Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 15.10.2015. 15:01:28 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.01.2010. 16:26:33
Postovi: 1965
Lokacija: Galenika
Godina: Dipl.
Smer: IS
PISMENI DEO

Bodovi su raspoređeni na sledeći način: 40 pismeni (ili po 20 na kolokvijumima) + 40 usmeni (takođe se može položiti preko kolokvijuma) + 15 projektni zadatak + 10 aktivnosti (i na predavanjima i na vežbama). U aktivnost spadaju domaći zadaci (nekad se brane kod asistentkinja, a nekad ne), poeni sa priprema za kolokvijum (po 2 poena za svaku pripremu, 4 poena ukupno), aktivnost na predavanjima i aktivnost na vežbama. Samo za dolazak nećete dobiti poen. Dešava se da studenti imaju i više od 10 poena za aktivnost.

Pismeni deo ispita je moguće položiti preko 2 kolokvijuma ili klasično u ispitnom roku.

Na kolokvijumima dobijate po 1 zadatak iz svake pređene oblasti, kojih za svaki kolokvijum ima po dve, znači imate po 2 zadatka. Oni ukupno nose 20 poena. Traju 2h i 15min, prvo se dobijaju zadaci, a 45 minuta pred kraj test sa teorijom. Pre nego što se dobije teorija je dozvoljeno korišćenje literature, knjige i zbirke. Moguće je raditi samo zadatke, a teoriju onda na ispitu ili obrnuto. Kolokvijum ste položili ukoliko imate minimum 7 poena na zadacima, a na oba kolokvijuma morate imati bar 20 poena u zbiru.
U poslednjem terminu vežbi pre kolokvijuma održava se priprema i rade se zadaci koji su dolazili prethodnih godina, zadatke radite samostalno i predajete ih asistentkinjama koje će vam dati do 2 poena nakon što pregledaju vaš rad.

Pismeni deo prvog kolokvijuma se sastoji iz dva zadatka:
1) Formiranje matematičkog modela
2) Rešavanje primalnog ili dualnog zadatka pomoću simpleks metode

Pismeni deo drugog kolokvijuma se isto sastoji iz dva zadatka i to:
1) Linearni transportni problem
2) Nelinearno programiranje

Na klasičnom pismenom ispitu dolazi 4 zadatka, od kojih se rade 3 po izboru.
U obzir dolaze sve oblasti iz zbirke i zadatak iz modeliranja. Iz simpleksa se ne radi postoptimalna analiza, iz TP ne dolazi metoda raspoređivanja (mađarska metoda) a iz nelinearnog programiranja ne dolaze Kun-Takerovi uslovi.

Projektni zadatak nije obavezan, ali može biti koristan pre svega zbog dodatnih poena koje nosi. Može se raditi u grupi do troje ljudi. Postoje dva tipa projekta, u prvom tipu dobijate tekst zadatka i zahteve koje morate da uradite dok u drugom tipu sami smišljate tekst, a od njih dobijate samo smernice kolike su dimenzije problema za vaš zadatak. Za prvi tip zadatka je neophodno za odbranu pripremiti i prezentaciju. Uglavnom se ljudi grabe za prvi tip zadatka, ali drugi tip uopšte nije puno zahtevan, a možete da smislite zanimljiv tekst i da ispoljite svoju kreativnost.

Da bi se položio pismeni deo ispita potrebno je imati minimum 30 poena. Ukoliko na svakom od kolokvijuma imate minimalni broj poena na zadacima (ili minimum od 20 poena na pismenom ispitu), potrebno je da na predispitnim obavezama imate bar još 10 poena koje možete dobiti na projektnom zadatku ili na aktivnosti.

Ukoliko niste zadovoljni osvojenim poenima na pismenom delu, možete u roku da polažete ponove, a računa vam se bolji rezultat.

Neke zadatke sa kolokvijuma i ispita od prethodnih godina možete naći ovde

USMENI

Teorijski deo ispita se takođe može položiti preko kolokvijuma ili preko klasičnog usmenog ispita.

Kolokvijumi
Od ove godine se i putem kolokvijuma odgovara usmeno. Postojaće odvojen termin u kolokvijumskoj nedelji za usmeni deo. Možete izaći na usmeni i ako niste izlazili na pismeni. Izvlače se dva pitanja i odgovara se pred profesorom. Položen deo važi do kraja školske godine.

Klasičan usmeni
Ako niste položili teoriju preko kolokvijuma sleduje vam usmeni, gde izvlačite pitanja sa spiska ispitnih, pišete koncept i odgovarate pred jednim od profesora. Ispitna pitanja možete naći ovde.


SAJT PREDMETA

Napomena: Post je napisan na osnovu prošlogodišnjeg iskustva.

_________________
Pivo, Pank, Partizan!


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 13.11.2015. 20:56:30 

Pridružio se: 27.10.2011. 21:53:50
Postovi: 69
Godina: IV
Smer: IS
Prodajem knjigu i zbirku za OI1 i OI2 povoljno :D :D javite se u poruci ili na mail: milovan92@gmail.com :cool:

_________________
Let the force be with you


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Copyleft FONForum 2001-2014 | Powered by phpBB © phpBB Group