Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 209 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2006. 20:52:29 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.12.2001. 17:03:40
Godina: Dipl.
Smer: IS
Zlatko imas pravo. Prenesi taj sistem na državu i zato smo tu gde jesmo...Sujeta je jedna divna stvar. Umesto da oni izađu studentima u susret, da se prate novine i tako dalje, neko napiše knjigu pre 15 i kusur godina i misli da je bog. Pa to je kao kad bih ja čitao uputstvo o ms dosu za današnji windows xp npr.
A na zapadu, u kampusima, lepo izađeš u šetnju, i ako sretneš profu i usput ga upitaš nešto, on će biti vrlo srećan da prošeta sa tobom i prodiskutuje o datoj temi.

Odo ja u offtopic, imate moju podršku. Takođe ad kažem da je Ceca uvek bila korektna, i bilo bi stvarno dobro da se reši bez medijske pompe. Ne želim da mi neko posle gleda u diplomu i da se smeje u isto vreme. ALi naravno, cilj opravdava sredstva...

Poslednji put menjao DJole dana 12.10.2006. 21:01:05, izmenjena samo jedanput

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2006. 20:56:30 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.08.2005. 13:04:47
Godina: Apsolvent
Pa da i ja dam svoju "dijagnozu".

Mislim da nije moguce predvideti sta ce da se desi. Moja pretpostavka je da retko ko moze da izadje pred profesorku i da polaze ispit na klasican nacin. Mozda ce to uraditi odredjen broj ljudi, koji je ispit stvarno ozbiljno spremalo, za uslov recimo, ali takvih ce biti malo.

Takodje mislim da ta kradja baze i nije toliko uticala na prolaznost, barem je to moja, subjektivna procena. Ja sam ucio iz skripte, koju smo, mislim, svi imali. Na ispitu su mi mozda cak i sva pitanja dosla bas iz te skripte. Potpuno je normalno da se svaki test provali posle izvesnog vremena, to je nesto sto osoba koja test kreira mora da uzme u obzir.

Za studenta prodekana: mislim da ovo gore sto sam napisao moze da nam bude i glavni argument da nam se ispiti ne ponisti. Drugim recima, bez obzira da li je baza ukredena ili ne, test je provaljen, sto je normalno, jer studenti medjusobno razgovaraju, stoga je polaganje bilo regularno, znaci nema razloga da se ispit ponistava. Mislim da cak, osoba koja je ukrala BP, ako je to uopste tacno, nama nije ucinila nikakvu uslugu. Ja bih taj test polozio i da on to nije uradio. Profesorima treba objasniti da je to tako. Da li se slazete samnom?

Takodje me interesuje je da li ja baza zaista ukradena. Ok, Ceca je primila mejl, ali sta je bilo u njemu? Ako je to bio samo spisak pitanja, to ne znaci da je baza ukredena. Osim ako spisak ne obuhvata skoro sva pitanja, sto bi bilo krajnje sumnjivo, ili ako nije recimo *.mdb, znaci, doslovno baza.

Cini mi se da se svi plasimo tok naknadnog ispitivanja, jer postoji svest o tome da ce to biti kobajagi dokaz da, posto niko ne moze da polozi na taj nacin, znaci niko ne zna, znaci test nije bio regularan, znaci treba da se ponisti. Moje misljenje je da se ispit razlicito sprema u zavisnosti kakva je forma ispitivanja (usmeno / test), s toga tu nema nikakvog krsenja regularnosti. Ako je test bio los to nije nas problem, mi smo se samo prilagodjavali sistemu ispitivanja, sto je uobicajeno.

Ono sto mene posebno brine je kradja BP, ali kao sto rekoh, treba izneti argument da to nije kriticno za polaganje ispita, barem moje iskustvo kaze da nije.

Pozdrav svima

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2006. 21:28:09 

Pridružio se: 02.02.2005. 11:18:29
Godina: I
Ceca je stvarno fina devojka, ali moramo se malo zapitati kako neko ko nema zavrsen fax i ko nije u radnom odnosu na FON-u (cak ni kao saradnik pod ugovorom) moze da drzi predmet i ispit. Na taj nacin se narusava regularnost ispita mnogo vise nego na ovaj nacin.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2006. 21:30:29 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.10.2004. 11:01:48
ej ja sam stvarno dobio cir na zeludcu od ovog nerviranja i sada cu sve da okrenem kontra u za**** sutra u dvoristu FON-a pocinje sa radom sportska kladionica PantaBet, i sutra moja firma, koja je u medjuvremenu registrovana prima sledece uplate iskljucivo kao singl.

Tipovi
1. nista se ne mjenja znaci svi koji su polozili prolaze im prijave kvota @ 1.2
2. svi padamo kvota @3

P.S. u subotu kad se polagao ispit zadrzao sam se na faxu do 17h, i nisam stigao da uplatim Cibose, FMP, partizan posto sam ostao bez profita reko sada da ih zaradim :), moju firmu nacicete ispred rakete u skolskom dvoristu :)

jos samo par stvari da objasni kvote ce varirati u zavisnosti od situacije i kako uplate budu tekle, tako da ce tokom dana biti razliciti kursevi, pa eto neko je na forumu pominja surbet mozda neki maher i uspje da ga napravi. margina je oko 16,
mozda u mejduvremenu ako neki studenti budu odgovarali uvedem i sledece opklade
koliko ce studenata poloziti ispit usmeno
ispod 10
10-20
20-30
itd... kazem sve zavisi od razvoja situacije

posto se iz predhodnih postova moglo zakljuciti da su strasti uzavrele, svi smo mi nervozni kao i profesorka, ja bi molio da sutra ne pravimo nikakav cirkus, pizdarije, budalastine i kojekakve gluposti i da dostojanstveno izrazimo nase neslaganje sa nastalom situacijom.

i srecno sa kladjenjem :)

Poslednji put menjao Panta dana 12.10.2006. 21:39:44, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2006. 21:38:01 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.04.2003. 17:10:53
SUTRA MORAMO DA OSTANEMO JEDINSTVENI!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2006. 21:53:43 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14.02.2004. 17:45:24
Godina: IV
MOLIM VAS POSTOVANE KOLEGE, NE PROZIVAJTE CECU NA OVAKAV NACIN ! NE ZELIM NI DA ZNAM KROZ STA ONA SADA PROLAZI.. AKO CITA NEKA ZNA DA JE VECINA STUDENATA NA NJENOJ STRANI... ONA SADA APSOLUTNO NIJE TEMA, KOLIKO JA VIDIM...

OSTANIMO SLOZNI, CIVILIZOVANI I MIRNI KOLIKO JE TO MOGUCE... MENI JE OVAJ ISPIT ZA USLOV I NISAM JEDINI. NA GRANICI SAM RASTROJSTVA, ALI NEMA NAZAD VERUJEM DA CE SVE BITI OK.

JOS JEDNOM APELUJEM BUDIMO SLOZNI JER SMO JEDINO TAKO JACI OD NEPRAVDE!!!

But we live in different ones

Poslednji put menjao BIRKOF dana 12.10.2006. 22:32:27, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2006. 22:02:23 

Pridružio se: 12.10.2006. 12:59:47
ceo dan samo kukate i predvidjate sta ce sutra biti,uglavnom sve naj crnje.Ko je naucijo nema cega da se plasi.

edit by jelenam: Bez vredjanja!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2006. 22:17:33 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.03.2005. 15:03:45
Godina: Padobranac
Ljudi, smirite malo strasti. Agresivnim nastupom možemo samo gore da napravimo. Ako krenete grubo na bilo kog profesora, on se neće povući... jer on je u celoj priči GLAVNI i tu nema šta da se razmišlja... moramo da odigramo pametno.
I profesori i asistenti su ljudi sa vrlinama i mana... s toga iznete kritike na račun asistentkinje Svetlane su neosnovane. Ona je stvarno maksimalno korektna. Kamo sreće da i drugi asistenti, pa i profesori imaju takav odnos prema studentima. Dakle, nema razloga da prozivate Cecu, ona to nije zaslužila.

Sutra treba imati "hladnu glavu". Svaki ishitreni potez može još više da pogorša situaciju. O novinarima nemojte ni da razmišljate. To bi bilo nešto najgluplje što bismo mogli u ovoj situaciji da uradmo !!!

Jednostavno ćemo se okupiti u 9.30 i sa Nemanjom dogovoriti šta je najbolje da uradimo. Kako god bilo, mislim da je dovoljno da se niko ne pojavi na "dodatnom ispitivanju" i tu je kraj bajke. Sutra treba koristiti argumente, a ne silu i novinare. A naši argumenti su:

- Ispit je prošao sasvim regularno. Profesorka Drakulić je prisustvovala istom. Ako je bilo neregularnosti, ispit je mogla u bilo kom trenutku da prekine!
- Niko od studenata nije JAVNO pokrenuo pitanje na fakultetu, oko kašnjenja ispita od par sati i maltretiranja oko upisa ocena do kasnih večernjih časova (iako je bila subota).
- Profesor je OBAVEZAN po zakonu o visokom obrazovanju i statutu fakulteta da ispitne prijave preda najkasnije 15 dana od dana održavanja ispita.
- Ako ispitne prijave ne preda u tom roku ili preda neke druge prijave (na kojima će pisati ocena drugačija od one u indexu)... te prijave mi nismo potpisali i to falsifikovanje je krivično delo.
- Ni po zakonu o visokom obrazovanju, ni po statutu fakulteta, profesor NE MOŽE da poništi ispit 4-5 dana nakon njegovog održavanja, upisa ocena i potpisivanja indeksa.
- Nigde u zakonu, a ni u statutu ne stoji mogućnost da nakon završenog ispita profesor može da pozove studenta na dodatno ispitivanje... a ni ne znam da se ovo ikad igde dogodilo.
- Ako je možda nekim slučajem baza i uhakovana... to nije problem 150 ili 200 studenata, već je to problem nastavnog osoblja sa dotičnog predmeta. RECIMO, MENI SU SVIH 20 PITANJA NA TESTU BILA PITANJA KOJA SU STUDENTI U RANIJIM ROKOVIMA OSTAVLJALI OVDE NA FORUMU. I SASVIM JE LOGIČNO DA SE STUDENT INTERESUJE ZA ISPIT KOJI ŽELI DA POLOŽI, KAO I DA SAKUPLJA PITANJA. BIO BIH NAJVEĆA BUDALA KADA NE BIH POGLEDAO KOJA SU SE PITANJA POJAVILA U RANIJIM ROKOVIMA, A KOLEGINICE I KOLEGE IH VEĆ NAPISALI.

Sve ovo bi i profesorka, kao pravnik, trebalo da već zna.

Sutra samo opušteno i bez panike. Argumenti su na našoj strani i svaki agresivan nastup s naše strane bi bio čista glupost. O novinarima nema razloga da razmišljamo, za sada. Za medije nikada nije kasno, ali ovo je problem koji moramo da rešimo mi sami. A ako ne bude rezultata... najlakše je novinare pozvati.

Nego, malo mi je neobično to što se odjenom u ovoj temi pojavilo brdo ljudi koji su registrovani juče i danas i svi imaju po jednu poruku (baš u ovoj temi). Eto šta učini pravo... natera ljude da se ni krivi ni dužni registruju na forumu :lol:
Inače, ne sećam se da je jedna tema za 24 sata ovako brzo dostila 7 strana (čak ni one gay teme nisu bile baš toliko uspešne :) ).

Ogi je napisao:
ja sam u znak protesta protiv ovakvog skandaloznog ponasanja obrisao njihov academic cyber forum (acf.operic.net) koji je stajao kod mene na sajtu :)

:lol:

VIDIMO SE SUTRA U 9.30 !!!

ugasiti, ni skratiti.
Samo ću, obično tako,
jedne slučajne zore,
svom nekom dalekom Suncu
zlatnih se očiju vratiti.

Poslednji put menjao nik dana 12.10.2006. 22:23:13, izmenjena 2 puta

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2006. 23:25:21 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
samo stalozeno i mirno, akademski je'lte, danas od 9 i 30 do kraja :care:

p.s. milutine, aj budi ozbiljniji za promenu...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 00:06:19 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.11.2002. 20:04:01
Molim vas da ne pravite gluposti sutra, vec da se ponasate civilizovano, Verujem da ce se naci resenje... Nadam se da ce Nemanja naci kompromis, i da NIKAKO nece uzeti dodatno polaganje ili ponistavanje ispita kao opciju. To bi, zaista, bilo nezakonito, necivilizovano i NEPRIMERENO jednoj instituciji kao sto ja FON. Ja sam upisao fon zato sto ga volim i sto imam poverenje u nastavni kadar da ce mi preneti znanja koja su mi potrebna za posao jednog dana, ali se polako razocaravam u fakultet... Vec odavno... Zaista nije u redu... :((

Nadam se najboljem. Profesorka je ipak akademski gradjanin koji sebi ne bi dozolio tako nesto, kao sto je bruka u vezi nepostovanja pravila i statuta fakulteta. Pa I SAMOG ZAKONA! Budite optimisti!!!

:yo: :yo: :yo:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 02:24:30 

Pridružio se: 15.08.2005. 09:35:08
Godina: III
Ja bih samo zamolio da niko ne ulazi da odgovara bez obzira koliko je ucio!!!

I jel skup u 12 ili kada??????

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 06:20:50 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
prati malo temu
vec 2-4 strane je dogovoreno u 9:30 a zasto videti na tim stranama

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 09:28:51 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.05.2002. 14:13:49
VAZNO!!!

SVI KOJI SU U SUBOTU 7.10. IZASLI NA PRAVA POLOZILI SU

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 09:30:17 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.11.2002. 20:04:01
CAK I ONI KOJI SU PALI!!!

NE zelim da znam kako ce se ovo odraziti na buduce generacije, ali sta a se radi...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 09:45:19 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18.05.2003. 17:52:57
brate haos... dobro je da sam dao ovo prosle godine.... reci koja ce sada havarija da bude...

www.dizajnzona.com - www.netizenfaction.com

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 10:14:14 
Korisnikov avatar

najbolje da se organizujemo i sutra dodjemo u 12h na upis ocena. mislim da je bolje da ne dolazimo danas...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 10:17:48 

Pridružio se: 12.10.2006. 12:59:47
Ja sam bio u istim gov.... kao svi vi,ali sam znao da nam ne mogu nista pa sam morao malo da sprdam ove panicare i pesimiste.Sta da radim to je jace od mene,jednostavno mrzim panicare i pesimiste. Ljudi veceras se slobodno napijte zasluzili ste posle ovakvog stresa. :gomila: :waves: :svirka: :partytime: :gitara:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 10:18:45 
Korisnikov avatar

milutine sve ti je oprosteno :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 10:18:50 

Pridružio se: 15.08.2005. 09:35:08
Godina: III
JUPIIIIIIIIIIIIII :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 10:22:01 

Pridružio se: 02.10.2006. 14:33:28
Ljudi milutin je najveci kralj.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 10:32:34 

Pridružio se: 26.05.2005. 21:09:52
j*** mi sve, ovaj Milutin ispade najpametniji. Novinari, zalba, tuzba, ovaj ne spava, ovaj dobio cir... ma, dajte, ljudi! Stvarno ste mislili da ce ono proci, da odgovarate polozen ispit? I na kraju ovo je najgora solucija da je polozio i ko je pao. Sta to znaci, da je od sada dovoljno samo izaci na ispit i automatski ste ga polozili??? I sad ovo ne kvari reputaciju naseg faxa? Znam da vam je svima drago koji ste polozili i svaka cast onima koji su to zasluzili, ali ovo je najveca glupost koja je mogla da se dogodi!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 10:33:10 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.06.2004. 15:40:38
ljudi.... sve nas je pustila... jupiiiii :sarkazam:
mislim... meni je strava... polozhio sam to sa 8micom i bez izjave da su svi polozili... sada josh jedan ispit u okt2 i dao sam uslov za 4-tu....
ali da li vi kapirate da smo svi zayebali nadolazece generacije...
ne bi da budem pari brejker... ali... razmislite o tome... kako ce proci i ovi u okt2, a kamoli ostali...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 10:43:26 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.10.2003. 13:33:49
A ko je kriv za to? Ne mozes da nametnes krivicu onome ko nije odgovoran za ovo sranje. A odgovorni su oni koji su hakovali i poslali bazu profesorki na mail (ako je to uopste istina) i sama profesorka koja je reagovala kako je reagovala.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 10:50:57 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.06.2002. 10:23:32
Ivanhoe je napisao:
A odgovorni su oni koji su hakovali i poslali bazu profesorki na mail (ako je to uopste istina)

a zasto mislis da su ISTI ljudi hakovali i poslali?

i ajde malo objasnjenje za one koji nisu bili... sta se tamo desavalo?
otkud sad ovakva odluka?

Poslednji put menjao Ogi dana 13.10.2006. 10:51:46, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2006. 10:51:26 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.06.2004. 15:40:38
ne namecem krivicu svima, samo im kazem da se ne raduju pirovoj pobedi! (ako sam se dobro setio imena) :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 209 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća