Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1284 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 52  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26.08.2014. 23:54:45 

Pridružio se: 31.07.2014. 01:02:46
Godina: Padobranac
Smer: IS
Pozdrav,

Da li postoji neki rok za upis, jer ovi iz studenske ne vracaju mailove. Takodje ako nema tacnog datuma, da li se zna makar okvirno do kada je upis, a kada je prijemni.

Hvala unapred

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 26.08.2014. 23:57:34 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.11.2013. 16:52:59
Smer: ME
vb23 je napisao:
Pozdrav,

Da li postoji neki rok za upis, jer ovi iz studenske ne vracaju mailove. Takodje ako nema tacnog datuma, da li se zna makar okvirno do kada je upis, a kada je prijemni.

Hvala unapred

Ma kakvi mejlovi, zovi ih telefonom i pitaj. Sto se tice roka, ne znamo jos valjda tokom septembra, sto se tice prijemnog prosle godine je bio 20og oktobra verovatno ce i ove godine biti tad ili par dana pre ili posle

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 27.08.2014. 00:19:55 

Pridružio se: 31.07.2014. 01:02:46
milan015 je napisao:
vb23 je napisao:
Pozdrav,

Hvala unapred

Ma kakvi mejlovi, zovi ih telefonom i pitaj. Sto se tice roka, ne znamo jos valjda tokom septembra, sto se tice prijemnog prosle godine je bio 20og oktobra verovatno ce i ove godine biti tad ili par dana pre ili posle

Hvala na odgovoru,
ma nisam ja isao na FON pa ne znam koliko su azurni....
Koliko vidim meni je najbolje kod njih direktno otici....

Hvala svakako

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 27.08.2014. 05:08:52 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18.06.2014. 05:11:18
Godina: Dipl.
Smer: OM
vb23 je napisao:
Pozdrav,

Hvala unapred

Ни мени нису хтели да одговоре на два мејла, па сам трећи послао на адресу деканата са жалбом да служба за мастер студије избегава да да одговор. Како су ми после тога из службе експедитивно одговорили то је за изненађење. Сада више немам проблем са мејловима.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 27.08.2014. 09:51:06 

Pridružio se: 29.12.2011. 17:28:19
Da li neko zna ovogodišnja knjiga za spremanje prijemnog ispita za menadžment, da li ima nekih poglavlja ko ona stara knjiga za prijemni predhodnih godina što se koristila. Mislim na delove finansije i ljudski resursi. Prošle godine lepo spremih knjigu ali pošto ne nadjoh posao bilo mnogo para 190 000 + 10 000. Pa bih možda ove godine a još nisam počela da učim iz nove knjige. Kad bi neki delovi bili isti baš bi mi ksratilo učenje.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 27.08.2014. 17:55:02 

Pridružio se: 27.08.2014. 17:46:05
Pozdrav svima. Upadam kao padobranac, iscitao sam malo, ali ne zamerite mi ako ponavljam ili postavljam glupa pitanja. Naime zavrsio sam diplomske studije na Megatrendu, zvanje diplomirani ekonomista. Zeleo bih da upisem master na fonu, gotovo da mi je nebitno koji, npr javna uprava, dok mi informacione tehnologije bas i ne idu. Da li su svi moduli akreditovani ? Nisam usao ni u kakav proces priprema. Prosecna ocena mi je ispod 8 pa ne mogu nista na FPN npr. Uverenje o zavrsenom fakultetu ocekujem naredne nedelje. Nikakve podatke osim o literaturi za pripremu prijemnog nne mogu da nadjem. Ni kada se prijavljuje, ni kada je prijemni, nista nisam uspeo da nadjem na sajtu fakulteta osim ovde okvirnih datuma. Sada vas molim ako mozete vi da me uputite u datume, plasim se da uveliko kasnim, a iz studentske sluzbe nisu mi se javljali. Takodje i ostale dobronamerne savete primam, svaka informacija mi je dobrodosla.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 27.08.2014. 18:33:06 
Korisnikov avatar

Ja mogu da ti kazem samo za smer Menadzment koji i tebi savetujem da upises, tu imas razne module koje biras kad se upises. Mozes ih videti ovde http://master.fon.rs/download/2014/07/M ... dzment.pdf Sto se tice pripreme u master sluzbi mozes uzeti knjigu koja kosta 1900 ili u kopirnici preko puta. Datuma jos uvek nema, a kad budu bice objavljeni ovde http://master.fon.rs
Takodje moras pre odluke videti koji smer mozes upisati, evo ovde http://master.fon.rs/download/2014/07/M ... dnosti.pdf

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 27.08.2014. 20:07:06 
Korisnikov avatar

С'тим што треба узети у обзир да уколико желиш да упишеш Менаџмент мораш да полажеш пријемни испит, док за Менаџмент у јавном сектору довољан је само интервју, али може и пријемни. Какав је сам процес селекције то је још увек нејасно јер је то нови студијски програм уведен од ове године, тако да је најбоља адреса за питања те врсте сам факултет (наравно ако и они знају, у шта чисто сумњам).

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 27.08.2014. 23:54:52 

Hvala na odgovorima dobrodoslo ih je jos.

Znaju li se bar okvirno neki bitni datumi na osnovu prethodnih godina ?
(Nisam iz Beograda i nemam smestaj jos uvek, pa mi je problem organizovati se)

Da li se rang lista formira samo na osnovu prijemnog ?
Zna li se na kojem je smeru guzva-tesko ga je upisati, a koji ostaje nepopunjen ?
Ne bi bilo lose ni znati da li neki smer-modul zbog profesora ili neceg vec treba zaobici ?
Znate li zasto intervju za menadzment u javnom sektoru , nije li mozda neakreditovan smer?

Nemojte mi zameriti na zvanicnosti, tako mi je najlakse da formulisem pitanja, svaku pomoc zaista vrlo cenim.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 28.08.2014. 06:02:52 
Korisnikov avatar

Немој да бринеш за акредитацију, сви студијски програми су акредитовани: http://www.fon.rs/ofakultetu/akreditacija/
Око првог септембра се очекује да објаве конкурс, и ту ће бити све објашњено. Очекује се пријемни испит да ће бити око 18. октобра.
Зашто интервју за Менаџмент у јавном сктору, немам појма, то је нови студијски програм од ове године. Пази ове године је била реакредитација студијских програма, па је факултет искористио прилику да укине неке и уведе нове студијске програме. Они се неће мењати у наредних четири године, то је сигурно.

Ранг листа се формира на основу просечне оцене на основним студијима (пута четири), што је максимално 40 поена, и поена остварених на пријемном, што је 60 поена (укупно 100).

Студијски програм Менаџмент има девет студијских група, и уколико будеш у 220 које прима студијски програм, опет зависи од пласмана да ли ћеш упасти у студијску групу коју желиш, јер прво се поштију жеље бољепласираних.

Које предмете и професоре избећи, то је безвезе, упиши оно што те интересије, све се да научити.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.08.2014. 01:13:17 

Hvala još jednom, ali čekajte ljudi da li je moguće da za menadžment DHN konkuriše 600 ljudi a upada samo 220 . Ili aplikacije tih ljudi i bodovi s prijemnog važe i za druge smerove ?
Zanima me šta se lako upisuje da se ne lažemo, bojim se da neću moći ni da krenem, a sada kad sam ove četri lako pregurao, zaista imam želju da se pošteno dam i izguram ma kolko bilo teško.Isto tako sam i s FPN a odmah otpisan jer mi je prosečna ispod 8.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.08.2014. 10:30:10 
Korisnikov avatar

Sto se tice menadzmenta ne prijavi se oko 600 ljudi. Prosle godine se prijavilo oko 400 a primali su 160, bilo je naravno prosirenja za jos oko 60 mesta a izgleda i malo vise jer znam da je moja poznanica koja je bila 247-a na listi upisala.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.08.2014. 11:51:09 

Pridružio se: 05.08.2014. 15:22:45
milan015 je napisao:
Sto se tice menadzmenta ne prijavi se oko 600 ljudi. Prosle godine se prijavilo oko 400 a primali su 160, bilo je naravno prosirenja za jos oko 60 mesta a izgleda i malo vise jer znam da je moja poznanica koja je bila 247-a na listi upisala.

Доста људи који нису 'упали' на буџет, а 'упали' су међу тих 160, на крају се нису ни уписали. Можда је и зато твоја познаница и уписала. :) ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.08.2014. 20:03:51 
Korisnikov avatar

Ипак треба бити обазрив када се анализирају подаци о броју пријављених кандидата за одређени студијски програм. Можда је у задњих две године било око 420 кандидата за 160 места на Менаџменту ДХН, али то не значи да ће тако бити и ове године, пре свега због измена студијских програма. На пример ја никада не бих конкурисао на Менаџмент јер сам желео Инжењерски и операциони менаџмент, али укидањем тог студијског програма принуђен сам да се окренем менаџменту и тиме повећам конкуренцију за упис. А укинуто је и Управљање квалитетом, тако да су прогнозе за ову годину незахвалне.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.08.2014. 20:09:33 
Korisnikov avatar

Panic je napisao:
Ипак треба бити обазрив када се анализирају подаци о броју пријављених кандидата за одређени студијски програм. Можда је у задњих две године било око 420 кандидата за 160 места на Менаџменту ДХН, али то не значи да ће тако бити и ове године, пре свега због измена студијских програма. На пример ја никада не бих конкурисао на Менаџмент јер сам желео Инжењерски и операциони менаџмент, али укидањем тог студијског програма принуђен сам да се окренем менаџменту и тиме повећам конкуренцију за упис. А укинуто је и Управљање квалитетом, тако да су прогнозе за ову годину незахвалне.

Pa da, ta dva smera su upisivala ukupno 85 studenata zato su ove godine povecali broj studenata koji upisuje menadzment. Ne bas za isti broj al 60 je okej.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 31.08.2014. 11:21:16 

Pridružio se: 31.08.2014. 11:17:16
Zdravo svima,

Da li neko zna kada je prijava za polaganje prijemnog?

Pozdrav

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 31.08.2014. 13:15:23 

Pridružio se: 29.08.2014. 14:31:44
Pozdrav, pratim ovu temu vec neko vreme, a sad moram i da postavim jedno pitanje, buduci da nije pitano do sada.

Koja su ogranicenja za upis na ISiT? Na strani "Могућности уписа на студијске програме Мастер академских студија
2014/15." stoji da je upis moguc za sve navedeno (техничко технолошких наука, друштвено хуманистичких наука, природних наука, медицинских наука), dok na strani studijskog programa "Informacioni sistemi i tehnologije" stoji sledece: На студијски програм може се уписати студент који је
завршио основне академске студије из неке области техничко-технолошких наука и стекао укупно 240 ЕСПБ бодова.

Ja sam zavrsio Ekonomiju, i hteo bih da upisem ISiT, ali sad sam zbunjen, jel mogu uopste da konkurisem ili ne?

Zvacu sluzbu sutra u svakom slucaju, ali bi mi znacio odgovor sada jer sam se unervozio bezveze

Hvala unapred

p.s. pola cirilica pola latinica, copy/pasteovao sam dosta :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 31.08.2014. 14:35:18 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.05.2014. 15:57:45
@shomicar, i ja sam primetio tu nelogičnost. Međutim master modul ITiS može da se upiše sa bilo kojim završenim osnovnim akademskim studijama, bar je tako bilo prošle godine. E sada da li se ove nešto menje, to ne znam, ali ako već zoveš studentsku službu, napiši ovde šta su ti rekli jer sigurno ima još ljudi kojim će ta informacija koristiti.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 01.09.2014. 09:54:02 

Sad sam zvao, gleda se samo strana "Могућности уписа на студијске програме Мастер академских студија
2014/15.", dok je ono u tekstu na strani studijskog programa nebitno. Tako da moze sa bilo kojih osnovnih akademskih studija na isit

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 01.09.2014. 10:40:32 
Korisnikov avatar

А да ти нису случајно рекли када ће конкурс да објаве?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 01.09.2014. 10:53:10 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.05.2014. 15:57:45
@shomicar, s' obzirom da se za ISiT sprema pet knjiga logično je da može sa bilo kojih akademskih studija da se upiše. Čak i onaj koji nije tokom osnovnih studija imao previše kontakta sa tom materijom, kroz spremanje tih pet knjiga za prijemni ispit, naučiće većinu od onoga što mu je potrebno.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 01.09.2014. 11:59:58 

@Panic, ne, rekla mi je samo da ce biti na sajtu objavljen.

@El Zix, znam, logicno je, ali kad sam video da na strani isita pise da je diplomce sa tehnicko-tehnoloskih fakseva morao sam da proverim :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 01.09.2014. 12:05:22 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.09.2014. 09:59:09
Nisam bio lenj pa sam svratio do FON-a i rekli su mi da ce raspisani konkurs za upis na master 2014/15 biti objavljen danas ili sutra na sajtu. Prijemni se ocekuje izmedju 18-20. okt. Ostalo znate, knjiga za upis 1900din, 450 strana, oko 2kg znanja itd... :P

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 02.09.2014. 10:12:06 

Pridružio se: 02.09.2014. 10:01:57
Pozdrav, drugari!

Nisam stigla da iscitam sve sto ste pisali na forumu do sada. Zanima me samo da li neko sprema prijemni za smer Elektonsko poslovanje i upravljanje sistemima i da li je neko vec polagao prijemni? Koliko detaljno ucite i da li je realno osvojiti svih 60 poena (ako nismo zavrsili FON) - konkretno, da li je prijemni pretezak?

Rukovodim se devizom da ne postoje glupa pitanja :)

Hvala unapred!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 02.09.2014. 10:43:21 
Korisnikov avatar

Изашао конкурс.

Има и добрих вести, наиме на студијску групу може да се упише до 50 студената, што је више него што сам очекивао. И код могућности конкурисања променили су услове, па више на Менаџмент не могу да конкуришу они који су завршили техничке и технолошке факултете (осим ФОН-а), што смањује конкуренцију.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1284 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 52  Sledeća