Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 308 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08.01.2011. 11:14:57 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.01.2010. 16:26:33
Godina: Dipl.
Smer: IS
Ljudi, nemojte odustajati od kolokvijuma! Ako bude kao pre, biće dosta pitanja na zaokruživanje i tačno-netačno, kao što neko reče gore. Sigurno da možete da položite. A i gradivo je dosadno teško da ćete ga nešto bolje naučiti za ispit. Čitajte skriptu što je više puta moguće ima samo 16 strana. Ajd nek nam je sa srećom svima!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 08.01.2011. 11:22:18 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.09.2010. 01:48:24
Godina: Padobranac
Smer: UK
ma ucim,i ucia sam...ali nekako mi je tesko i konfuzno.....a radila sam iz knjige...i necu ni stici sve da predjem :(( zato sam pitala....hvala :(

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 08.01.2011. 16:23:21 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.09.2009. 18:29:54
Ako je neko imao danas test 2, da li mozda zna sigurno koji je odgovor na pitanje za parnoidne osobe, tj kako treba postupati sa njima? Posto ono "ne gledati ih u oci da se ne bi uplasili" nema u knjizi ni za jednu osobinu...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 08.01.2011. 16:45:41 

Pridružio se: 09.11.2010. 21:08:47
Godina: I
^ Pa paranoidne osobe bas i nisu plasljive, vec sumnjicave i nepoverljive.
Ako si imao ponudjeno nesto tipa: "U kontaktu sa ovim osobama treba biti direktan i jasan, a nastupati sa cinjenicama, bez okolisanja. Treba zadrzati miran i odlucan stav i ne izrazavati misljenja i ocene preme takvim osobama."

Sto se samog kolokvijuma tice, i nije bio bas tako lak. Ako se ne varam 12 pitanja na zaoruzivanje (gde uglavnom imas date neke situacije, pa ti da prepoznas koje su to poteskoce u komunikaciji, koja vrsta stresa, koji metod rada Vrum Jetonovog modela treba primeniti i slicno), bila je jedna definicija (gde dobijes neku opstu definiciju neke od oblasti koje ucimo, npr. motivacija, male grupe, stres itd.), bile su 3 podele koje su vrlo opste i ne mnogo teske, i bila su 2 zadatka gde trebas da se odlucis izmedju opcije TACNO/NETACNO.

Sve u svemu, savet za naredne generacije je da odu na sociologiju, jer je meni psihologija dosla glave. I iskreno, mnogo mi je bilo interesantije i lakse da ucim ekonomiju iz koje sam dobio 10, nego ovo... Tako da za one koji uzmu psidzu, ne bih se bas slozio da ce im ekonomija biti najtezi predmet. Da ne pricam o tome da moras redovno na vezbe i jos da se bakces sa ovim clankom iz psihologije. :((

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 08.01.2011. 18:13:27 

Pridružio se: 30.06.2010. 12:34:50
Smer: ME
Da li je pominjala kada ce rezultati?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 08.01.2011. 18:22:37 

Pridružio se: 15.11.2010. 17:11:52
^ za nedelju dana otprilike, koliko sam shvatila :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 08.01.2011. 18:52:33 
Korisnikov avatar

Rekla je čim pregleda.

^^^ Pa jbg čoveče ti pucaš na 10 i iz psihologije i ekonomije. Kako uopšte znaš šta imaš iz ekonomije?
Slažem se da je psihologija dosadna i da je čak ekonomija zanimljivija. Ali evo kolege sociolozi su morali da polože 2 kolokvijuma + seminarski da bi se oslobodili jedva 30% gradiva, a mi smo danas završili sa psihologijom. I ja sam članak jedva napisao, ali sam ga napisao za jedan dan, i što je bilo dobro sam sa birao temu, pa mi je donekle i bilo lakše.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 08.01.2011. 21:51:18 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.09.2010. 01:48:24
moj utisak za oba kolokvijuma-nema zezanja! :)
prvi kolokvijum jeste uz knjigu...ali knjiga mora da se zna napamet.ja sam je presla 2 puta,pa nisam prosla kolokvijum...sto znaci da mora i vise.i traje prekratko(!!!!)jednostavno moras kjnigu da znas savrseno dobro gde je sta da bi ti za manje od pola sata uspeo da sve proandjes i ispises,jer to nisu klasicne definicije vec je sve provuceno kroz primere.
drugi kolokvijum je nama ove godine bio drugaciji nego do sad..bilo je mahom sve na zaokruzivanje,i isla je do najsitnijih detalja.a na vezbama rekla samo osnovne stvari ce biti,itd...a ovaj mi pak traje "predugo",tj imali smo 45min a tamo nema sta da se radi toliko vremena...ti ako si naucio i znas ono mozes za max 20min sve da zavrsis,a onda da uzmes 10min ako uspes nesto s nekim da proveris i razmenis i to ti je pola sata plafon!
opet napominjem,ovo je moj utisak...ucila sam,raspala sam se od ucenja iskreno,i padam oba kolokvijuma.kako da spremim knjigu za preostale dane ne znam,i neka mi neko pomogne ako ima ideju!
savet,radite je redovno,nije naivan predmet...imam seminarski,i to mi nije problem jer mi je bilo zanimljivo da ga radim.ali me nista ne bi cudilo da me i tu oskrnavi sa poenima :D dakle,vucite knjigu na sva predavanja,vezbe,podvlacite,dopisujte,obelezavajte i ucite je celu...ipak,kako god da okrenes. :((

Poslednji put menjao D*doll** dana 09.01.2011. 00:52:11, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 08.01.2011. 22:25:05 
Korisnikov avatar

Tic-Tac je napisao:
^ Pa paranoidne osobe bas i nisu plasljive, vec sumnjicave i nepoverljive.
Ako si imao ponudjeno nesto tipa: "U kontaktu sa ovim osobama treba biti direktan i jasan, a nastupati sa cinjenicama, bez okolisanja. Treba zadrzati miran i odlucan stav i ne izrazavati misljenja i ocene preme takvim osobama."

Znam ja sta pise u knjizi brate, ne treba i ti da mi citiras, ali nista od toga... Kao ni ostala ponudjena... Bas ga je zavukla... Zivo me zanima za koju vrstu osobina je taj odgovor...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 09.01.2011. 11:02:54 

Pridružio se: 07.01.2011. 18:41:39
Godina: III
e ljudi napraviste od muve slona... tacno je da nije naivan predmet ali nije ni toliko strasno... vezbe su ovde kljucne. Prvi kolokvijum moze jako lepo da se spremi ako posecujete vezbe i ako knjigu procitate par puta (sto je opet bolje nego da sve ono mora da se uci), drugi sam ucila bukvalno noc pre iz ove skripte sa foruma i jednom procitala knjigu ali mislim da sam prosla. Tako da su vezbe zakon a i primeri kroz koje provalaci gradivo nisu toliko teski pod uslovom da razumes ono sto ucis, ali da ume da zavuce ume! :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 09.01.2011. 12:25:28 
Korisnikov avatar

U vezbama je problem. Meni su em bile dosadne, em bile petkom od 16-18. Ali fora je u tome što je psihlogija predmet iz kog znate nešto sigurno i bez knjige i predavanja i vežbi. Evo npr. ja sam juče imao definiciju motivacije, i napisao sam šta ja mislim da je motivacija, a ne kako piše u knjizi ili skripti (nisam znao, zaboravio sam). Ne moraš da razumeš, nego samo da ramišljaš na kolokvijumu. Npr prvi kolokvijum zadatak da prepoznaš vrstu flukutuacije koja ti je data, okreneš knjigu vidiš koje sve imaju i uradiš. A ne npr da imaš zadatak koje su vrste fluktuacije ili šta je fluktuacija, to bi bilo za vrtić.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.01.2011. 01:55:04 

Pridružio se: 15.06.2010. 11:28:04
Ima li neko da je bio 3. grupa ili da zna odgovore?
1. Autoritetne osobe su kompetentnije u resavanju problema od neautoritenijih. T/N
2. Starije osobe su izloznije stresu na poslu od mladjih osoba. T/N
3. Neka osoba ima cudna ponasanja,ali je tolerantna na takva ponasanja drugih osoba, tu sam se dvoumio izmedju:
b) socijalna senzitivnost i interpersonalna orijentacija ili
d) emotivna stabilnost i nekonveksnost,
sta je tacno?
4. Na dopunjavanje za Organizaciju,sta je trebalo na one 4 crte?
5. Kada je rukovodilac skoncentrisan samo na resavanje radnih zadataka... sta ste tu stavili? ja ekstremno povoljno ili ekstremno nepovoljno po njega, nemam pojma je l' to tacno.
I sta ste stavili prvo,ako se neko seca?
Sve u svemu, kolokvijum je bio pretezak iz razloga sto je svako pitanje na zaokruzivanje bilo da ti ode mozak koji je izmedju 2 odgovora maaalooo prilizniji resenju.A jos ko nije znao na dopunjavanje(koja zajedno nose 12 poena! :zbun: ),moze da se komotno slika,sa sve osmehom asistentkinje I.K. :zaljubljen:
Ako ne zelite da psihicki skrenete od ovog predmeta,brisite na soc!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.01.2011. 09:02:46 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.09.2010. 16:56:50
Godina: IV
moje misljenje:
1. Autoritetne osobe su kompetentnije u resavanju problema od neautoritenijih. T
2. Starije osobe su izloznije stresu na poslu od mladjih osoba. T
3. Neka osoba ima cudna ponasanja,ali je tolerantna na takva ponasanja drugih osoba, tu sam se dvoumio izmedju:
neprilagodjenost i socijalna senzitivnost
4. Na dopunjavanje za Organizaciju,sta je trebalo na one 4 crte?
slozenost, podela poslova...
5. Kada je rukovodilac skoncentrisan samo na resavanje radnih zadataka?
ekstremno povoljno ili ekstremno nepovoljno po njega

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.01.2011. 12:08:41 

Pridružio se: 19.11.2010. 18:09:28
Godina: II
sto se tice pitanja 3. ja sam zaokruzio emocionalnu stabilnost (kljucna rec da prelomim mi je bila tolerantnost,koja se pojavljuje kao glavna odlika emocionalne stabilnosti) ali proverio sam,mislim da se radi o zavisnosti,jer se samo tu pominju pojmovi nekonvencionalnosti..

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.01.2011. 16:56:21 

Pridružio se: 04.01.2011. 15:11:24
Izasli su rezultati.. :) Imam pitanje za starije generacije, sa ovim poenima i seminarskim ja imam 9, a htela bih da izadjem na ispit da popravim prvi deo, pa me zanima koliko je to " pametno", da li mogu da pokvarim ocenu i kakav je profesor na usmenom..? :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.01.2011. 17:04:11 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.09.2010. 16:56:50
Godina: IV
kao se racuna ocena?
51-60,61-70,71-80,...!?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.01.2011. 18:03:14 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.01.2011. 23:28:54
Joja je napisao:
Izasli su rezultati.. :) Imam pitanje za starije generacije, sa ovim poenima i seminarskim ja imam 9, a htela bih da izadjem na ispit da popravim prvi deo, pa me zanima koliko je to " pametno", da li mogu da pokvarim ocenu i kakav je profesor na usmenom..? :D

Meni su savetovali da nikako ne izlazim na usmeni ako ne moram...
Da li se zna kad ce objaviti poene za seminarske radove tj. clanke?

ali sresces samo stranca,
slucajnog prolaznika i pogled leden,
iako te taj neznanac nekada voleo vise od sebe...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.01.2011. 18:34:52 

Pridružio se: 29.06.2010. 16:53:03
jel profesor ima obicaj da daje neke bodove... posto ce mi faliti 2,5 poena za 8 ili cu morati na usmeni za 8-cu?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.01.2011. 19:14:50 

Pridružio se: 12.11.2009. 20:35:56
sta znaci na tabeli rezultata sa drugog kolokvijuma ukupno 2.deo?
p.s znam da je pitanje glupo :stid:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.01.2011. 19:17:52 

Pridružio se: 19.11.2010. 18:09:28
Godina: II
nista posebno,samo ti se duplira rezultat..znaci x2 :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.01.2011. 19:43:50 
D*doll** je napisao:
drugi kolokvijum je nama ove godine bio drugaciji nego do sad..bilo je mahom sve na zaokruzivanje

i nama je prosle godine bilo isto na zaokruzivanje , neka def.i podela...tako da nemoj da te lazu :P

Joja je napisao:

Pa i nije bas, i ja sam to hteo prosle godine ali sam odustao(isto sam hteo da odgovaram za 10), tako da i tebi to preporucujem ,jedino ako ciljas na prosek 10.00 :lol: ,profesor je ok,navodi te na odgovor(bar je tako bilo kad sam slusao kako odgovaraju drugi) ali opet niko od njih nije dobio 10 :(
e da ako ti fali 1-1.5 mozda ti i da asistentkinja 10,ako te je zapamtila sa vezbi :)

Vrh

Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.01.2011. 21:15:49 

Pridružio se: 07.01.2011. 18:41:39
e koliko je rigorozna Ivana po pitanju seminarskih i clanaka...? jel uvek da svih 20 poena ili kako?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.01.2011. 23:25:25 

Pridružio se: 10.01.2011. 23:20:08
polozio sam samo drugi kolokvijum,pa me zanima dokle to vazi?
i da li je pametno da na ispit izadjem u februaru,jer ako tad padnem moracu ceo u sledecem roku(predpostavljam da i ovaj kol. kao i ostali vazi do ferbruarskog roka)?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.01.2011. 23:35:07 
Korisnikov avatar

Meni ovaj bolonja-nije bolonja sistem nije bas jasan... Evo, ja sam polozio drugi, radio sem, sakupio preko 10 bodova na vezbama, ali na prvi kolokvijum izasao nisam... I sta sad, kako ce meni prof da kaze- kolega ovo je bilo za 23 poena? Nego ce mi reci kako on misli da je... Meh... Malo je cudno...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.01.2011. 23:53:32 
Korisnikov avatar

Ima bolonja svojih mana da nabrajas koliko oćeš. Ali nijedan profa na usmenom ti neće reći toliko i toliko poena. E sad ti sigurno ne bi želeo da odgovaraš sve pa da ti kaže to je, kolega, za tu ocenu. Tako da se pravi kombinacija. Za koju ocenu su bili kolokvijumi, za koju ti je odgovor i eto.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 308 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Sledeća