Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 377 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 16  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 11.04.2010. 14:19:31 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2007. 18:55:09
Godina: Apsolvent
Smer: IS
ispit je bio zestoko njesra...

tesko je stici uraditi sve one zadatke za kratko vreme.

I svaka im cast za teorijska pitanja iz prezentacija.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.04.2010. 14:40:37 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.12.2006. 20:22:17
Godina: Dipl.
Milosh je napisao:
Oni pokazuju na isti objekat kada kažeš s1=s2 ali odmah nakon toga ti referencu na s2 zameniš referencom na novi string objekat "Bla bla" i zbog toga ti s2 ispisuje "Neki tekst2".

Pa dobro ali je poenta da se string ne ponasa kao objekat, vec kao normalna promenljiva...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.04.2010. 15:56:33 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.08.2006. 17:37:43
Godina: IV
Nisi u pravu. String se ponaša kao objekat ali nepromenljivi(immutable). Ti kada mu promeniš vrednost u stvari praviš novi objekat. Pročitaj link koji sam ostavio nekoliko postova iznad.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.04.2010. 16:36:22 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18.07.2007. 21:01:16
Ne verujem da nema komentara na kolokvijum :)

Brate koji papci ... 30 minuta, radis ono cudo kao treba da skapiras one kodove i da se udubis ... onaj dezurni se nesto dernja svaki sekund, ima neke komentare, trazi indexe, zapisuje brojeve, pa se onda opet dernja ... pritom ne znas koje pitanje ima vise tacnih odgovora (osim kod ispisa), a o nacinu bodovanja da ne govorim - tacan 1 bod , netacan -0.25, ne znam 0 , ako od tri tacna zaokruzis dva dobijes -0.25 - prosto sjajno.
Jel cuo neko kad ce rezultati - ako im oni bar-kodovi sluze iscemu (nadam se da nisu tu zato sto su imali gomilu paprira sa bar kodovima pa stampali na njima da ustde :) ) mogu da ih okace do veceras bez problema.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.04.2010. 18:06:56 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.01.2009. 14:12:36
komentar na danasnji kolokvijum - UZAS!!!
bodovanje necu ni da komentarisem... :zbun:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.04.2010. 19:04:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27.09.2007. 14:33:24
Znači onako jepački kolokvijum nismo imali do sad na FONu. Kad sam video da dežurni daje po tri lista već se mogao naslutiti neki bezobrazluk..

35 minuta za 30 pitanja - toliko vremena nije dovoljno ni da se pročitaju ona sva pitanja kako treba, tj. oni kodovi, a KAMO LI da mi, kao neki kompajleri, damo tačno rešenje. Da bi se analizirao kod od 10 linija potrebno je malo udubiti se u to, videti šta gde vodi...
Dakle, mi smo posle 30 i nešto dana upoznavanja sa C# dobili zadatke da kompajliramo neke kodove napamet. A siguran sam da ljudi koji se bave nekoliko godina programiranjem ne mogu za pola sata da daju tačne odgovore na tako neka pitanja. Uvek bre može neka greška da se desi, nešto da se previdi, pa oni su namerno tako i zavlačili sva pitanja da treba da se izmozga dobro da bi pogodio odgovor. Baš bih video onog čmarka da dobije neke kodove pa da tako pod pritiskom daje odgovore!

I kao vrh svega toga, priznavaće se samo 100% tačni odgovori, a na netačne dobijamo negativne, nule, šta li.. Ko može da bude siguran u svoj odgovor na tako neko pitanje nakon onakvih primerčića što smo radili na vežbama?
A teorija.. 3 normalna pitanja i 3 nebuloze. LISP?! Svaka čast!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.04.2010. 19:29:50 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.12.2007. 11:27:53
Najbezobrazniji i najgori kolokvijum svih vremena. Mislim da niko nije ocekivao ovako nesto od kolokvijuma, totalni sokovi!!!!!!!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.04.2010. 19:48:38 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.07.2007. 00:20:55
Na poslednjim vežbama Marko se "žalio" kako im na kolokvijumu padne 70% studenata.
Ovim kolokvijumom garantovano obaramo taj rekord.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.04.2010. 20:09:12 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.10.2004. 23:06:03
Dominator je napisao:
Dakle, mi smo posle 30 i nešto dana upoznavanja sa C# dobili zadatke da kompajliramo neke kodove napamet. A siguran sam da ljudi koji se bave nekoliko godina programiranjem ne mogu za pola sata da daju tačne odgovore na tako neka pitanja.

Potpisujem. Jedne praktične vežbe i mnogo teoretisanja je premalo za ovakav kolokvijum. Potrebna je ogromna koncentracija da bi se stiglo sve. Ja sam uspeo, iskustvo, ali znam da sam se negde za**** na glupostima :D

Onaj LISP i gluposti sam opušteno zaobišao.. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.04.2010. 20:14:27 
Korisnikov avatar

Svaka čast što si stigao sve. Ja 5 pitanja nisam stigla ni da pročitam, a kad je onaj počeo da urla "kolokvijum je završen!!!" jedva stigoh da zaokružim N na ta pitanja da mi ne udaraju penale. Haos!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.04.2010. 20:27:09 
Korisnikov avatar

Realno, za svaki onaj kod treba minimum 3 minute (i dobra koncentracija), što znači da bi kolokvijum trebalo da traje bar sat i po vremena.
Ali čemu ta trka sa vremenom, taj pritisak? Šta im to znači? Hoće namerno da obore što više studenata, jel to poenta, ne razumem? Ako jeste, što jednostavno ne ukinu kolokvijum, nema kolokvijuma iz ovog predmeta i zdravo, idemo svi na ispit i kraj priče.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.04.2010. 21:13:01 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.11.2007. 20:40:18
elem da kazem i ja neku rec,ovaj kolokvijum je GLUPOST. uopste ne meri pravo i realno programersko znanje. kao prvo.. ako neko od nas nekada i bude radio kao c# programer,sigurno nece na papiru pisati code,nego ce ga recimo pisati u visualu i program ce mu sam reci sta ne valja,nece on na papiru traziti da li baca exception ili ne.. totalna glupost.. i onda fazon REFORMISANO SKOLSTVO. reformisano malo sutra. umesto da je ovaj predmet fazon principa programiranja,pa da naucimo nesto da programiramo,ovako necemo nauciti NISTA,kolokvijum/ispit ce proci onaj ko nabuba sta se kad desava i sad fazon to je to? sramota.. za jedan ovakav predmet,koji treba da bude vazniji na nasem smeru da ga ovako unakaze.. nije im dosta sto su napravili glupost od mreza i telekomunikacija(da moze da polozi svako ko procita proslogodisnja pitanja) nego su od ovoga napravili glupost da treba da nabubas neke seme-kreme i da ispadnes dobar i kul poznavalac c#-a. NE,nisam isfrustriran sto cu najverovatnije da padnem,polozicu ga vec u junu ili tamo nekom roku,ja sam samo ISFRUSTRIRAN STO NISTA NECU NAUCITI IZ OVOGA PREDMETA. to je sustina i to je sramota. toliko..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.04.2010. 22:50:48 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.11.2007. 20:40:18
ne znam da li je tvoj komentar sarkastican ali ako nije evo da obrazlozim..

sam koncept pristupa ovog predmeta prema nama studentima je pogresan. zasto? zato sto bi i sada bio problem da smo dobili slican kolokvijum iz jave koju radimo od principa programiranja,koju smo radili na strukturama podataka i koju smo dosta utvrdili sa projektnim radom iz mreza. <-- znaci to sve iz nastavnih aktivnosti,i rezultati bi bili isto porazavajuci za kolokvijum ovog tipa.. a mi ovde imamo novi programski jezik sa kojim se vecina nije upoznala,a i oni koji su bili nesto i upoznati(recimo ja) nisu u praksi radili neke stvari koje smo ovde do najsitnijih detalja razradili,fore sa polimorfizmima,citanjem nekih fora,rasclanjivanjem pa ubacivanjem u nove klase,pa bla bla bla,i onda gledanje sta ce na kraju da izbaci? mislim gde je ovde prakticna primena? meri se koliko je ko bzv nabubao,a ne koliko ko znanje moze da upotrebi.. poenta fakultetskog obrazovanja i uopsteno obrazovanje koje steknemo jeste da ga posle mozemo upotrebiti,ili bolje reci PRODATI,ja odavde ne vidim da bilo ko moze da proda nekakvo znanje iz c# iliti programskih jezika,mozda bismo mogli da radimo kao debuggeri,jer realno ovaj kolokvijum je bio upravo to. nepotrebne stvari..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.04.2010. 22:52:08 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.10.2004. 00:25:28
Godina: Padobranac
zevonja je napisao:
elem da kazem i ja neku rec,ovaj kolokvijum je GLUPOST. uopste ne meri pravo i realno programersko znanje. kao prvo.. ako neko od nas nekada i bude radio kao c# programer,sigurno nece na papiru pisati code,nego ce ga recimo pisati u visualu i program ce mu sam reci sta ne valja,nece on na papiru traziti da li baca exception ili ne.. totalna glupost.. i onda fazon REFORMISANO SKOLSTVO. reformisano malo sutra. umesto da je ovaj predmet fazon principa programiranja,pa da naucimo nesto da programiramo,ovako necemo nauciti NISTA,kolokvijum/ispit ce proci onaj ko nabuba sta se kad desava i sad fazon to je to? sramota.. za jedan ovakav predmet,koji treba da bude vazniji na nasem smeru da ga ovako unakaze.. nije im dosta sto su napravili glupost od mreza i telekomunikacija(da moze da polozi svako ko procita proslogodisnja pitanja) nego su od ovoga napravili glupost da treba da nabubas neke seme-kreme i da ispadnes dobar i kul poznavalac c#-a. NE,nisam isfrustriran sto cu najverovatnije da padnem,polozicu ga vec u junu ili tamo nekom roku,ja sam samo ISFRUSTRIRAN STO NISTA NECU NAUCITI IZ OVOGA PREDMETA. to je sustina i to je sramota. toliko..

nauchicjesh sintaksu i josh neke stvari koje se tichu early i late binding-a i deshavanja u memoriji, da je debilno organizovan to jeste. Vidite koliko vas nezadovoljnih ima pa mozda i neki chas da vam odrzim, chisto da imam za burek i jogurt, aj poz...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.04.2010. 23:23:43 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.08.2007. 20:40:25
Godina: III
Pa nije baš da je ono moglo da se nabuba! Naprotiv, zahteva baš ozbiljno poznavanje materije i mnogo praktičnog iskustva... Bubanje je moglo da te navede na mnogo pogrešnih odgovora...

Meni samo nije jasno čemu žurba?! Pola sata za poprilično ozbiljan test...

A da ne pričam o tome da se prolaznost ocenjuje na osnovu najbolje urađenog rada, a neki ljudi iz prvih redova u amfiteatru su radili 8-10 minuta duže od ljudi iz zadnjih redova... Direktno su oštećeni ovi pozadi...

Voleo bih da znam šta je bio cilj ekipi sa ovog predmeta? Rekao bih da su pre gađali traumiranje, nego testiranje znanja studenata...

Nego, meni se čini da najboljih 10, a ne 20% radi seminarski?!

Poslednji put menjao starijiodvatre dana 12.04.2010. 00:02:02, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.04.2010. 23:43:33 
Korisnikov avatar

dobro je iz 2 razloga>

1 praktichno je

2 entropija znanja se umanji (secam se da su svi prdeli o nekom brokeru i td do ispita,,,,a tek sam tamo potpuno skapirao shta se radi)

koliko bi bilo bolje da se ispit slusha na 3 godini, a na 4 da se radi web deo....

@ zevonja - i ja kada sam polagao imao sam gomilu frustracija, jer dolaze neke stvari koje malte ne nikome ne bi pale napamet (tipa da li prazan konstruktor moze da pozove sam sebe itd... ). Moj savet vam je da probate sve te mogucje kombinacije kod nekih naredbi, evo primer - Sta radi sledeci kod ?

Kod:
            string kod = "ETF";
            switch (kod)
            {
                default:
                    Console.WriteLine("FON");
                    break;
                case "ETF":
                case "PMF":
                    Console.WriteLine("PMF");
            break;
            }

Znamo da je switch naredba, gde program skache na odgovarajuci case u zavisnosti od vrednosti dobijene u switch-u, ali svaki case mora da ima break, uvek postoji default takodje koji mora da ima break. E sada vi dobijete ovakav sintaksno ispravan kod u kome se skache na ETF koji nema ni jednu naredbu u sebi i pitanje je shta radi > ? Kako case etf nema ni jednu naredbu u sebi bilo bi dozvoljen napredovanje ka sledecem case-u, a to je PMF, i onda bi se ispisalo PMF.

vidim da ste pisali o stringovima pa da se nadovezem na to :

Kod:
Sta radi sledeci kod ?

string str1 = "AAA";
string str2 = str1;
string str3 = str2;
str2 = "CCC";
Console.WriteLine(str3);
Console.WriteLine(str2);

odgovor:    AAA
                 CCC

Iako je string referentni tip podataka, kod njega se uvek pravi nova kopija u memoriji. Posle linije koda string str2 = str1; pravi se nova kopija sa istim sadržajem u memoriji, tako da promenljive str1 i str2 sadrže u sebi različite memorijske adrese, ali njihov sadržaj je isti. Sa promenom sadržaja jedne ne menja se druga promenljiva. Isto se odnosi na promenljivu str3. str3 ostaje da pokazuje na niz AAA, dok str2 pokazuje na niz CCC.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.04.2010. 10:05:46 
Moderator
Korisnikov avatar

Bumblebee je napisao:
@ zevonja - i ja kada sam polagao imao sam gomilu frustracija, jer dolaze neke stvari koje malte ne nikome ne bi pale napamet (tipa da li prazan konstruktor moze da pozove sam sebe itd... ). Moj savet vam je da probate sve te mogucje kombinacije kod nekih naredbi, evo primer - Sta radi sledeci kod ?

Kod:
            string kod = "ETF";
            switch (kod)
            {
                default:
                    break;
                case "ETF":
                case "PMF":
            break;
            }

Znamo da je switch naredba, gde program skache na odgovarajuci case u zavisnosti od vrednosti dobijene u switch-u, ali svaki case mora da ima break, uvek postoji default takodje koji mora da ima break. E sada vi dobijete ovakav sintaksno ispravan kod u kome se skache na ETF koji nema ni jednu naredbu u sebi i pitanje je shta radi > ? Kako case etf nema ni jednu naredbu u sebi bilo bi dozvoljen napredovanje ka sledecem case-u, a to je PMF, i onda bi se ispisalo PMF.

Ma ovaj kod je shit, nikada ga nećete sresti u praksi, samo zato što se default naredba piše na kraju, da bi se ispoštovala logika "Ako ne postoji traženi case, izvrši default"... Ja sam se *j*** što sam mislio da se switch izvršava proceduralno i da neće ni doći do case-ova ako je prvi default... Ma glupost, totalno nebitne stvari koje ne moraš znati napamet...

Poslednji put menjao salebab dana 12.04.2010. 11:22:57, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.04.2010. 11:03:55 
Korisnikov avatar

@ Sasa

Ma naravno da je shit, al' Mare.net zheli da vas nauchi da niko sem njega ne zna. :D

Inache da vas sledeci put ne zezne isti ovaj kod samo mala promena:

Kod:

Metoda1()
{
......
}

string kod = "ETF";
            switch (kod)
            {
                default:
                    break;
                case "ETF": Metoda1();
                case "PMF":
            break;
            }

ne radi, jer napredovanje ka sledecem case-u moze da bude samo ako je taj case bez naredbi...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.04.2010. 14:01:46 

Pridružio se: 28.09.2005. 12:43:05
Godina: III
Da nije smesno, bilo bi tuzno...

Prvo vezbe...Sta je int, sta su stringovi...Sta su metode, principi OOP...

Zasto svaki put polaze od nule kad krene nesto o programiranju? A da, Java se ucila sa papira sa vezbi. Tacnije, prepisivala. Svi 10ke i dobre ocene, osim ako se nisi ljudski potrudio i svesno odbio da pogledas papire na kolokvijumima i prepises tj. uradis 1+1...

Nazad na temu, glupost od kolokvijuma...Jako podseca na glupa pitanja pojedinaca sa predavanja/vezbi tipa "E, a sta bi se desilo kad bih ja sad ovo probao i ovo sad napisao ili a da li moze ovo" bez ikakvih jasne upotrebljivosti odgovora vec puke decje radoznalosti da li bi tako nesto moglo ili ne tj. sta bi se desilo, bez obzira koliko je odgovor upotrebljiv i koliko bi ti vremena trebalo da se sam uveris u to...

OK, kapiram, sustina funkcionisanja programskih jezika jeste bitna i treba znati kako u stvari sve to funkcionise, ali ovaj kolokvijum je besmislica svoje vrste, klasicna bubacina...

A druga, isto jako bitna stvar...forice tipa aaaaaaaaaaa, novi programski jezik, WTF, sintaksa nepoznata i sl. vaze samo ako nemas ideju o javi i programiranju generalno.

Razocaranje, kao i sa EPOS-om, kao i sa RMT, bar u tom domenu polaganja kolokvijuma. Jedina prilika gde je stvarno nesto moglo konkretno da se nauci jeste taj projekat iz mreza.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.04.2010. 17:23:05 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2007. 18:55:09
^projekat iz mreza koji je 90% ljudi PLATILO i niko ih ne moze kriviti zbog toga.

zadrzacu za sebe misljenja u vezi ovog predmeta, samo cekam da izbace rezultate vec jednom...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.04.2010. 21:15:12 

Pridružio se: 24.11.2008. 23:06:54
Koje metode imaju iste potpise(ako neke imaju)?
a)void Metoda (double a)
b)void Metoda (out double a)
c)void Metoda (ref double a)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.04.2010. 22:03:24 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27.09.2007. 14:33:24
b i c

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.05.2010. 10:38:24 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.01.2005. 18:43:58
u proslom roku na prakticnom je bio zahtev da se obradi greska ako se umesto broja unese tekst i da se posle tri pokusaja unosa prekine metoda. da li zna neko kako da se odradi to da moze nekoliko puta da se unese nesto? :pitamse: :omg:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.05.2010. 16:56:26 
Moderator
Korisnikov avatar

Recimo ovako, rekurzijom....
Kod:
    class Program
    {
        int brojPokusaja = 3;

static void Main(string[] args)
        {
            Program p = new Program();
            p.proveriUnos();

Console.WriteLine("Press any key to close...");
            Console.ReadLine();
        }

public void proveriUnos()
        {
            this.brojPokusaja--;
            Console.WriteLine("Unesite broj:");
            var unos = Console.ReadLine();

try
            {
                Int32.Parse(unos);
                Console.WriteLine("Unos je ispravan!");
            }
            catch (FormatException)
            {
                if (this.brojPokusaja == 0)
                {
                    Console.WriteLine("Istrošen broj pokušaja.");
                }
                else
                {
                    this.proveriUnos();
                }
            }
        }

A kako i kada se radi taj praktični?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.05.2010. 19:24:34 

Pridružio se: 24.11.2008. 23:06:54
Koliko se radi prakticni?45 minuta?
Koliko poena je za prolaz?

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 377 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 16  Sledeća