS
pa isto kao i za dugme sto smo radili na vezbama, napravis ActionListener i preko njega pozoves drugu formu...

_________________
"I am not afraid of death, and less afraid of albanians. If it is necessary, I will put an atomic bomb on my back and jump from a plane on Tirana."


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.03.2010. 22:45:39 

Pridružio se: 26.04.2007. 23:09:15
Postovi: 80
Lokacija: BG
Godina: Dipl.
Smer: IS
Ako mislis na onaj poslednji primer ne secam se kako smo to radili...


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.03.2010. 22:54:08 

Pridružio se: 17.01.2009. 17:29:34
Postovi: 11
Godina: Dipl.
Smer: IS
desni klik na item za unos koji ti se nalazi na glavnoj formi zatim klik na action-action performed i u okviru te metode napravis konkretnu formu za unos:
FormaZaUnosNovogMesta fu=new FormaZaUnosNovogMesta(this,true);//true znaci
//da forma jeste modalna sto znaci da ne mogu da se krecem po drugim prozorima
fu.setVisible(true);


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.03.2010. 15:14:47 

Pridružio se: 01.10.2007. 10:45:14
Postovi: 40
Godina: IV
Smer: IS
Kakva je podela termina vezbi za C# i Javu? Da li su se studenti vec opredeljivali i gde?


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.03.2010. 15:27:21 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.10.2004. 13:34:36
Postovi: 1739
Lokacija: Beograd
Godina: Dipl.
Smer: IS
FMcarina je napisao:
Kakva je podela termina vezbi za C# i Javu? Da li su se studenti vec opredeljivali i gde?

http://silab.fon.rs/index.php?option=co ... &Itemid=30

Sajtovi postoje sa razlogom :D

_________________
N.N. je napisao:
Sa koliko velikom nulom treba pomnožiti beskonačnost da tu beskonačnost svedete na konstantu?


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.03.2010. 15:40:50 

Pridružio se: 01.10.2007. 10:45:14
Postovi: 40
Godina: IV
Smer: IS
Au jes, ja gledo sajt za C#, smrtan sam :P .


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.03.2010. 22:35:04 

Pridružio se: 07.01.2005. 12:18:16
Postovi: 231
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Da li bi neko znao da mi kaze kako da umesto da na close button izadjem iz glavne forme, napravim da izadje novi jdialog sa opcijom npr. "da li zelite da sacuvate" i da nakon toga izadjem?


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.03.2010. 22:56:31 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.03.2008. 23:11:55
Postovi: 4202
Lokacija: Jerk-ovic Bros.
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Kod:
private void formWindowClosing(java.awt.event.WindowEvent evt)
    {
        try
        {
            int pitanje = JOptionPane.showConfirmDialog(this, "Sacuvajte podatke?", "Cuvanje", JOptionPane.YES_NO_OPTION);
            if(pitanje == JOptionPane.YES_OPTION)
            {
                ObjectOutputStream out = new ObjectOutputStream(new FileOutputStream(MestaPath));
                ArrayList<Mesto> lm = Sesija.vratiSesiju().vratiKolekciju().vratiSvaMesta();

                ObjectOutputStream out2 = new ObjectOutputStream(new FileOutputStream(OsobePath));
                ArrayList<Osoba> lo = Sesija.vratiSesiju().vratiKolekciju().vratiSveOsobe();

                out.writeObject(lm);
                out.close();

                out2.writeObject(lo);
                out2.close();
            }
        }
        catch(IOException e)
        {
            e.printStackTrace();
            JOptionPane.showMessageDialog(this, "Greska pri upisivanju u datoteku!", "Greska!", JOptionPane.ERROR_MESSAGE);
        }
    }

    private void formWindowOpened(java.awt.event.WindowEvent evt)
    {
        try
        {
            int pitanje = JOptionPane.showConfirmDialog(this, "Ucitaj podatke iz datoteke?", "Ucitavanje", JOptionPane.YES_NO_OPTION);
            if(pitanje == JOptionPane.YES_OPTION)
            {
                ObjectInputStream in = new ObjectInputStream(new FileInputStream(MestaPath));
                ArrayList<Mesto> lm = (ArrayList<Mesto>)in.readObject();
                for(Mesto m : lm)
                {
                    Sesija.vratiSesiju().vratiKolekciju().dodajMesto(m);
                }
                in.close();
                ObjectInputStream in2 = new ObjectInputStream(new FileInputStream(OsobePath));
                ArrayList<Osoba> lo = (ArrayList<Osoba>)in2.readObject();
                for(Osoba o : lo)
                {
                    Sesija.vratiSesiju().vratiKolekciju().dodajOsobu(o);
                }
                in2.close();
            }

        }


Ja sam ovako to uradio, ali nešto neće da mi radi. :udri:

_________________
Potpis.


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.03.2010. 23:12:16 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.11.2005. 12:13:51
Postovi: 642
Godina: Dipl.
Smer: IS
^^ dodas windowClosing event:
Kod:
private void formWindowClosing(java.awt.event.WindowEvent evt) {                                   
        int confirmDialog = JOptionPane.showConfirmDialog(this, "Da li zelite da sacuvate kolekciju?", null, JOptionPane.YES_NO_CANCEL_OPTION);
        switch(confirmDialog){
           case JOptionPane.YES_OPTION:{
                Sesija.vratiSesiju().sacuvajKolekciju();
                System.exit(0);
            }
            case JOptionPane.NO_OPTION:{
                System.exit(0);
                break;
            }
            case JOptionPane.CANCEL_OPTION:;
        }

    }                             

stim sto ovdje kod mene ima viska koda, ja sam stavljao da mi ima i opcija CANCEL koja zaustavlja zatvaranje forme.


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.03.2010. 00:49:10 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.11.2002. 15:44:31
Postovi: 4344
Lokacija: za kompjuterom
Godina: Dipl.
Smer: IS
Ljudi, u kom programskom okruzenju radite na vezbama vi sto pratite Javu?

_________________
:: Sve prste na ruci, u jadu i muci partizanska složila je svest
I sad dokle treba, do sunca, do neba, visoko mi dižemo
pest! ::
:)


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.03.2010. 02:59:22 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.05.2005. 13:01:15
Postovi: 1896
Lokacija: Voždovac
Godina: Dipl.
Smer: IS
u NetBeans-u

_________________
Buy this car to drive to work
Drive to work to pay for this car!


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.03.2010. 10:24:31 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.03.2007. 11:11:27
Postovi: 114
Godina: IV
Smer: IS
Jel se brane ovi domaci zadaci koje dobijamo na vezbama?

_________________
:) I smile cause I have NO idea what's going on :)


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.03.2010. 10:59:17 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05.11.2007. 20:46:27
Postovi: 89
Godina: Dipl.
Smer: IS
Ne brane, se al asistent moze da te pita da li si uradio i da mu pokazes... A radis ih cisto zbog sebe.

_________________
Podrazumeva se da postoji predstojece!


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.03.2010. 12:55:35 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.12.2004. 10:55:55
Postovi: 99
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Jel su rekli na vezbama kada ce biti prvi kolokvijum?
Da li je tacno da je na pismenom ispitu (verovatno i na kolokvijumu) dozvoljeno koriscenje svih stampanih materijala?


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.03.2010. 12:05:13 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.01.2005. 18:43:58
Postovi: 901
Godina: Apsolvent
Smer: IS
jel bio neko na predavanju sada u ponedeljak? sta ste radili?

_________________
I'm a quitter. I come from a long line of quitters. It's amazing I'm here at all.


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.03.2010. 13:35:08 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.03.2007. 11:11:27
Postovi: 114
Godina: IV
Smer: IS
@halja
Po rasporedu kolokvijuma na fonovom sajtu I kolokvijum je 11.04.
Na prvim vezbama su asistenti rekli da je dozvoljeno koriscenje stampanih materijala, mada ja sam razumela da se to odnosilo na knjige, a ne na neke licne beleske i materijale...mozda gresim...

@sMirela__
Poceli smo rad sa bazom

_________________
:) I smile cause I have NO idea what's going on :)


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 352 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Sledeća


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Google [Bot] i 1 gost


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
cron
Copyleft FONForum 2001-2014 | Powered by phpBB © phpBB Group