FONForumBETA

FFBETA - beta forum studenata FON-a -
Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1236 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 50  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 27.12.2009. 22:00:57 

Pridružio se: 27.12.2009. 21:25:52
Godina: Dipl.
Smer: ME
pa doveden je, bar što se mene tiče... trenutno izgleda da je smisao 1500 x 9500, pa sračunaj, trebalo bi da i filolozi koji hoće da se bave informatikom mogu :) mala šala na njihov račun, ništa uvredljivo, isto bih rekao i za sebe i na primer učenje španskog...

drugi deo prethodne računice je primiti što manje ljudi sa fona, oni plaćaju niže cene školarine, a što više sa drugih fakulteta, lepše zvecka kasica prasica... :yo:

Share on FacebookShare on TwitterShare on TumblrShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.12.2009. 22:01:22 

Pridružio se: 20.11.2009. 20:07:39
hoćeš da kažeš da se dovodi u pitanje opravdanost investicije sa našeg aspekta

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.12.2009. 22:07:45 

zavisi od ugla gledanja... ako si profesor fona, isplatiti se da studenti investiraju :) a ako si potencijalni student zavisi kakav ti je ROI... ako znaš kako ćeš da upotrebiš i valorizuješ investiciju, onda šta te briga za njih, ti vozi svoje, dobićeš diplomu, i ako ti je računica dobra, isplatiće ti se, ako nije, ostaje nada, da će jednom da se isplati... mislim da nisam previše ciničan ako kažem da je jako mali broj ljudi (čitaj skoro niko) rešio da se prijavi na master kako bi proširio vidike i stekao nova znanja, a ostali (kao i ja) su tu zbog diplome...

nego julius, upisa li se ti, i na koji smer?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.12.2009. 22:09:14 

izvinjavam se, mala dopuna prethodnog posta, tek kad sam ga ponov pročitao shvatio sam kako zvuči...

biti tu zbog diplome ne znači SAMO zbog diplome, naravno da je bitno i naučiti nove stvari, samo nije to glavno...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.12.2009. 22:13:20 

Pridružio se: 26.12.2009. 21:34:42
Smer: IS
Poseban pozdrav za lika koji je vodio danasnju ''aukciju'' ili kako god se to zvalo!
Covek je pokusao da nadjaca par stotina ljudi jer nije cuo za ulaznu jedinicu racunara-mikrofon!
Vrhunac je bio kada je prisutnima dao 5 minuta za razgovor!
:D
Al ih je sve posle potrpao gde god je stigao sve u strahu da mozda neko mesto ne ostane upraznjeno! :yo:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.12.2009. 22:20:45 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.04.2005. 11:28:14
ako nista, ljudi koji su uplatili 1500 a nisu upisani mogu da podnesu zhalbu prodekanu za finansije pa da im novac bude vracen. ... :P

sve u svemu EPIC FAIL za upis :ljutko:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.12.2009. 22:24:54 

jeeeeeeei..... :udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.12.2009. 22:30:22 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.02.2005. 21:09:15
nkorac je napisao:
Znači stvarno su ga preterali... Samo čekam da vidim kad će da se pojavi aukcija na sajtu FON-a, ono dajem mesto na menadžmentu za dva na ISIT-u i jedno na statistici isl... pa da malo trgujemo... :udri: inače, ljudi su uspeli sami sebi da uskoče u usta, na budžet su upisali po kriterijumu prijavljivanja na smerove, a na samofinansiranje, ko gde hoće po rang listi... živo me zanima kako će devojka sa filološkog da prođe na informacionim... auf... a ovo su postdiplomske studije.. :udri: sve u svemu, ja hteo na računarsku statistiku, a završio na softverskom inženjerstvu... završio sam menadžment, ali sam u IT-ju, tako da ajde, ako ne puste zamenu smerova nekim Hudini varijantama, izučiću softversko inženjerstvo i testiranje softvera isl... a možda ipak i dignem ruke od bagre, stvarno mi je dosta da gledam kako im se pune džepovi a ne znaju šta rade... EJ BRE Organizacione Nauke!!!!! živote... ne bih da uplićem politiku, ali zbog takvih organizatora i jesmo tu de smo...

ajd pozdrav...

Druze, jel ti znas sta si upisao? Ako si sa FON-a ne moram da ti detaljno objasnjavam, ali ako nisi... Na tom softverskom inzenjerstvu se jedva cupaju i ljudi koji su da kazem "malo" potkovaniji od tebe sto se tice programiranja...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.12.2009. 22:33:24 

ma znam... jesam sa fona, i prilično dobro znam šta bi značilo uhvatiti se u koštac sa tim... jedino nisam siguran da imam volje i želje za to... nemoj da te zavara to što sam završio ME ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.12.2009. 22:36:58 

Pridružio se: 26.12.2009. 21:34:42
Najludje je sto se prosiruje lista samo za menadzere, koji su i tako zauzeli tudja mesta na drugim smerovima, kad smo vec kod jedinstvene rang liste!
UUuuuuuuuuuuuuuupraaaavooooooooooooooo, napravite listu za ISiT i primite te ljude, jer su zasluzili!

Narode, srecni vam praznici!

Ziveli!

:) :udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.12.2009. 23:09:35 

Pridružio se: 12.11.2009. 00:38:09
Trazim da mi gospoda sa fona obezbede jedno mesto na dhn-u kada bude to prosirenje liste zato sto sam odbio da upisem IS i tako dao mogucnost nekom ko je to stvarno zeleo da upise. Hvala. :D :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.12.2009. 23:59:15 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.06.2007. 09:33:57
uzas stvarno. Ja sam uspela da upisem ISIT ali za dlaku. Jako mi je krivo sto nisu ljudi upisali koji su konkurisali za to. Besna sam na sve te menadzere koji su dosli sa svih tih ko zna kojih fakulteta i kao nema sta pa ce na ISIT.ni ne znaju sta je to. Misli kao uzece knjigu nabubace i polozice. Pitacu ih kad im iz BP2 postave zadatak tipa SQL upit , procedura i fja.I samo ce da puknu pare bezveze a neko ko je hteo bas to da uci nije mogao jer ... aaaa

uf izvinite sto zvucim ovako blesavo ali mnogo sam besna

i samo cekam da me neko od njih pita za pomoc ili objasnjenje, mrsh nema, ne dam svesku, hteo si ISIT uci sam/a

ajd poz
i cestitam onima koji su upisali ono sto su zeleli. vidimo se na faksu

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.12.2009. 00:08:32 

slažem se u potpunosti sa jejazz, uz jednu malu ispravku, malo detaljnije sam pregledao materijale i sadržaje potrebne za softversko inženjerstvo i, ako ne puste neko prebacivanje pa da uspem da se uglavim na statistiku, vidimo se na faksu, ali dogodine... možda... a možda i ja upišem master na nekom megabendu ili nečem sličnom... tamo bar otvoreno kažu da je sve za lovu :) a moram priznati i bolje su organizovani, ma koliko ih ja ne voleo...

sve u svemu, pridružujem se čestitkama za kolege koji su upisali željeni smer!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.12.2009. 00:20:34 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.04.2005. 11:28:14
jejazz je napisao:
uzas stvarno. Ja sam uspela da upisem ISIT ali za dlaku. Jako mi je krivo sto nisu ljudi upisali koji su konkurisali za to. Besna sam na sve te menadzere koji su dosli sa svih tih ko zna kojih fakulteta i kao nema sta pa ce na ISIT.ni ne znaju sta je to. Misli kao uzece knjigu nabubace i polozice. Pitacu ih kad im iz BP2 postave zadatak tipa SQL upit , procedura i fja.I samo ce da puknu pare bezveze a neko ko je hteo bas to da uci nije mogao jer ... aaaa

uf izvinite sto zvucim ovako blesavo ali mnogo sam besna

i samo cekam da me neko od njih pita za pomoc ili objasnjenje, mrsh nema, ne dam svesku, hteo si ISIT uci sam/a

ajd poz
i cestitam onima koji su upisali ono sto su zeleli. vidimo se na faksu

Nije toliko problem u kolegama - vec u FON-u ...Da nisu rekli "upisite ISIT ili cekajte 10 dana " niko ko ne treba ne bi upisao ISIT.I da nisu uopste dozvolili da se prebacuje sa MENDH na ISIT(koja je to logika- da mozhe samo na ISIT???) :ljutko:

Tako da je u upravi problem, a ne toliko u kolegama koje su to iskoristile. Jbg hvataju se za slamku -a znamo da niko nije gadljiv na novac, apparently...tako ni FON :P Stvar je u tome sto ispashtaju oni koji su zheleli taj smer, a kriv je fon sto je to omogucio... :ljutko:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.12.2009. 08:10:46 

Pridružio se: 10.12.2009. 15:30:24
Kao prvo, nek se javi onaj koji je govorio da nece biti otimacine mjesta.
Kao drugo, strasno bih volio da na fonu kazu da nema prebacivanja sa smjera na smjer samo iz razloga sto se ljudi upisuju po principu samo da ja udjem a ebo kolege kojima cu skratiti godinu dana skolovanja. --sam sebi najpreci--

Meni stvarno nije jasna svjest ljudi, zavrsili ste diplomske studije, vi ste akademski gradjani.... pa vi bi trebali da budete intelektualci da se tako ponasate a ne onako bahato kao na upisu. Kakvih sam se grozota naslusao, strasno, bahato, neodgovorno, neozbiljno, djetinjasto, jednom rijecju uzas. FON je kakav jeste, a vi gospodo prvo sebe preispitajte i svoje postupke, vidite koliko su oni odgovorni, pravicni, moralni koliko ste vi zaista zasluzili da (ne)upisete studije pa onda kritikujte fon, ja nisam fonovac i ne vidim nista lose u ovakvoj politici fona. To je njihova kuca gdje vladaju njihova pravila i kad si kod nekog u kuci ti moras da postujes njegova pravila svidjalo se to tebi ili ne.
Sve to mogu reci jeste da je ovo uzas od strane AKADEMSKIH GRADJANA koji su se ponjeli krajnje neodgovorno prema svojim kolegama.....
PS: biti programer je nesta najljepse :yo:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.12.2009. 08:31:14 

Pridružio se: 19.11.2009. 10:25:27
Da samo pomenem da je na etf-u, na primer, prijava na master studije bila 2500, a matematickom se cak nista nije ni placalo, na politickim naukama uplata za index i obracse je bila 250dinara.......... da ne nabrajam vise, sve je jasno!!!
Ne razumem kuda misli uprava da ce stici ovakvim odnosom prema studentima :zbun:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.12.2009. 09:39:35 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.06.2007. 09:33:57
nije problem u parama, platicemo ali da bar za te pare dobijemo neko pa bar minimalno postovanje. Ja sam sa FONa i uvek je bilo da ako imas pare mozes sve ali u svakom slucaju studenti su uvek bili ispostovani i igra je bila manje vise fer. Ovo oko mastera je bila katastrofa, ja sam prilicno iznenadjena. ne znam sta se to toliko promenilo da tako ladno zabiju ljudima noz u ledja.

prvo razocaranje je bilo sto nisu prednost dali svojim studentima. Nije da ocekujem neki specijalni tretman ali svi ostali fakulteti daju prednost svojim studentima, tj stite svoje studente. Klasican primer je ETF gde se prvo na master upisuju ljudi sa ETFa a zatim svi ostali ako ima mesta i to moraju da polazu diferencijalne ispite, broj zavisi od fakulteta sa kog su dosli (za FON 5). Ne kazem da je i FON to trebao da radi, sta vise neka je ovako kako je bilo ali prvo ljudi da upisu ono sta su zeleli pa onda ostali ako ima mesta

steta sto sam blago nepismena pa sve sto zelim da napisem najlakse mi je da napisem u nekom programskom jeziku, ali kad bih znala srocila bih neko pismo nekim novinama, one samo cekaju ovako nesto, cisto da ljudi imaju uvid sta se desava. Nije bitno da li ce se bilo sta promeniti, samo da se baci malo svetla na to ko sta radi i kako radi

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.12.2009. 10:16:15 

Pridružio se: 18.11.2009. 10:12:48
Godina: Padobranac
Ja zaista veci bezobrazluk nisam skorije video:

"Prozivka za upis na Diplomske akademske (Master) studije će se održati u nedelju, 27. decembra 2009. godine na Fakultetu organizacionih nauka, Jove Ilića 154, Voždovac.
Na prozivci je OBVEZNO LIČNO prisustvo.
NEPRISUSTVO NA PROZIVCI PODRAZUMEVA DA JE KANDIDAT ODUSTAO OD UPISA na Diplomske akademske (Master) studije na Fakultetu organizacionih nauka."

S svim velikim i boldovanim slovima. I jos napominjem da nikada nije bilo reci o 27. kao vaznom datumu, niti o bilo kakvoj prozivci! I oni to jednostavno objave tek tako na svom sajtu!

OK, a sta je s ljudima koji su otputovali? Ili su bolesni? Ili ne mogu iz nekog drugog razloga da dodju bas tog dana i bas u predvidjeno vreme?? I rociste na sudu je moguce pomeriti, ali ne i PROZIVKU na fonu... Kazu oni MORA licno, ili zastupnik uz sudsko ovlascenje! Kao, da ne bi neko dosao i bez mog znanja me prijavio. E sad, to vec zvuci kao scenario za neku tinejdzersku komediju! Kao, taj neko ima moju licnu kartu, dve moje slike, provede pola nedelje na fonu i jos mi plati 1500RSD! Auuu, pa ja bih ga vodio na veceru... Alo BRE!

Zaista ne razumem ovakvo ponasanje! Sve mi se cini da nikada necemo nauciti da postujemo jedni druge. I da znamo svrhu svog postojanja. U ovom slucaju, FON postoji zbog studenata, ne studenti zbog FONa! Samo su stvari postavljene naopako!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.12.2009. 12:25:55 

Pridružio se: 05.10.2004. 13:29:03
AHDir je napisao:
Ja nisam mogao na ISiT (zavrsio sam taj smer), upao sam na SIRN.
Ceo show je bio nadrealan. Uzas.
Citiraj:
a još čudnije što će steći zvanje dipl. ing.

To vec nece.

Ista situacija!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.12.2009. 12:29:40 

Pridružio se: 25.12.2009. 20:03:08
Kao sto rekoh, najprivatniji fakultet opet dolazi do izrazaja!
Zao mi je kolega sa ISiT-a jer su, koliko vidim, oni najvise nagrabusili.
Pozdravljam kolege koje su ovaj smer upisale tek onako i verujem da ce na vreme odustati, jer garantujem da nijedan ispit nece poloziti.
Svima ostalima preporucujem ostale fakultete, jer je FON odavno postao lakrdija, sto dokazuju po ko zna koji put.
Srecno!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.12.2009. 12:34:32 

jejazz je napisao:

Ma mozes i da im das, samo ce je bledo gledati, nazalost, i izgubiti jos toliko para na privatne casove koji ce im mozda nesto koristiti da poloze taj ispit...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.12.2009. 12:45:39 

Da ne zvucim cinican ali ako je osnovni ispit baze 2 a u bazama 1 se radi SSA, PMOV, SQL koji je i najtezi i sl. Inace to je jedan od najtezih ako ne i najtezi ispit u III godini na nasem faksu!
Ja sam iz 3. dobio 6icu i nadao sam se da cu baze 2 nekako uzpeti da ga prebrodim posto se u IV nadogradjuje znanje.
Da ne pricam o drugim ispitima koji su dobrim delom bili izborni i svako od nas se usmeravao, birao ispite, gde bi hteo da se usavrsi!
Nezamislivo mi je da neko ko nije imao bar 10ak ispita vezano za Informacione sisteme (programiranje, projektovanje...) upise ovaj smer...
I za kraj: :udri: :udri: :udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.12.2009. 13:33:38 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.12.2009. 12:34:30
Godina: Padobranac
Slažem se sa jejazz da je trebalo izaći u susret fonovcima , jer to bi svaki fakultet koji drži do sebe uradio tj. štitio bi svoje studente i prvenstvo upisa omogućio njima, ali opet ne razumem čemu ljutnja ako je neko upisao ISIT , a pritom je konkurisao za neki drugi smer. Lista je bila jedinstvena i to su svi znali. Studenti koji su konkurisali na ISIT su prosto lošije uradili prijemni ispit i to je poenta priče. Žao mi je kolega koji nisu uspeli da upišu , ali opet nisu u pravu. Znali su da će se svi rangirati na jednoj listi i morali su bolje uraditi prijemni. Izdašno je komentarisati fakultet koji opet uslovi studente sa onim ˝biće proširenja lista MEDHN ,zato uzmite broj indeksa za svaki slučaj˝i sa srodnostima fakulteta....
U svakom slučaju, sve čestitke studentima koji su se upisali ! Vidimo se na predavanjima! ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.12.2009. 13:42:11 

Pridružio se: 20.11.2009. 20:07:39
ma i ti koji su neplanirano otišli na isit,verovatno će platiti promenu studijskog programa,a mislim da će dobar deo odustati,tako ako ste voljni da učite dalje pojavite se tamo 12. na faksu garantujem bar njih 10 tak će moći da upiše isit

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.12.2009. 14:46:17 

Pridružio se: 04.12.2009. 19:13:44
Hehe gde li su sad oni sto su omalovazavali, vredjali i prozivali druge ljude, koji su pricali da ce rang lista biti jedinstvena, da se jave i upute IZVINJENJE???? :cool:

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1236 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 50  Sledeća