Započni novu temu Odgovori na temu  [ 502 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 21  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21.10.2013. 13:18:43 

Pridružio se: 13.10.2012. 10:19:51
Godina: Padobranac
Smer: ME
Ja mislim da njima nigde u uslovima konkursa ne pise odrednica da ce sva pitanja na testu biti iskljucivo iz literature koja je potrebna za pripremu istog.

Uostalom, setite se kada smo pripremali prijemni za osnovne studije, imali smo knjige iz kojih treba uciti, testove iz ranijih godina, ali nikada nismo imali/znali tacna pitanja koja ce nam doci. :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 21.10.2013. 13:47:22 

Pridružio se: 13.08.2013. 15:30:03
Da li neko zna kako se ulazu zalbe na ove njihove odgovore?
I kada, da ne bude kasno ste se zalili i ti fazoni? Kontam da moze cim izadju rezultati (ako ikad izadju, jbt kako su spori)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 21.10.2013. 14:02:50 

Pridružio se: 13.10.2013. 21:51:53
I ja sam dobila odgovor na mail da ce biti zalbe na test...samo me zanima da li ce korigovati samo onima koji se budu zalili ili svima koji su tacno odgovorili na pitanje? posto ne mogu da izlazim sa posla zbog toga...realno njihova je greska i trebali bi svima da korektno pregledaju testove.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 21.10.2013. 15:08:20 

Pridružio se: 04.09.2013. 18:13:13
Smer: UK
Mislim da će korigovati samo onima koji se žale ili još uvek nisu okačili rang listu jer sad pokušavaju da smisle neku korekciju za to pitanje, tipa da ga ne računaju uopšte, pa da ukupan skor na testu bude manji ili tako nešto.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 21.10.2013. 15:16:59 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.11.2008. 13:20:07
Godina: Dipl.
Jedno pitanjce vezano za upis (mozda je o ovome vec bilo reci na ovoj temi ali ne mogu da nadjem):

deveta sam ispod crte za upis, da li postoji opcija kao sto je bilo na upisu osnovnih studija da se crta pomeri jer su neki odustali od upisa, nisu se pojavili na prozivci i slicno?

Travel without moving

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 21.10.2013. 15:19:25 

gagamil je napisao:
Mislim da će korigovati samo onima koji se žale ili još uvek nisu okačili rang listu jer sad pokušavaju da smisle neku korekciju za to pitanje, tipa da ga ne računaju uopšte, pa da ukupan skor na testu bude manji ili tako nešto.

Mozda su procitali sinoc na forumu i shvatili da su se za**** za to pitanje, pa moraju opet da pregledaju :D
Bogami ja hocu moja 2 boda (ako je zaista njihova greska, a strana 156 kaze da jeste) ne prihvatam to resenje da ne racunaju to pitanje.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 21.10.2013. 15:27:43 

Ivos je napisao:
Departmentalizacija:

Razlika u orijentaciji prema ciljevima
Razlika u vremenskoj orijentaciji
Razlika u medjupersonalnoj orijentaciji
Razlika u formaliyovanosti strukture

Ja sam se tu dvoumio izmedju Razlika u orijentaciji prema departmentalizaciji i u standardizaciji, ali sam se onda setio da te razlike pripadaju procesu Departmentalizacije i da ona mora otpasti, a da je standardizacija ustvari ciljevi. :D

Ova podela je meni bila u glavi dok sam resavao to pitanje, i pored ova 3 na testu su bili i "Razlika u orijentaciji prema prema depertmentalizaciji" i "Razlika u orijentaciji prema standardizaciji" sto ce reci da su ponudjena 2 netacna odgovora. I onda sam se dvoumio sta da stavim od ova dva i bzvz sam oznacio standardizaciju. Nije bilo ponudjeno orijentacija prema ciljevima. Nije mi bas jasno standardizacija = ciljevi, narocito u kontekstu razlicite orijentacije prema necemu :zbun:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 21.10.2013. 15:44:38 

Sholim88 je napisao:
Ivos je napisao:
Departmentalizacija:

Razlika u orijentaciji prema ciljevima
Razlika u vremenskoj orijentaciji
Razlika u medjupersonalnoj orijentaciji
Razlika u formaliyovanosti strukture

Ja sam se tu dvoumio izmedju Razlika u orijentaciji prema departmentalizaciji i u standardizaciji, ali sam se onda setio da te razlike pripadaju procesu Departmentalizacije i da ona mora otpasti, a da je standardizacija ustvari ciljevi. :D

Ova podela je meni bila u glavi dok sam resavao to pitanje, i pored ova 3 na testu su bili i "Razlika u orijentaciji prema prema depertmentalizaciji" i "Razlika u orijentaciji prema standardizaciji" sto ce reci da su ponudjena 2 netacna odgovora. I onda sam se dvoumio sta da stavim od ova dva i bzvz sam oznacio standardizaciju. Nije bilo ponudjeno orijentacija prema ciljevima. Nije mi bas jasno standardizacija = ciljevi, narocito u kontekstu razlicite orijentacije prema necemu :zbun:

Mislim da su standardizacija i formalizacija strukture isto, jer se formalizacije strukture odnosi na standardizovanost zadataka, koliko se sećam. Ja sam zaokruživala po toj logici + ne znam šta bi mogla da bude orijentacija prema departmentalizaciji :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 21.10.2013. 15:53:24 

Pridružio se: 22.05.2013. 11:13:25
Godina: Apsolvent
[quote="Dada90"]Jedno pitanjce vezano za upis (mozda je o ovome vec bilo reci na ovoj temi ali ne mogu da nadjem):

deveta sam ispod crte za upis, da li postoji opcija kao sto je bilo na upisu osnovnih studija da se crta pomeri jer su neki odustali od upisa, nisu se pojavili na prozivci i slicno?

Ja se ne bih brinula da sam na tvom mestu, jer uveeek prosire listu ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 21.10.2013. 15:59:21 

gagamil je napisao:
Mislim da su standardizacija i formalizacija strukture isto, jer se formalizacije strukture odnosi na standardizovanost zadataka, koliko se sećam. Ja sam zaokruživala po toj logici + ne znam šta bi mogla da bude orijentacija prema departmentalizaciji :)

Pa ako je zaista formalizacija strukture = standardizovanost zadataka, onda bi to i moglo da prodje, mada nije u redu da u ponudjene odgovore stave 2 pojma sa istim znacenjem. Zasto jednostavno nisu stavili orijentacija prema ciljevima? Je l znas mozda gde pise u knjizi da je formalizacija strukture = standardizovanost zadataka?

Znas kojom sam ja logikom isao? :) Na nekom od ranijih testova je bilo pitanje oko grupisanja poslova i zadataka i u podeli je uz ono sto zaista pise u knjizi (objekat, zajednicka svrha, neprekidnost procesa) bilo ponudjeno i standardizacija i poslovni poduhvat. Isto te 2 stvari nisu u podelama tog grupisanja poslova i rekoh samo da ne dodje ovakvo neko pitanje jer ne bih znao sta da odgovorim. Kad ne lezi vraze eto ga. -.-
Kontao sam da kad ne znaju sta jos da ubace u podele oni po sablonu ubace standardizaciju :LMAO:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 21.10.2013. 16:03:18 

Sholim88 je napisao:
gagamil je napisao:

Pa ako je zaista formalizacija strukture = standardizovanost zadataka, onda bi to i moglo da prodje, mada nije u redu da u ponudjene odgobore stave 2 pojma sa istim znacenjem. Zasto jednostavno nisu stavili orijentacija prema ciljevima? Je l znas mozda gde pise u knjizi da je formalizacija strukture = standardizovanost zadataka?

Znas kojom sam ja logikom isao? :) Na nekom od ranijih testova je bilo pitanje oko grupisanja poslova i zadataka i u podeli je uz ono sto zaista pise u knjizi (objekat, zajednicka svrha, neprekidnost procesa) bilo ponudjeno i standardizacija i poslovni poduhvat. Isto te 2 stvari nisu u podelama tog grupisanja poslova i rekoh samo da ne dodje ovakvo neko pitanje jer ne bih znao sta da odgovorim. Kad ne lezi vraze eto ga. -.-
Kontao sam da kad ne znaju sta jos da ubace u podele oni po sablonu ubace standardizaciju :LMAO:

Ne piše nigde da su isto, nego sam ja to shvatila iz objašnjenja formalizacije strukture :) Sećam se da sam mislila da se formalizacija odnosi na međuljudske odnose, pa sam pročitala i videla da se misli na zadatke. Ako se sećam dobro, naravno :)

Ne pominji mi ranije testove, zato sam zbrzala ono pitanje sa kapom jer sam mislila da piše kragna :(

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 21.10.2013. 16:08:27 

Pridružio se: 21.10.2013. 16:06:54
Smer: IS
Narode, da li neko zna informaciju koliko ljudi primaju na koji modul u okviru ISIT-a?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 21.10.2013. 16:13:08 

Pogledao sam ponovo konacna resenja iz Dhn i primetio da su ih modifikovali danas u oko 16:00.
Sada pise ono pitanje za kolicnik pod B :kolo:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 21.10.2013. 16:16:21 

Pridružio se: 20.10.2013. 19:46:47
URAAAAAAAAAAAAAAAAA :D :kolo: :heil: :D :D :D puno havla za info!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 21.10.2013. 18:12:31 

Pridružio se: 21.10.2013. 18:05:43
Lista je objavljena na sajtu... :zapanjen:
Nisam bas sjajno prosla :(( :udri: :udri: :udri:
Da li neko zna, ako budu prosirili listu, kada bi od prilike tu info objavilli?

Za koliko mesta je prosle godine bila prosirena lista?

:buljavi: :buljavi: :buljavi: :buljavi: :buljavi: :buljavi:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 21.10.2013. 18:43:42 

Pridružio se: 21.10.2013. 18:39:39
Koji ste na listi koleginice?I ja nisam bas najbolje prosao :), pa se nadam da ce biti prosirena lista ili da ce neki odustati... Koliko sam cuo prosle godine je 220 primljeno, nisam siguran...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 21.10.2013. 18:49:05 

Mislim da je neko rekao da su prosle godine primili sve kandidate koji su imali 71 bod, pa na vise....to je koliko sam videla 29 ljudi...da bih ja upala trebali bi ove godine da prime jos bar 60 kandidata :zapanjen:

Na sajtu nisam uspela da nadjem vest na tu temu od prosle godine, tako da ne znam odakle ta informacija...

sta ti mislis, za koliko mesta bi prosirili listu? :mukica:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 21.10.2013. 18:55:13 

Obicno prosire za 40 do 50 mesta svake godine. Mislim na dhn.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 21.10.2013. 18:57:20 

To mi je rekao drugar koji je prosle godine upisivao... I ja sam tu negde kao ti, pa se nadam da ce ove godine vise prosiriti listu. U svakom slucaju cu doci na prozivku pa cemo videti sta ce biti...:)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 21.10.2013. 18:59:20 

Da, mislim na Menadzment DHN.
A sta mislite, obzirom da je nesto manji broj kandidata bio na ostalim programima, da li bi na konto toga vise prosirili ovu listu? da li to ima ikakve veze? Bas do 60 , u mom slucaju :nervoza:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 21.10.2013. 19:00:40 

[quote="Gs4"]To mi je rekao drugar koji je prosle godine upisivao... I ja sam tu negde kao ti, pa se nadam da ce ove godine vise prosiriti listu. U svakom slucaju cu doci na prozivku pa cemo videti sta ce biti...:)

Kad je prozivka? :pitamse:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 21.10.2013. 19:02:05 

Trebalo bi sutra, prekosutra da izadje kada ce biti prozivka. Dodji u svakom slucaju, nadam se da cemo upasti ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 21.10.2013. 19:03:48 

Tada bi trebali da kazu za koliko prosiruju listu?
jel mislis da ta info nece biti objavljena na sajtu? :buljavi:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 21.10.2013. 19:12:13 

Pridružio se: 09.01.2009. 13:01:39
Godina: I
Da li je bolje da zovnemo master službu i proverimo hoće li biti proširivanje liste i za koliko kandidata?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 21.10.2013. 19:16:07 

Da li da se posalje i mail njima? Mozda bi odgovorili ? :prso:

p.s. a sta rade na prozivci, jel tada treba da bude i upis????? :buljavi:

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 502 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 21  Sledeća