Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 333 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 04.01.2009. 10:13:07 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18.10.2008. 17:04:01
Godina: Dipl.
Smer: IS
draguljce je napisao:
Јел зна неко кад полажу вежбе, они који нису положили нешто?

Polaze se u cetvrtak kada prva godina ima kolokvijum iz ekonomije, a na sajtu pise samo da ce taj intagralni test biti u 10 sati i uopste nije napravljen nikakav raspored po grupama, pa bi bilo lepo kada bi to malo bolje objasnili sta i kako ;)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.01.2009. 12:46:54 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.06.2003. 01:23:24
Godina: Asistent
Za grupe A7 i A12 integralni je u 12h. Tada ce biti odrzan i upis ocena kod Miroslava Minovica.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.01.2009. 13:16:20 
Moderator
Korisnikov avatar

A koji ce asistenti biti na tom integralnom testu? Ili ce mozda da svi rade kod jednog istog asistenta?
Da znam da li da uopste pokusam da bilo sta popravim ili da se pomirim sa ovom ocenom koju imam...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.01.2009. 14:53:17 
Korisnikov avatar

Zasto mislite da asistenti imaju ikakve veze sa time da li cete popraviti ocenu ili ne? Ovo je krajnje pogresan nacin razmisljanja. Sve zavisi jedino od vaseg znanja. Jedan asistent moze da dezura, drugi da pregleda, ali ako ste dobro uradili, NIKO vam nece dati losu ocenu.
Budite uvereni da bi oni koji imau visoke ocene imali visoke ocene kod svakog asitenta.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.01.2009. 15:03:08 
Moderator
Korisnikov avatar

Naravno da sve zavisi od znanja, ali ipak... Ne volim kada asistent dodje na test nervozan, i ako nesto npr. ne funkcionise kaze " sta da ti radim, tvoj problem"... Tada se automatski i ja iznerviram i ne mogu nista dobro da uradim.
To kazem jer znam kako sam prosla na 1., a kako na 2. testu i zasto sam tako prosla...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.01.2009. 16:17:50 
Korisnikov avatar

Svako moze da ima los dan, pa i asistent. Ali cinjenica je da postoje stvari koje zaista nisu njegov problem. Ako mi student kaze: "Izvinite, ja sam nesto uradio/uradila, a ne znam sta i sve mi je nestalo!!!" ili "Jao, sad sam zatvorio program a nisam nista sacuvao!", tu asistenti zaista ne mogu da ucine nista. Kako da pomognem ikome ako ni on sam ne zna sta je uradio? Kako da pomognem ikome ko je zatvorio softver a nije sacuvao fajl? Asistent ne snosi nikakvu krivicu u ovakvim situacijama.
S druge strane, ako student sumnja da racunar/softver ne radi kako treba, treba da podigne ruku i pozove dezurnog asistenta i kaze mu zasto smatra da se softver ne ponasa na pravi nacin. Ako zasita postoji problem, asistent je duzan da mu pomogne. Nazalost moje iskustvo pokazuje upravo suprotno. Manje od 20% problema je izazvano racunarom. Najcesce je problem to sto studenti ne poznaju dovoljno softver u kojem rade ili sto su veoma nesigurni u svoje znanje.

Hajde da rascistimo sa par najcescih problema:
1. Tokom Word testa, veliki broj studenata nije bio u stanju da promeni margine. Razlog je UVEK bio isti: pogresno su unosili mere. Otvorite meni za podesavanje margina i pazljivo pogledajte kako su unete vec definisane mere. Obratite paznju na to da li stoji tacka ili zarez. Voila, resen problem.
2. Tokom Dreamweaver testa, bilo je dosta problema. Krenimo redom:
- Prvi problem je bio to sto su studenti pravili folder sa imenom sajta. Ako vam traze da napravite sajt koji se zove "pera", ne treba da pravite taj folder. Treba samo da kreirate novi sajt sa tim imenom.
- OBRATITE PAZNJU U KOJI FOLDER SNIMATE SAJT.
- Kako da znate da ste dobro uradili rad? Otvorite sve kreirane stranice u nekom browser-u. Ako vam se slike vide i linkovi rade, dobro je. Ako vam se slike ne vide (a to je bio najcesci problem) proverite putanju do slike. Veliki broj studenata prvo postavi putanju, pa zatim, iz nepoznatog razloga, premesti slike na drugu lokaciju. Ako vas DW pita da li zelite da sacuvate slike u folderu u kojem vam je sajt, uradite tako. Ne smete imati '/' na pocetku putanje do slike.
3. PROCITAJTE PAZLJIVO ZADATAK PRE NEGO STO POCNETE DA RADITE. Prosto je neverovatno, ali oko 50% gresaka u radovima koje sam pregledao su posledica na brzinu procitanog zadatka ili ciste brzopletosti tokom rada.
4. UKOLIKO SE TRAZI DA SNIMITE FOLDER NA ODGOVARAJUCU LOKACIJU, proverite da li ste sve sacuvali, pogasite aktivne programe i tek onda iskopirajte folder. NE OTVARAJTE VASE FAJLOVE KADA SU NA MREZNOM DISKU. Usled ovoga je nekoliko studenata ostalo bez radova.
5. Sve sto ste radili mora da bude u vasem folderu. Ako nesto nije tu, asistent nije duzan da trazi fajl koji nedostaje. Ono sto ste predali, to se i pregleda.
6. Nista od ovoga nije monstruozno tesko. Potrebno je samo da naterate sebe da provezbate par zadataka. Posle toga, uspeh vam je zagarantovan.

Ako ste zaista sigurni u svoje znanje, onda nikakve izjave i situacije ne mogu da vas iznerviraju i nateraju vas da naprasno zaboravite. Ovo vazi za bilo koji ispit, ne samo OIKT. Naravno, postoje izuzeci, kao sto su kvar racunara, nestanak struje ili nekorektno i nepravedno ponasanje osoblja, kada vasa nervoza moze biti opravdana, ali budite uvereni da se ceo tim ljudi koji rade na OIKT-u trudi da se postavi na pravi nacin prema studentima, fer i korektno.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.01.2009. 18:43:56 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.06.2008. 12:39:22
Godina: III
Inache, kada je upis prosechnih ocena sa testova za A4? Poshto sajt ne radi, a dobili smo informaciju da ce biti objavljeno na sajtu..?

Ima dosta nas kojima nisu upisane ocene, a upisani su bodovi sa testa..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.01.2009. 19:23:34 
Moderator
Korisnikov avatar

Painbringer je napisao:
Prosto je neverovatno, ali oko 50% gresaka u radovima koje sam pregledao su posledica na brzinu procitanog zadatka ili ciste brzopletosti tokom rada.

Pa kako da ne budemo brzopleti kad je 30 minuta veoma malo vremena da se odrade svi oni zahtevi...
Prvo dok sam uspela da dodjem do onog sajta (na tabli su napisali adresu sajta velikim slovima, pa sam ja pomislila da i mi moramo da tako napisemo... kad ono nece da otvori :udri: , asistentkinja vec pocela da meri vreme do kraja a mogla je prvo da saceka da svi lepo preuzmu te materijale pa da tek onda pocnemo sa radom...)
Plus sto smo na vezbama zahteve dobijali na papiru, a na testu smo morali da citamo sa sajta (zbog cega ja na prvom testu uopste nisam mogla da se snadjem tako da vecinu zahteva uopste nisam ni stigla da procitam). Za drugi test sam vec znala otprilike sta da ocekujem pa je i ispalo bolje...

Sto se tice samih vezbi:
Na pocetku semestra mojoj grupi je svake nedelje predavao neki drugi asistent...
Deo grupe koji je sa mnom bio u sali za vezbe jedva da je i radio word (radili smo paragrafe i tab, a zahtevi koji su dosli na testu su bili prilicno drugaciji. Uopste nisam mogla da shvatim onu stavku da se tabela stavi preko teksta a da redovi u tabeli budu ne znam ni sama kako poredjani :zbun: ). Pretpostavljam da su asistentima te stvari "smesne" i da su stvarno lake, ali ja mislim da to ipak treba ozbiljnije shvatiti i temeljnije objasniti.
Naravno da se sve zavisi od asistenta do asistenta i mozda je upravo u tome najveci problem jer svi pricaju razlicite stvari i samo nas jos vise zbunjuju (kao na primer ono kada smo radili 1. kolokvijum a nismo znali rezultate vezbi pa su jedni govorili da ce da nam se ponisti kolokvijum ako smo pali vezbe, drugi da nece i kako smo mi mogli u takvoj situaciji da se lepo pripremimo za taj kolokvijum, posebno ja koja sam znala da sam lose uradila taj test i dok sam ucila za kolokvijum pitala sam se sve vreme zasto uopste ucim kad ce da mi ga poniste :(( )...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.01.2009. 17:40:30 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.07.2008. 01:29:51
Godina: IV
Smer: ME
Ljudi, aj' pomagajte... meni Drakulic i Ceca drze vezbe... gde/kada da upisem ocenu sa testova? Jel ima neko ikakvu informaciju, posto ja nemam pojma.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.01.2009. 17:44:46 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.11.2008. 01:05:20
Godina: II
Smer: UK
Prince Charming je napisao:
Ljudi, aj' pomagajte... meni Drakulic i Ceca drze vezbe... gde/kada da upisem ocenu sa testova? Jel ima neko ikakvu informaciju, posto ja nemam pojma.

salji ceci mail ona uvek odgovara.... pa ce ti reci.... pozz

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.01.2009. 18:26:12 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.09.2008. 18:15:08
Godina: Apsolvent
ajd onda pa i nama ostalima prenesi kad ti odgovori !

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.01.2009. 19:04:02 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.11.2008. 01:05:20
Godina: II
Smer: UK
izasli su rezultati za A1 i A4...bar neka dobra vest danas :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.01.2009. 19:27:48 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.08.2008. 19:40:03
Prince Charming je napisao:

Ja cu kod Drakulica da upisem na konsultacijama, makar se tome nadam... U cetvrtak od 13h...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.01.2009. 22:27:41 

Pridružio se: 08.10.2008. 16:53:48
Jel moze da se izadje sad 8 i u koliko h,da radimo ono sto nismo prosli ili cekamo februar?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.01.2009. 12:05:08 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.06.2007. 16:02:38
Godina: I
Интегрални је у 10 сати,али тада је и економија?!

Има ли какве шансе да се тај интегрални помери,мало касније (пар сати)?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.01.2009. 12:31:46 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.07.2008. 01:29:51
Ceca je odgovorila i rekla da najbolje idemo kod Drakulica u cetvrtak u 10h. Jel ti ljudi ne razumenu da imamo ekonomiju?!

Ajde sada neko neka posalje Drakulicu da li ce biti i kasnije na faxu...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.01.2009. 14:49:52 
Korisnikov avatar

^Drakulic ima konsultacije u cetvrtak od 13:00-15:00... Trebao bi tada da bude tu, pa valjda mogu i tad ocene da se upisu... ?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.01.2009. 23:19:55 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.12.2008. 22:44:19
Eeee,sad bi mi bas dobrodoslo da mi neko kaze kad da idem da ispravim ono sto mi je ostalo od vezbi(word)...Ja jedino znam da je Ceca rekla da oni koji su kod nje mogu da dodju cim zavrse sa ekonomijom.A posto ja nisam kod nje vec iz A3...ne znam ni kod koga polazem,ni u koliko...Koga mogu da pitam to preko email-a od asistenata???

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.01.2009. 23:34:31 
Moderator
Korisnikov avatar

Painbringer je napisao:
Za grupe A7 i A12 integralni je u 12h. Tada ce biti odrzan i upis ocena kod Miroslava Minovica.

Inace, kolokvijum iz ekonomije za ove dve grupe traje do 12 i 30 tako da necemo moci pre toga da dodjemo...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.01.2009. 23:46:19 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.12.2008. 22:44:19
Integralni test za studente prve godine i za starije generacije bice odrzan 8.januara od 10h. Svi studenti koji polazu kolokvijum iz ekonomije mogu izaci na test po zavrsetku kolokvijuma.To pise na sajtu oikt.fon.rs Samo ne znam gde da polazem,da li je za sve spojeno ili po grupama??? :((

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.01.2009. 00:21:38 
Korisnikov avatar

Ma, saznaces tamo...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.01.2009. 12:37:59 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.10.2008. 12:29:23
Kada je upis konacnih ocena? Na sajtu nista ne pise....

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.01.2009. 13:59:20 
Korisnikov avatar

ja sam danas ishla i svi do jednog su mi rekli da kod njih ne moze a4 tako da :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.01.2009. 14:04:03 
Korisnikov avatar

Ne, to su svima za bilo koju grupu pricali... E, sidji dole da radis... A oni dole... E pa nema mesta, idi gore... I tako se stvori zacarani krug... Doduse, ne siromastva, ali... :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.01.2009. 14:05:53 
Korisnikov avatar

ne vama su bar rekli idi onde idi ovde meni su samo govorili ne mozes kod nas :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 333 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Sledeća