Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 9 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 22.01.2006. 14:41:26 

Pridružio se: 22.01.2006. 12:29:53
Posto do sada nisam izlazio na ispit iz racunovodstva, recite mi da li je na ispitu dozvoljeno koriscenje kontnog plana ili bojeve konta moramo da znamo napamet?
Takodje, da li dnevnik, glavnu knjigu i ostalo sami pripremamo i donosimo iscrtane obrasce?
Hvala unapred.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.01.2006. 16:48:00 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2005. 12:52:36
Godina: Dipl.
Smer: ME
dozvoljeno je koriscenje kontnog plana, ili rukom ispisan kontni plan (tj. odredjena konta, koja smo najvise koristili i sl.). ako nemas plan, onda ga mozes 'pozajmiti' od profesora... a sto se tice brojeva konta, za tacan zadatak (stavku) dovoljna su prva dva broja, tj. grupa konta

dnevnik i glavna knjiga I i II i pocetni bilans stanja, tj. sve sto ti treba za ispit vec dobijas, u posebno iscrtanoj svesci

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.01.2006. 21:36:58 

exult je napisao:
dnevnik i glavna knjiga I i II i pocetni bilans stanja, tj. sve sto ti treba za ispit vec dobijas, u posebno iscrtanoj svesci

Jel se ta sveska dobija na ispitu ili se kupuje pre ispita?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.01.2006. 16:23:04 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2005. 12:52:36
Smer: ME
dobija, naravno... pa placas sve te sveske i + oo drugih stvari kad upisujes godinu... platio si, uzmi - ne jednu, nego tri sveske :lol: :lol:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.01.2006. 23:39:58 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.06.2002. 01:42:40
Smer: IS
mishaa je napisao:
Da ne bi otvarao novu temu, da pitam za finansije.
Polaze se pismeno, pa me zanima kakva pitanja dolaze, odakle se uci, nemam knjigu, neka dobra skripta?

je li to neko novo pravilo da se polaze pismeno? stalno ili samo sada? u kom roku, kod koje profesorke, i je li se to odnosi na starije studente ili na sve?

thanks

cca' nun ce sta nisciuna!"

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.02.2006. 10:43:48 
Korisnikov avatar

@ nik: hvala ti puno na info...
ovaj, vec sam izlazila na racunovodstvo, s tim sto je onaj bradati lik, kako god da se zvase, pominjao neka nova pravila vezana za racunovodstvo... tipa, na ta pitanja koja ste dobili na zadatku ne odgovarate, vec na neka druga, a onda ga je, mislim, mrzelo da ponovo seta kroz amfiteatar, pa je, mislim, rekao da ipak radimo ta... sta god...

nego, posto sam ja u obnovljenoj trecoj godini, i posto zaista prvi put izlazim na taj ispit i na finansije, takodje, koji su meni jos uvek jedan ispit, jer sam ga tako i slusala i upisala... mislim, koliko znam, taj sistem vazi za mene...

no, zanima me, ali zaista kako onda ja, koja sam, ponovicu, u trecoj obnovljenoj godini, polazem finansije? pretpostavljam da ce biti tih kolokvijuma za trecu godinu, pa me zanima da li cu moci na njih da izlazim (prosle godine je to moglo)...

i, da, da li mogu da izadjem u februaru na finansije, naravno uceci iz nekih skriptica?

uf, omanji sastav, ali nadam se da ce ljudi razumeti sta sam pitala

hvala unapred

:cupavi:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.02.2006. 11:57:27 

Pridružio se: 15.08.2005. 09:35:08
Godina: III
Nisam bas razumeo pitanje ali mislim da ce ti ovo biti od pomoci. Ja sam pitao preko mail-a Sladjanu Benkovic da li posto sam preneo racunovodstvo i finansije u trecu da li polazem kao jedan ili kao dva ispita posto su valjda sad to odvojili i ona odgovara ovako:

"ukoliko si na smeru za menad\ment, polazes kao dva ispita,
ukoliko si na bilo kom drugom smeru onda polazes kao jedan ispit
odnosno kao sto je bilo i do sada"

Ja mislim da mozes da izadjes u februaru, jer si ga prenela i vec odslusala.

Pazi ako nije to sto si pitala slobodno pusti mail Sladjani (benko@EUnet.yu) ona brzo odgovara i bas je korektna.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.02.2006. 00:44:59 
Korisnikov avatar

thanx

inace, ja sam, 'ladno, sada u januaru na racunovodstvu odgovarala na teoretska pitanja koja su bila ispod zadatka, jer ipak je, koliko sam ja razumela onog lika sa bradom, na kraju, kada se iznervirao, rekao da ipak radimo ta pitanja jer ga je mrzelo da se seta ponovo kroz celi amfiteatar...

:udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.02.2006. 00:46:07 

exult je napisao:
dobija, naravno... pa placas sve te sveske i + oo drugih stvari kad upisujes godinu... platio si, uzmi - ne jednu, nego tri sveske :lol: :lol:

E jeste jos kad bi davali. Jedva sam i onu jednu dobio :)
A i kontni plan "ne pozajmljuju". Sticajem okolnosti ja moj zaboravio i profa nije hteo da mi da... vec me uputio da pozajmljujem od kolege. To bas nije islo sjajno pa sam neka konta izvlacio iz glave i naravno izgresio.
Nego... jedno pitanje opet... kada promene upisujemo u dnevnik, pa ono na kraju svake promene npr "za kalkulaciju", "za primljenu fakturu... " i sl.
Jel ima veze sta tacno napisem tu? Recimo negde stoji samo "za kupovinu", a negde "za kupljen materijal". Mislim, koliko je to bitno sto napisem (naravno, pod usluvom da ne lupim nesto sto nema veze sa promenom)?

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 9 Posta ]