Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 605 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24.02.2012. 19:00:02 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.02.2012. 16:24:03
Postovi: 40
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Metode UcitajNesto() moraju biti static samo da znate. Marko je to rekao nekom u proslom roku.

U proslom roku bio je zahtev u jednoj od metoda DajPodatke() da se ispise prvi i poslednji samoglasnik svake neparne reci u nazivu. Evo mog resenja za ovaj zahtev a ako neko misli da sam pogresio ili ima prostije resenje molio bih mi kaze.

prvi i poslednji samoglasnik svake neparne reci u nazivu

imamo string naziv koji je negde definisan.

public string DajPodatke()
{
string pom = "";
string[] s = naziv.Split(' ');
for (int i = 0; i < s.Length; i+=2)
{


for (int j = 0; j < s[i].Length; j++)
{

if (s[i][j] != 'a' || s[i][j] != 'e' || s[i][j] != 'o' || s[i][j] != 'i' || s[i][j] != 'u' || s[i][j] != 'A' || s[i][j] != 'E' || s[i][j] != 'I' || s[i][j] != 'O' || s[i][j] != 'U')
{
pom += s[i][j].ToString();
break;
}

}

for (int k = s.Length - 1; k > -1; k--)
{

if (s[i][k] != 'a' || s[i][k] != 'e' || s[i][k] != 'o' || s[i][k] != 'i' || s[i][k] != 'u' || s[i][k] != 'A' || s[i][k] != 'E' || s[i][k] != 'I' || s[i][k] != 'O' || s[i][k] != 'U')
{
pom += s[i][k].ToString();
break;
}

}


}

return string.Format("{0}",pom);
}


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 24.02.2012. 19:01:38 

Pridružio se: 02.05.2010. 20:33:49
Postovi: 62
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Kako se povezuje biblioteka klasa sa konzolnom aplikacijom?


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 24.02.2012. 19:35:00 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.02.2012. 16:24:03
Postovi: 40
Godina: Apsolvent
Smer: IS
@vbkfon
Kliknes desni klik na konzolnu aplikaciju i ides da add reference pa onda ides na karticu projects i selektujes biblioteku klasa i klik na ok. U konzolnoj ukucas using pa naziv biblioteke klasa; i zatim desni klik na konzolnu i set as StartUp project i to ti je to sto bi trebalo da odradis.


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 25.02.2012. 13:39:27 

Pridružio se: 20.10.2009. 15:08:33
Postovi: 126
Godina: IV
Smer: IS
Au al' ga zakompikova... Za ono svaki drugi i sl...
Koristi ove metode, umnogome ce ti olaksati posao :
list.getLast()
list.getFirst()
list.Contains()
za poslednju recimo napravis listu u kojoj us a,e,i,o,u (i ponekad r sto bi rekli)
i onda proveris da li je slovo u toj listi dakle samoglasnici.contains(s[i])


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 26.02.2012. 13:36:51 

Pridružio se: 27.01.2012. 00:35:47
Postovi: 36
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Ljudi jel zna neko nesto za usmeni? Da li postoji neki materijal??


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 26.02.2012. 21:20:18 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.01.2009. 17:42:20
Postovi: 198
Godina: III
Smer: IS
Ovako, sto se tice sadasnjeg prakticnog potpuno je ponovljen onaj iz januara.. ono sto se razlikuje od ovih standardnih fakultet festival i tako tih je da se metode za ucitavanje nalaze u razlicitim klasama u biblioteci. Da pi se one povezale potrebno je da budu static i onda se njima pristupa preko klasa.

Dodatno je bilo da se ona obrada greske radi da umesto da se unosi nesto dok ne bude pravilno, ovde ponovi 4 puta. Radi se tako sto se napravi nova promenljiva izvan while bloka i u while umesto true se pise ta promenjljiva < od onoliko puta koliko vam kazu.

Takodje je bilo da u onoj laksoj metodi Daj podatke se napravi nova promenjljiba, mislim da je bila glavna. A uslov je bio valjda da se prebroje elementi iz neke liste, ne secam se bas najbolje, ako neko zna nek dopuni.

Ostalo bi trebalo da bude isto kao i do sada.

MENE SAD ZANIMA DA LI MOZE NEKO IZ JANUARA DA SE SETI PITANJA SA USMENOG. VELIKA JE VEROVATNOCA DA TO PONOVE PONOVO PA BI BILA ZAHVALNA AKO BI ISPISALI BILO STO CEGA SE SECAT. HVALA!!!!


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 26.02.2012. 21:58:40 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.02.2008. 13:14:27
Postovi: 676
Godina: IV
Smer: IS
i mene zanima odakle se sprema za usmeni?


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 26.02.2012. 23:19:15 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.06.2007. 20:50:12
Postovi: 2136
Lokacija: BG
Godina: Dipl.
Smer: IS
Gorbash je napisao:
Skidaju poene za skoro sve sto se razlikuje od onoga kako oni misle da treba to da se uradi.


Neko reče da su programeri sujetni - otkud li mu to, pitam se? :) Ne treba skidati poene ako radi posao, ipak je ovo elementarni kurs OOP-a...

Nakamura, kao što reče već kolega PSIXO, probaj da uradiš zahtev koristeći liste, a ne nizove. Mislim da je dosta lakše raditi jer imaš veći skup metoda na raspolaganju, a performanse su ipak u drugom planu, mada ni tu nisu neke velike razlike. Liste nude mnogo više fleksibilnosti.

_________________
Arbeit macht frei


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 27.02.2012. 09:01:29 

Pridružio se: 20.10.2009. 15:08:33
Postovi: 126
Godina: IV
Smer: IS
Meni je jedan kolega poslao ovo
http://www.filedropper.com/usmeni
nema bas puno ali ima okvirno pitanja pa mozda vam posluzi.
Rece mi i da bas preteruju sa XMLom pa eto tosu kao verovatnija pitanja.


Ako nekog ne mrzi mene zanima da li jos uvek vazi da u Junskom roku nema usmenog ili su i to sada menjali? Takodje ako se ovo padne da l ise poalze sve ispocetka ?


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 27.02.2012. 11:30:50 

Pridružio se: 27.01.2012. 00:35:47
Postovi: 36
Godina: Apsolvent
Smer: IS
@PSIXO Hvala!! Kolko vidim neka pitanja, deluje mi da je usmeni slican testu. Ima proveravanja kodova cak su neka pitanja bila na testu. Jel sam u pravu??


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 27.02.2012. 12:43:36 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.01.2009. 17:42:20
Postovi: 198
Godina: III
Smer: IS
Koliko ja znam u junu nema usmenog ko je polozio test preko kolokvijuma ili tako nesto. Jer u tom prvom roku imaju pitanja iz usmenog na ovom prvom testu. A ako sam ja dobto shvatila, ovo polozeno vazi za sad i za martovski rok


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 27.02.2012. 13:24:31 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.02.2008. 13:14:27
Postovi: 676
Godina: IV
Smer: IS
Mislim da ti testovi + praktični važe do kraja godine..
Da li na ovom usmenom testu dolaze opet neki zadaci kao primeri sa onim partial class-ama i slicno?
Da li neko zna odgovr na pitanje >koji od navedenih pristupa se koriste(koristi )za formalan opis semantike p.j-a?
1.aksiomatski
2.denotacioni
3.CFG-konteksno slobodne gramatike
4.translacioni

Negde pise CFG a negde ova tri preostala?


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 01.03.2012. 13:45:56 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.02.2012. 16:24:03
Postovi: 40
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Moze li neko da mi kaze ima li otvorenih pitanja na usmenom?


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 01.03.2012. 14:59:00 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.11.2005. 18:51:48
Postovi: 1263
Godina: Apsolvent
Smer: IS
jel moze neko da mi kaze koliko je potrebno vremena za spremanje ovog ispita, a da pre toga nikad nisam isla na vezbe? razmisljala sam u martu da izadjem..

_________________
Izrada svih vrsta radova, domaci iteh, simulacije, pois, epos, seminarski..
izradasvihvrstaradova@gmail.com


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 01.03.2012. 17:07:20 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.02.2012. 16:24:03
Postovi: 40
Godina: Apsolvent
Smer: IS
@andrea
Ako samo to polazes moci ces da spremis za mart. Kreni vec sad da ucis i nece biti problema. Imas na ovom forumu dosta materijala sto se tice testa i prakticnog, a okacicu ja jos neka pitanja sto se tice testa. Kreni samo sto pre da vezbas za prakticni. Trebalo bi da za petnaestak dana mozes da spremis prva dva dela, a za usmeni ne znam sta da ti kazem jer ga sad spremam i ako je kao sto kazu ne bi trebalo da on predstavlja neki problem (jos par dana ucenja). Ovo sve naravno zavisi od tebe, tj. koliko truda budes ulozila.


Poslednji put menjao Nakamura dana 01.03.2012. 20:01:12, izmenjena samo jedanput

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 01.03.2012. 18:17:28 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.02.2008. 13:14:27
Postovi: 676
Godina: IV
Smer: IS
Koje su to tehnologije web servisa?


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 01.03.2012. 20:20:16 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.11.2005. 18:51:48
Postovi: 1263
Godina: Apsolvent
Smer: IS
@Nakamura

Hvala ti mnogo! Jos samo jedno pitanje, jel moze ovaj ispit da se polaze iz delova, na primer dam prakticni a u naredom roku usmeni?

_________________
Izrada svih vrsta radova, domaci iteh, simulacije, pois, epos, seminarski..
izradasvihvrstaradova@gmail.com


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 01.03.2012. 21:13:09 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.02.2012. 16:24:03
Postovi: 40
Godina: Apsolvent
Smer: IS
@andrea
Ako polozis test i prakticni onda ti oni vaze i za sledeci rok(mozda i do kraja godine ali za to nisam siguran).


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 01.03.2012. 21:55:07 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.06.2007. 20:50:12
Postovi: 2136
Lokacija: BG
Godina: Dipl.
Smer: IS
bane je napisao:
Koje su to tehnologije web servisa?


Pretpostavljam da misle na SOA, SOAP, XML, WSDL, JSON, REST itd...

_________________
Arbeit macht frei


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 02.03.2012. 12:20:09 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.02.2012. 16:24:03
Postovi: 40
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Kljucne tehnologije arhitekture web servisa su:
a)DCOM
b)XML
c)SOAP
d)CORBA

Nasao sam ovo pitanje pa se nadam da ce da pomogne.


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 02.03.2012. 12:45:36 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.02.2008. 13:14:27
Postovi: 676
Godina: IV
Smer: IS
Hvala puno!


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 02.03.2012. 13:08:32 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.02.2012. 16:24:03
Postovi: 40
Godina: Apsolvent
Smer: IS
@bane
Nema na cemu
Pored ova dva tu su jos i http,wsdl,uddi i wsfl. To sam bar ja nasao a koliko je tacno moras da proveris.


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 02.03.2012. 13:45:14 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.02.2008. 13:14:27
Postovi: 676
Godina: IV
Smer: IS
u ovoj skripti sa predavanja se ne pominje xml kao web servis,vec samo SOAP I WSDL?


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 02.03.2012. 14:39:17 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.02.2012. 16:24:03
Postovi: 40
Godina: Apsolvent
Smer: IS
@bane
Kazem ti to sam nasao tako a da li je dobro ne znam. Na slajdovima sa predavanja se spominju samo soap http i wsdl. Ja takodje mislim da nije xml.


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 02.03.2012. 15:02:58 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.02.2008. 13:14:27
Postovi: 676
Godina: IV
Smer: IS
A da li znas mozda preko cega se zadaje specifikacija apstraktnog tipa podataka?
klase
interfejsa
package-a

negde stoji klasa negde intefejs :buljavi:


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 605 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25  Sledeća


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
cron
Copyleft FONForum 2001-2014 | Powered by phpBB © phpBB Group