FONForumBETA

FFBETA - beta forum studenata FON-a -
Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 429 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 19.07.2008. 19:32:17 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.07.2008. 09:08:44
Godina: Padobranac
Citiraj:
Nemoj odmah da zacrtas sebi FON, pa nista drugo ne gledas.

jao tako sam bila zapela da upišem ekonomiju, javila mi se ta ideja pa nisam onda ništa drugo gledala... (budala)... do sad! :cupavi: ipak mislim da mi je FON bliži, ne želim da se distanciram od matematike koja mi je zanimljiva :) gledala sam predmete i definitivno bih se bolje osećala na FONu :D
nadam se da ću upasti na budžet, mislim bilo bi lepo da imam tih 1500 evra, uvek se nađe način da se potroše :zaljubljen: ali i ako treba da plaćam prvu godinu, okej :) samo da upadnem!
a što se tiče priprema... super ortak mi ide u matematičku i sve te zadatke iz zbirke 4+ je već prešao, tako da planiram da radim sama i sa njim, a ako eventualno zatreba, i da uzmem priv. časove. sestra moje drugarice je išla na pripreme za ekonomski i zeznuli su ih, govorili im koje strane neće biti, a na kraju su dali neka pitanja odatle... tako da mi je bolje da to ljudski spremim, ionako će mi mata trebati ne samo za prijemni nego i kasnije.
hvala puno svima koji su mi odgovorili :) :) :) ovo mi je ipak jedna od najozbiljnijih odluka u životu, i volela bih da kasnije ne žalim :cupavi:

Share on FacebookShare on TwitterShare on TumblrShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.07.2008. 12:21:59 

Pridružio se: 20.07.2008. 12:16:17
Smer: IS
Meni treba mala pomoc…
Imam jos dosta vremena da odlucim koji fax zelim da upisem, al ja ko reko da odradim to na vreme, da se posle ne cimam. Za sada razmatram pmf i fon (isit), i etf kao manje mogucu varijantu posto mi matemtika ide mnogo bolje od fizike.
E sad, po razlicitim forumima sam se informisala uglavnom ovako: na pmf-u (smer informatika ili racunarsvo i inf.) cu postati (uz trud, naravno) dobar programer, na etf-u cu znati sve o hardveru, ali softver vec… a za fon jedni kazu da pruza ‘sveopste obrazovanje’, dok drugi kazu da je ‘ni tamo ni amo’(u losem smislu)..
Koliko sam shvatila sa sva tri faulteta se lako(tj. lakse u odnosu na ostale) dolazi do posla, na svakom mora da se uci, itd…

Mene zanima koje su osnovne razlike izmedju ovih faulteta osim gore navedenih, da li su predmeti poput sociologije i ekonomije plus ili minus za fon. i najvaznije, koja je razlika izmedju diploma koje se dobijaju po zavrsetku studija, koje su vise trazene?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2008. 19:03:03 

Pridružio se: 12.10.2008. 18:55:59
Pozdrav svima.

III sam godina gimnazije drushtveno-jezichkog smera, i naravno, pocheo sam da planiram shta dalje...

FON je u opticaju i najverovatnije cu ga i upisati. Chitao sam malo ovuda o chemu se radi i tako to, i mislim da je ovo upravo ono shto mi treba.

E sada, zanima me jedna konkretna stvar. Planiram smer ISiT pa ako biste mi mogli reci da li neki od predmeta imaju dodira sa fizikom. Znam da nema fizika kao predmet, ali me interesuje ima li shta vezano za fiziku na ovom faksu... Fiziku ne mogu da podnesem, ni teoriju, ni zadatke. Prosto mi se gadi.

Nadam se da ce mi neko odgovoriti.

Hvala unapred i pozdrav :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2008. 19:04:19 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.11.2007. 20:52:15
Godina: Dipl.
Ništa što ima veze sa fizikom, hemijom, biologijom i drugim prirodnim naukama sem matematike, se ne radi na FONu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2008. 06:22:33 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.10.2004. 00:25:28
Prometheus je napisao:
Pozdrav svima.

III sam godina gimnazije drushtveno-jezichkog smera, i naravno, pocheo sam da planiram shta dalje...

FON je u opticaju i najverovatnije cu ga i upisati. Chitao sam malo ovuda o chemu se radi i tako to, i mislim da je ovo upravo ono shto mi treba.

E sada, zanima me jedna konkretna stvar. Planiram smer ISiT pa ako biste mi mogli reci da li neki od predmeta imaju dodira sa fizikom. Znam da nema fizika kao predmet, ali me interesuje ima li shta vezano za fiziku na ovom faksu... Fiziku ne mogu da podnesem, ni teoriju, ni zadatke. Prosto mi se gadi.

Nadam se da ce mi neko odgovoriti.

Hvala unapred i pozdrav :)

sa Fizikom ti nema nishta dodir, eventualno malo Teorija Sistema , jer je to zapravo teorija signala, ali daleko od toga da to ima veze za crtanjem nekih elektrichnih kola itd..., to ti je zapravo jedna metodologija koja veoma shiroko koristi matematichki aparat za opisivanje odredjenih kategorija sistema. Znachi za taj ispit nije potrebno nishta od fizike da znash, vecj samo matematiku 1, 2 i 3.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.10.2008. 17:06:01 

Pridružio se: 07.10.2008. 15:14:23
Godina: I
idem u teslu i nadam se da cu upisati Fon... :udri: matu neam pojma...kada je onako realno da se pocne sa priprema..poshto sam se kao odlucio za matu...i ako ne upadnem za budzet..a polozhim ispit kako ja to mogu da upishem vishu i koju vishu skolu..a da o5 ne polazem neki njixov prijemni..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.10.2008. 18:48:02 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.09.2008. 21:34:56
Smer: ME
Srky90 je napisao:
idem u teslu i nadam se da cu upisati Fon... :udri: matu neam pojma...kada je onako realno da se pocne sa priprema..poshto sam se kao odlucio za matu...i ako ne upadnem za budzet..a polozhim ispit kako ja to mogu da upishem vishu i koju vishu skolu..a da o5 ne polazem neki njixov prijemni..

Колико год да знаш мату, довољно је почети и неких 2 месеца пред пријемни да је спремаш. Можеш на буџет да улетиш сигурно.
Ако ниси сигуран да ћеш упасти на буџет на ФОН-у а нећеш на самофин. онда полажи још негде пријемни.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.11.2008. 20:36:17 

Pridružio se: 02.11.2008. 16:30:38
Jel ima mnogo informatickih predmeta na fonu??Upisao bih ga mozda,al nemam bas neko zavidno znanje rada na kompu.....

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 03.11.2008. 21:20:03 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.09.2006. 00:07:40
Nema, pogotovo ako upises neki drugi smer(ne isit).

offtopic obrisan
o milanu tarotu pišite u opštoj diskusiji
makelele

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.01.2009. 16:37:02 

Pridružio se: 04.01.2009. 13:37:45
Planiram da upišem FON, uskoro počinjem sa privatnim časovima.

U vezi zbirke za FON - ne znam ko je autor, niti tačan naziv. Imam zbirku "Matematika za prijemni ispit na tehničkim i prirodno-matematičkim fakultetima", autori D. Đorić, Đ. Jovanov, R. Lazović. Na kraju zbirke su zadaci sa prijemnih ispita sa FON-a u zadnjih 6-7 godina. Da li je to ta zbirka?

Ako to nije ta zbirka onda bih vas zamolio da mi samo napišete oblasti koje se traže na prijemnom, da znam na šta da se fokusiram.

makelele je napisao:
Npr dobijete rešenje nejednačine (1, + beskonačno). I postave vam pitanje koji je najmanji prirodan broj koji zadovoljava nejednačinu, i svi se ko somovi zalete i zaokruže 1 (a 1 će sigurno biti ponuđeno). A to nije tačno jer najmanji broj ne postoji počto su u pitanju zagrade ( ), i ceo zadatak koji se možda radio na više strana i koji vam je tačan 100% u stvari nije tačan i pokupite negativne bodove.

makelele, ako je rezultat (1, +beskonačno) - sa malim zagradama, dakle ne uključuje 1 - tačno je da nema najmanjeg broja, ali traži se najmanji prirodni broj koji zadovoljava te kriterijume, a to je 2, dakle rešenja ipak ima. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.01.2009. 21:50:43 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18.10.2008. 17:04:01
dariom je napisao:
U vezi zbirke za FON - ne znam ko je autor, niti tačan naziv. Imam zbirku "Matematika za prijemni ispit na tehničkim i prirodno-matematičkim fakultetima", autori D. Đorić, Đ. Jovanov, R. Lazović. Na kraju zbirke su zadaci sa prijemnih ispita sa FON-a u zadnjih 6-7 godina. Da li je to ta zbirka?

Da, to je ta zbirka. Samo proveri koje je izdanje, najbolje je da imas ovogodisnje mada ne menjaju se nesto bitno stvari iz godine u godinu...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.01.2009. 23:37:02 

Pridružio se: 04.01.2009. 13:37:45
Ok, hvala. Imam izdanje 2004. i kopirano 2008.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Molba
PostPoslato: 06.01.2009. 00:13:48 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.11.2008. 13:41:44
Ljudi zeleo bih nesto da vas pitam... Posto sam resio da upisem smer "Informacioni sistemi i tehnologije" ali nikako ne razumem da li se to odredjuje pre prijemnog ili posle prve godine ili... Ne znam stvarno svuda sam gledao ali nikako da to nadjem... Hvala vam unapred...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Molba
PostPoslato: 06.01.2009. 00:20:21 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.01.2008. 22:31:30
Godina: IV
milanmarinko je napisao:
posle prve godine

Eto ti odgovora :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.01.2009. 00:50:14 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.09.2007. 22:50:11
pa sad... Kad je bio Open Day ove godine, rekli su da je to poslednja generacija koja je tako polagala prijemni. Kao od sledece ce se upisivati odvojeno na dva smera, informacioni i menadzment, a onda ce se menadzment dalje deliti na tri smera u drugoj. Koliko su ostali pri tome treba proveriti kod nekog ko je kompetentniji da odgovori na to pitanje. Ja samo kazem da sam tako cula. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.01.2009. 09:46:22 
Korisnikov avatar

Hvala vam puno!!!! U ponedeljak idem da kupim zbirku zadataka i informator pa cu se ujedno i raspitati... Ali imam jos jedno pitanje, a da li ima ograniceni broj mesta na ISit-u ili (u slucaju da je kao i prethodnih godina) ko predje na drugu godinu moze da upise bilo koji smer, bez obzira koliko je interresovanje na njemu?!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.01.2009. 10:12:12 
Korisnikov avatar

Ogranicen je broj mesta na budzetu za svaki smer.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.01.2009. 12:23:09 
Korisnikov avatar

Znaci sve zavisi kako zavrsim prvu godin, naravno ako upisem ovaj fakultet... A da li mozda neko zna koliko se prima studenata na budzet na smeru ISiT?! Izvinite sto sada smaram sa raznim pitanjima ali bih ipak voleo da saznam sto vise o ovom fakultetu...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.01.2009. 12:25:58 
Korisnikov avatar

220 koliko znam,al najbolje da ti kaze neko ko je sad upisao drugu....

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.01.2009. 12:32:53 
Korisnikov avatar

E hvala puno!!!!!! A da li mozda znas da li je ogranicen broj na samofinansirajucem na ISiT-u??

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.01.2009. 12:40:38 
Korisnikov avatar

Na samofinansiranju nemash ogranichenja, znachi dokle god platish - idesh na koji hocesh smer.
A shto se tiche kvote, ove godine je drugu upisalo 366 na budzet, a ostalih 200+ kao "stipendisti drzave", i svako je upisao smer koji je hteo. Ne znam kako ce biti sledece godine, verovatno isto kao i nama. U drugoj ce biti 360 mesta na budzetu, a svi ostali samofinansiranje...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.01.2009. 12:56:16 
Korisnikov avatar

A sto se tice prijemnog ispita iz matematike, je l' sigurno to da ima od 20 pitanja 5 odgovora pod A, 5 pod B, 5 pod C itd??? I koji su najtezi, a koji najlaksi ispiti na prvoj godini?!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.01.2009. 13:02:59 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.11.2007. 20:52:15
Ne postoji nikakva zakonitost u odgovorima na prijemnom.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.01.2009. 13:36:45 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.07.2007. 00:59:25
Godina: Apsolvent
Smer: ME
Svi imate iste zadatke i kojima su ispremetani ponuđeni odgovori tako da moze da vam bude bilo koja kombinacija a-ova b-ova c-ova... A za prvu godinu imas podforum i prelistaj temu mali saveti

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.01.2009. 13:58:05 
Korisnikov avatar

milanmarinko je napisao:
I koji su najtezi, a koji najlaksi ispiti na prvoj godini?!

Pa najteze su Matematika 1 i 2, Ekonomija i Osnove Organizacije, barem po meni. Ostali nisu toliko teshki, a za najlakshe definitivno mogu da kazem Psihologija/Sociologija, Engleski 1 i 2 i mozda OIKT.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 429 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  Sledeća