Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 435 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 11.09.2009. 19:59:22 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.12.2008. 22:44:19
Godina: I
Prijavio sam ispit iz psihologije i uplatio 500 din,a tek sad sam se setio da kosta 800 posle treceg puta :aaa: ,pa da li neko moze da mi kaze sta se u tom slucaju radi da bi moglo da se izadje na ispit???

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.09.2009. 14:20:14 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.06.2007. 20:41:57
Godina: II
Smer: OM
Jel se koristi knjiga na ispitu?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.09.2009. 14:36:02 

Pridružio se: 03.02.2009. 22:06:54
Godina: III
Smer: UK
ispit se polaze usmeno, tako da nema knjige.....knjiga je mogla samo na prvom kolokvijumu

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.09.2009. 14:42:42 

Pridružio se: 16.08.2009. 12:04:32
Godina: IV
Smer: ME
Jer moze neko da mi kaze da li su bili strogi danas na ispitu i kakva je bila prolaznost?

ako moze neko samo da mi kaze koje definicije sve trebaju da ih naucim?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.09.2009. 15:04:45 
Korisnikov avatar

Ma nisu oni strogi,ali ako ne znas ne pustaju...ali te osnovne moras da znas,evo,mislim da je ovo vecina:

Psihologija je nauka o psihičkom životu čoveka i životinja.

Ličnost je jedinstvo svih osobina i procesa koji se javljaju usklađeno i organizovano.

Inteligencija (psihološka def.) je sposobnost rešavanja problema uviđanjem ili sposobnost uviđanja odnosa.

Frustracije su prepreke i teškoće koje onemogućavaju ostvarenje želja i zadovoljenje raznovrsnih potreba.

Konflikt je frustracija koja nastaje u samoj ličnosti.

Apsentizam je neplanirano i samoinicijativno izostajanje radnika sa posla.

Fluktuacija je neplanirano i neorganizovano kretanje radne snage između organizacija, delova preduzeća ili grana.

Motivacija predstavlja mehanizme zadovoljenja bazičnih čovekovih potreba i motiva u situaciji obavljanja nekog posla, ali koji izlaze i izvan okvira samog posla.

Grupu čini broj pojedinaca koji su u međusobnoj interakciji, psihološki su svesni jedni drugih i opažaju sebe kao deo grupe.

Organizacija je interesni sistem uzajamno povezanih psiholoških grupa, obrazovan radi postizanja određenog cilja.

Vođstvo podrazumeva procese i mogućnosti uticanja jednih ljudi na ponašanje drugih.

Rukovođenje je integralni skup povezanih aktivnosti i zadataka koji se mogu sistematizovati u četiri grupe: planiranje, organizovanje, upravljanje i kontrola.

Konflikt je oblik suprotstavljanja dveju odrečnih strana, on se zasniva na nesaglasnosti ciljeva, želja ili vrednosti suprotne strane.

Komunikacija je prenos informacija i značenja od jedne do druge osobe preko razumljivih simbola. To je sredstvo kojim ubeđujemo, informišemo, motivišemo i vodimo pojedinca grupnom cilju.

Stres je psihofizičko stanje u koje čovek zapada u otežanim prilikama i situacijama.

Profesionalna orijentacija podrazumeva organizovano profesionalno usmeravanje. To je organizovani postupak upoznavanja pojedinaca sa svetom raznovrsnih zanimanja, ali i sa sopstvenim mogućnostima i interesovanjima.

Profesionalna selekcija je složena aktivnost koja obuhvata analizu radnih mesta i upoznavanje, utvrđivanje zahteva koje postavlja posao, ispitivanje osobina kandidata, uvrđivanje veze između osobina i radnog ponašanja, prognoziranje radnog ponašanja.

Rad je svesna i svrsishodna delatnost coveka kojom se on svesno spaja sa prirodom u nastojanju da deluje ako ne kao prirodna sila a ono bar kao produzena ruka prirode ili kao sila nasuprot prirodi.

Emocionalna inteligencija je oblik socijalne inteligencije koji ukljucuje sposobnost spoznavanja svojih i tudjih emocija, razlikovanja istih i koriscenja datih informacija pri razmisljanju i delovanju.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.09.2009. 16:02:28 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.06.2009. 18:25:49
ovo su bitne definice iz prvog i drugog dela, je l'? :)
aaa.... je l' danas samo profesor ispitivao ili i Ivana? :///

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.09.2009. 17:52:04 

Pridružio se: 16.08.2009. 12:04:32
Godina: IV
samocek hvala puno!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.09.2009. 23:25:51 
Korisnikov avatar

Nema na cemu...
Samo Ivana,on se retko pojavljuje...
Kod nje je fora da ako npr. odgovaras 2 pitanja i jedno znas a drugo ne,prvo odgovaras ono koje znas,a posle svojim recima kao nesto kazes o tom sto ne znas,pa ona onda postavi drugo pitanje,znaci kod nje skoro da imas zamenu za pitanje :)
Ali definicije obavezno naucite,preko njih ne prelaze...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.09.2009. 17:38:18 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.05.2009. 08:14:32
Smer: UK
Koliko je odprilike potrebno da se spremi ovaj ispit?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.09.2009. 19:13:40 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.06.2009. 18:25:49
pa ne moze ti to niko reci tacno... sve zavisi od toga kako ti idu ovakve stvari...
treba ti nekih 10-ak dana da to lepo ishchitash, naucis i da poslednji dan prelistavas...
eto, tako nesto ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 435 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18