Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 19.10.2016. 00:29:50 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.01.2009. 14:28:50
Postovi: 5365
Godina: Padobranac
Smer: IS
Nastava:

1) Predavanja – Profesor Dejan Simić drži predavanja na kojima se upisuje, i ove i prethodne godine potpisi su nosili ocenu vise. Potrebno je ostvari 10 od 13 dolazaka. Profesor je jedne godine pustio i spisak na kojem su se studenti kao prijavljivali za prvi kolokvijum i navodno ko se nije potpisao nije mogao da izađe na kolokvijum, ali ništa od toga nije bilo na kraju. Profesor isto kao i na OIKT-u diktira pitanja na predavanjima od kojih uglavnom neko dođe kasnije na kolokvijumu/ispitu tako da prikupite materijal od kolega ako vec ne dolazite na predavanja. Takođe, isto kao i na OIKT-u, profesor voli da postavlja pitanja studentima.

2) Vežbe – One se održavaju jedne nedelje u sali, a druge nedelje u računarskom centru. Na vežbama u sali se rade zadaci i njih drži asistenti. Ti zadaci vam obavezno dolaze na kolokvijumu/ispitu samo se menja odnos zadataka i teorije, uglavnom bude oko 3 ili 4 zadatka po kolokvijumu/ jednom delu za ispit. Na vežbama u sali se takođe upisujete međutim ni ti potpisi se nisu gledali pri zaključivanju ocena. Ono što se gledalo jesu poeni koje dobijete kada uradite zadatak na tabli, jedan zadatak – jedan poen. Taj poen se dodaje na rezultat ostvaren na kolokvijumu ili ispitu za taj deo gradiva iz kojeg ste radili zadatak. Vežbe u računarskom centru drže drugi asistenti i saradnici i na njima se radi gradivo za odbranu laboratorijskih vezbi. Sama odbrana laboratorijskih vežbi se uči iz skripti koje možete naći na sajtu predmeta i za polaganje istih nije neophodno ici na vežbe. Sama odbrana lab. vežbi se sastoji od 20 zatvorenih pitanja iz Linux-a i C-a. Test se polaže na računarima. Radi se 20 minuta i za prolaz je potrebno da tačno odgovorite na 12 pitanja, a rezultati izlaze čim završite sa radom. Nije bitno koliko poena osvojite na odbrani laboratorijskih vežbi već se gleda samo pao/položio.

Način polaganja:

1) Parcijalno preko kolokvijuma – Postoje dva kolokvijuma, za prvi koji se odnosi na arhitekturu racunara se uče prve 4 glave iz knjige, a za drugi koji se odnosi na operativne sisteme se uči od 5. glave zaključno za 12. (glava 11, distribuirani sistemi, se ne uči). Na prvom kolokvijumu dolazi jedno bonus pitanje (11. pitanje) koje vam donosi dodatne poene ali je potrebno naglasiti koje pitanje menja to 11-o ako se odlucite da ga radite, jer maximum je 100 poena. Nije moguce uraditi svih 11. Svako pitanje nosi 10 poena. Za prolaz je potrebno 55/100. Na drugom kolokvijumu se pitanja različito boduju i za prolaz je potrebno 55/100. Sama skala za ocene nije nigde postavljena, ali najcesce je 55-65 i td.. Položeni kolokvijumi važe u januarskom i februarskom ispitnom roku, a na drugi možete izaći samo ako ste položili prvi. Prilikom računanja konačne ocene student dobija manju od onih koje je ostvario na kolokvijum (npr 7 na prvom kolokvijumu, 8 na drugom, konačna ocena 7)

2) Preko ispita - Ukoliko ne rešite ovaj predmet preko kolokvijuma na ispitu vas čeka sve isto, naime ispit se sastoji iz jednog lista papira na kojem se sa jedne strane nalazi gradivo za prvi (bez bonus pitanja), a sa druge strane gradivo za drugi kolokvijum. Skala sa bodovima je ista. Ispit možete polagati i parcijalno, jedan deo u jednom roku, a drugi deo u drugom roku, rokovi ne moraju biti povezani, svaki položeni deo u ispitnom roku se važi zaključno sa oktobrom.

Iz ovog predmeta možete raditi i seminarski rad. Postoje dva tipa:

1) Običan seminarski, brani se kod asistentkinje ili profesora i donosi jednu ocenu više.
Biće vam rečeno do kad je rok za prijavu i tada ćete prijavljivati teme (a kasnije i braniti) kod asistentkinje, a nakon isteka roka će profesor odobriti prijavljivanje još nedelju dana i tada ćete seminarski prijaviti i braniti kod njega. Važno je da seminarski odbranite, ocena koju dobijete na odbrani se ne uzima u obzir pri zaključivanju ocene. Odbranjen seminarski donosi ocenu više (ako imate 8 i 9, sa seminarskim će vam zakljuciti 9 (bez seminarkog bi vam zaključio 8 ), ako imate 8 i 8 sa seminarskim će vam takodje zaključiti 9). Bez seminarkog deset možete imate samo ako imate maksimalan broj poena i na prvom i na drugom kolokvijumu/delu ispita.

2) 3 konkretna zadatka koja treba da se napišu u C-u, donose 2 ocene više.
Studenti obično ne uzimaju ovaj seminarski jer nisu upoznati sa ovim programskim jezikom.

Ukoliko niste zadovoljni sa ocenom možete je popraviti u terminu upisa ocena tako sto ćete usmeno odgovarati kod profesora.


Ovde možete naći korisne materijale.

SAJT PREDMETA

Prošlogodišnja iskustva studenata

Napomena: Ovaj post je baziran na iskustvima iz ranijih godina. Ako nešto više ne važi ili se promenilo javite.


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 21.06.2017. 13:31:49 

Pridružio se: 21.06.2017. 13:31:09
Postovi: 6
Godina: Padobranac
Smer: IS
Poz ljudi. Sta sve dolazi na lab. testovima?


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Copyleft FONForum 2001-2014 | Powered by phpBB © phpBB Group