Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1204 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 49  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31.10.2013. 15:44:59 

Pridružio se: 10.10.2012. 12:47:33
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Jel radio neko u skorije vreme diplomski iz statistike? Zanima me kako izgleda diplomski, kakvi su zahtevi itd...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 03.11.2013. 19:35:30 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.02.2009. 14:37:47
Godina: Padobranac
Smer: ME
Kod njih je laganica, mozes da trazis da ti oni predloze temu ako nisi nista smislio, daju ti da prevedes sa engleskom, malo se sam snadjes i to je to.

Da li znate da Obama ima veze sa Poljskom? Njegov deda je pojeo poljskog misionara. - poljski predsednik

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 20.11.2013. 16:53:31 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.06.2008. 19:10:12
Smer: UK
Meni je mentor, profesorka, rekla da se ne moze jos prijaviti tema diplomskog, a ostao mi je jedan ispit do kraja iz IV godine? :zbun:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 20.11.2013. 17:54:57 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.06.2008. 18:12:55
Godina: Dipl.
Иди код друге професорке. Slika

Чим ти је остало два испита из 4. године, имаш право да пријавиш тему за Завршни рад. Прво провери да ли те је професорка добро разумела, или питај другог професора на тој катедри или промени ментора. ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 20.12.2013. 15:30:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.02.2009. 06:32:24
Godina: IV
imam jedno pitanje.. svi pominjete uplatu od 5000 din za izradu diplome, a meni rekose jos plus 2800 za odbranu. ja vidim da u cenovniku na sajtu fona ima tih 2800 navedeno da se placa za odbranu, ali sto ovde to niko ne pominje.. da nema neka razlika izmedju studenata na budzetu i samofinansirajucih?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 20.12.2013. 16:02:25 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05.10.2010. 18:36:55
Godina: Padobranac
Prosle godine se placala prijava teme 1800, i izrada diplome 5000.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 21.12.2013. 15:51:01 

Pridružio se: 23.11.2007. 17:49:38
Godina: II
Moze pomoc, ja sam prijavio temu pre nekih 10 dana, trazili su mi broj telefona i mail ali nisu mi nista javili pa me zanima jel normalno da se ovoliko ceka prijava teme. Jel mogu negde na internetu da vidim da li mi je tema prihvacena.

Nekako mi cudno da se ovoliko ceka kada mi je profesor sam odobrio temu, a dok to se ne zavrsi ne mogu da prijavim odbranu

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 21.12.2013. 16:45:35 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.02.2010. 01:35:05
Требало би да може да се провери на студентском сервису.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 12.01.2014. 13:17:27 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.05.2009. 13:07:17
Da li je neko uzimao zavrsni rad skoro iz statistike i kod kog profesora/mentora. Ja sam isao pre 2 meseca kod Veljka i nije hteo da mi bude montor jer kao on kaze imaju neka ogranicenja koliko diplomskih mogu da prihvate a on je vec ispunio to. Kakva je situacija kod drugih mentora na istoj katedri i dal svi rade na onom principu da ti oni predloze neku temu, daju ti materijale, ti sam nesto nadjes i zavrsis sa tim. Molio bih nekog da odovori ako zna, znacio bi mi odgovor. Hvala !

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 19.01.2014. 06:06:49 

Pridružio se: 07.09.2012. 22:43:30
ja cuh da su svi sa statistike puni jer je popularno raditi radove kod njih. milica je super znam par ljudi koji su bili kod nje. to je profesorka, postoji i profesor ili asistent ne znam kako se bese zove ali i on je kul tako da kod kog god da se padnes bice super samo ako prihvate i imaju mesta.
ako mozes napisi mi pp da li imaju mesta da se ne cimam ja da se raspitujem a isto ce me zanimati uskoro

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 20.01.2014. 11:12:50 

Pridružio se: 09.11.2009. 11:29:12
Godina: I
Je l moguce prijaviti temu, sa trzistima i neodradjenom praksom, do kraja? Pretpostavljam da moze, ili prave problem oko prakse?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 25.01.2014. 17:21:45 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.10.2012. 00:01:05
Mozda nije pravo mesto za ovo pitanje, ali dobro. Uglavnom, ako prijavim 71esp bod, u cetvrtoj godini, bez diplomskog, da li mogu kasnije, kad sve te ispite polozim, da prijavim diplomski i da ga odbranim, ali da to bude do oktobra dva cetvrta godine, jer bi to onda bio 81esp za godinu?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 26.01.2014. 20:41:07 

Pridružio se: 23.06.2008. 12:51:01
da li neko zna, kako ide(vezano za naslovnu):

Beograd, 2014.godina
ili
Beograd, januar 2014.?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 26.01.2014. 20:51:48 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.08.2009. 03:25:33
malishitza je napisao:
Mozda nije pravo mesto za ovo pitanje, ali dobro. Uglavnom, ako prijavim 71esp bod, u cetvrtoj godini, bez diplomskog, da li mogu kasnije, kad sve te ispite polozim, da prijavim diplomski i da ga odbranim, ali da to bude do oktobra dva cetvrta godine, jer bi to onda bio 81esp za godinu?

Diplomski se ne prijavljuje prilikom upisa godine, vec tek posle kad ti do kraja ostane 2 ispita iz cetvrte godine uplatis 2000 i prijavis temu u studentskoj sluzbi. Znaci diplomski se ne racuna kao predmet.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 26.01.2014. 23:46:33 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.10.2012. 00:01:05
@8mileRD

E bas si me obradovao, hvala :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 27.01.2014. 04:31:08 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.11.2002. 15:44:31
@bta:
čini mi se da je neko na prethodnim stranama napisao da se upisuje i mesec.

:)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 09.02.2014. 21:42:34 

Pridružio se: 08.01.2008. 22:41:24
Godina: III
Ljudi ,pomagajte ,moram sto pre da uzmem diplomski ali nemam vremena mnogo da mu se posvetim pa mi treba neka preporuka kome da se obratim.
Profesora Orlica ne mogu da kontaktiram,ne zivim u Bg pa mi to otezava posao.
Unapred zahvalan na odgovoru.
Ps : Gori mi pod nogamaaaaaaaa

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 09.02.2014. 23:53:16 

Pridružio se: 12.01.2011. 00:31:24
Godina: II
Moje preporuke su profesor iz psihologije ili sociologije. Sve se brzo i lako zavrsi.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 11.02.2014. 14:22:29 
Korisnikov avatar

d1987 je napisao:
Evo da pomognem ljudima koji ce tek uci u proceduru oko diplomskog i studentske sluzbe.

1. Sa mentorom se dogovarate oko teme, materijala itd...
2. Kad vam kaze da mozete da prijavite u studentskoj, 1800din se uplacuje na dobro poznat ziro racun i sa tom uplatnicom odlazite na salter 1 (skroz levo)
3. Ostavljate podatke(ime, prezime, mail, mob, naziv teme...), potpisujete papir da su ti podaci validni, proveravaju se ispiti dal je sve ok i dal je sve proslo i ako jeste, zavrsili ste prijavu teme (obavezan indeks)
4. Kad budete zakazivali odbranu, prvu stranu vaseg dipl/zavrsnog rada pisete cirilicnim fontom sa podacima (gore center ravnanje UNIVERZITET U BEOGRADU, ispod FAKULTET ORGANIZACIONIH NAUKA, sredina center ravnanje ZAVRSNI RAD, red ispod TEMA: , red ispod, PUN NAZIV TEME, pri kraju papira, left ravnanje MENTOR: novi red TITULA, IME PREZIME, right ravnanje KANDIDAT: novi red IME PREZIME, BR. INDEKSA i poslednji red strane BEOGRAD, MESEC GODINA.[mesec slovima, godina brojevima])
5. Sa prvom stranom rada odlazite kod mentora da vam udari potpis.
6. Silazite u sluzbu, predajete taj papir, opet proveravaju vase podatke (ime, prezime, ulica, mob, mail, naziv teme) i dobijate papir koji nosite mentoru. Istovremeno se raspitajte koji su datumi slobodno za odbranu, cisto da mozete i vi mentoru da sugerisete neki od datuma.
7. Na tom papiru pise da taj i taj kandidat brani taj i taj rad i ostavljeno je polje da mentor licno upise datum i vreme odbrane rada.
8. Kada je mentor to popunio i obavestio vas o datumu i vremenu taj papir opet u sluzbu nosite i dobijate prazan CD (sa podacima o temi umetnutim u prednju stranu kutije) i papir na kom pise sta jos morate da uradite i ove 2 stvari donosite bar pola sata pre zvanicne odbrane rada. Izmedju ostalog na tom papiru pise sledece:
a) BIOGRAFIJA(ne CV) pisana u 3. lecu format a4,
b) prilikom predaje CD-a u biblioteku dobijate 2 potvrde
c) za generacije upisane pre 2009.: potvrda o odrzanoj praksi (u organizaciji fakulteta)-uzeti nekoliko dana ranije u 404 kod Slavke
d) uplata na ziro racun (naveden) i poziv na broj (naveden), za iznos zovete dan posle zakazivanja termina
e) za studente koji nisu rodjeni u R. Srbiji obavezan izvod iz maticne knjige rodjenih
Sto se tice rada na CDU:
pdf format,rad treba da bude u jednom fajlu (naslovna, sadrzaj, rad, literatura), prezentaciju ne stavljati na disk

Ukoliko i pored toga sto ste dobili ovaj papir idalje imate nedoumice, telefon je 3950-809.
bottom line: samo ukoliko mentor trazi stampani rad(a verovatno ce traziti da bi predao komisiji), ukoricen (meko, tvrdo) to pravite, za sluzbu i za biblioteku ne stampate.

Meni je pomoglo hvala :)
Nego ima par sitnica koje bih voleo da dopunim, pa bih samo malo doradio spisak:
tacka 2. - porasla je cena sa 1800 i u momentu kad ovo pišem je 2000 din
tacka 8. - da malo pojasnim - do dana odbrane je neophodno obaviti sve one stavke koje su nabrojane od a) do e). Kada obavite te stavke, kao rezultat imaćete nekoliko papira/potvrda i to:
- uplatnicu za odbranu diplomskog (generacije pre 2005. godine - cena je 2800 din trenutno)
- uplatnicu za izradu diplome - 3300 din
- eventualne dodatne troškove o kojima se morate obavešteni lično u studentskoj službi
- potvrdu o obavljenoj praksi (kod slavke Krkić) - valjda samo starije generacije!? proverite!
- potvrdu iz bibilioteke da ste predali CD sa diplomskim radom
- potvrdu iz biblioteke da ste vratili sve pozajmljene knjige
- biografiju pisanu u III licu (samo par rečenica)

sve ove naveden potvrde i papire možete pribaviti i nekoliko dana pre odbrane (što je moja topla preporuka), ali ih donosite u studentsku službu na dan odbrane, NAJKASNIJE pola sata pre početka (poželjno bar sat vremena ranije)
dodatna tačka 9. - kada predate prethodno navedene papire u studentskoj službi, dobićete jednu plastičnu fasciklu sa nekoliko zaheftanih papira u njoj. Tek sa tom fasciklom i tim papirima vi možete da otpočnete odbranu! Dakle uzimate fasciklu i idete na odbranu svog rada. Pre odbrane fasciklu predate mentoru, a on će je koristi da otvori i vodi odbranu itd.
dodatna tačka 10. - kada ste završili odbranu rada, profesori potpišu da ste položili, izljubite se i isčestitate sa svima u kancelariji/kabinetu/sali.. uzimate nazad onu fasciklu od mentora i opet nazad u studentsku službu da im predate to
dodatna tačka 11. - kada predate fasciklu u studentskoj službi očekuje vas još malo birokratije (popuna nekih obrazaca, formulara, anketa... smor), ali to vas sve već tamo navode na licu mesta, tako da ne morate više ništa da razmišljate, osim kako se zovete, gde stanujete i koje ste zvanje dobili :D
dodatna tačka 12. - treba nakon nekoliko dana da dobijete potvrdu da ste diplomirali bla bla ..to se isto dogovorite u studentskoj službi

p.s. za sve korake od 1. do 12. uvek ulazite u studentsku službu, nemojte da čekate na šalteru. Samo pokucajte i uđite na ona vrata pored šaltera.
toliko od mene, srećno svima!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 13.02.2014. 08:41:23 
Korisnikov avatar

Da li mora prijava teme da se obavi licno ili moze to neko umesto nas?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 13.02.2014. 13:50:17 
Korisnikov avatar

to zaista ne znam.. pozovi 3950-809 pa proveri

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 13.02.2014. 14:02:43 
Korisnikov avatar

Pozvao sam jos jutros ali ne moze, mora licno da se potpisemo na nekom papiru. Hvala !

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 13.02.2014. 21:54:19 
Korisnikov avatar

Samo da proverim jos jednom.....da li je ovo ziro racun na koji se uplacuje za prijavu teme i ostalih troskova oko zavrsnog rada?

Ziro-racun: 840-1344666-69
poziv na broj: 742121-01-10

hvala....

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 13.02.2014. 23:06:43 
Korisnikov avatar

Jeste.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 15.02.2014. 11:47:23 

Pridružio se: 09.11.2009. 11:29:12
Godina: I
Je l zna neko nesto od odbrani diplomskog na marketinskoj/PR katedri? Da li je u ovom trenutku moguce uzeti diplomski kod njih?

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1204 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 49  Sledeća