Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1236 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 50  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 07.12.2009. 12:45:51 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2005. 12:52:36
Godina: Dipl.
Smer: ME
navedi jedan razlog zasto bi ih preskocila u odnosu na ostatak knjige

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.12.2009. 13:21:08 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14.10.2002. 15:10:00
Smer: IS
Pitao sam sluzbu da li i master rad ulazi u obzir (kao i ispiti) prilikom racunanja placanja obnove... Evo ga odgovor, ako nekog zanima:

------------------------------
Poštovani,

Master rad ulazi u obzir prilikom obnove godine, pristupni rad se ne računa. Dakle, ukoliko Vam je ostao samo MR, obnova godine je 15.000 dinara.

S poštovanjem,
------------------------------

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.12.2009. 13:37:35 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.11.2009. 13:03:39
Godina: Padobranac
Nazalost mislim da je u ovom slucaju najsigurnije bubanje svega od korice do korice...a onda samo kazes zbogom mozgu :kesa: ako nisi vec.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.12.2009. 13:49:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.09.2009. 16:18:11
Godina: Apsolvent
Pa zato sto se ne spominju svi termini u tekstu, mislim ja sam zavrsila medjunarodne ekonomske odnose tako da nisam bas toliko upucena u tu terminologiju, tipa ja prvi put sada citam sta je demon i prosto mi je sve to tako apstraktno. Ponavljam opet,to nije merilo znanja ako tako nesto nabubam,sto mrzim iz dna duse da radim. :durisha: To je sve veoma kompleksno i neprofesionalno mi je da ucim takve termine van nekog logicnog konteksta, ne znam da li me razumes ali uzasno mi je sto se tako nesto ocekuje... Moze im se,jbg...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.12.2009. 14:26:20 
Korisnikov avatar

thani je napisao:
To je sve veoma kompleksno i neprofesionalno mi je da ucim takve termine van nekog logicnog konteksta

Ja sam padobranac po pitanju svih ovih pojmova od gubitka, dobitka, brutno, neto, celobrojno programiranje, matricni tip, paskal, erp, crp,mrp, prp, dup,dss, mmsss ....( ovo poslednje se salim da neko slucajno ne krene da trazi skracenice)

:aaa:

Ne mislim da je merilo znanja bubanje ali vidim da je ovde to jedino primenjivo barem u mom slucaju :( :) :(

Iskrena da budem ne verujem da ce mi ista od ovog ovde nabubanog koristiti u praksi... verujem da ce mi vise koristit znanje steceno na osnovnim studijama nego bilo sta iz ovga :udri:

A sto kazes moze im se...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.12.2009. 14:31:04 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.10.2003. 22:38:54
Ljudi ja ne znam sta je sa vama, pa master je nastavak studija iz ove oblasti. Ove knjige sluze kao podsetnik stvari koje smo do sada ucili. Svi se zale kako je tesko da se uci van konteksta. A sta je alternativa da su rekli "ОК, prijemniza master se sprema iz sledecih knjiga: Finansije i racunovodstvo, Upravljanje projektima, Upravljanje investicijama..." pa bilo bi 15 knjiga po 500 strana...

Naravno da je teze nekom ko nije sa FONa a posebno ako nije ni sa srodnog fakulteta. Ali ne znam sta je sad trebalo zbog njih da se napravi, jedna knjiyica na 200strana u kojoj ce po redu i u kontekstu biti napisano sve kljucno sto smo 4 godine radili na fonu?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.12.2009. 14:36:14 
Korisnikov avatar

e nemojte te glupave price 'bubanje napamet'.. imate gugl ako vec nemate strucne knjige, pitajte ga sve sto vam nije jasno :/

a i da vam je jasno, niko vas nece pitati - pojam neto dobiti: a) jasno mi je, b) citala sam o tome, c) izvuceno iz konteksta, nego - da li znas tu i tu podelu, te i te osobine pojma, tu i tu primenu. tacka.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.12.2009. 14:52:48 
Korisnikov avatar

Nemojmo mesati babe i zabe,neto dobit i npr. konecptualni graf prvo moras znati ako zelis na menadzment a ovo drugo,hmmm vec diskutabilno. Mogu ja sada da kopam po netu i trazim ali nemam bas toliko vremena tako da da izvuceno je iz obimnog konteksta,teks u knjizi se moze lako savladati ali ti lebdeci pojmovi,potpuno su ostali bez svrhe.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.12.2009. 15:06:17 

Pridružio se: 22.01.2005. 11:02:13
Ja i dalje ne mogu da verujem da nema srodnosti fakulteta. Ovo je nenormalno dosadno za ucenje (narocito ovaj deo sa leksikonom pojmova). Ljudi mi smo ove ispite polozili, zasto sad moramo opet enciklopedijski ovo da ucimo. Zadnjih dana se osecam kao neko koga fakultet nikada nije prestao vuci za nos, nego se jos za**** i uplatio ovih 100 evra za prijemni.

Pogledajte samo poglavlje Statistika i definicije raznih koeficijenata i parametara. Ovo je kao da se neko zeza sa nama. Ljudi ako je tacno to da ima oko 2000 prijava, to je zarada =200000 evra samo od prijemnog. Nenormalnooooo :udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.12.2009. 15:33:28 
Korisnikov avatar

^^ fon je fakultet koji izucava i babe i zabe, a to sto tebe interesuju samo babe je tvoja stvar :D

drugo, i ja bih najradije da nema prijemnog, ili da je ultra lak/logican/po mojoj meri, i jos ako mogu na budzet.. plus da polozim sve ispite preko seminarskog, bez zahebancije profesora.. u roku.. a na sve to da je diploma cenjena kod poslodavaca, al vidis.. za novu godinu sam pozelela patike, i to je sada gotova stvar.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.12.2009. 15:41:20 

Pridružio se: 22.01.2005. 11:02:13
Ne vidim kakve veze sve ovo ima, ali ociglidno exult mora da odgovori na svaki postavljeni post na ovoj temi, pa eto odgovori i na moj post.

Nije bitno sta bi ko rado, nego je bitno kako je na drugim fakultetima BU. Saobracajni fakulet, Ekonomski fakultet, ETF... svi primaju svoje diplomce na master samo da se prijave. Jedino nas fakultet mora da se ponasa u "skladu" sa svojim nazivom. Ovo su cinjenice koje zabole svakog iole ozbiljnijeg studenta.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.12.2009. 16:04:08 
Korisnikov avatar

ne laskaj sebi, nisam odgovarala na tvoj post

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.12.2009. 16:30:55 

Pridružio se: 24.11.2009. 15:17:36
Neko je spomenuo statistiku?????/ :D Ja cu radije tu oblast da preskocim :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.12.2009. 17:55:55 

Pridružio se: 22.11.2003. 08:38:26
zoigNK je napisao:
Ne vidim kakve veze sve ovo ima, ali ociglidno exult mora da odgovori na svaki postavljeni post na ovoj temi, pa eto odgovori i na moj post.

Nije bitno sta bi ko rado, nego je bitno kako je na drugim fakultetima BU. Saobracajni fakulet, Ekonomski fakultet, ETF... svi primaju svoje diplomce na master samo da se prijave. Jedino nas fakultet mora da se ponasa u "skladu" sa svojim nazivom. Ovo su cinjenice koje zabole svakog iole ozbiljnijeg studenta.

Kolega, evo jedne (greasemonkey) skriptice koja ne prikazuje exult poruke:
http://drop.io/hideexult

Pozdrav

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.12.2009. 18:02:22 
Korisnikov avatar

Nemoj tako,interesuju me zablji bataci!:) 90% jeste svarljivo ali mi je taj indeks kost u grlu.Verujem da je vama sa fona to smesno i lako ali meni je to nepravda prema nauci tako ti jadni nabacani pojmovi,nedonoscici... :) Svaricu i to kada sam dala 10000 za prijemni,zeludacna kiselina radi pa razbija,ima i kost da rastvori!:D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.12.2009. 18:20:33 
Korisnikov avatar

Audrey Hepburn u patikama, cista greota.Nadam se da nisu Air Max,to bi bio kriminal.
Sorry za Off T.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.12.2009. 19:40:42 

Pridružio se: 12.11.2009. 00:38:09
Uvod u informacione sisteme sam otvorio, video one pojmove koje prvi ili drugi put vidim u zivotu i zatvorio knjigu. Ne pada mi na pamet da ucim nesto sto me uopste ne zanima i sto za moju profesiju nije potrebno. Ako polozim prijemni na osnovu prepoznavanja pojmova iz leksikona - super, ako ne - postoje i drugi fakulteti gde i ne treba prijemni, pa ne moraju ni da budu drzavni, idem zbog sebe da nesto naucim.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.12.2009. 21:30:18 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.01.2005. 16:01:12
shom1 je napisao:
Uvod u informacione sisteme sam otvorio, video one pojmove koje prvi ili drugi put vidim u zivotu i zatvorio knjigu. Ne pada mi na pamet da ucim nesto sto me uopste ne zanima i sto za moju profesiju nije potrebno

smatras da poznavanje informacionih sistema i procesa nije potrebno znanje za jednog menadzera?
zasto uopste i pokusavas da upises fon? upisi nesto sto te zanima.

tomorrow! tomorrow! I love ya, tomorrow
you're always a day away ..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.12.2009. 21:56:23 

Tix je napisao:
smatras da poznavanje informacionih sistema i procesa nije potrebno znanje za jednog menadzera?

Da, ja smatram da poznavanje IS nije neophodno za jednog menadzera. Mozda je pozeljno je da se znaju neke osnovne stvari iz te oblasti ali ne da ta oblast bude presudna oko mog prijemnog ispita za smer koji nema veze sa IS.

A zasto pokusavam da upisem fon? Imam prost odgovor na to pitanje. Pokusavam da ga upisem zbog finansijskog menadzmenta, finansijskih trzista, menadzment i organizacije, bankarskog menadzmenta i upravljackog racunovodstva. To su ispiti koji su na smeru koji ja zelim da upisem i iz kojih zelim da naucim nesto novo i usavrsim staro. Eto zasto upisujem fon. IS me uopste ne zanimaju i ne vidim ni jedan ispit ovde koji se odnosi na IS. Da nije tako, naravno da ne bih konkurisao na fon.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.12.2009. 23:28:53 

Pridružio se: 14.06.2009. 16:15:32
Citiraj:

PorukaPoslao: Pon Dec 07, 2009 10:56 pm Naslov:
Tix ::

Da, ja smatram da poznavanje IS nije neophodno za jednog menadzera. Mozda je pozeljno je da se znaju neke osnovne stvari iz te oblasti ali ne da ta oblast bude presudna oko mog prijemnog ispita za smer koji nema veze sa IS.

A zasto pokusavam da upisem fon? Imam prost odgovor na to pitanje. Pokusavam da ga upisem zbog finansijskog menadzmenta, finansijskih trzista, menadzment i organizacije, bankarskog menadzmenta i upravljackog racunovodstva

Auuuuuuuu, :udri: :udri: :udri: :udri: .Bato ti si debelo promasio i fakultet i znanje!
Hoces da se izucavas "FINANSIJSKA TRZISTA<MENADZMENT<ORGANIZACIJU<UPRAVLJACKO ITD ITD>>>" i to sve bez IS? :zbun: :zbun: :zbun: :zbun:

Moderatori,oprostite zbog ovog ali..... ti bi da se @@@@hebes a da ti ne udje! :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.12.2009. 00:06:45 

Pridružio se: 06.10.2009. 19:33:32
Izvinjavam se, znam da mi nije ni vreme ni mesto, tek sam prva godina na ISiT-u i video sam u informatoru ovo:

Studije drugog stepena:
- diplomske akademske studije-master
- specijalističke akademske studije
- specijalističke strukovne studije (professional master)

Moze li mi iko objasniti koji su uslovi upisa za ovo? Ja sam mislio da postoji samo master nakon zavrsenih osnovnih akademskih studija, ali sad sam se zbunio za 10ku. Logicno je da je professional master najvisa struka, samo zna li neko uslove upisa? Mora li prvo da se zavrsi obican master? :zbun:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.12.2009. 01:24:30 

Zom Ma je napisao:
Auuuuuuuu, :udri: :udri: :udri: :udri: .Bato ti si debelo promasio i fakultet i znanje!
Hoces da se izucavas "FINANSIJSKA TRZISTA<MENADZMENT<ORGANIZACIJU<UPRAVLJACKO ITD ITD>>>" i to sve bez IS? :zbun: :zbun: :zbun: :zbun:

Moderatori,oprostite zbog ovog ali..... ti bi da se @@@@hebes a da ti ne udje! :D

Da, ja bih da izucavam sve to BEZ IS, ne znam sta ti nije tu jasno za toliko cudjenje?!

Ja odlicno znam kako sve to funkcionise jer imam dosta iskustva i znam da organizacija i menadzment NE MOGU da funkcionisu bez IS. Ali znam da se u organizaciji zaposljavaju informaticari koji su zaduzeni da se brinu o funkcionisanju IS dok menadzeri (da tako nazovem mada ne mislim konkretno na njih) rade nesto sasvim drugo.
E ja bih ovde da steknem ta druga znanja, a ne znanja iz oblisti IS. A ja dobro znam da li sam i sta sam promasio, ne treba da mi ti solis pamet.

I dosta sa OFF-om...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.12.2009. 01:50:26 

Pridružio se: 08.12.2009. 01:35:53
poz svima, do sad se nisam oglasavao na forumu ali ga redovno pratim i pomogao mi je dosta, medjutim dosao sam do jedne informacije koja me je malo uznemirila pa ako neko od vas moze da mi kaze da li je chuo slichne stvari ili josh bolje sasvim suprotne...

elem, dobio sam inside od jednog sluzbenika fona da je fakultet uputio molbu ministarstvu prosvete da se lista studenata za prijem na master prosiri ali da se ministarstvo necka oko toga jer je sam program akreditovan za unapred odredjeni broj studenata pa je to sad tesko korigovati, pa je zbog toga dogovoreno u rukovodstvu fona da ce fonovi svrseni studenti imati prednost u odnosu na ostale kandidate(dakle kandidate koji dolaze sa drugih fakulteta) prilikom upisa BEZ OBZIRA NA BROJ BODOVA SA PRIJEMNOG I USPEH, tj. da sumiram chuo sam da je doneta odluka da ce svi fonovci direktno uci na master bez obzira na prijemni a za ostale jbg.

Odmah da se ogradim, ova informacija nije 100% proverena, ova informacija mozda(i ja se nadam) nije istinita zato se i oglasavam ovde da bi me ostali kandidati malo razuverili.
Iz posta ste mogli da predpostavite da nisam zavrsio fon te da sam bash zabrinut zbog ove informacije, ajd ako nesto znate kazite....hvala

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.12.2009. 02:25:24 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.09.2008. 17:58:41
Godina: III
Smer: OM
Nikola Jovanovic je napisao:
Izvinjavam se, znam da mi nije ni vreme ni mesto, tek sam prva godina na ISiT-u i video sam u informatoru ovo:

Studije drugog stepena:
- diplomske akademske studije-master
- specijalističke akademske studije
- specijalističke strukovne studije (professional master)

Moze li mi iko objasniti koji su uslovi upisa za ovo? Ja sam mislio da postoji samo master nakon zavrsenih osnovnih akademskih studija, ali sad sam se zbunio za 10ku. Logicno je da je professional master najvisa struka, samo zna li neko uslove upisa? Mora li prvo da se zavrsi obican master? :zbun:

Ti si baš zbunjen i grešiš, nije logično da su spec. strukovne (professional master) najviši nivo. Baš suprotno, professional master su najnižeg stepena (u stvari, formalno se ne zna da li su nižeg stepena ili su istog, ali su, definitivno, po znanju ispod diplomskih akademskih, jer to, uglavnom, upisuju ljudi sa viših - a većina viših škola u Srbiji je, nažalost, smešna), iz prostog razloga što kad njih završiš ne možeš dalje da studiraš, tj. da se usavršavaš. Akademske i strukovne studije su potpuno različiti pojmovi - osnovne strukovne studije = visoka strukovna škola, osnovne ak. studije = FAKULTET. E sad, diplomske akademske studije su nastavak osnovnih akademskih studija i to se zove MASTER na engleskom jeziku, a specijalističke akademske studije su nastavak diplomskih akademskih studija, posle kojih idu doktorske studije i to je najviši nivo akademskog obazovanja.

Ovo ti je ukratko objašnjenje, stvarno me mrzi da ti sve do detalja objašnjavam, ali evo nekih korisnih linkova: http://www.bg.ac.yu/csrp/obrazovanje/studije-nivoi.php, http://www.mp.gov.rs/page.php?page=78 (obrati pažnju na dijagram na dnu stranice)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.12.2009. 07:41:42 
Korisnikov avatar

Full house je napisao:
poz svima, do sad se nisam oglasavao na forumu ali ga redovno pratim i pomogao mi je dosta, medjutim dosao sam do jedne informacije koja me je malo uznemirila pa ako neko od vas moze da mi kaze da li je chuo slichne stvari ili josh bolje sasvim suprotne...

elem, dobio sam inside od jednog sluzbenika fona da je fakultet uputio molbu ministarstvu prosvete da se lista studenata za prijem na master prosiri ali da se ministarstvo necka oko toga jer je sam program akreditovan za unapred odredjeni broj studenata pa je to sad tesko korigovati, pa je zbog toga dogovoreno u rukovodstvu fona da ce fonovi svrseni studenti imati prednost u odnosu na ostale kandidate(dakle kandidate koji dolaze sa drugih fakulteta) prilikom upisa BEZ OBZIRA NA BROJ BODOVA SA PRIJEMNOG I USPEH, tj. da sumiram chuo sam da je doneta odluka da ce svi fonovci direktno uci na master bez obzira na prijemni a za ostale jbg.

Odmah da se ogradim, ova informacija nije 100% proverena, ova informacija mozda(i ja se nadam) nije istinita zato se i oglasavam ovde da bi me ostali kandidati malo razuverili.
Iz posta ste mogli da predpostavite da nisam zavrsio fon te da sam bash zabrinut zbog ove informacije, ajd ako nesto znate kazite....hvala

Ne mogu da verujem da si ovako nesto napisao javno posto ovakav troll jednostavno steti samo fakultetu....da se ne pecam da objasnjavam zasto :aaa:

:lol: :lol: :lol: :udri: :udri: :udri: :sexinbed: lud zbunjenog

bygones

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1236 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 50  Sledeća