Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 422 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15.06.2009. 15:09:56 

Pridružio se: 08.05.2009. 20:35:52
Godina: I
Da li je neko odgovarao 2 i 3 deo i kakvi su utisci? Da li cesto dolazi 4. glava? Da li je u tom slucaju moguce proci ako se znaju 3 od 4 pitanja? Da li je moguce prepisivati oncept?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.06.2009. 16:29:03 

Pridružio se: 08.07.2008. 18:24:37
Ja sam izvukla akcionarsko drustvo (karakteristike, slika, upravljanje...) i kao drugo pitanje mane funkcionalnog modela. Odgovarala sam kod Mladje, (prvi kolokvijum 8-, dugi 10, 5 plusica). Dodatna pitanja: koordinacija, cime se meri velicina preduzeca. I jos dodatna koja kako je rekao ne mogu da mi smanje ocenu, vec samo da mi je povecaju: sledbenici Tejlora, faze Hotorn experimenta.

Akcionarska sam znala do detalja (pardon, nisam na slici nacrtala nadzorni odbor pa me je to pitao gde ide i da dodam), mane nisam znala bas onako kako pise od reci do reci u knjizi nego opusteno logicki i svojim recima. Dodatna sam znala, to je islo po principu kratko pitanje - kratak odgovor, a ova dodatne iz prvog dela malo mi je pomogao asocijacijama za tejlorove sledbenike, a za experiment sam uglavnom znala... Iako se mnogi zale kao u fazonu Mladja sve redom cedi i to, ja bas to i nisam tako dozivela. Sednes sa njim, OK atmosfera, stvarno sve cool.

Dao mi je 10 sa sve cestitkom i pohvalama :) jeeee :yo:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: OO
PostPoslato: 15.06.2009. 16:48:11 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.06.2008. 18:12:55
Godina: Dipl.
Smer: ME
Ja sam odgovarao drugi kolokvijum i usmeni deo.

Za usmeni deo sam dobio:

1. Divizioni model - Prednosti i nedostaci predmetnog, a da nacrtam teritorijalni.

2. Slika zaliha u obliku testere.

Za drugi kolokvijum sam dobio:

1. Raspored proizvodnih sredstava - mašina i radnih mesta, predmetna i tehnološka specijalizacija (slike).

2. Grafik ekonomske efikasnosti proizvodnih procesa.

Odgovarao sam kod profesora - čovek je prema meni bio korektan. Po meni je najbolje odgovarati kod profesora.

;) :fokus: :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.06.2009. 17:59:56 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.10.2008. 22:08:30
Godina: III
I na kraju kad pogledate sve,prolaznost i utiske drugih kakvi su ovi iz osnorg?Kod koga ici?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.06.2009. 18:08:50 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.02.2009. 20:08:41
Smer: IS
Prvo odgovaraju oni sto imaju samo treci deo, sve 4 grupe, pa onda oni koji imaju jedan kolokvijum i treci deo a na kraju oni koji imaju sve :P
kako sam ja skontala najvise su hvalili profesora i Milosa :zaljubljen: mada, kod Joce su dobro prolazili oni koji su dosli samo po sesticu :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.06.2009. 18:22:06 

Pridružio se: 08.07.2008. 18:24:37
blagotaci je napisao:
I na kraju kad pogledate sve,prolaznost i utiske drugih kakvi su ovi iz osnorg?Kod koga ici?

Svi su stvarno OK, bolje se skoncentrisati na ucenje, nego se opterecivati sa tim kod koga odgovarati, Ako znas - znas, ako ne znas - dzaba. Tokom celog semestra su imali fer odnos prema studentima, i na ispitu je isto.

Jedino sto bi ja stavila kao savet je da ne vracate pitanja makar i ako ne znate. Sedi probaj, setices se makar nesto, povezi sa onim sto znas i iz drugih lekcija ako bas tu ne znas.... A hodnicima kruzi milion prica ovaj pita ovako, ovaj onako, to batalite.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.06.2009. 18:22:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.06.2009. 18:25:49
Ja sam bila jedna od onih koji su odgovarali i drugi i treci deo..
Od pitanja sam imala:
1.Divizioni model-kriterijumi formiranja divizija,slika predmetne i prednosti teritorijalne strukture.
2.Tipovi decentralizacije.
3.Unutrasnji i spoljasnji faktori produktivnosti rada
4.Automatizacija procesa proizvodnje-grafik, izracunavanje, apsolutni stepen automatizacije.

Sto se mog misljenja tice, bili su korektni. Nije im cilj da poobaraju polovinu studenata. Naprotiv, prolaz nije nemoguc (kao na nekim predmetima, gde im je cilj da puste sto manje ljudi), i doslovno, pomazu da se setimo nekih stvari.
Za odgovaranje bih preporucila Jashka ili Jovana.

Srecno svima koji polazu u naredna dva dana. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.06.2009. 20:23:42 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.05.2009. 14:20:11
Iz mog danasnjeg iskustva bili su krajnje korektni. Izvukao sam pitanje, shvatio da ih znam donekle, otisao kod finog gospodina Cudanova i on mi je postavio podpitanje na osnovu onog sto nisam znao, na koje nisam opet znao odgovor i rekao mi je: "Kolega, meni je strasno zao, niste znali da nacrtate sliku linijsko-stabnog modela i zato ne mogu da vam da 8".i dao mi sedmicu.Ja sam ostao u cudu, misleci par trenutaka pre toga da ce da me obori. Tako da koliko god ljudi pricali drugacije, Cudanov je krajnje korektan. Srecno svima koji polazu sutra i prekosutra. :D :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.06.2009. 20:30:26 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.02.2009. 06:32:24
Godina: IV
kombinacija br 11

1. Definicija poslovanja - svrha i cilj, preduzetnicke funkcije poslovanja
2. Sema divizionog modela po proizvodima

- dodatno pitanje: komanditno drustvo

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.06.2009. 20:59:15 

Pridružio se: 29.09.2008. 22:58:37
1. Definicija poslovanja - svrha i cilj, preduzetnicke funkcije poslovanja
2. Sema divizionog modela po proizvodima
dodatno pitanje: komanditno drustvo

1.Divizioni model-kriterijumi formiranja divizija,slika predmetne i prednosti teritorijalne strukture.
2.Tipovi decentralizacije.

1. Divizioni model - Prednosti i nedostaci predmetnog, a da nacrtam teritorijalni.
2. Slika zaliha u obliku testere.

1. akcionarsko drustvo (karakteristike, slika, upravljanje...)
2. mane funkcionalnog modela

1. Troskovi: fiksni, varijabilni, ukupni (formule, grafici, dinamika kretanja troskova - dakle, sve)
2. Institucionalni oblik organizovanja - Preduzetnik

1. Kontrola zaliha, slika.
2. Matrični model organizacije - prednosti i nedostaci

evo odjednom svih kombinacija koje su postovane do sada.. Ae dajte jos

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.06.2009. 23:27:03 

kako izgleda papiric sa pitanjima, da li je moguce obeleziti ga?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.06.2009. 00:12:36 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.06.2009. 18:25:49
^papiric kao papiric, po dva pitanja na svakom... a da li je moguce obeleziti ga? hm... ako to radite, neka bude "diskretno obelezen" :)

sto se tice ljudi koji su vracali pitanje- bilo ih je, ali ne bih preporucila da i vi isto uradite... niste nikako na gubitku ako izadjete... :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.06.2009. 10:52:50 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.02.2009. 06:32:24
Godina: IV
^^duguljasti plavkasti, moguce je obeleziti, drugarica je stavila tacku na svoje pitanje da bi drug izvukao to i uspelo im je...

bilo je ljudi koji su vracali, otprilike samo takvi su pali

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.06.2009. 12:15:30 

Pridružio se: 26.09.2008. 23:34:20
Danas su nasli neka obelezena pitanja i upozorili studente da se vodi evidencija koji student je izvukao koji broj, tako da se zna ko je obelezio pitanja.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.06.2009. 12:31:05 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.07.2007. 00:59:25
Godina: Apsolvent
Vi i dalje ne kapirate da ovo Mladen čita? :zbun:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.06.2009. 12:49:31 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.10.2008. 22:08:30
evo danas sam polagala i ok su totalno.

Ako nekog interesuje meni je doslo pitanje matricni model-karakteristike,crtez,prednosti,mane
a drugo je bilo nacrtajte grafik i objasnite odnos stepena specijalizacije i troskova menadzmenta...etoooooo.
Srecno svima

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.06.2009. 13:00:50 

Neecola je napisao:
Vi i dalje ne kapirate da ovo Mladen čita? :zbun:

ih a ti ne kapiras da je on bio student i da je radio sve isto.. Daj asistenti su opusteni boli ih uvo.. Ja pricam kako imam puskice asistent me cuje pred kolokvijum, ni jednom me nije pogledao.. Ja prepisao naravnoo

inace sta je Porterov lanac???

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.06.2009. 13:26:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.06.2008. 19:10:12
Smer: UK
Porterov lanac ti je ona slika sa 335. strane i uz sliku moras neko kratko objasnjenje, tj onaj pasus iznad...

Evo kako je danas izgledalo -
- Milos je nadgledac :D , on je kula osmatracnica za svaku vrstu prepisivanja i sl... ako te vidi, mrtav ladan i na keca ti kaze da si zavrsio sa ispitom... inace ovako najopusteniji od svih (ipak je to on)
- Mladja, skroz korektan i ok, ali se da primetiti da se kod njega najduze zadrzavaju - sto znaci da je preporucljivo za one koji smatraju da nisu imali srece sa pitanjem, pa uz neko dodatno odgovaranje izvuces ocenu, tj - oni "srecnici" nikako da ne idu kod njega
- Jovan, kod njega su uglavnom oni koji se grce sa 6, eventualno 7, i hoce da pomogne da to i uspes... jednu koleginicu je vratio na mesto i rekao joj da malo razmisli o pitanju :P (mada se to desi jednom samo), a drugu koleginicu je mrcvario jedno 10ak minuta da bi izvukla valjda 7 na kraju..
- Jashko je skroz kul, mada ako si do jaja tremaros moze da te ometaju njegove grimase koje ume da napravi kad se zeznes u nekoj stvari (izuzetno komicno za posmatrace, nimalo za odgovarace), i vazi ono sto je ranije pisano, a to je da mozes da vrtis jednu ti istu definiciju, da razvlacis istu recenicu - sto na kraju moze da rezultuje i z u z e t n o dobrom ocenom, ponekad malo odluta al sve u svemu.... zacin C :D

Prvo idu oni sa uradjena oba kolovijuma, a od njih po redu idu 4 grupe, dok su stariji poslednji, za svaku grupu u proseku treba oko sat vremena, danas su stariji krenuli oko pola 1

U svakom slucaju - korektno... ovima sutra srecno sa ispitom, pogotovu lenjoj druzini iz a9 : :cool:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.06.2009. 13:50:57 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.09.2008. 16:08:48
Znaci stariji odgovaraju svi zajedno bez obzira koja su grupa?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.06.2009. 13:55:12 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.06.2008. 19:10:12
Smer: UK
Da, znaci asistent ( u danasnjem slucaju Jovan) prozove da dodju npr stariji studenti, e sad ti mozes kad oces, ili da budes medju prvima ili da cekas i da budes medju poslednjima - razlika ti je jedno 20-ak minuta... kod jovana se i odgovara, i uzimaju ispitna pitanja...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.06.2009. 13:57:42 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.07.2007. 00:59:25
Kipar je napisao:
ih a ti ne kapiras da je on bio student i da je radio sve isto.. Daj asistenti su opusteni boli ih uvo.. Ja pricam kako imam puskice asistent me cuje pred kolokvijum, ni jednom me nije pogledao.. Ja prepisao naravnoo

Hocu da kazem da i nije pametno da ovako pišete tehnike prepisivanja jer ce čovek lepo da pročita sta pišete, a i ne služi forum za to.
A to kako su asistenti nekad prepisivali nema bas mnogo veze sa tim kako se sada odnose prema onima koji prepisuju, nadam se da neces shvatiti njihovu opuštenost na teži način.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.06.2009. 14:13:41 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.06.2009. 18:35:24
Godina: II
pa,realno,oni su po pitanju prepisivanja najstroziji...ako te uhvate,bukvalno si obelezen,i to se provlaci kroz sve predmete koje oni drze,tako da ako odes na men,ili uk...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.06.2009. 14:33:53 

Pridružio se: 01.06.2009. 23:12:28
Ja sam izvukao 26. pitanje, odnosno:
1) Savremeni modeli organizacione strukture - mrežni model organizacione strukture, karakteristike i slike.
2) Porterov lanac vrednosti.

Išao sam kod profesora. Prvu sam znao super, drugo ne baš dobro, on mi je postavio par podpitanja i zaključio 8. :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.06.2009. 14:43:24 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.10.2007. 22:39:12
Da li je neko odgovarao ceo usmeni, sva tri dela ? Koliko vremena treba da se sve to nauči?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.06.2009. 15:10:37 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2006. 22:56:20
treći deo, 14. pitanje:
1. mala i srednja preduzeća,
2. nacrtati SPJ

Išla sam kod Miloša, skroz je kul bio. Postavio mi neka podpitanja, malo me pitao o SPJ. Imala sam dve šestice na kolokvijumima, upisao mi 7 u index.
Učila sam iz skripte koju sam okačila ovde (20. strana)

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 422 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Sledeća