Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 539 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 22  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 24.11.2009. 14:48:37 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.11.2007. 17:07:16
Godina: Apsolvent
Smer: IS
jel postoji mogucnost da su lose izracunati poeni????
i hoce li biti nekog uvida??

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.11.2009. 15:10:47 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.06.2007. 20:50:12
Godina: Dipl.
Prvo, to je sistem. Ne postoji mogućnost da su loše izračunati poeni, već je algoritam implementiran da ubija. Moja pretpostavka je da kod onih pitanja sa radio buttonima (gde je bilo više odgovora), ako postoji ma kakva razlika (npr. odgovorili ste tačno 2, ali niste sva 3 čekirali koja je trebalo) dobijate 0 ili možda čak i negativne (ako su vezani za to pitanje).
Drugo, bilo je trik pitanja - http može da koristi i tcp i udp, ne samo tcp. Ili ono sa http zahtevima - izgleda je odgovor da ih ima 4, a ne 6 (linkovi se ne računaju). Uračunajte sve ovo i sve vam je jasno. Filip Filipić ima 44 zarez nešto, i ponosim se što ga poznajem. Bravo, Fićo! Ima li ko više?
Moj skor: 39,68.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.11.2009. 15:30:49 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.12.2006. 20:22:17
On je jedini koliko ja znam... Verovatno nisu davali nikakve poene ako ne stikliras sve sto je tacno sto je maksimalno glupo... Mislim da u moodlu moze da se vidi iz knjihovog admin panela koje smo odgovore stavljali tako da moraju da nam omoguce uvid...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.11.2009. 15:32:36 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.11.2007. 22:55:55
Godina: IV
@Boris
Pise u knjizi da http koristi samo tcp i nikad udp...iako sam ja stavio na testu da koristi oba.

E jel neko imao dve skale jedna do 50 i druga do 56...sta se tu gleda?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.11.2009. 15:35:25 
Korisnikov avatar

@NotoriouS, znam šta piše. Asistent je rekao da može oba. Ovo je iz druge ruke, nije meni lično rekao asistent, ko zna da li je istina. Gleda se slabija, tj. ona u odnosu na 50.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.11.2009. 15:47:44 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.07.2007. 18:59:57
Kolokvijum je bio haos... Ajde da nema negativnih, pa i pomoz' Boze... Ovako je bas zeznuto bilo...

Borise, pa dobar si i ti, svaka cast! :) I ja sam slicno imao, nesto oko 41, tipa 40.67 ili tako nesto, dobri smo bre. :) Mada iskreno, nemam sad ni blagu predstavu kako da se spremam za drugi kolokvijum... Valjda ce oni uvideti da ovako ne ide bas najbolje i promeniti nesto... Videcemo...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.11.2009. 16:21:33 

Pridružio se: 15.12.2007. 13:07:02
Godina: III
Nemojte me drzati za rec, ali cuo sam da skala do 56 znaci broj tacnih odgovora od 56 pitanja, a skala do 50 broj poena. Posto smo mi imali 49, a ne 56 pitanja, nije bilo ni moguce izvuci vise od 44 poena. Navodno cemo dobiti dodatne poene. Opet kazem, nemojte me drzati za rec...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.11.2009. 16:23:39 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14.02.2006. 00:56:09
Imali ste 40+ poena od 56 mogucih pitanja (50 poena), a radili ste 49 pitanja i dodace vam to za sta ste bili uskraceni i zalite se da je bilo tesko? Imate 10ke u najavi i smeta vam to? Sjajno zaista! :yo:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.11.2009. 16:34:28 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.09.2006. 00:07:40
Eto cisto da vam kazem, da je prosle godine kod mene u sali bio max cini mi se 45 poena(cini mi se i generalno da je bilo slicno). Ja sam imao 42. Mi doduse nismo znali da dolazi nesto van prve 2 glave, pa nam je malo oko toga pomogao asistent, a malo smo lupali...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.11.2009. 16:45:12 

Pridružio se: 05.07.2007. 11:02:27
Па чекај бре, ако је у књизи наглашено да се НИКАДА не користи УДП, какве су то форе сада. Да можда књига не ваља?!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.11.2009. 16:46:03 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.01.2008. 22:31:30
press je napisao:
Nemojte me drzati za rec, ali cuo sam da skala do 56 znaci broj tacnih odgovora od 56 pitanja, a skala do 50 broj poena. Posto smo mi imali 49, a ne 56 pitanja, nije bilo ni moguce izvuci vise od 44 poena. Navodno cemo dobiti dodatne poene. Opet kazem, nemojte me drzati za rec...

Ochigledno nisi primetio pitanja koja nose po 2 poena...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.11.2009. 16:57:13 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.08.2009. 03:25:33
Vrh vrhova pitanje:

DA LI FON IMA SVOJ DNS? :aaa: :zbun: :udri:

Knjiga je stvarno dobra i vredi je procitati ali da bi ovo polozio treba vise paznje na skriptu da obratis.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.11.2009. 17:31:58 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.10.2004. 23:06:03
@8mileRD, Ima...

Ja ni jedan zadatak nisam uradio, i dobio samo 36bodova... Ili zadaci nose više bodova ili se kviz negde za**** :) Baš bih voleo da vidim tačne odgovore...

CuBoy je napisao:
Па чекај бре, ако је у књизи наглашено да се НИКАДА не користи УДП, какве су то форе сада. Да можда књига не ваља?!

Pa to ti je trik pitanje, gde samo trebaš da provališ razliku između "ne koristi" i "ne može"...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.11.2009. 17:43:59 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.06.2008. 19:35:41
Test je trebalo da ima 56 pitanja.Zbog nekog baga bilo je prikazano samo 49.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.11.2009. 17:54:27 
Korisnikov avatar

*Dragana* je napisao:
Test je trebalo da ima 56 pitanja.Zbog nekog baga bilo je prikazano samo 49.

Nije. Ukupno ima 56 bodova. Rekoh vec, zadaci su nosili po 2 poena.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.11.2009. 17:56:35 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.06.2008. 19:35:41
Pa ne znam,nama je tako rekao Miroslav.Jedino ako su vama rekli drugachije? :zbun:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.11.2009. 17:58:18 
Korisnikov avatar

Pa i rekli su, a i video sam da zadaci nose 2 poena :) Sad zashto je bilo 49 a ne 50, mozda jeste bag.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.11.2009. 18:05:56 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.10.2007. 21:05:57
Godina: III
Nama rekao dezurni da se racunaju i polovicni odgovori.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.11.2009. 18:12:41 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.09.2007. 13:52:04
Jel zna neko koliko poena je za prolaz? A ako nisu rekli kad ce da nas obaveste o tome?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.11.2009. 18:26:38 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2006. 22:56:20
ja sam knjigu počela da čitam pre jedno dve nedelje, i to na faxu na predavanjima iz operacionih valjda :stid: prvo poglavlje sam završila tek prekjuče jer me je uvek nešto prekidalo. onda sam juče popodne uzela da čitam drugo. i onda se i to odužilo, tako da sam završila negde oko 4 ujutru...pola 5.
i dosta sam zapamtila samo zato što mi je bilo zanimljivo. koleginica koja je radila pre mene mi je rekla kakva su otprilike pitanja bila, pa sam još nekih sat vremena prelistavala knjigu u hodniku. zadatke nisam znala da uradim. uradila sam samo jedan, i to na božepomozi, nisam bila sigurna u rezultat. ukupno: 30.7 poena, što uopšte nije loše obzirom da me je sramota koliko sam malo vremena posvetila ovome.
nadam se da će drugi biti lakši pošto je obimniji.. tj. da neće imati ona zeznuta pitanja gde moraš da paziš na svako slovce u rečenici.
i da, užasno me je nerviralo što mi sat odbrojava 45 minuta, a još više što je prebacivanje na sledeće pitanje trajalo 3-5 sekundi. i onako sam dovoljno veliki paničar pa moram pedeset puta da proverim šta sam uradila >.< valjda će to da srede.

neko je na prethodnoj strani pitao gde se spominju ping i icmp. to je na 143. strani, uokvireno.

@::SHOMY
nisu rekli koliko je za prolaz. ali reče nam asistent da si u svakom slučaju prošao ako imaš više od pola.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.11.2009. 18:28:31 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.01.2008. 18:41:20
Sa sajta:

"Kolokvijum su položili studenti sa ostvarenih 25 i više poena.
Broj ostvarenih poena možete videti u svom kartonu.
Informacije o uvidu će biti naknadno objavljene."

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.11.2009. 18:31:09 
Korisnikov avatar

DrVeljko je napisao:
Nama rekao dezurni da se racunaju i polovicni odgovori.

Nama je rekao da ne vaze, nego da mora sve tachno ili nishta.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.11.2009. 18:35:13 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18.07.2007. 21:01:16
8mileRD je napisao:
Vrh vrhova pitanje:

Knjiga je stvarno dobra i vredi je procitati ali da bi ovo polozio treba vise paznje na skriptu da obratis.

Uopste nije tacno ...U knjizi ima sve, a cak i nema mnogo gradiva, nema nekih tupavih i nejasnih nabrajanja, nema besmislenih podela, vecina teksta su primeri i pojasnjenja gradiva cak nekad do banalnosti ... jednio sto su neka pitanja oni sastavljali tako moras da povezes par stvari i da zakljucis ono sto mozda ne pise izricito u knjizi ... ponavljam bilo je nekoliko cudnih pitanja i mozda nekih lose definisanih ali u vecini slucajeva sasvim korektno !

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.11.2009. 19:04:45 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.10.2004. 13:34:36
Ajde da i ja dodam nesto, koji sam posmatrao situaciju sa suprotne strane...

U prvom terminu je zaista doslo do problema sa serverom. Nije u pitanju program koji smo "mi pisali", moodle je opensource svetski poznat program, vec server na kome je radio. Zbog toga su naredne grupe pocele nesto kasnije.

U svakom slucaju, i pod tim tezim okolnostima je bilo vise nego dovoljno vremena da se kolokvijum uradi, bez ikakve zurbe i panike.

Sto se tice pitanja, na svako se nalazi odgovor ili u knjizi, ili je o tome predavano na vezbama.

Za vas koji se ne secate pinga, podseticu vas na vezbe za Whireshark i protokol ICMP, pokazivano je kako radi. Prilikom korisenja tracert metode su posmatrani zahtevi kroz snifer.

HTTP koristi TCP kada radi sa WWW. Za one koji preskacu slike i tabele u knjizi, u okviru poglavlja o HTTP-u u jednoj tabeli jasno stoji da kod prenosa multimedijalnog sadrzaja moze da koristi TCP ili UDP. Prema tome, ko je ovde blesav?

Sto se tice pitanja koja vi karakterisete kao "nejasna"... Nisu ona nejasna, vec ih niste citali pazljivo. U krajnjoj liniji tu su bili dezurni koji su odgovarali na vasa pitanja, tako da ni tu ne mozete da se zalite.

Da podvucemo crtu - ovo je jedan obiman i strucan ispit. Ako ste planitali 10-tke, a da se pritom ne pomucite malo, nece tako lako proci. Koliko "duboko" seze vase spremanje govore i gomila ptanja koje ste postavljali tokom kolokvijuma, a sto realno, jedan student trece godine ne bi trebalo ni da pomisli da pita, a kamo li to zapravo uradi...

Eto, sada mozete da pljujete i da se zalite, ali sve dok ne shvatite da je problem u vasem odnosu prema ispitu i generalno ucenju, nista se nece promeniti.

P.S. Kolokvijum je polozio veliki broj ljudi...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.11.2009. 19:52:26 
Korisnikov avatar

@Vercundus (Bojane), u knjizi piše da HTTP koristi TCP (i nikada UDP!) - strana 97, a to što pričaš za tabele je primer kako rade neke aplikacije (pa je naveden protok multimedijalnih fajlova i da ta aplikacija koristi HTTP ili RTP kao aplikativni protokol, a pored piše da se koriste transportni protokoli TCP ili UDP, ali tu se sada misli na RTP koji koristi UDP, i na HTTP koji koristi TCP). Da li mislimo na istu tabelu-strana 97? Na kraju pameti mi je da se pravim pametniji od asistenata, ali u knjizi tako piše, a ko je pisao to pitanje nije dobro protumačio tabelu i o čemu se tu radi. Ali, oprostićemo vam to pitanje. Mi smo vredna generacija koja se trudi i to ćete, nadam se, i sami uvideti. Sa ostalim se slažem.
Ono što mene malo uznemirava je stav koji asistenti gaje prema nama, a to je da smo lenji, da očekujemo 10-ke ni za šta i sl. To vređa ljude koji dolaze redovno petkom ujutru da slušaju šta će reći asistent Miroslav Minović ili dolaze po kiši utorkom i slušaju prof. Starčevića iako im je to jedino predavanje u toku dana. Shvatam da ste imali neprijatnih iskustava (glupa pitanja ili šta već), ali nemojte generalizovati stvari na celu generaciju.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 539 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 22  Sledeća