Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 54 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 07.10.2005. 16:17:55 

Pridružio se: 23.01.2005. 00:41:41
Godina: Apsolvent
Smer: IS
ljudi je l' izlazio neko danas na ekonomiku? koja ste pitanja imali??

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.10.2005. 19:44:50 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.02.2005. 00:37:48
Godina: Dipl.
Smer: ME
Dzo je napisao:
ljudi je l' izlazio neko danas na ekonomiku? koja ste pitanja imali??

Pitanja kod Bojana:

I grupa:
1) Karta izbalansiranih merila performansi
2) Neshto u vezi cena
3) Alternativne strategije
4) SWOT analiza

II grupa:
1) Indikatori poslovnog uspeha
2) Benchmarking
3) Model strategijskog planiranja
4) Analiza gepa

Srecno sutra......... ;)
PoZ

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.10.2005. 23:11:38 

Pridružio se: 18.01.2005. 02:08:28
Godina: Apsolvent
Smer: IS
E, ljudi...

Pozdrav!

Nadam se da mi necete zameriti na ovom poduzem post-u.

Polagah danas EKONOMIKU pa rekoh da Vam se pojadam...

Ispit je trebao da pocne u 13h kod Prof Dr Vesne M.. Ona stize u 15h, pri tom nam uzmia index-e, prerasporedjuje, ukljucuje klimu da bi se grejala ucionica, izdrnda se na asistenkinju par puta i krece. U 15:15 proziva prvih 7-8 ljudi da pisu koncept. Oni krecu u pisanje. Dok oni pisu, ona nas preostale prerasporedjuje i uzima nam index-e. Stize joj neredba da se javi dekanu. Dolazi asistentkinja da dezura umesto nje...Odlazi i posle pola sata se vraca. (Mislili ste da onda pocinje ispitivanje??? ...grdno ste se prevarili!!!). Ona seda, nas ponovo prerasporedjuje, vraca nam ondexe i legitimise nas. Stize joj ponovo poziv i sada odlazi, ali na 2h. Nesto posle 17h vraca se da pita. Odgovaralo je pet ljudi koji su do tada prepisali sve zivo iz knjige i taman da pocne da nas jos 15-ak ispituje pocinje da razmislja,...(sto se nije pokazalo kao ekonomicno do tada...:))

Ima dilemu da li da nam da da radimo pismeno. U medjuvremenu dok mi nista ne radimo, odlazi da odpocne neki drugi ispit. Vraca se i pita nas kolko mislimo da nam treba vremena da uradimo test. Mi kazemo 3h, koliko su radili onih 5 srecnih dobitnika. Ona se nadrka i u 18h ustane i ljutito izadje iz ucionice i kaze da je pauza do 19h. Nije dosla naravno u 19h vec u 19:45, ali to je sada nebitno. Ja koji sam bio 5 na spisku unazad sam odgovarao u 20:30 sto je 7,5h nakon termina zakazanog ispita.

Da ne pominjem sledece, da smo za tih 7,5h promenili ucionice :100,104,105,200 i da bi na kraju odgovarali u kabinetu. Ljudi, nas 25-oro je polagalo ispit 8-9 sati. (Neznam kada je poslednji odgovarao)

Odnos profesora i asistenta koji je postao urbana legenda ovog fakulteta, je nesto sto se ne moze opisati. To je u pocetku komicno da bi nakon 7h postalo zalosno. Uzaz zivi. Necu da Vam prepricavam, ali citiracu samo jednu recenicu asistenta: "...nemojte da otvarate taj prozor, posle ce da kaze da sam ga ja namerno otvorila." i jednu profesorke: "...Ta..., znate li da nemamo drugog, ono kako se zaove, mmm Ta... sta se ono Vi bese? Asistent? Da to! Znate li da je onaj koga smo angazovali se pokajao i nije dosao da radi?".

Ja ne bi radio ni za 3 profesorske plate i trpeo ono ponizenje, stvarno ne znam sta ona asistenkinja misli o tome.

Inace

Pozdrav, ljudima koji su danas, samnom polagali ekonomiku !!! Bilo je ludo, nezaboravno i neponovilo se vide nikad nista slicno.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.10.2005. 21:52:57 

Pridružio se: 12.09.2005. 00:17:43
Slazem se sa kolegom Dimi-jem, koji je sve ovo naveo pre mene a ja sam danas polagao, verovatno poslednja grupa za ovu godinu(ako ekonomike ne bude u oktobru2) te resih da ostavim u amanet danasnja pitanja kolegama koje ovaj ispit tek ocekuje...
Elem drugog dana smo svi odradili pismeni, a onda je I grupa upisivala ocene, dodatno odgovarala... kod Bojana, a II kod Vesne!
Pitanja I grupe
1.Max Prihoda i Max Profita
2.
3.SWOT analiza
4.Menadzment.... vrlo kompleksna slika iz 4-te oblasti, bilo je i u septembru

II grupa
1.Odnos troskova i promene autputa
2.Cena kao faktor konkurentnosti preduzeca
3.Upravljanje putem ciljeva
4.Kontigentno(Visevarijantno) planiranje

Ja polozih :D :D (mada ispit nije naivain i treba se uloziti neih 10-tak dana a mozda i vise), oni su stvarnokorektno pregledali! Sretno

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 54 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3