Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 614 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 25  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01.06.2011. 13:55:19 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.07.2007. 00:32:02
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Hvala puno!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 01.06.2011. 14:29:19 

Pridružio se: 23.11.2010. 13:45:21
gonzales ne mora ronaldinjo nego cica maca sa mobilnim !

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 01.06.2011. 14:34:29 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.10.2007. 14:27:49
Godina: Dipl.
Malisa757 je napisao:
Zahtevi na II kolokvijumu su nosili 20 (eliminacioni deo-logovanje korisnika), 40 poena (klijent puni niz kod sebe pa salje serveru koji proverava da li su elementi razliciti) i 40 poena (vise klijenata se kaci na server, server svima njima salje istu poruku koja zavisi od poslednje operacije koju je uradio).

Klijent i server je potrebno da imaju GUI (btw, serverski GUI nije morao da ima ni jedan element na sebi), a klijentski GUI je trebalo da ima 2 prozora: prvi za logovanje, i drugi koji sadrzi polje za unos npr brojeva, i par tastera.

Prvi taster: korisnik unosi nesto polje za unos teksta, i klikom na taster to se unosi u listu (ili niz) koji se cuva kod klijenta.
Drugi taster: klikom na njega se na formi prikazuju elementi niza
Treci taster: klikom na njega se niz (ili lista) salje na server, server proverava da li su elementi niza isti ili razliciti, i takvu poruku ispisuje klijentu

To bi bilo to...

jel mozes makar ukratko da objasnis kako se resava to sa unosenjem u listu kod klijenta i odvojeno slanjem na server-kako server uporedjuje elemente, ne kontam to uopste, sta koristimo?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 01.06.2011. 16:05:04 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.07.2007. 18:48:06
To je zapravo vrlo jednostavno (osim ako se kao ja zeznete pa umesto liste izaberete niz pa sebi bez potrebe zakomplikujete).

1. Klikom na dugme Unesi u niz pokupis iz polja za unos teksta sta je korisnik uneo i prosledis metodi unesiUNiz koja se nalazi u sesiji, gde se i cuva taj niz.
2. Klikom na dugme Posalji serveru spakujes niz u transferni objekat zajedno sa nekom porukom i posaljes serveru.
3. Server otpakuje niz/listu, konvertuje ga u niz/listu (server niz/listu vidi kao Object objekat) i onda pomocu for petlje prodje kroz elemente niza/liste i pomocu equals ili == ih proveri. Na kraju posalje poruku klijentu da li su jednaki ili ne.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 01.06.2011. 19:51:54 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.02.2008. 16:40:02
II Kolokvijum:

A. Server prima vise klijenata, sadrzi internu listu klijenata (username), prilikom logovanja novog klijenta proverava da li je username vec zauzet da ne bi pravio duple korisnike. Server mora da ima GUI.

B.1 Pre nego sto se pokaze GUI glavnog prozora, mora da se prikaze GUI sa poljem za unos username-a. Tek ukoliko je username jedinsten i kada je server prihvatio klijenta se prikazuje PRAVI GUI klijentskog dela. Ova dva GUI-a moraju da budu odvojena, ne mogu biti na istom prozoru.

B.2. Na glavnom GUI-u klijent ima polje za unos novog broja (int), broj se dugmetom dodaje u klijentovu jedinstvenu internu listu. Postoji odvojeno dugme koje u posebnom polju prikazuje sve elemente liste, npr: [1] [2] [3] [2] [1] ili [12] [34] [345] [0] [789]. Server mora da ima GUI.

C. Posebnim dugmetom klijent salje serveru svoju jedinstvenu listu na proveru, u zavisnosti od toga koja ste bili grupa na kolokvijumu razlicite stvari su se proveravale: da li su svi elementi isti; da li je niz opadajuci ili rastuci; da li je niz simetrican (gornji prvi primer niza koji sam naveo - jeste simetrican)

D. Server posle testiranja niza vraca odgovarajucem klijentu odgovor: jeste/nije simetrican. ALI, server takodje salje SVIM klijentima svoju zadnju operaciju: primio novog korisnika ili proverio niz.

Tako da klijent ima tri dugmeta (ubaci element, prikazi elemente, posalji niz serveru) i cetiri txt polja (polje za unos elementa, za prikaz niza, za prikaz rezultata servera, za prikaz zadnje serverove operacije).

Posto klijenata i elemenata "niza" moze biti beskonacno, ukoliko stvarno hocete da ispostujete zahtev onda se (barem sam tako ja radio) pravi List<> a ne Niz[], jer (koliko ja znam) niz mora odmah da se inicijalizuje sa max brojem elemenata aka niz = new Integer[10]. Ovde postoji mala razlika u uzimanju elemenata: element=List.get(i) ili element=Niz[i], kao i u odredjivanju velicine: velicina=List.size() ili velicina=Niz.length.

Bilo bi dobro ako bi neko ko je izasao na C# ili predrok napisao kakvi su zadaci bili u njihovom slucaju.

Poslednji put menjao ultraneonoirantihero dana 01.06.2011. 23:19:33, izmenjena 2 puta

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 01.06.2011. 21:36:44 
Korisnikov avatar

^ovo sam i ja imala

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 01.06.2011. 21:42:43 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.11.2007. 20:52:15
^ e vala neka si :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 01.06.2011. 21:50:17 
Korisnikov avatar

cisto da se javim da ne bude da i ja cutim :) nazalost ne znam da vam ispisem resenje, al eto :D :hvala: :stid:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 02.06.2011. 00:17:04 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.02.2007. 16:35:39
Godina: IV
II kolokvijum: (nemam skener pa cu iskucati)

Potrebno je napraviti klijent-server program koji komuniciraju ppreko soketa. Klijent program realizovan je kao aplikacija sa grafickim korisnickim interfejsom (obavezno). Server program realizovan je kao aplikacija sa grafickim korisnickim interfejsom (obavezno).
Na serverskom programu nalazi se lista stringova koji predstavljaju korisnicko ime klijenta (listu napuniti prilikom pokretanja serverskog programa). Klijent unosi korisnicko ime i poziva server da izvrsi logovanje (obavezno). (20 poena)

Ovo je preduslov da bi se mogao raditi zadatak.

Sad su pokazane forme kako treba da izgledaju. Ova za logovanje ima korisnicko ime: pa text polje i dugme "prijavi se".
Druga ima elementi: pa text polje, dugme "dodaj u niz", dugme "prikazi niz", dugme "posalji niz", Rezultat: Niz ne sadrzi tacno dva ista elementa. Poslednja operacija: text polje.

Unos i prikaz elementa niza (staticki ili dinamicki niz)
Kliko na dugme "Dodaj u niz" implementirati operaciju unos elemenata u niz. Klikom na dugme "Prikazi niz" implementirati operaciju prikaz elemenata niza. Niz se cuva na strani klijenta i ove operacije se izvrsavaju na strani klijenta.

Validacija niza
Klikom na dugme "Posalji niz" niz se salje do servera. Server vrsi proveru:
-Da li niz sadrzi tacno dva ista elementa
Nakon provere klijentu se u tekstualno polje Rezultat prikazuje rezultat validacije:
Niz sadrzi tacno dva ista elementa/ne sadrzi tacno dva ista elementa (40 poena)

Rad sa vise klijenata
[ImeKlijenta]: Niz sadrzi tacno dva ista elementa/ne sadrzi tacno dva ista elementa (40 poena)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 02.06.2011. 09:26:00 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.10.2007. 19:38:44
jel ima neko da je radio ceo ispit? jel gradivo isto kao za prvi i drugi kolokvijum, u smislu da iz drugog dela vezbi je nesto bilo za drugi kolokvijum a nesto za projekat, ili na ispitu sve dolazi u obzir? c# je u pitanju

btw postavili su na silabu kolokvijume

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 02.06.2011. 10:19:05 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.11.2007. 16:04:16
Ima na njihovom sajtu da se skinu zadaci sa kolokvijuma za sve grupe...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 02.06.2011. 12:33:52 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.09.2006. 00:07:40
Vama su menjali neke stvari izgleda, ali ranije je ispit bio slican drugom kolokvijumu. Mi smo imali i rad i sa bazom na njemu. Tako da na ispitu je dolazilo rad sa bazom i ostalo sa prvog + klijent server komunikacija i ostalo sa drugog. Nije bilo nista vezano za projekat, tj nisi morao da postujes metodologiju neku posebnu, da imas aplikacionu logiku, kontrolere i ostalo. Nego samo da radi. Imas da nadjes negde stare rokove sigurno.

Inace, nama je takodje isto bilo bez obzira u kom jeziku polazes, ne znam kako je vama.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 02.06.2011. 13:36:51 
Korisnikov avatar

a kada se brani projekat? posto su u rasporedu samo pismeni i usmeni

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 02.06.2011. 14:49:35 
Korisnikov avatar

Izmedju. Objavice. Mislim da mozes van termina, cim uradis da se dogovoris sa asistentom. Ali ja sam branio u zvanicnom terminu, kod Dula Savica, posto nisam to radio u junu pa me mrzelo da jurim ove sa C#, oni ne organizuju zvanican termin.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 02.06.2011. 17:00:53 
Korisnikov avatar

aha, kul, hvala

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 04.06.2011. 13:43:15 

Pridružio se: 18.06.2005. 07:43:04
Ako ima neko raspolozen da uradi seminarski, a uz to i zaradi, nek se javi na seminarski.hitno@gmail.com! Kako i sam mail kaze, hitno je!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 05.06.2011. 21:03:13 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.06.2007. 09:15:04
Sto se tice dokumentacije, je l' potrebno da ubacujemo jos nesto pored onoga sto donosismo profesoru?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 06.06.2011. 09:26:52 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.10.2009. 22:15:30
Eraserhead je napisao:
Sto se tice dokumentacije, je l' potrebno da ubacujemo jos nesto pored onoga sto donosismo profesoru?

Potreban je i treci deo - projektovanje. Ima primer seminarskog na sajtu.

Sta se desava sa rezultatima testa sa predavanja, nikako da izbace?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 06.06.2011. 12:28:28 
Korisnikov avatar

Одбрана семинарских радова у јунском испитном року се може вршити уз претходни договор са асистентима закључно са 16. јуном 2011. год. Званични термин за одбрану семинарских радова у јунском испитном року је 26. јун 2011. год. (недеља) у 9.00 у кабинету Б006. Услов за одбрану семинарских радова је претходно положен писмени део испита.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 06.06.2011. 13:23:26 
Korisnikov avatar

jel treba da se dogovorimo sa asistentom da branimo 26. ili da branimo do 26.? :zbun:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 06.06.2011. 13:50:57 
Korisnikov avatar

Uz dogovor do 16, ako se ne dogovorite, onda morate 26.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 06.06.2011. 13:55:19 
Korisnikov avatar

koja je prednost te ranije odbrane?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 06.06.2011. 14:07:21 
Korisnikov avatar

Dobijete bombonu. Nemam pojma, valjda mozete da se dogovorite sa vasim asistentom kada vama odgovara, da otarasite ranije itd. U zvanicnim terminima DuleS pregleda. Tako je barem bilo u manjim rokovima. Sada verovatno jos neko.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 06.06.2011. 16:00:14 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.06.2007. 20:50:12
Šta može biti problem kod upisa ćiriličnih slova u mysql bazu iz NetBeansa? Prebacio sam projekat i bazu koji je radio na desktop računaru dobro (windows 32bit i NetBeans 6.9.1) na laptop (windows 64bit i NetBeans 7.0) i nikako ne uspevam da namestim da program upiše ćirilicu u bazu. Upiše samo ????. U phpmyadminu mi je podešen collation utf8_general_ci. Probao sam ručno da uradim insert preko sql komande i uradi sve lepo, ali iz NetBeansa nikako. Jedna stvar koju primećujem je da mi projekat na desktop računaru radi na instanci mysql servera bez wamp-a, dok mi na laptopu projekat ne radi dok ne pokrenem wamp (kao da wamp i mysql server ne vide jedno drugo). Da li je moguće da je to toga problem? Da wamp server ne dozvoljava unos ćirilice, a mysql server dozvoljava?
Select naredba se izvršava ok i lepo su mi prikazani ćirilični znakovi, dakle, samo insert je problem.

edit: Problem je rešen, zainteresovani mogu da pogledaju temu: http://www.elitesecurity.org/t430869-0#2883140
Ko nije bio na Kecmanovom predavanju na FON-u, jbg. Sigurno jedan od najvećih db stručnjaka u Srbiji.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 07.06.2011. 09:13:06 
Korisnikov avatar

aaaaaaaa
jel ima neko da je resio predrok u c#-u?

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 614 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 25  Sledeća