FONForumBETA

FFBETA - beta forum studenata FON-a -
Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 995 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 40  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22.04.2013. 12:05:55 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.07.2008. 23:50:04
Godina: IV
Smer: UK
Moze, ja uradio :)

edit: Msm, ovaj deo sa profesorom sa drugog smera.

Ovo da nisi slusao predmet kod njega, e to vec ne znam.

Share on FacebookShare on TwitterShare on TumblrShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re:
PostPoslato: 24.04.2013. 08:51:17 
Korisnikov avatar

Malo sam listao temu, evo da izvucem proceduru.

Mala teta Lija je napisao:
U principu sve ste vec rekli, ali ajde da obnovimo gradivo :P

Dakle, prvo se dogovorite se sa mentorom o temi i onda odete da je prijavite u Studentskoj službi. Ta prijava teme košta 1300 dinara.

Nakon toga pišete temu. Sa mentorom se dogovarate oko toga kako će on vršiti prepravke rada - da li ćete mu slati mejlom ili donositi u kabinet.

Kada je Završni rad gotov (ne zove se više diplomski) donosite 4 ukoričena primerka - jedan za studentsku službu, i po jedan za svakog člana komisije. Tog dana zakazujete odbranu rada i od tada do same odbrane MORA da prodje 15 dana (ja sam igrom slučaja branila za nedelju dana od datuma prijave jer jedan od članova komisije nije mogao da dodje kasnije). Tada isto dobijate jedan papirić na kome piše šta sve morate da donesete na samu odbranu rada (rad na cdu, potvrdu da niste zaduženi u biblioteci i sl.) Nekih nedelju dana od prijave zovete studentsku službu da vam oni kažu koliko morate da platite samu odbranu rada. Ta cena zavisi od toga koliko ste puta polagali neki ispit, koliko ste ga puta prijavili a niste izašli i sl. Mene je izašlo 2000 din. (ni jedan ispit nisam pala, a možda sam 5 puta prijavila ispit a da nisam izašla).

O samoj odbrani nema šta mnogo da se priča - popunite poslednju ispitnu prijavu na FONu, odbranite rad, izljubite se sa svima koji su došli da vas gledaju, i odete u studenstku službu da popunite ŠV obrazac kao Dipl. Ing. Organizacionih Nauka.

E sad, ukoliko se vi već sad dogovorite sa mentorom oko teme, napišete je preko leta, i odma u avgustu kad krene da radi faks predate ukoričen rad i sačekate tih famoznih 15 dana - trebalo bi da stignete da upišete master na vreme :)

Što se tiče polaganja ispita pred odbranu. Dobro je rekla April - polaži što više! Uvek možete da zamolite profesora da pusti vašu prijavu ranije ako vam je hitno. Ali nisam baš sigurna koliko je pametno da polažeš u Oktobru 2 i tek onda da planiraš da upišeš Master. Nema se tu baš puno vremena..

samo zvezda je napisao:
Tornado je napisao:
Moze li neko da mi pojasni proceduru ako je moguce :
Polozio sam sve ispite, i sa profesorom dogovorio naziv teme i trenutno radim na pisanju diplomskog. Interesuje me dalja procedura .

Treba da odem u racunovodstvo, po neku potvrdu ?
U bibiloteku takodje ?
Vrisim neke uplate ? U kom iznosu , svrha ?
Prijavu teme mogu da zavrsim odmah iako nisam zavrsio rad ?
Nesto jos vazno ?

Hvala

Imaš ranije napisano sve, ali hajd' još jednom.
Ako nisi prijavio temu ide ovako:
Korak 1 - Pravac banka ili pošta gde uplatiš 1700 dinara za prijavu teme.
Korak 2 - Na skroz levom šalteru predaješ uplatnicu i prijavljuješ temu.
Korak 3 - Zivkaš studentsku, proveravaš na studentskom portalu ili ideš do šaltera da saznaš da li je tema odobrena
Korak 4 - Kada je tema odobrena potrebno je da završiš do kraja diplomski i da ukoričiš u tvrd povez bar jednu verziju
Korak 5 - Sa ukoričenim radom ideš u studenstku službu (ne na šalter već na vrata kod stepenica) i tu predaješ rad. Tada ti daju šta je potrebno da im doneseš na dan odbrane i to nekih pola sata do sat pre zakazanog termina
Korak 6 - Dok čekaš da ti zakažu termin odbrane i odrede komisiju ti iz biblioteke uzmeš potvrdu da nisi ostao dužan neku knjigu i takođe u biblioteci predaješ diplomski narezan na disk. Za to isto dobijaš potvrdu.
Korak 7 - Obavešten si o datumu odbrane (ili si ti njih zvao ili oni tebe ili si proverio na studenstkom portalu), znači da sada uplaćuješ sumu novca koju su ti rekli (od 5300 pa naviše sve zavisi).
Korak 8 - Takođe potrebno je da dostaviš i radove članovima komisije (neki će hteti koričen, neko u spirali, neko elektronski, sve je stvar dogovora sa njima)
Korak 9 - Izrađuješ prezentaciju i pišeš biografiju u trećem licu
Korak 10 - Sat vremena do pola sata pre odbrane odlaziš u studentsku gde predaješ obe potvrde i uplatnicu

Manje više to je to. Ako sam zaboravio neku od stavki sa spiska nije problem jer ćeš isti spisak dobiti kada budeš predavao ukoričeni diplomski.

Вујаклија je napisao:
vrana je napisao:
Pitanja: sta se tacno stavlja na korice, samo F..O...N..., Diplomski rad, septembar 2007. ?

I da li se onda unutra pravi standardna prva strana kao u seminarskim radovima sa naslovom, imenima profesora i studenta?
Направиш исто ово
Slika
само у Ворду и даш на коричење. Када те тамо питају шта да ставе на корице, реци "исто што и овде".

vrana je napisao:
I da li je obavezna biografija? Malo mi je bezveze da je stavljam ako ne mora?
Обавезна је, али као што си сама провалила, то није саставни део рада. То би профа требало да прочита на почетку одбране, али ако ти је биографија богата, упркос томе што су рекли "до једне А4 странице", прочитаће је на прескок. :) Зато предлажем да се не малтретираш за више од два мини-пасуса. :D

vrana je napisao:
I da li onaj uvod mora da bude lican ili mogu proste cinjenice u vezi sa radom (a ne moje cenjeno misljenje)?
Слободан избор и препорука ментора. Ја волим безличну комбинацију ова два. На пример: "нешто нешто бла бла ... циљ овог рада је да објасни једну од методологија ... бла бла нешто нешто"

vrana je napisao:
I da li treba da stavljam fusnote sa referencama ili se to stavlja sve na kraju u literaturi?
Литература иде овако:

Реструктурирање, као једна од димензија организационе трансформације према биолошком моделу Gouillart-а и Kelly-ја, се односи на довођење корпорације у позицију конкурентног пословања. [5] Реструктурирање предузећа се састоји од промена начина доношења одлука, оперативне поделе посла и културе управљања [6]. Фазе реструктурирања су осмишљене тако да институционализују процес учења заснован на новом економском, техничко-технолошком и организационом моделу. [5]

А, на крају рада у поглављу "Литература":

[5] Дулановић, Ж.; Јашко, О.: Организациона структура и промене, ФОН, 2005.
[6] Restructuring and Reengineering the Organization, Point Summary http://leadership.wharton.upenn.edu/str ... ring.shtml , јун 2007.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 13.05.2013. 13:14:05 

Pridružio se: 24.01.2012. 11:28:58
Smer: ME
Kolege, kod koga uzeti diplomski a da se ne namucim mnogo?:) Jer cula sam da iz statistike vise ne moze..

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 13.05.2013. 13:37:13 
Korisnikov avatar

Vec popunjeno? Bog te mazo.. Vidi kod Ranka, ali mislim da je i kod njega navala; moj drugar je uzeo iz engleskog, cenim da to nije pretesko, a i sociologija je korektna

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 14.05.2013. 17:21:46 

Pridružio se: 09.04.2011. 22:48:47
dia je napisao:
Kolege, kod koga uzeti diplomski a da se ne namucim mnogo?:) Jer cula sam da iz statistike vise ne moze..

Nije loše ni kod Vesne Milićević da se uzme diplomski rad, pogotovu ako si radila seminarski rad iz Medjunarodnog menadžmenta ili Preduzetničkog biznisa (izborni predmet), pa da temu samo nadogradiš za diplomski ...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 16.05.2013. 17:03:11 

Pridružio se: 16.05.2013. 16:20:49
Zdravo! Ja sam čula da su Vesna Milićević i Bojan Ilić baš baš teški za saradnju po pitanju diplomskog rada (inf. iz prve ruke) :) Iako sam radila seminarske i iz medjunarodnog i iz preduzetničkog, odgovorili su me od toga.

Mene interesuje kakav je prof. Jaško po pitanju diplomskog rada, tokom izrade i kasnije na odbrani? Da li je zahtevan, odgovara li na mail-ove isl..? I Mladen Čudanov?

Prečešljala sam celu temu ali o njima nema ništa.

Hvala! :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 22.05.2013. 11:16:17 

Pridružio se: 18.10.2012. 18:21:19
Mene takođe zanima da li je neko radio sa profesorkom iz engleskog, Gordanom Jakić? :) Isto nema ništa o njoj ovde.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 22.05.2013. 11:51:53 
Korisnikov avatar

Ja znam za jednog decka da je radio kod nje (bio u AIESECu, pa je imao kao temu to - na osnovu ovoga cenim da je kod nje ok )

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 22.05.2013. 22:56:15 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.10.2009. 20:04:20
Znači koliko sam shvatio kada se isprati ova procedura, diplomski može da se brani već u avgustu, tj 15. avgusta kada prođe tih famoznih 15 dana? :) nema ono da mora u nekom roku il nešto tako :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 28.05.2013. 13:41:31 

Pridružio se: 08.10.2008. 16:53:48
Kako je kod prof. Dejana Petrovica? Jel mnogo zahtevan oko izrade diplomskog rada?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 28.05.2013. 20:04:48 

Pridružio se: 30.10.2011. 23:41:55
Godina: Dipl.
Nije zahtevan ali je pretrpan drugim obavezama tako da se može desiti da ne stigne da ti pročita rad više meseci. Kad kažem više ne mislim na par!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 28.05.2013. 22:15:48 

Pridružio se: 02.11.2012. 19:42:58
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Da li postoji neki datum do kog se mora predati/prijaviti diplomski koji bi branili pre odlaska na letnji raspust? Pretpostavljam da ne moze da se prijavi 10.jula i da se do 15-20. brani? Po toj logici sve sto se preda/prijavi do kraja juna se moze braniti pre raspusta? :pitamse:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.05.2013. 07:07:50 
Korisnikov avatar

Ne moze nista pre raspusta - znam od pre da ljudi koji su ocistili u junu, tek su branili diplomski u drugoj polovini avgusta

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.05.2013. 11:00:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05.10.2010. 18:36:55
Godina: Padobranac
^ To mozda vazi za one koji imaju ispite u junu ali vidis da je covek napisao da je apsolvent...

^^ Sigurno da ne moze 10. jul, zato sto fakultet radi do 15. jula najvise.

Moralo bi da se preda pre kraja juna sigurno.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.05.2013. 11:10:57 
Korisnikov avatar

Je m'excuse, nisam vid'o da je apsolvent :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.05.2013. 14:09:04 

Pridružio se: 02.11.2012. 19:42:58
Hvala na odgovoru! :yo: Tako sam i cenio, da je rok recimo kraj juna...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.05.2013. 21:24:11 

Pridružio se: 08.10.2008. 16:53:48
dekilibg hvala na odgovoru. Iskreno nisam ocekivao takav odgovor, mislio sam neko ce napisati da je jako zahtevan, da trazi obimne i ozbiljne radove. Ali da ne pregleda rad vise meseci, to mi je stvarno :zbun: .

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 02.06.2013. 21:12:10 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05.10.2010. 18:36:55
Godina: Padobranac
Racun: 840-1344666-69, Poziv na broj: 742121-01-10

Na ovaj ziro racun se uplacuje 5000 za troskove izrade diplome?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 05.06.2013. 22:34:30 

Pridružio se: 09.01.2008. 13:13:17
Da li kad se dogovorite sa mentorom za temu on vas negde evidentira i da li treba da potpise nesto ili to ide tek kad prijavite temu u studentskoj sluzbi?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 09.06.2013. 23:11:28 

Pridružio se: 11.12.2012. 23:34:10
Godina: II
Jel moze da se uzme diplomski kod Ranka Orlica ako nismo polozili sve ispite(dva do kraja)? Npr. iz statistike moraju svi ispiti da budu polozeni kako bi se uzela tema.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re:
PostPoslato: 12.06.2013. 15:07:44 

Pridružio se: 30.08.2009. 20:42:26
vrana je napisao:
Radila sam kod Jaska, a clanovi komisije su mi bili Dulanovic i Slovic, tema je bila o downsizingu i stedljivoj proizvodnji. :)

Da li mogu da te zamolim da mi posaljes tvoj diplomski, radim master rad o štedljivoj proizvodnji , pa bi mi bio od pomoći? Hvala.
Pozdrav!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 18.06.2013. 17:13:24 

Pridružio se: 19.11.2008. 17:15:14
Da li je neko u toku da li se i dalje nosi ukoričen rad u studentsku službu ili samo elektronska verzija? Pošto mi je profesor rekao samo elektronsku verziju :zbun:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 18.06.2013. 17:40:04 

Pridružio se: 11.12.2012. 23:34:10
Godina: II
Jel odgovara profesor Ranko Orlic na mail? :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 18.06.2013. 18:58:40 

Pridružio se: 09.04.2011. 22:48:47
joka je napisao:
Da li je neko u toku da li se i dalje nosi ukoričen rad u studentsku službu ili samo elektronska verzija? Pošto mi je profesor rekao samo elektronsku verziju :zbun:

Nosi se samo elektronska verzija u studentsku službu, ali rad obavezno nareži u pdf formatu ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 18.06.2013. 23:05:30 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14.02.2012. 13:50:36
Da li moze tema da se prijavi ukoliko ostane jedan ispit i 4. i jedan iz 3.godine? :) verujem da ne moze :cupavi:

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 995 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 40  Sledeća