FONForumBETA

FFBETA - beta forum studenata FON-a -
Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 25.08.2004. 00:28:42 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
Godina: Dipl.
Smer: IS
ниче, у праву си, погреших

по величини текста 1ММС=6,25СМС (пре сам мислио да је око 8 јер нисам знао да 1 СМС садржи 160 а не 120 карактера)

Share on FacebookShare on TwitterShare on TumblrShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.08.2004. 10:12:46 

Pridružio se: 12.06.2003. 11:49:19
Strategylover je napisao:
zashto da je ne iskoriste

Зато што није рационално, а доказано непотребно. Зато што се на тај начин укључују у потрошачко друштво где потребе гради онај ко продаје, а не онај коме нешто заиста треба. Да ли си гледао "Fight Club"? Пардон, да ли си разумео "Fight Club"? :P :)

И нека је невезано за тему, у техничком погледу о ММСу је све већ речено, сад можемо да ширимо ствар. :grin:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.08.2004. 19:30:57 

Vujaklija, imaš Opštu :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.08.2004. 21:52:12 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.11.2001. 10:11:24
Godina: Padobranac
Вујаклија je napisao:
Зато што није рационално, а доказано непотребно. Зато што се на тај начин укључују у потрошачко друштво где потребе гради онај ко продаје, а не онај коме нешто заиста треба. Да ли си гледао "Fight Club"? Пардон, да ли си разумео "Fight Club"?

da, jesam (4x), shvatam shta hocesh da kazesh, ali takodje onda morash odgovoriti na "da li treba ziveti kao Amish?" pitanje... Ne morash da mi solish pamet sa "the things you own, end up owning you" forama, ja ionako zivim asketski, dodji proveri mi sobu :P
I ovo je totalno van konteksta teme...
ako hocesh dalje da raspravljash o opravdanosti uvodjenjea novih tehnologija, otvoricemo temu :)

Jer, meni je upravo javljeno da mi je pristigla josh jedna MMS poruka, i ja PONOVO ne mogu da vidim ko ju je poslao, da obavestim osobu da ne troshi zivce, kredit, vreme shaljuci mi MMS, a pogotovo da se ne desi da mi se neko naljuti zbog tako glupog razloga kao shto je MMS...

Ja sam svoje rekao...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.08.2004. 14:14:39 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.09.2002. 14:12:18
Smer: ME
Cvece, kako dokonog sveta ima....ukljucujuci i mene :)

Kada mi stigne MMS na 64 (mob ne podrzava MMS), odem, ukucam i sve vidim.....stos je da za pregled MMS-a mora da se skine neki player, ali je to MyIE kod mene sam korektno odradio...
Problem nastaje kada na 63 dobijem poruke i pokusam da se logujem...
Izbacuje:

504 - There is a communicational problem with the Relay..

Vujaklija, postoji jedna pricica "Zasto TV mora da se gleda"....long story short "...i tako je grad dosao u njihovo selo."
Srednjevekovno uredjenje i ancin zivota bi mi bili totalno ql. Mac vlada, od maca se gine. Ako si dobar sa istim: uspevas, ako ne: nema te vise....cao zdravo...razdaljine meris u danima jahanja, a ne u stanicama GSP-a i kilometrima izmedju naplatnih rampi....

Preporucujem ti prestanak upotrebe TV-a, prevoznih sredstva na motorni pogon, racunara, foto aprata (i jos digitalnog....iJu!!!) i svega ostalog bez cega su generacije pre nas mnogo lepo zivele....
Lepo Strategy rece.....

"We been spending most our lives
Living in an Amish paradise"

BTW, topic sam podigao iz mrtvoh zbog problema sa pregledmom MMS poruka poslatih sa 64 na 63, ali nsiam mogao da ne napisem i ovaj komentar :(

Hladno pivo, Knjiga žalbe, Pitala si me, 2007.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.08.2004. 16:04:24 

Нисам хтео да настављам ову расправу пошто бисмо се опасно удаљили од теме, али кад ме већ вучете за језик, односно прсте... :) Ваљда ће се наћи неки уредник (да не кажем модератор :) ) да направи одговарајућу тему у општој и пребаци наше поручице. :grin:

Ни у једном тренутку нисам помињао враћање у средњи век или поздрављао начин на који Амиши живе. Оно што замерам овом (ММС) и било ком другом "сервису" је што је за 99% људи који га користе потпуно бескорисан, али они и даље купују новије телефоне чија је употребна вредност потпуно једнака вредности оних које су раније имали, расипајући ресурсе и, као само један од милион личних, друштвених и других лоших ефеката који ми падају на памет, на пример: поспешују спољнотрговински дефицит наше земље.

И далеко од тога да је то јединствен случај, само ми мобилни уређаји на сваком кораку боду очи више од свега.

Ја, лично, се трудим да се у сваком тренутку понашам на најрационалнији могући начин и стога "достигнућа савременог људског друштва" употребљавам онда када се по свим критеријумима одабира средства за постизање циља покажу бољим од традиционалних. Самим тим "престанак употребе" свих савремених технологија никако не може бити рационалан, и ја немам намеру да престанем са њиховом применом, докле год адекватно испуњавају моју сврху и не утичу негативно на друге важније циљеве на дужи рок.

Edited By Вујаклија on 1093938764

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.08.2004. 10:53:28 

Вујаклија, мобилни треба редовно мењати и узимати онај што кошта од €150 и скупље. Зашто? Па, зато што телефони зраче а измерена горња граница зрачења телефона сигурно важи само у почетку, тј. када је телефон скупљи. Нико не може да нам гарантује да временом телефони не зраче више но у почетку, нити да горња граница важи за стално.
С друге стране, мени одговара да могу да користим MMS, e-mail, web, wap ...на мобилном, то би ми смањило потребу за ћоратањем на тренутном монитору. Друго је што немам довољно новца за тако нешто (тако је то када нисам запослен, а и треба ми €300+) па користим шта могу али да не зрачи претерано али ако већ зрачи онда нек'држи домет.

Шта да ради 99% корисника када нови телефони имају те могућности иако им не требају а треба им нови телефон? произвођачи се сигурно неће одрећи производње таквих телефона јер им мобилни оператори траже такве моделе како би могли да извуку што већу зараду од наплаћивања додатних сервиса (MMS, рецимо) пошто је у почетку скупље за кориснике.

Лепо сам ти рекао да имаш Општу. Ја још увек нисам провалио како се пребацују поруке или пресликавају теме.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.08.2004. 13:18:04 

Moma je napisao:
Нико не може да нам гарантује да временом телефони не зраче више но у почетку, нити да горња граница важи за стално.

А имаш ли доказ да касније зраче више? И, молим те реци ми, све и да телефони зраче све више и више, а не мање и мање, да ли би људи престали да "обнављају" свој?

И, негде на диску имам рад неког нашег студента?/магистра?/доктора? (али ме сада мрзим да га тражим и качим негде на Мрежу) који се баш бави зрачењем мобилних телефона. Укратко, закључак је да зрачење постоји, а да ли јесте или није штетно још није доказано!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.08.2004. 16:10:16 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.05.2002. 15:33:21
Kad smo vec kod MMS-a. Znate li da Telekom od sutra pocinje da naplacuje prepaid korisnicima MMS? Bice 12 dinara.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.08.2004. 17:31:33 
Korisnikov avatar

...bar ce ljudi razmisliti da li mogu da primam MMS, pre negho sto mi poshalju jedan :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.08.2004. 17:43:06 
Moderator
Korisnikov avatar

Вујаклија je napisao:
Ни у једном тренутку нисам помињао враћање у средњи век

A jel neko rekao da jesi? :)
Ja sam rekao da bi mi to odgovaralo :), al' kad vec ne moze ima da saljem i MMS i da budem 24/7 on line i da pospesujem spoljnotrgovinski deficit na taj nacin (kupovinom novog moba)...

Strategy, ne da ce da razmisle nego ga vise neces ni primati :)
To je 50% niza cena nego na 063 pre paid...jel MMS na 64 post paid jos uvek besplatan?

I sta bi, kako da vidim poruku poslatu 64>63? :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.08.2004. 17:55:06 
Korisnikov avatar

ja nisam uspeo da vidm ni sa 064>064, preko mts064 sayta... tebi mogu samo da pozelim: srecno...
btw. poruke brishu nakon nekih 8h...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.08.2004. 18:15:41 

Pedja je napisao:
ima da saljem i MMS i da budem 24/7 on line i da pospesujem spoljnotrgovinski deficit na taj nacin (kupovinom novog moba)...

Савршено. Друштвена одговорност на првом месту... Само да је мени добро, а после мене - потоп. :P :grin: :cool:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.08.2004. 22:58:55 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.11.2001. 17:23:58
Pa videli ljudi da sam pazario tel koji podržava MMS, aktivirao dotičnu uslugu, i onda ajde da uvedemo da se plaća :D :ljutko: :ljutko: :ljutko:
12 din po poruci, pa MNOGO im je bre!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.08.2004. 23:29:39 
Moderator
Korisnikov avatar

Strategylover je napisao:
ja nisam uspeo da vidm ni sa 064>064, preko mts064 sayta... tebi mogu samo da pozelim: srecno...
btw. poruke brishu nakon nekih 8h...

Pre nekoliko dana sam dobio 2 poruke na 064 (sa 64) i posle nekoliko pokusaja logovanja (064xxxxxxx, pa 64xxxxxxx (ovako je na 63), pa +38164xxxxxxx i tek na kraju 38164xxxxxxx) sam ih video...samo je potrebno da ti se ucita neki player (nije bas mali koliko sam primetio), pa te OS pita osh da ga instaliras (ne OS vec player :)) i na ekranu ti se pojavi kao neki mob sa tasterima i mozes da pogledas MMS :)

A ove nek brisu....sta da radim....da je nesto bitno, taj neko bi me pozvao :namig:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2004. 00:10:58 
Moderator
Korisnikov avatar

Вујаклија je napisao:
Савршено. Друштвена одговорност на првом месту... Само да је мени добро, а после мене - потоп. :P :grin: :cool:

Oduvek sam se smatrao krajnje neodgovornim....i za sebe i za ljude oko sebe....a s obzirom da mi cinimo drustvo...eto...opet si upravu :)

....i ne postoji...Nojeva barka...mislim, potop i to :)

BTW imas PP :namig:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2004. 11:30:30 

Вујаклија je napisao:
Укратко, закључак је да зрачење постоји, а да ли јесте или није штетно још није доказано!

Ево ти 1 прост доказ:

причај на фиксном, жичном телефону сат времена на 1 увету. запиши како си се осећао, шта ти је било и тако то

сутрадан или неколико дана после причај на мобилном, на једно уво сат времена. ако будеш у стању, запиши како си се осећао, шта ти је било и тако то

наравно, са мобилним пробај са неким коме је SAR преко 1, па са неким коме је између 0,6 и 1 и са неким коме је мање од 0,6. И, све запиши :)

Ћалетов ортак се бави зрачењима и рече ми да баталим Моторолу М3888 јер пробија домет колико зрачи.

Пеђа, да ли знаш како се зове тај додатак?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2004. 12:13:44 
Moderator
Korisnikov avatar

Moma je napisao:
Пеђа, да ли знаш како се зове тај додатак?

Mislis na onaj MMS player? Nemam pojma....u imenu sadrzi i to MMS player, ali ne znam sta jos pored toga....

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2004. 15:28:58 

А јесте ли знали да је Врачарски плато радиоактиван!? Узевши у обзир изузетно велике количине мермера и гранита (који и у природи садрже незанемарљиву количину радиоактивних елемената) које су уграђене у сам Храм и конак, Врачарски плато је постао изузетно опасан по ваше и здравље ваше деце. Ако се ваша деца буду тамо играла дуже од 2 сата дневно наредних 10-15 година, израшће им бркови и стидне длачице и почеће да се 'ватају на непристојан начин! :P :lol: :grin:

Е, онај који телефонира мобилним телефоном по сат времена и треба да липше. Ако не од телефона, онда би га требало згазити аутомобилом, бацити са зграде, удавити у реци или употребити преостале здраве органе за принудну трансплантацију. :) :P

А ни то није доказ да старији телефони више зраче и да треба куповати новије!

Edited By Вујаклија on 1094049095

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2004. 19:32:15 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.02.2003. 23:09:57
Uostalom, bolje je umesto price od sat vremena preko tel. naci se uzivo sa tom osobom :p

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2004. 22:18:05 
Moderator
Korisnikov avatar

...i popiti po 1-2 piva :lol:

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2