Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 90 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13.10.2012. 23:06:44 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.06.2009. 19:47:27
Postovi: 618
Lokacija: Zemun
Godina: Dipl.
Smer: IS
Nastava:

1) Predavanja – Na predavanjima nema potpisivanja i ne donose dodatne poene. Profesor ovog predmeta je Vladan Devedžić i predavanja su korisna, ali slabo posećena.

2) Vežbe – Na vežbama se rade osnove programskog jezika JAVA i korisne su kako za one koji nemaju predznanje tako i za one koji su se već susretali sa ovim programskim jezikom. Vežbe se održavaju u računarskim centrima i svaki asistent ima neki svoj sistem rada. Bojan i Jelena sve detaljno objašnjavaju tako da vidite da upadnete nekako kod njih ako nemate predznanje, a Zoran vam da zadatak da radite za vreme vežbi pa on tek pred kraj termina pokaže kako se radi zadatak i njega bih preporučila za one koji su već malo upućeni u JAVU. Na prva 4 termina vežbi ćete raditi sve u BlueJ-u sa asistentom, a na petom terminu ćete samostalno raditi pripremu za prvi kolokvijum pa ko uspe da uradi predviđeni zadatak dobija dodatne poene. Od 6. termina uvodi se Eclipse, a priprema za drugi kolokvijum je predviđena za 10. termin vežbi. Ostali termini vežbi predviđeni su za izuzetke, GUI i ulazno-izlazne tokove.

Način polaganja

1) Parcijalno u toku semestra – Postoje 3 kolokvijuma, prvi nosi 30, a drugi i treći po 35 poena. Za prvi kolokvijum se uči zaključno sa nizovima, za drugi zaključno sa listama, a za treći preostali deo praktikuma. Kolokvijum ne može da se padne, poeni se sakupljaju i ovim načinom polaganja je maksimalan broj ostvarenih poena 110. Kolokvijumi nose 100 poena, 5 poena se dobija za prisustvo na vežbama (min. 80% dolazaka od održanih termina vežbi), 2 poena za urađen zadatak na pripremama za prvi kolokvijum i 3 poena za urađen zadatak na pripremama za drugi kolokvijum (pripreme za treći kolokvijum se uglavnom ne održe zbog nedostatka termina). Rezultate kolokvijuma dobijate u proseku sat vremena nakon što svi izađete iz sale, a biće postavljeni i na sajtu predmeta. Na kolokvijumima možete koristiti materijal u papirnoj formi i vremenski je kolokvijum ograničen na sat vremena.

2) U ispitnom roku – Ovde je važno napomenuti da vam se ne važe dodatni poeni stečeni tokom semestra. Dobijate jedan zadatak u kome je sadržano gradivo za sva 3 kolokvijuma. Maksimalan broj poena preko ispita je 100, a skala za ocenjivanje je standardna 51 - 6… 91 – 10. Ispit traje sat vremena.

Literatura za ovaj predmet je praktikum pod nazivom “Principi programiranja”.
Sav neophodan softver za ispit se može kupiti u fotokopirnici pored fakulteta na CD-u (Java JDK + BlueJ + Eclipse).
Mejlove profesora i asistenata možete naći ovde.
Napomena: Svi podaci su bazirani na osnovu iskustva iz prethodne godine.

Napomena: Post je napisan na osnovu prošlogodišnjeg iskustva.

_________________
:srce:


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 20.10.2012. 17:29:42 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.06.2010. 01:01:06
Postovi: 260
Lokacija: Beograd
Godina: III
Smer: IS
Da li je i dalje prvo kolokvijum iz BlueJ?


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 20.10.2012. 17:45:24 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.09.2011. 15:09:40
Postovi: 605
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Da

_________________
Život ide sve po starom, ja se vozim bulevarom, bulevarom revolucije!!!


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 21.10.2012. 00:21:20 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.06.2007. 20:50:12
Postovi: 2136
Lokacija: BG
Godina: Dipl.
Smer: IS
Citiraj:
Sav neophodan softver za ispit se može kupiti u fotokopirnici pored fakulteta na CD-u (Java JDK + BlueJ + Eclipse).

Kakva kupovina pobogu, sramota:

Java JDK
Blue J
Eclipse (classic)

_________________
Arbeit macht frei


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 25.10.2012. 21:43:18 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.12.2010. 15:43:08
Postovi: 277
Godina: IV
Smer: IS
Citiraj:
Evo od 12 zadatak otprilike. Napraviti niz ocene ucenika (A,B,C,D ili N (tip char)). Napraviti konstruktor za niz. Napraviti klasu statistika sa atributom procenat prolaznosti. odmah inicijalizovati taj objekat.
Napraviti metodu za dodavanje ocena u niz.
Napraviti metodu koja prebrojava broj svake ocene i taj broj ispisuje (tu se pravi 5 brojaca, po 1 za svaku ocenu), i na kraju da se napravi procenat polozenih koji se upisuje u objekat tipa statistika.
Poslednja metoda je da se dobija niz kao ulazni element, od vise odeljenja gde svako odeljenje ima po 25 ucenika. Ako postoji odeljenje u kome su svi pali, metoda vraca true, a ako ne onda vraca false.

U main metodi treba uneti nekoliko podataka u niz, i pozvati metodu koja ispisuje broj ocena.

Iz proslogodisnje teme 1. kol.
Uglavnom svodi se da je uvek za nijansu teze od onoga sto ste radili na vezbama i da morate malo da razmislite.

_________________
"Deep in the human unconscious is a pervasive need for a logical universe that makes sense. But the real universe is always one step beyond logic."


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.10.2012. 19:38:03 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.09.2008. 15:49:18
Postovi: 205
Godina: Padobranac
I kolokvijum je prost ako znaš ili ako imaš ko da te spremi :) Nije na odmet nakupiti bodove, jer je na ispitu posle teže...

_________________
CALE I KEVA VERUJU SINU, SIN VERUJE U SILINU IDEALA PA SE SKOLUJE, SKOLA VERUJE U MITO I SKOLARINU!!!


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 31.10.2012. 18:31:04 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31.10.2011. 22:27:58
Postovi: 149
Godina: II
Smer: IS
a od gradiva, da li dolazi ono sa predavanja u nekoj meri, ili je sve iskljucivo sa vezbama?
Setteri i geteri i tako to da li dolazi?

_________________
Stojim ja nešto sinoć na prozoru,kad odjednom trotoarom projuriše Paja,Miki i Šilja!


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 31.10.2012. 21:21:55 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05.04.2011. 15:56:48
Postovi: 496
Lokacija: Beograd
Godina: III
Smer: ME
To i mene zanima. Pazi, ja sam na vezbama cuo od asistenta da mogu doci i neke stvari koje nisu radjene na vezbama, ali se mogu naci u fajlovima od proslih godina, ili tako nesto :cekic: . Ne bi me cudilo da i to sa predavanja moze da dodje u obzir.

_________________
To acquire knowledge, one must study; but to acquire wisdom, one must observe.
― Marilyn Vos Savant


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 31.10.2012. 22:09:03 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.01.2010. 16:26:33
Postovi: 1965
Lokacija: Galenika
Godina: Dipl.
Smer: IS
Nama su prošle godine rekli da je u obziru predavanja+vežbe+praktikum (sa naglaskom na praktikum), ja bih vam naglasio vežbe pripreme za kolokvijum i ako nađete prošlogodišnji kolokvijum.

_________________
Pivo, Pank, Partizan!


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 03.11.2012. 19:55:16 

Pridružio se: 20.06.2012. 10:56:54
Postovi: 55
Godina: II
Smer: IS
Da li su uslovljeni kolokvijumi, da li ako ne izadjem sad, ne mogu da izadjem na 2 i 3, tj. mogu samo na ispit?


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 03.11.2012. 20:12:40 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31.10.2011. 22:27:58
Postovi: 149
Godina: II
Smer: IS
ne ne, ako ne izadjes sad, mozes opusteno na sledeci, ne moras uopste da polazes ovaj prvi deo...
ali onda imas 30 poena manje.
zasto entropija?! Sta tu ima da se obnavlja uopste? :pitamse:

_________________
Stojim ja nešto sinoć na prozoru,kad odjednom trotoarom projuriše Paja,Miki i Šilja!


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 03.11.2012. 20:25:31 

Pridružio se: 11.02.2010. 16:01:31
Postovi: 464
Lokacija: Beograd
Godina: II
Smer: IS
Kad stariji studenti polazu kol.?


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 04.11.2012. 13:21:52 

Pridružio se: 09.02.2012. 14:26:23
Postovi: 281
Godina: Dipl.
Smer: IS
tipa imas metodu i kao ulazni parametar 1 niz. sastoji se od kredita 3 banke..prva banka je od pocetka niza do granicnika cija je vrednost -1, druga od njega do drugog cija je vrednost isto -1, i treca od njega do kraja. Treba da napises redni broj banke cija je suma kredita najveca. i samo kaze da je niz skroz pun.


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 04.11.2012. 14:26:02 

Pridružio se: 22.11.2011. 17:17:14
Postovi: 37
Godina: III
Smer: IS
Marija92 je napisao:
tipa imas metodu i kao ulazni parametar 1 niz. sastoji se od kredita 3 banke..prva banka je od pocetka niza do granicnika cija je vrednost -1, druga od njega do drugog cija je vrednost isto -1, i treca od njega do kraja. Treba da napises redni broj banke cija je suma kredita najveca. i samo kaze da je niz skroz pun.


Kako se to radi?


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 04.11.2012. 14:27:09 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05.04.2011. 15:56:48
Postovi: 496
Lokacija: Beograd
Godina: III
Smer: ME
Meni je bilo nesto veoma slicno prvom zadatku odavde.

_________________
To acquire knowledge, one must study; but to acquire wisdom, one must observe.
― Marilyn Vos Savant


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 04.11.2012. 14:59:53 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.09.2011. 14:15:06
Postovi: 460
Godina: Dipl.
Smer: IS
radisa je napisao:
Marija92 je napisao:
tipa imas metodu i kao ulazni parametar 1 niz. sastoji se od kredita 3 banke..prva banka je od pocetka niza do granicnika cija je vrednost -1, druga od njega do drugog cija je vrednost isto -1, i treca od njega do kraja. Treba da napises redni broj banke cija je suma kredita najveca. i samo kaze da je niz skroz pun.


Kako se to radi?

Ja sam to ovako uradio (na zalost tek kada sam dosao kod kuce, jer za ovaj nacin nije bilo dovoljno vremena tamo). Ako neko zna kraci nacin, neka napise. Iako pretpostavljam da ce moderatori da izbrisu ovo zbog duzine.
public class Krediti
{
static int kojiJeNajveci(int[] krediti){
int zbirKreditaPrve=0;
int zbirKreditaDruge=0;
int zbirKreditaTrece=0;
int brojac1=0;
int brojac2=0;
int max=0;
prvaPetlja:
for(int i=0;i<krediti.length;i++){
if(krediti[i]!=-1){
zbirKreditaPrve=zbirKreditaPrve+krediti[i];
brojac1++;
}else
break prvaPetlja;
}
drugaPetlja:
for(int i=brojac1+1;i<krediti.length;i++){
if(krediti[i]!=-1){
zbirKreditaDruge=zbirKreditaDruge+krediti[i];
brojac2++;
}else
break drugaPetlja;
}
trecaPetlja:
for(int i=brojac1+brojac2+2;i<krediti.length;i++){
if(krediti[i]!=-1){
zbirKreditaTrece=zbirKreditaTrece+krediti[i];
}else
break trecaPetlja;
}
if(max<zbirKreditaPrve){
max=zbirKreditaPrve;
if(max<zbirKreditaDruge)
max=zbirKreditaDruge;
if(max<zbirKreditaTrece)
max=zbirKreditaTrece;
}
return max;
}
}

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=nKIu9yen5nc#t=0


Poslednji put menjao TikTak dana 04.11.2012. 15:06:33, izmenjena samo jedanput

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 04.11.2012. 15:05:39 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.09.2011. 14:15:06
Postovi: 460
Godina: Dipl.
Smer: IS
Dobro, ja sam ovde napisao koji je zbir te banke. Treba da se doda samo jedan red, da bi se napisalo koja je to banka.

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=nKIu9yen5nc#t=0


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 04.11.2012. 19:08:31 

Pridružio se: 17.04.2012. 17:38:26
Postovi: 170
Godina: III
Smer: IS
ovako sam ja uradila ( i bilo mi je tacno :D):
static void najvecaSuma (int[] niz){
int suma1=0;
int suma2=0
int suma3=0;
for (int i=0;i<niz.lengthl;i++)
if (niz[i]!=-1) suma1=suma1+niz[i];
else for (int j=i+1;j<niz.length;j++)
if (niz[j]!=-1) suma2=suma2+niz[j];
else for (int k=j+1;k<niz.length;k++)
{ suma3=suma3+niz[k];
if (niz[k]==niz.length-1) break;}

if ((suma1>suma2)&&(suma1>suma3)) System. out.println ("Prva banka ima najvecu sumu");
if ((suma2>suma1)&&(suma2>suma3)) System. out.println ("Druga banka ima najvecu sumu");
if ((suma3>suma2)&&(suma3>suma1)) System. out.println ("Treca banka ima najvecu sumu");


Poslednji put menjao antiR3ality dana 04.11.2012. 20:42:16, izmenjena samo jedanput

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 07.11.2012. 01:43:21 

Pridružio se: 15.01.2011. 00:45:26
Postovi: 54
Godina: I
Smer: IS
Da li zna neko kako se instalira Eclipse, downloadujem ga za windows 64 bit u zipu i kada ga raspakujem izlazi mi neka greska ???


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 07.11.2012. 02:21:49 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05.04.2011. 15:56:48
Postovi: 496
Lokacija: Beograd
Godina: III
Smer: ME
Iskuliraj gresku, startovace svejedno.

_________________
To acquire knowledge, one must study; but to acquire wisdom, one must observe.
― Marilyn Vos Savant


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 07.11.2012. 16:45:39 

Pridružio se: 15.01.2011. 00:45:26
Postovi: 54
Godina: I
Smer: IS
Nece, pise mi eclipsec.exe is not a valid win32 application? Sta da radim?


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 07.11.2012. 17:04:20 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.09.2011. 15:09:40
Postovi: 605
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Skini za onu verziju windowsa koju imas (32bit ili 64bit probaj obe)

_________________
Život ide sve po starom, ja se vozim bulevarom, bulevarom revolucije!!!


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 24.11.2012. 14:12:28 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.06.2010. 01:01:06
Postovi: 260
Lokacija: Beograd
Godina: III
Smer: IS
Konstruktor neke clase(da "krstim" x) sa parametrom niz,koji treba da se inicira.
Pomoć?


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 07.12.2012. 19:37:00 

Pridružio se: 15.01.2011. 00:45:26
Postovi: 54
Godina: I
Smer: IS
Jel ima negde da se skinu kolokvijumi od prosle godine ?


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 07.12.2012. 20:30:46 

Pridružio se: 17.04.2012. 17:38:26
Postovi: 170
Godina: III
Smer: IS
Nema, ne stavljaju nikad kolokvijume na sajt bas zato sto ih daju sledece godine na pripremama :durisha:


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 90 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Copyleft FONForum 2001-2014 | Powered by phpBB © phpBB Group