E, ljudi...
Pozdrav!
Nadam se da mi necete zameriti na ovom poduzem post-u.
Polagah danas EKONOMIKU pa rekoh da Vam se pojadam...
Ispit je trebao da pocne u 13h kod Prof Dr Vesne M.. Ona stize u 15h, pri tom nam uzmia index-e, prerasporedjuje, ukljucuje klimu da bi se grejala ucionica, izdrnda se na asistenkinju par puta i krece. U 15:15 proziva prvih 7-8 ljudi da pisu koncept. Oni krecu u pisanje. Dok oni pisu, ona nas preostale prerasporedjuje i uzima nam index-e. Stize joj neredba da se javi dekanu. Dolazi asistentkinja da dezura umesto nje...Odlazi i posle pola sata se vraca. (Mislili ste da onda pocinje ispitivanje??? ...grdno ste se prevarili!!!). Ona seda, nas ponovo prerasporedjuje, vraca nam ondexe i legitimise nas. Stize joj ponovo poziv i sada odlazi, ali na 2h. Nesto posle 17h vraca se da pita. Odgovaralo je pet ljudi koji su do tada prepisali sve zivo iz knjige i taman da pocne da nas jos 15-ak ispituje pocinje da razmislja,...(sto se nije pokazalo kao ekonomicno do tada...
.gif)
)
Ima dilemu da li da nam da da radimo pismeno. U medjuvremenu dok mi nista ne radimo, odlazi da odpocne neki drugi ispit. Vraca se i pita nas kolko mislimo da nam treba vremena da uradimo test. Mi kazemo 3h, koliko su radili onih 5 srecnih dobitnika. Ona se nadrka i u 18h ustane i ljutito izadje iz ucionice i kaze da je pauza do 19h. Nije dosla naravno u 19h vec u 19:45, ali to je sada nebitno. Ja koji sam bio 5 na spisku unazad sam odgovarao u 20:30 sto je 7,5h nakon termina zakazanog ispita.
Da ne pominjem sledece, da smo za tih 7,5h promenili ucionice :100,104,105,200 i da bi na kraju odgovarali u kabinetu. Ljudi, nas 25-oro je polagalo ispit 8-9 sati. (Neznam kada je poslednji odgovarao)
Odnos profesora i asistenta koji je postao urbana legenda ovog fakulteta, je nesto sto se ne moze opisati. To je u pocetku komicno da bi nakon 7h postalo zalosno. Uzaz zivi. Necu da Vam prepricavam, ali citiracu samo jednu recenicu asistenta: "...nemojte da otvarate taj prozor, posle ce da kaze da sam ga ja namerno otvorila." i jednu profesorke: "...Ta..., znate li da nemamo drugog, ono kako se zaove, mmm Ta... sta se ono Vi bese? Asistent? Da to! Znate li da je onaj koga smo angazovali se pokajao i nije dosao da radi?".
Ja ne bi radio ni za 3 profesorske plate i trpeo ono ponizenje, stvarno ne znam sta ona asistenkinja misli o tome.
Inace
Pozdrav, ljudima koji su danas, samnom polagali ekonomiku !!! Bilo je ludo, nezaboravno i neponovilo se vide nikad nista slicno.