Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 458 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 19  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31.05.2011. 19:34:43 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.08.2010. 12:10:31
Godina: IV
Smer: IS
Znaci moram da polozim ovaj drugi test da bih upisao ocenu.
Posto je ovo danas bilo zeznuto samo tako.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 31.05.2011. 19:42:20 

Pridružio se: 17.04.2009. 20:03:40
Godina: III
AriGold je napisao:
Znaci moram da polozim ovaj drugi test da bih upisao ocenu.
Posto je ovo danas bilo zeznuto samo tako.

Naravno...pojeli su nas negativni. :zapanjen:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 31.05.2011. 19:51:02 

Pridružio se: 31.05.2010. 11:48:29
Godina: II
ovo nije humano, negativni plus onako koncipirana pitanja pa sta su umislili?!

vezbe su im 10min neke price sta se radi i odu i ne rade nista ta 2 sata, a znaju da daju zaguljen kolokvijum o.O

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 31.05.2011. 19:54:53 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.09.2010. 17:36:24
koji glup predmet! test je bio uzasan, a takvi su i rezultati! :udri:

stvarno vise nije u redu sta nam rade
vezbe kao da nismo ni imali, bili smo sve vreme prepusteni sami sebi, sami smo morali da tumacimo one zakone, a od cece nismo imali nikakve koristi!

a sta tek reci za profesorku!? koja se nije udostojila ni jedno jedino predavanje da nam odrzi, nego se sve vreme vadila na kojekakve goste!?! jak joj je predmet :ljutko:

Leather is tough, but Hannah's heart is tougher
She's a gal who loves to see men suffer

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 31.05.2011. 19:57:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.09.2008. 13:53:53
Godina: Apsolvent
Kako da naučim ovaj predmet? Daju mi da učim one glupave članove, pitanja mi izvuku iz konteksta, odgovor može da bude tačan a i ne mora sve u zavisnosti od toga kako se tumači, definicija mora da bude potpuna da bi bila tačna,a u odgovorima ne ponude potpunu, nego delimičnu definiciju i kako da pogodim šta da zaokružim? Pošto test mora da se položi i pošto je bitniji od studije slučaja, onda bi i vežbe trebalo da budu takve, sa akcentom na neku diskusiju, a ne da sami radimo one radionice i zadatke... Cecu na vežbama vidim samo dok nas popiše, a onaj Djordje ni dva puta se nije potrudio da dodje, bar ne u moju grupu :ljutko:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 31.05.2011. 20:00:11 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.12.2009. 10:12:00
Godina: Dipl.
Svaka joj cast za prolaznost! Kako je nije sramota jos da objavljuje takve brojke?! Nemam reci za njeno ponasanje danas na kolokvijumu, nije udostojila nikoga od nas ni da objasni sta je htela kojim pitanjem da kaze.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 31.05.2011. 20:02:30 
Korisnikov avatar

U sali gde sam ja polagala, neko je pitao za objasnjenje, samo je rekla da ne zna i izasla.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 31.05.2011. 20:13:22 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.08.2010. 12:10:31
Pitanje moze da ima od 0 do 4 tacna odgovora (od 4). :udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 31.05.2011. 20:15:24 
Korisnikov avatar

Bas to pitanje, ali kad je izlazila na vrata rekla je da sigurno ima jedno tacno, a ja mislim da znam dobro da citam :) i nisam videla nijedan potpun odogovor vec je bila kombinacija dva.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 31.05.2011. 20:21:18 
Korisnikov avatar

Ako mogu da budu sva 4 tacna, ili nijedno, onda mora da ponudi d)nijedno od ponudjenih. Odkud ona zna da li ja nisam nista zaokruzila zato sto ne znam ili zato sto nijedan nije tacan.
I nije bio ponudjen potpun odgovor.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 31.05.2011. 20:24:41 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.10.2007. 22:39:12
Овај колоквијум није био провера знања студента да почнемо од тога. Питања су извучена из најситнијих ћошкова градива, нека чак нису ни из материјала за учење, већ је било потребно чепркати по питањима старијих генерација! Ово сам сазнао тек при доласку на колоквијум, и уверио сам се када сам угледао та иста питања на тесту, а претходно сам их видео код колеге. Да ме не схвати неко погрешно, овака питања нису непожељна, али је катастрофално када је већински део теста састављен управо од таквих!
Мало је простора остављено студентима, да са добрим разумевањем градива барем остваре пролаз, а они који су се више потрудили имају изазов за више бодова преко таквих питања.
Тест је могао бити састављен да буде прилагођен свима, ово је екстремна крајност.

Poslednji put menjao Corey dana 31.05.2011. 21:51:29, izmenjena 2 puta

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 31.05.2011. 20:42:08 

Pridružio se: 26.09.2008. 23:34:20
Godina: I
Je l' postoji popravni kolokvijum?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 31.05.2011. 20:46:35 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.09.2009. 19:49:42
Za sve ljude koji misle da na pitanje o krivicnom delu nije bio ni jedan tacan odgovor =>
Krivicno delo je ono koje je zakonom odredjeno kao krivicno (krivicno =protivpravno+skrivljeno), sto znaci da je samo ta recenica bila tacan odgovor.
A za to nisu krivi oni koji su sastavljali pitanja vec onaj ko je napisao nas divan Zakonik. :roll:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 31.05.2011. 21:01:41 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.02.2010. 01:35:05
Odlichna prolaznost :ovaj:
Shta je trebalo da se napishe u onom pitanju sa slikama na facebook-u i u onom pitanju sa bazom podataka na FON-u?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 31.05.2011. 21:05:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.07.2008. 12:27:58
Zero je napisao:
Za sve ljude koji misle da na pitanje o krivicnom delu nije bio ni jedan tacan odgovor =>
Krivicno delo je ono koje je zakonom odredjeno kao krivicno (krivicno =protivpravno+skrivljeno), sto znaci da je samo ta recenica bila tacan odgovor.
A za to nisu krivi oni koji su sastavljali pitanja vec onaj ko je napisao nas divan Zakonik. :roll:

e nije! krivicno delo mora da bude skrivljeno!, ubistvo samo po sebi kao pojam nije krivicno delo,
nego neko mora nekog da ubije, to jest da skrivi to krivicno delo da bi ono kao takvo postojalo.

"Nema krivičnog dela ukoliko je isključena protivpravnost ili krivica, iako postoje sva obeležja krivičnog dela određena zakonom" Član 14 stav 2.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 31.05.2011. 22:23:33 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05.09.2008. 22:30:03
Corey je napisao:
Овај колоквијум није био провера знања студента да почнемо од тога. Питања су извучена из најситнијих ћошкова градива, нека чак нису ни из материјала за учење, већ је било потребно чепркати по питањима старијих генерација! Ово сам сазнао тек при доласку на колоквијум, и уверио сам се када сам угледао та иста питања на тесту, а претходно сам их видео код колеге. Да ме не схвати неко погрешно, овака питања нису непожељна, али је катастрофално када је већински део теста састављен управо од таквих!
Мало је простора остављено студентима, да са добрим разумевањем градива барем остваре пролаз, а они који су се више потрудили имају изазов за више бодова преко таквих питања.
Тест је могао бити састављен да буде прилагођен свима, ово је екстремна крајност.

Браво! Овде је суштина! Ја сам положио колоквијум. Нисам ни у једном тренутку могао да претпоставим да ћу положити. Ово је једини колоквијум који уопште нисам учио. Ама баш! На тесту сам заокруживао шта сам стигао и шта ми је било најлогичније. Уписивао, исто, шта ми је било логично. Ето, и положио! Неки људи су све научили, спремали колоквијум 20 дана и поново имали 3 поена.
Глупо је да ја кажем да је тест био очајан, јер тако укопавам себе, али стварно тако јесте! Бићу мало објективан и рећи да није праведно, али (сад тврдим пазар) није ни живот, сам по себи, праведан и не буде увек онако како планираш... :/

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 01.06.2011. 01:39:23 

Pridružio se: 20.04.2008. 14:44:41
Pitanja u suštini nisu bila toliko teška, samo ona ne zna da ih sastavi...ili možda misli da je svima očigledno ono što je njoj očigledno.
Da ja imam tolika znanja iz te oblasti verovatno bi ovakva pitanja bila jasna, ali ona podrazumeva da mi znamo koja prava ima ona kao asistent, šta je tačno Paragraf (kako god je pun naziv), pitanja u vezi nekih konferencija, fejsbuka, MUP-a, FONIS-a, Apple-a, Komjuterskog centra Univerziteta u Beogradu...

Mislim, takve stvari u suštini mi nismo dužni da znamo osim ako se nalaze u ovim materijalima koje nam je dala (ne nalaze se), a potrebno nam je da bi odgovorili na pitanja.
----------------------------------------------
Maloletnkom se smatra lice od 16 do 18 godina. DA NE
ovde je NE ako ćemo doslovce po definiciji ALI je i DA pošto je dete od 16-18 god. zbilja maloletnik.
Krivično Delo je
1) ono delo koje je učinjeno iz nehata
2) ono delo koje je zakonom predviđeno kao krivično delo i koje je skrivljeno
3) ono delo koje je zakonom predviđeno kao krivično delo i koje je protivpravno
4) ono delo koje je zakonom predviđeno kao krivično delo

ovde ništa nije tačno ako ćemo doslovce ALI je sa druge strane po meni pod 2 istina pošto ne piše da nije protivpravno (isto tako za 3 i 4)
Za jedno pitanje smo morali da navedemo naziv 6. člana iz Konvencije o Cyber kriminalu, gde je neko nekome dao lozinku.
ako nije prihvatala improvizacije, onda nije korektno pošto samo delo nije imalo očigledne veze sa nazivom člana pa da nekako povežemo. A da učim nazive članova napamet...čemu to.
Ono pitanje kada je hakovana neka jedinica negde, i ja onda treba da navedem za koja krivična dela je haker optuzen.
otkud ja znam za koja su ga dela optužili? Ja mogu samo da navedem za šta bi trebalo da ga optuže. A to da li je on napravio neki dogovor, pa su odustali od nekih optužbi da bi im on za uzvrat predao nekog većeg igrača...otkud ja znam šta se desilo u tom konkretnom slučaju

U suštini retko koje pitanje nije bilo uvijeno. Ja sam položiom, ali ću opet da odem na uvid da popričam sa njom.
I za kraj da je pohvalim za brzinu pregledanja. Eto nečeg pozitivnog. Mislim da je 8 sati rekord FON-a.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 01.06.2011. 14:30:11 
Korisnikov avatar

VladimirN, kako si ti spremao ovaj predmet? Sedeo i iščitavao članove, ili se išao na ono što ti se činilo logičnim pa si to odgovarao ili kako? Možda je pogrešan moj način učenja ovog predmeta, pa da pitam vas koji ste položili :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 01.06.2011. 21:57:03 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.02.2009. 06:32:24
xla je napisao:
Ја сам положио колоквијум. Нисам ни у једном тренутку могао да претпоставим да ћу положити. На тесту сам заокруживао шта сам стигао и шта ми је било најлогичније. Уписивао, исто, шта ми је било логично. Ето, и положио!

+1
једна од ретких питања којих се сећам:
-Izraz "davalac usluga" označava:
i. Svako javno ili privatno lice koje korisnicima pruža svoje usluge na polju komuniciranja putem kompjuterskih sistema, i
ii. _________________________ za račun takvih komunikacijskih usluga ili za račun korisnika takvog servisa.
-Ако Никола унесе вирус у професоркин рачунар, казниће се _______________________.
-Ако неко почини кривично дело док је на летовању на свом броду у Сплиту казниће се према закону ___________.
-Pružalac usluga dužan je da korisnicima usluga na web stranici pruži sledeće informacije: а)све цене услуга б)податке о упису у регистар в)контакт г)нешто

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 02.06.2011. 14:57:06 

Pridružio se: 31.05.2010. 11:48:29
s obzirom na rezultate Ceca bi trebala da okaci na moodle-u i odgovore+obrazlozenja na sva pitanja sa kolokvijuma i za prvi i drugi s obzirom da smo je na vezbama culi samo prvih 10min..

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 02.06.2011. 19:34:17 

Pridružio se: 20.04.2008. 14:44:41
xxx13 je napisao:
VladimirN, kako si ti spremao ovaj predmet? Sedeo i iščitavao članove, ili se išao na ono što ti se činilo logičnim pa si to odgovarao ili kako? Možda je pogrešan moj način učenja ovog predmeta, pa da pitam vas koji ste položili :)

Prvo sam izbrisao 60% gluposti za koje sam znao da ne moze doći pitanje. Na primer član 13 Konvencije o cyber kriminalu, jednostavno ne može da se napravi pitanje od toga. Član 29. sam ostavio samo stavove 1, 5 i 7. Član 27. ostavio sedam rečenica...

Dalje, izbaciš delove kao što je: "...podleže efikasnim, proporcionalnim i odvraćajućim krivičnim sankcijama..." i slična nabrajanja koja su oni stavili samo radi toga da bi pokrili sve baze, da se zakon ne bi zloupotrebljavao.
Recimo "...kompjuterskih sistema putem unošenja, prenošenja, oštećenja, brisanja, kvarenja, menjanja ili prikrivanja kompjuterskih podataka." = "...kompjuterskih sistema obavljanjem nedozvoljenih radnji sa kompjuterskim podacima."

U suštini, naučiš samo one esencije iz kojih mogu da zavuku pitanje. Izbacio sam 60% materijala, iz kojih nije došlo ni jedno pitanje. Najviše đubreta ima u Cyber kriminalu, pa na slajdovima a najmanje u Krivičnom.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 04.06.2011. 16:20:13 
Korisnikov avatar

VladimirN, hvala :)
Danas sam bila na uvidu, Ceca ne daje odgovore na pitanja jer ''mogu ista pitanja da dodju na ispitu'', tako je rekla. Jedino na DA-NE pitanja je mogao da se sazna odgovor, naravno, pa tako npr. svi oni koji su mislili da Apple ima zaštićen dizajn - tačan odgovor je da nema.
Ono pitanje da se zaokruži tačna tvrdnja šta je krivično delo, tu ništa nije trebalo da se zaokruži.
Mene sad buni sledeće pitanje:
Koliko traje autorsko pravo proizvođača baze podataka? (nije tačno da traju 15 godina, da napomenem) Ceca je danas nešto pominjala da je autor isto što i vlasnik, i on ima i autorska i imovinska i moralna prava nad delom, a proizvođač ima samo imovinsko. I šta je onda odgovor na ovo pitanje?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 04.06.2011. 16:30:38 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18.10.2008. 17:04:01
xxx13 je napisao:
Koliko traje autorsko pravo proizvođača baze podataka?

Za života autora i 70 godina posle njegove smrti.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 04.06.2011. 16:39:51 

Pridružio se: 17.12.2009. 23:13:22
Stvarno ne znam kakva je logika da ima O (nula) tacnih odgovora, valjda je neki red da se punudi nijedno od ponudjenih?!
A sto se tice Apple-a radili smo kejs u vezi sa zasticenim dizajnom, tako da mi nije jasno otkud sad da nema zasticeni dizajn, nesto na ovu temu http://www.mobilnisvijet.me/vesti-apple ... st101.html
Za bazu podataka se pitalo trajanje imovinskih prava AUTORA, a ne PROIZVODJACA, a ja ne znam stvarno gdje se pominje koliko ta prava traju.
Stvarno ne znam do kad ona planira da nastavi da "ubija studente u pojam"???

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 04.06.2011. 16:44:50 
Korisnikov avatar

Ali pitanje je glasilo koliko traju imovinska a ne autorska?
Inace evo nekih odgovora:
Ono za krivicno delo nije trebalo nista da se zaokruzi
Znak jabuke za apple niije pravo na dizajn nego zig.
MUP nije nadlezni organ nego je tuzilastvo, pa ono moze da angazuje mup.
Ono sa maloletnim licem je trebalo ne.
Ako se setim jos necega napisacu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 458 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 19  Sledeća