Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 12.10.2002. 11:01:29 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.07.2002. 12:41:08
Godina: Dipl.
Smer: IS
Ili da li je nastao u nekom od prog. jezika tipa PHP, ASP...? I sta je to ikonboard?
To me bas interesuje.
I sta radi Super Administrator, Moderator?
Mozda da se napravi nesto kao FAQ vezano za to na kom principu radi forum :) Nadam se da ne trazim mnogo.

Unapred hvala :)

Can't help....help....help
Loving that man....man....man
Man of mine....mine....mine
I just can't help

I Can't Help Loving That Man
bjork

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2002. 11:44:35 
Site Admin
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.10.2001. 23:51:26
Evo ovako.

Ikonboard je naziv forum software-a koji koristimo za FF (u malo izmenjenoj verziji prilagodjenoj nasim potrebama naravno). U pocetku FF je koristio 2.19b verziju, a posle smo presli na verzije iz 3.x serije.
Ikonboard je free, i moze se skinuti sa http://www.ikonboard.com
Pisan je u Perl-u (razlog zbog koga sam ga izabrao, jer u to vreme sam tek ucio PHP) sa kombinacijom mySQL-a, i GDB. Naime sam software je napisam veoma profesionalno, pocevsi od korisnickog interfejsa, do admin opcija. Ima podrsku za skinove, za vise jezika, veoma funkcionalan backup, i sllicno.
Ukoliko vas interesuje nesto vise, kao sto rekoh www.ikonboard.com

Sto se konkretno tice funkcionisanja FONForum-a, princip je sledeci.
Postoji vise korisnickih grupa (Clanovi,Gosti, Moderatori, Super moderatori i Super Administratori) od kojih svaka ima posebne prilegije, odnosno ogranicenja (koja naravno podesava Super Administrator).

Trenutna konfiguracija je sledeca :

Gost : moze samo da pregleda/cita teme/poruke
Clan : pregled,pisanje, glasanje, privatne poruke, email, i sl.
Moderator : moze da brise/izmenjuje sadrzaj poruka, premesta/zakljucava/otkljucava teme i jos neke sitnije stvari, ali samo u forumu u kojem je moderator.
Super Moderator : Moderator svih foruma (nema ogranicenja po forumina)
Super Administrator : Super Moderator + pristup Admin Control Panel-u, odakle se u potpunosti konfigurise forum (forumi,moderatori,clanovi,grupe clanova, ovlascenja i sl.)

Naravno da se ova konfiguracija/organizacija foruma moze izmeniti (sam software foruma otvara siroke mogucnosti), ali trenutna u potpunosti zadovoljava postojece zahteve.

Sto se tice postavljanja na mesta Moderatora/Super Moderatora dovoljno je pokazati spremnost i zelju za tim, naravno ukoliko ispunjavate najvaznije kriterijume vezane za svaku diskusiju: objektivnost i neutralnost. Naravno da zavisi i od "staza" na FF-u, jer glupo je da neko, totalno nepoznat ljudima sa foruma bude moderator i odlucuje o "sudbini" njihovih poruka.

Svoja prava modearator bi trebao da koristi u skladu sa pravilnikom foruma, koji je veoma jasan. Jos jednom i ovde da ponovim, svaka poruka koja sadrzi psovku, i bilo kakvu uvredu (bilo na racun clanova FF-a, asistenata ili profesora) bice obrisana.

I za kraj, samo da dodam po ko zna koji put, ideje,predlozi,komentari i naracno pomoc su i te kako dobro dosli. Ovo se posebno odnosi na pomoc , jer , opet po ko zna koji put, mozda sam ja napravio FF, ali on nije "moj", nego nas, i ja nemam, i necu da imam nikakve koristi od njega, sve ovo radim iskljucivo dobrovoljno.

Nadam se da sam ovim razjasnio neke stvari...naravno uvek ostaje mesta za nova pitanja i odgovore.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2002. 11:23:55 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.07.2002. 12:41:08
E hvala, objasnio si mi barem osnovne stvari, od kojih i moram da pocnem :)
A i za sve eventualne pomoci, ideje, predloge, komentare...tu sam.

Can't help....help....help
Loving that man....man....man
Man of mine....mine....mine
I just can't help

I Can't Help Loving That Man
bjork

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.10.2002. 18:14:04 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.05.2002. 15:33:21
Dakle evo novo pitanje. Da nam malo pojasnis one statistike. Sta sta znaci? Ne moras naravno detaljno, ali najosnovnije stvari. Na primer sta znaci ono Total Hits, Pages, Visits i tako to... naravno, tebi prepustam odabir sta ces nam objasniti. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.10.2002. 20:48:06 
Site Admin
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.10.2001. 23:51:26
Vi bas volite da mi zadajete domaci :)
Evo ovako:

Total Hits - je ukupno "klikova" na sajtu (posto je FF forum, logicno je da ovaj broj bude velik)

Total Pages - ukupan broj otvaranih stranica (sa ponavljanjem)

Total Visits - nadam se da za ovo ne treba komentar

Total Unique Sites - ukupno 'razlicitih' poseta (IP adresa)

To bi otprilike bilo to sto bi vama trebalo da bude interesantno, ove ostali stvari su za 'administratore' :)

Za sve one koji ne razumeju o cemu je rec, na adresi http://www.zwonline.co.yu/stats moze se videti statistika posecenosti FONForum-a.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 5 Posta ]