Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 18.10.2013. 11:27:43 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.01.2010. 16:26:33
Postovi: 1965
Lokacija: Galenika
Godina: Dipl.
Smer: IS
Nastava

Nastava iz ovog predmeta je podeljena na 3 dela: predavanja, vežbe u učionici i laboratorijske vežbe u računskom centru. Prisustvo nije obavezno, ali donosi dodatne poene koji mogu dosta da utiču na konačnu ocenu, a i na sam prolaz.

Predavanja - drži ih profesor Bratislav Petrović. Na predavanjima se redovno vodi evidencija o prisustvu što vam može doneti i do 10 poena. Predavanja su posećena jer donose dodatne poene, ali za samo polaganje ispita su vam najvažnije vežbe u učionici.

Vežbe - drže ih asistentkinje Ivana Dragović i Ana Poledica. Na njima se rade zadaci koji dolaze na pismenom delu ispita. U principu je sve jedan veliki šablon, koji kad skontate, samo treba da dobro uvežbate. Ukoliko ne idete redovno na vežbe potrudite se da nabavite svesku sa vežbi i da je detaljno pređete i provežbate pre ispita. Desetak dana pred ispit se organizuje priprema za pismeni deo ispita i poželjno je da prisustvujete jer ćete steći ustisak kakvi zadaci se rade na samom ispitu i šta se tačno od vas zahteva da napišete. Prisustvo na ovim vežbama takođe nosi 10 dodatnih poena.

Laboratorijske vežbe - vežbe koje drže asistenti i demonstratori. Traju 45 minuta i na njima se rešavaju neki jednostavni primeri u matlab-u. U toku semestra se polažu 3 testa na računarima i na svakom je moguće osvojiti 10 poena. Ovi poeni vam mogu dosta pomoći pa pokušajte da budete redovni i da dobro uradite ove testove. Uslov da radite test je da ste bili bar 2 od 3 puta za prva dva testa i bar jednom od dva puta na trećem testu. Ko prvi tačno uradi zadatak na testu dobija 13 poena, drugi 12 poena i treći 11 poena, ostali mogu dobiti maksimalno 10 poena.

Polaganje

Predispitne obaveze (predavanja, vežbe i laboratorijske vežbe) - nose 50 poena (ili čak i više ukoliko bude bilo nekih bonusa). Ti poeni važe samo u januarskom i februarskom roku.

Pismeni ispit - u toku semestra nema kolokvijuma, već se celokupan pismeni deo ispita polaže klasično u ispitnom roku. Na ispitu se rade 4 vrlo obimna zadatka, pa zbog toga ceo ispit traje 3 sata. Na ispitu je dozvoljeno korišećnje literature - knjige (koju možete nabaviti u kopirnici, pošto se ne prodaje u skriptarnici fakulteta) i papira sa formulama i definicijama koje vam asistenti budu davali u toku semestra. Knjiga vam na ispitu znači pre svega zbog toga što možete iz nje da prepišete definicije koje je obavezno napisati uz pojedine zadatake, ali pazite da ništa dodatno ne dopisujete u knjige pošto se na ispitu detaljno pregledaju.

Usmeni ispit - ovde polažete teoriju koju ste radili na vežbama, ali i na predavanjima. Sam test nije esejskog tipa već su to pitanja koja zahtevaju kratak i precizan odgovor. Par nedelja pred ispit će vam biti postavljeno šta morate tačno da znate iz knjige i na taj način će vam dosta olakšati samo učenje jer je knjiga dosta obimna i nerazumljiva. Iskustvo od prošle godine je pokazalo da dolaze samo teorijska pitanja koja su rađena na vežbama (asistentknije će vam često diktirati definicije, formule i objašnjenja). Ovde ćete takođe imati pripremu i videćete na koje tipove pitanja da se najviše fokusirate.

Formiranje ocene

Pismeni deo ispita nosi 200 poena, a na osvojene poene će vam dodati i predispitne obaveze koje nose 50 poena i na osnovu ovog zbira će vam formirati ocenu sa pismenog dela ispita. Nakon urađenog usmenog dela ispita ćete imati formiranu ocenu sa usmenog dela i ocena sa pismenog je jača tj. ako imate 9 na pismenom i 10 na usmenom, imaćete 9 za kraj.
Ukoliko niste zadovoljni ocenom, možete je popraviti tako što ćete odgovarati usmeno kod profesora.

Stare ispitne rokove i druge korisne materijale možete naći ovde.

SAJT PREDMETA

Napomena: Post je napisan na osnovu prošlogodišnjeg iskustva.

_________________
Pivo, Pank, Partizan!


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Copyleft FONForum 2001-2014 | Powered by phpBB © phpBB Group