Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 614 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 25  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26.05.2011. 00:15:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.09.2006. 00:07:40
Godina: Dipl.
Smer: IS
Mora da ima kontroler, i prati celu metodologiju koja je data u skripti kod profesora. Nije toliko uopste bitno sta radi, sve se manje vise svodi na iste operacije, samo sa razlicitim domenskim objektima, ali mora da ima odgovarajucu, troslojnu arhitekturu.

Edit: U vezi usmenog, ne treba da ucite niti itd, ucite bas to iz skripte, tu metodologiju, koncepte. Tipa DBBroker, kontroler ap. logike, itd. Opisao sam usmeni u prvom postu ove teme. Za visu ocenu trebaju i patterni.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 26.05.2011. 10:30:42 

Pridružio se: 23.11.2010. 13:45:21
Godina: Apsolvent
Da li neko polaze ceo ispit u pred roku ?? I da li je radio proslogodisnje rokove ??

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 26.05.2011. 17:07:43 

Pridružio se: 01.03.2011. 17:47:50
Ako neko ima sors kod sa danasnjih priprema, bilo bi lepo da ga okaci. Hvala.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 26.05.2011. 18:32:39 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.02.2008. 16:40:02
@usb.djoka - Kakav source, niko nista nije uradio, barem u mojoj i u prethodnoj grupi niko nista nije znao.

Dules je rekao da ce slican zadatak biti i na drugom kolokvijumu. Takodje je rekao da ce "mozda okaciti" primer i resenje, iskreno se nadam da stvarno hoce.

Zadatk je bio sledeci:
- server ne prikazuje kod sebe nikakve poruke
- na server moze da se prikljuci vise klijenata
- klijenti razmenjuju izmedju sebe txt poruke (kao primer sa vezbi X)
- klijent koji je posalo poruku ne prikazuje svoju poslatu poruku kod sebe
- svi ostali klijenti primaju tu poruku (svaki klijent prikazuje samo tudje poruke)

Ovo je kao sto sam rekao slicno primeru sa vezbi X, ali u tim vezbama je uradjena komunikacija izmedju servera i samo jednog klijenta. Sa druge strane, na vezbama XI je odradjeno povezivanje vise klijenata na server (aplikacija student), ali gde izmedju klijenata nema medjusobne komunikacije.

Savet koji je Dules dao tokom testa: korsititi List-u u kojoj se beleze reference ka konektovanim klijentima, tako da na osnovu tih referenci mozete da razaznajete koji je klijent sta poslao, kao i koji klijent sta treba da primi.

Iskreno, ja odmah odoh na neke Java forume, jer nemam pojma kako se ovo radi.

Ko sazna nesto kako se radi neka postavi, ako ce ovakav biti II kolokvijum nek nam je Martic u pomoci.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 26.05.2011. 19:22:26 

Bio sam i ja na pripremama, i pokupio se i otisao posle pola sata... Po meni ovo nije u redu, pokazali su najjednostavniji moguci primer klijenta i servera, a od nas traze da znamo neuporedivo vise... Odoh i ja da grobarim po netu, ako resim nesto, okacicu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 26.05.2011. 19:24:13 

Nego zna li se, da li ce insistirati na MVC arhitekturi na kolokvijumu? Msm, ovaj chat je u sustini jednostavan, realno moze da se uradi i bez paterna.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 26.05.2011. 19:25:54 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.11.2007. 20:52:15
Ne trazi se nikakav patern na kolokvijumu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 26.05.2011. 19:40:33 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.06.2007. 20:50:12
Ne znam šta vam je, pa mora da se vežba, ljudi. Čuće vas neko, sramota... 4. god. ISIT, a da ne znamo da napravimo client-server chat. Treba samo provežbati ovo, biće nešto slično na kol. Niko nije rekao da je ovo lak ispit.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 26.05.2011. 19:43:35 

Normalno da treba da se vezba, ali treba i pokazati nesto. Prvi kolokvijum nije bilo tesko spremiti, jer je rad sa bazom odlicno obradjen u prvom delu vezbi. Po mom misljenju, premalo vremena je posveceno vrlo bitnim stvarima (kao sto su niti i klijent/server).

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 26.05.2011. 19:54:49 

Pridružio se: 22.04.2011. 01:38:42
Godina: II
Eh mi na ši-šarpu danas nismo ni imali nikakve pripreme nego sedeli i pričali o lepom vremenu. A chat server nismo ni radili do sada. Jedan od razloga zašto je programiranje i ovaj predmet problem mnogim ljudima je nedostatak literature za ispit. Ona profesorova skripta nije uopšte dovoljna da se spremi pismeni. Za ši-šarp ni ne postoji skripta niti je ikad i bila. Tačno je da to sve ima tamo negde na netu u nekom obliku ali po toj logici danas sve ima na netu, čemu onda i idemo na fax. Može svako da sedi kući i da čita ono što ga zanima. Zamisli samo kako bi spremio recimo usmeni iz matematike da se profesori nisu potrudili da napišu knjigu za usmeni i da ti daju spisak pitanja. Sramota je koliko asistenata/profesora ima ovaj predmet a kakva je literatura. Neću da zvučim zlokobno, daleko od toga da se oni nisu potrudili da nam sve ovo objasne, ali problem je sto nisu svi ljudi sposobni da upamte 99% stvari sa časa. Sličan problem je bio i sa PJ na trecoj godini gde su krili one prezentacije ko zmija noge a o literaturi za pismeni isto nije bilo ni reči.

Just my 2 cents.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 26.05.2011. 19:59:35 
Korisnikov avatar

Kolege, uz dužno poštovanje, mislim da niste u pravu, -jedna od sve ređih stvari koja valja na ovom našem fakultetu su ovi asistenti, ovaj profesor i ovaj predmet. Sve je samo vežba.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 26.05.2011. 20:08:24 

Ja nisam komentarisao rad asistenata (stvarno sve pohvale za Duleta Savica, covek se zaista trudi), ali ono sto su oni ispredavali jednostavno nije dovoljno za drugi kolokvijum (jer sam realno sve sto je bilo potrebno za prvi kol. naucio na vezbama)... To je moje misljenje.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 26.05.2011. 21:18:36 

Pridružio se: 11.11.2007. 12:20:30
Dobro, posto vidim da ce u sredu biti :udri: da li ce moci u roku da se polaze opet samo drugi kolokvijum ili mora sve?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 26.05.2011. 22:20:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.09.2006. 00:07:40
Sve. Barem dosad tako bilo. Ali nije toliko razlicito od drugog kolokvijuma. Ne znam kako je vama ove godine, vidim imate neke bonus poene, domace i sta ja znam, ali prosle je bilo dovoljno samo skupiti 50 poena ukupno na oba kolokvijuma, da bi polozio. Probaj da skupis koliko mozes.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 26.05.2011. 22:34:26 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.07.2007. 18:48:06
На колоквијуму је дозвољено коришћење литературе у штампаном облику (књиге са ISBN бројевима) и програмских кодова који се налазе на интернет презентацији предмета (треба их преузети на почетку теста).

На колоквијуму није дозвољено коришћење преносивих рачунара, flash меморије и интернета.

Време предвиђено за израду задатка на колоквијуму је два сата.

Право изласка у предроку имају сви студенти који нису положили испит из предмета Пројектовање софтвера.

Raspored: http://goo.gl/hUDrO

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 26.05.2011. 22:47:37 
Korisnikov avatar

usb.djoka je napisao:
Ja nisam komentarisao rad asistenata (stvarno sve pohvale za Duleta Savica, covek se zaista trudi), ali ono sto su oni ispredavali jednostavno nije dovoljno za drugi kolokvijum (jer sam realno sve sto je bilo potrebno za prvi kol. naucio na vezbama)... To je moje misljenje.

Ok. Slažemo se u svakom slučaju. A ako su slabije ispredavali drugi deo (možda i jesu, pojma nemam), to je razlog više da zapnemo i sami doučimo šta već treba. Uostalom, takva nam je struka da zahteva dosta samostalnog rada i proaktivnog učenja na fakultetu. Dule je sam rekao da smo sasvim solidna generacija (skoro kao one pre 2004), ali da nam zamera nedostatak proaktivnosti (uradimo samo ono što nam se kaže, ništa preko toga).

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 27.05.2011. 01:53:51 

Pridružio se: 25.01.2011. 01:01:33
Ja moram da odgovorim na ovaj prethodni post kao neko ko je davno zavrsio faks. Pa od silnih KVALITETA kao obaveznog predmeta dobro je sto i ovoliko ucimo softvere i slicne predmete. Uvek se tu postavlja ono pitanje-uciti ono sto ti treba, i to temeljno, a oduziti faks ili gledati da budes sto efikasniji i uciti onoliko koliko ti treba da prodjes. Pakasnije uciti ono sto ti zatreba. Ali nije poenta u tome. Poenta je da su paterni, pa cak i analiza i logicko projektovanje izborni predmeti, a kvalitet je obavezan

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 27.05.2011. 04:04:50 
Dizajn Tim
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14.08.2006. 01:43:00
Bravo. To je to... muka mi je od menadzerisanja i presipanja iz supljeg u prazno. Kad cemo da naucimo da NAPRAVIMO nesto ako ne sada i na ovakvim predmetima kao sto su softveri?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 27.05.2011. 08:19:43 
Korisnikov avatar

+1!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 28.05.2011. 12:25:06 

Nasao sam na netu funkcionalan (a opet jednostavan) chat za vise klijenata.

Prikačeni fajlovi:
Test.rar [19.22 KiB]
228 puta
Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 28.05.2011. 13:50:35 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.12.2007. 11:27:53
Kad sam razdvojio projekat na 3 dela javlja mi se neka greska u klijentskom delu i citav kod je nevidljiv i umesto njega stoje samo kockice neke. Importovao sam zajednicki jar fajl al sam ubedjen da treba jos nesto da se odradi, da li se neko seca tacno koja ispravka mora da se doda?

Tacnije prijavljuje gresku illegal character \0 i tako milion njih u svakoj klasi

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 28.05.2011. 16:20:18 
Korisnikov avatar

usb.djoka, svaka čast za primer. Vrlo lepo organizovan i dokumentovan kod.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 28.05.2011. 17:06:47 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.01.2007. 18:48:48
Jel bi mogao neko da mi kaže da li je za usmeni dovoljna skripta od 60 strana koju su nedavno okačili na sajt? Tu nema paterna. Ranije je postojala neka skripta od 140 strana ali sada je više nema na sajtu. Ne znam odakle da učim, pomagajte!! :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 28.05.2011. 17:29:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.02.2008. 16:40:02
Posle svakog predavanja je postavljao skriptu na sajt, ono sto je u skripti je dolazilo na testovima sa predavanja. Pretpostavljam da je onda zadnja okacena skripta dovoljna za usmeni, ako ce pitati ono sto je predavao. Stara skripta je imala Patterne (ako se dobro secam), a mislim da sam na sajtu procitao negde da su oni opcioni i da se uce za vecu ocenu.

Nisam bio na predavanjima od kako sam video da imam dovoljno poena sa testova za prolaz usmenog, a i zbog majskog ispitnog roka, tako da ne garantujem nista. Uostalom, pusti mail profesoru?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 28.05.2011. 17:38:34 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.07.2007. 18:48:06
A koliko je poena dovoljno za prolaz usmenog?

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 614 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 25  Sledeća