Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 292 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 26.01.2010. 21:52:08 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.06.2009. 18:25:49
Godina: III
Smer: ME
a zamisli dodjes u 16h, i vrate te nazad...
ta katedra je promenljivog raspolozenja...
ili eventualno, neka neko posalje mail asistentima/profesorima, pa neka proveri...
znam iz licnog iskustva da se ne isplati doci 5 sati ranije iz nekih okolnih mesta, ali sta je tu je... nismo u poziciji da biramo... :((

^mhm.
A kazi mi, je l' znas za neka iskustva kod Vesne?
Za ostale znam kakvi su, tj cula sam :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.01.2010. 22:00:13 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.09.2008. 17:33:54
Godina: Dipl.
Smer: IS
Mene je prozvala Vesna. kolokvijumi 10 i 8, aktivnosti 24 od 30.
Prekinula me je ne pola pitanja kad je videla da znam, pitala me kao neko praktično pitanje na koje bilo ko zdravom logikom može da odgovori i dala mi 10.
Sad, mene je ona kao "znala" sa vežbi i predavanja jer sam išao na engleski kod nje i radio kejs i tako to, moguće da mi je i to malo podiglo ocenu, ali u principu mislim da je ok.
Recimo oborila je jednu devojku jer nije mogla da joj nabroji instrumente promocije, dakle obara samo kad ne znaš elementarne stvari.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.01.2010. 22:22:36 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.09.2008. 13:53:53
Godina: Apsolvent
Pitanje: Aktivnosti unapredjenja prodaje na medjunarodnom trzistu.
Prozvao me Veljo, pre svega me je pitao u sta spada unapredjenje prodaje pa me onda pitao da nabrojim sve promotivne instrumente, i onda da pricam svoje pitanje koje i nisam bas znala, nego sam sve izokola pricala, pa me je onda jos malo pitao nesto drugo iz treceg dela, i upisao mi 8 (prvi kolokvijum - 6, drugi kolokvijum 10, i imam ja mislim skoro sve dolaske i po neku aktivnost).
Sve u svemu, mislim da su svi prilicno ok. Ja sam bila u ucionici gde su ispitivali Vesna, Radmila, Veljo i jos neka crna... posle je Radmila otisla u drugu ucionicu, a cula sam da su Vinka i Milica ispitivale u nekoj drugoj... za Vinku sam cula i dobro i lose.
Srecno svima sutra :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.01.2010. 22:28:36 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.04.2008. 22:09:21
kad sam ja bila odgovarali su po abecednom redu, i oni koji su imali sve isto kad i mi shto nam je ostao 1, a neko je proshirio prichu da oni dolaze na kraju a u medjuvremenu su ih prozivali..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.01.2010. 22:31:55 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.09.2009. 10:12:14
e a koliko imamo otprilike vremena za koncept?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.01.2010. 22:35:49 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.05.2009. 14:08:17
Godina: II
Smer: OM
a kako ste proshli vi koji ste imali sva tri dela, ima li vremena za koncept, da li vishe traze i koliko?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.01.2010. 22:48:27 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18.10.2008. 17:04:01
^^ Ja sam imala otprilike 10 minuta za koncept, a onda su me prozvali...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.01.2010. 22:48:51 
Korisnikov avatar

Ma imas dovoljno vremena za koncept.... 10ak minuta.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.01.2010. 23:03:51 
Korisnikov avatar

@mitza:

Ja sam mislila da ce imati vise vremena, ali te oni prozovu posle 10ak minuta.... Dovoljno je, veruj mi.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.01.2010. 23:33:42 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.05.2009. 14:08:17
meni za 3 pitaja treba 20minuta :(
i kapiram da ce mi dozvoliti

::optimista::

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.01.2010. 23:46:41 
Korisnikov avatar

Samo im kazes da ti treba jos 5 minuta i puste te.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.01.2010. 02:27:21 

Pridružio se: 05.09.2009. 14:43:44
Godina: IV
Dona13 je napisao:
vinka je danas bila super,nije ni slusala sta pricam,prekinula me u pola koncepta i dala ocenu :) rada je ispala najgora,pitala je stvari iz prvog i drugog dela....a onaj profa je cedio kako sam cula,ja dok sam bila unutra vesna je ispitala bar 10ak ljudi a on za to vreme dvoje...tako da najbolje da budete kod vesne,pita jako kratko i samo to pitanje koje ste izvukli....

Ziva istina, Vinka je najbolja. Pitala me je manje od 60 sekundi, saslusala sta imam da kazem, i dala mi ocenu. :) Rada je haos, zena je pitala pitanja iz prvog i drugog dela, obicno 4p, 3c, 3p. A profa je po mom misljenju najgori, ne zbog zahtevnosti. Nego sto cedi nenormalno. Recimo ja sam danas dobio pitanje na kome nema puno sta da se prica. Ali on bi moje odgovaranje pretvorio u agoniju od 30minuta. Vesna je korektna. Istina nista od ovoga nije bitno, jer tamo vi ne odgovarate kad zelite, nego vas oni prozivaju. Ja sam iskreno odusevljen kako je profesorka Vinka ispitivala. E da to za koncept od 10 minuta...i nije bas tacno... mozda prvih 10 radi taqko kratko koncept, onda se to naglo uspori i traje vecnost. Ako ste slovo P,R,S itd u abecedi, onda realno necete doci na red pre 13h. O ovim zadnjim slovima da i ne razgovaramo... mislim da je danas ispit trajao bar do 16h.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.01.2010. 03:19:27 

Pridružio se: 17.12.2009. 23:13:22
vinka garantovano nije najbolja. ja sam super znao pitanje koje sam izvukao, ali mi nije dala uopste da pricam o poziciji sljedbenika, nego me ispitivala nekakva pitanja, ni sama nije znala sta hoce da pita. cas je spominjala da sam kao zaposlen u kompaniji sljedbeniku, cas u izazivacu, pa me pitala za neku push stragegiju koju treba primjeniti (?!). ja sam pokusavao da ispricam ono sto ima u knjizi, ali me stalno prekidala i govorila kako to nije bitno, vec treba se orjentisem na neke druge stvari, jer ja studiram informatiku (?!) vi ste vjerovatno odgovarali pri kraju kad se umorila, jer je mene gnjavila 15-tak minuta

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.01.2010. 08:40:09 
Moderator
Korisnikov avatar

~Marko~ je napisao:
A profa je po mom misljenju najgori, ne zbog zahtevnosti. Nego sto cedi nenormalno. Recimo ja sam danas dobio pitanje na kome nema puno sta da se prica. Ali on bi moje odgovaranje pretvorio u agoniju od 30minuta.

Ma Velja je skroz dobar lik. Jeste da voli da postavlja i kratka podpitanja (samo iz 8. glave), ali ako znate uopste ne cedi nesto mnogo. Ja sam zavrsila odgovaranje kod njega za manje od 5 minuta.
A ako se i desilo da neko kod njega odgovara npr. pola sata to je verovatno zbog toga sto nije znao svoje pitanje bas najbolje pa se onda profesor maksimalno trudio da iz njega izvuce bilo sta sto iole zna i davao je fine ocene...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.01.2010. 11:43:31 

Pridružio se: 03.02.2009. 15:39:16
Estela je napisao:
A ako se i desilo da neko kod njega odgovara npr. pola sata to je verovatno zbog toga sto nije znao svoje pitanje bas najbolje pa se onda profesor maksimalno trudio da iz njega izvuce bilo sta sto iole zna i davao je fine ocene...

Ja sam kod profesofa odgovarala 20min s tim sto sam svoje pitanje znala dobro, i jos iz dugih podnaslova mu rekla najbitnije vezano za moje pitanje, a on me pored toga, prosetao kroz celo gradivo iz 8glave, i znala sam ali mi dao 9, jer sam na kolokv.imala 9 i 10, bila na svim vezbama i predavanjima i imala sam aktivnosti, ali ne puno...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.01.2010. 12:19:36 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.10.2008. 22:08:30
Da li je neko dobio da radi seminarski???Šta treba da se radi??

Da li neko zna mail asistentkinje Branke Novčić i u kom je kabinetu ona??

Ne pisi dve poruke za redom, koristi opciju 'Izmena'. Estela

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.01.2010. 12:27:14 
Moderator
Korisnikov avatar

^ novcic.branka@fon.rs ne znam u kom je kabinetu...

@sash!
Onda sam ja dobro prosla kod njega, ali izgleda da su svi profesori imali juce razlicite momente, o svima sam cula i pozitivne i negativne komentare...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.01.2010. 12:27:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.10.2007. 17:36:00
Kod:
novcicb@fon.bg.ac.rs

Mislim da je u Institutu 5, kad prodjes amf. 015 pa do kraja, udjes, pa s leve strane :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.01.2010. 13:50:57 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.07.2008. 01:29:51
Koleginica je odgovarala kod Vinke, dobila je 10, imala na kolokvijumima 29 i 24. Jako se iznervirala jer se uplasila zbog vas forumasa, pa je zapretila da ce svima da vam... po spisku. :lol:

Ja odgovorao kod Vesne, ne znam da li je bilo 2 minuta. Dobio sam Distribuciju i prodaju na medjunarodnom trzistu, ja ispisao kocept (jedva) na jednu i po stranu, na kraju sam Vesni rekao sta je distribucija, da je bitno da li ide preko agenta ili distributera, onda me ona pitala nesto iz ovog mog seminarskog na engleskom i tu postavila prakticno pitanje vezano za trziste Srbije i dala mi 10. A kasnio sam sa tim seminarskim 10 dana, nisam ni znao da je postojao rok. :P

I koliko sam video, bila je jako korektna, koleginicu iscedila za 10, mozda i nije najzasluzenije, ali ova se trudila. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.01.2010. 14:45:11 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14.01.2010. 16:54:01
Drugarica imala 8 i 8 na kol., kod Rade dobila 10ku za kraj. Nikad se ne zna.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.01.2010. 15:27:03 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.10.2009. 08:26:59
Odgovarala sam kod Rade :)
Pitanje: Strategija Nastupa na medjunarodnom trzistu.. ispisala sam ga na mozda jednu i po stranu, nije mi ni dopustila da zavrsim, vec me je pitala 3P i 3C da joj nabrojim(znala sam), zatim me je pitala da joj dam primer kompanije koja ima poziciju Dominantne kompanije u Srbiji, uzela sam primer Miskovica i objasnila osnovne karakteristike takvih kompanija.. onda me je pitala strategiju diverzifikacije i potom nesto vezano za licnu prodaju... i dok sam ja tako pricala, upisa mi ona 10 :D inace imala sam dve 9.ke na kolokvijumima i oko 20 i nesto poena na aktivnosti i dolaske ..
Mozda zvuci da je mnogo pitala, ali zapravo pita samo kratka potpitanja, kad vidi da znas prekine te (uostalom imala sam dve 9.ke, ocekivano je bilo da ce me malo vise pitati za 10)..odgovarala sam max 5-6min... Ma zena je super :care:

Moram da pohvalim i Vesnu koja je nevidjeni lik, kod nje zavrsite za 2min :cool: jos voli malo da procaska sa vama, onako ne vezano za gradivo, valjda da vas malo opusti ;)
Vinka je danas bila promenljivog raspolozenja, prema nekima je ispala super, a neke je bas ostetila...aktivnost kod nje bas utice i nemojte ocekivati visoku ocenu(mislim na 10) bez toga! Dobra strana je sto nikog nije oborila(bar dok sam ja bila tu)...
....i profesor, on je posebna prica... jeste dobar mslm i kad ne znate on se trudi da izvuce iz vas sto vise... ali zato to traje..i traje...i traje... i njih osmoro kod Vesne odgovaralo, a on je jos cedio jednog studenta.. :((

Sve u svemu, nemojte da brinete, ako ste iole ucili polozicete 100%, samo je pitanje sa kojom ocenom tj ko vam zapadne... za 10.ke je Vesna najbolja :yo:

Srecno sutra :) :srecno:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.01.2010. 15:50:52 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.08.2008. 19:40:03
Profesor je ok, ja sam kod njega odgovarao 3 minuta, samo problem kod njega je sto bas gleda poene, sabere sve, pa onda na osnovu toga formira ocenu... Mislim, ne znam kako je kod ostalih, ali mislim da ne rade bas tako svi, sedeo sam ispred Vesne, tu i tamo provuce to za aktivnosti i prisustva, ali sam maximalno trudi za dobru ocenu...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.01.2010. 17:08:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.08.2009. 13:18:54
Smer: UK
Je l' bilo nekom pitanje iz ove prve tri lekcije iz 8. glave: pojam medjunarodnog marketinga, globalizacije marketing aktivnosti, poslovno okruzenje? Smara mnogo i da procitam, a kamoli da pamtim :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.01.2010. 17:18:53 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.10.2009. 08:26:59
^Jeste, drug je izvukao Pojam Medjunarodnog Marketinga... al ako znas ove lekcije posle, ovo ti je bukvalno njihov rezime ;) i pogledaj onu tabelu sa 322 strane cula sam da postoji neko pitanje bas vezano za tu tabelu tipa Klasican pristup spoljnoj trgovini ili bas kao sto je definisano ispod same tabele..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.01.2010. 18:57:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.06.2009. 18:25:49
^To pitanje je doslo mojoj drugarici.
Sto se mene tice, dobila sam pitanje "Pojavni oblici medjunarodnih cena", malo je reci da sam pobledela kad me je Branka prozvala da idem u kancelariju kod Rade i Vinke.Ali... Ipak je pravda bila na mojoj strani :)
Sto se Rade tice, mogu da kazem da je skroz korektna osoba, ispita to pitanje sto dobijemo, i eventualno postavi neko podpitanje, ali to su neke osnovne stvari. (dok ja nisam dosla na red, oborila je jednu devojku).
Za Velimira sam cula da je sasvim okej, ali zna stvarno da izvlaci iz malog mozga pitanja (to ne znaci da su to pitanja koja nemaju odgovor, vec su i to osnovne stvari sa kojima on kolicinski pomalo preteruje), ali to ne radi iz hira, vec da bi dao vecu ocenu.
Vesna ima najbolje pohvale, te nju necu puno komentarisati. Sve u svemu, najopustenija i najnezahtevnija osoba :)
A za Vinku su podeljena misljenja, i ne mogu mnogo da kazem jer nisam bas mnogo cula u kancelariji kad je pitala. Koncentrisala sam se samo na svoje pitanje, i na to da svoje ispricam i odem.
Nisam cula da su obarali mnogo, jedino one koji bas nista nisu znali (ali tih ljudi je zaista malo) ili oni koji su odustali ://

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 292 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sledeća