FONForumBETA

FFBETA - beta forum studenata FON-a -
Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1236 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 50  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10.12.2009. 15:12:47 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2005. 12:52:36
Godina: Dipl.
Smer: ME
postoji. SPSS.

Share on FacebookShare on TwitterShare on TumblrShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.12.2009. 15:17:09 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.04.2005. 11:28:14
Smer: IS
milami je napisao:
Hm to bi znacilo, ako uzmem u obzir racunicu koju je obavila/o exult, da se prijavilo 1321 ljudi, sto znaci da definitivno brojevi prijave nemaju veze sa brojem ljudi, sto je super...bilo bi zaista previse da nas se prijavilo preko 2000... ;)

pa gomila njih se prijavila po n puta (iz neznanja da se prijave na sistem kako valja ... trebalo bi da se osmisli neka registracija da ko ne zna da je popuni-ne mozhe da se prijavi -sramota! Par njih me je na hodniku faxa pitalo kako da se registruju-ne znaju da koriste rachunar, im je bio izgovor :udri: )
a deo njih nije predao dokumenta tako da je sasvim prihvatljiva brojka 1346 :)
ihijaoo!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.12.2009. 15:24:56 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.10.2003. 22:38:54
Evo ako nekom treba za dalju statisticku obradu SQL dump generisan iz ovog PDFa.

http://rapidshare.com/files/318943709/master.sql.html

Privh deset mogu da skinu, pa za ostale nek re uploaduju. Ups, prvih devet :)

Menadzeri i ljudi sa srodnih fakulteta kojima ovo verovatno ne znaci mnogo, pitajte sta vas interesuje, tipa koliko na tom i tom smeru ima ljudi sa visim prosekom od mene...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.12.2009. 18:03:02 

Pridružio se: 19.11.2009. 13:58:16
A po kojoj se knjizi prošle godine spremao UIS?
Vidim neka pitanja u ovim testovima kojih nema u ovogodišnjem UIS-u.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.12.2009. 18:08:15 

Pridružio se: 19.11.2009. 13:58:16
Na primer:
Kojom SQL naredbom se vrši ubacivanje nove n-torke u tabelu RDBMS:
a) ENTER,
b) INSERT,
c) INPUT,
d) SET,
e) PUT,
f) Ne znam.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.12.2009. 20:11:29 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.10.2009. 21:17:44
Godina: Padobranac
Gledao sam rezultate prijemnog za proslu godinu i video zanimljive stvari. 660 je bila kvota, prijemni polozilo 560. I to: menadzment 375 kandidata (kvota je bila 300-moja pretpostavka), IS 136(kvota 170), UK 31 i OM 19. Primljeni su svi i to na smer koji su zeleli. U drugom roku, primljeno je jos 100( 52 menadzment). Znaci na MEN je tada primljeno 427 studenata. To je sigurno iznad kvote za taj smer. Iz ovoga izvlacim zakljucak da cemo mi sa MENDH i sa MEN popuniti nedostajuca mesta i zadrzati smer, tj. da kvote po smerovima nisu striktne. Na ISIT se prijavilo 176 a kvota je 170. Po nekoj mojoj proceni nek 6 ne polozi ili ne dodje na prijemni, jos bar 30 ih odustaje ako ne udju na buzdet, isto vazi i za KVALITET i OPERACIONA. Ima li logike moje razmisljanje??

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.12.2009. 21:56:01 

Pridružio se: 04.12.2009. 19:13:44
Pa ako uzmemo u obzir da se prijavilo 1350 studenata, ako 15% ne prodje prijemni, to je 1150.. Upisna kvota je 660, sto nam govori da oko 500 ljudi nece biti primljeno svakako.
Na sve to moze da se doda cinjenica da masa studenata nece imati srestava da plati skolarinu ili nece biti zadovoljno smerom koji mogu da upisu i odustace, neka ih bude 20-25%, dakle oko 160.
Suma sumarum, 340 ljudi ce ostati ispod svake crte :)))
Jedino cemu mozemo da se nadamo, je da ce fon (i drzava) prepoznati potencijal da u uslovim recesije i globalne ekonomske krize dobije CASH :D I prosiri tu listu, ne bi bio ni prvi ni poslednji put. :yo:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.12.2009. 23:27:26 
Korisnikov avatar

To da nece biti zadovoljni smerom ne pije vodu jer su svi smerovi osim MEN i MENDH nedovoljno popunjeni, tako da npr. neko ko konkurise na ISIT sigurno tu upada i ostace jos praznih mesta. Meni je samo krivo sto nisam konkurisao i za El. Poslovanje jer tu je tako malo ljudi da moze ladno da se upadne na budzet. A smer mi je zanimljiv.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.12.2009. 00:27:27 

Pridružio se: 04.12.2009. 19:13:44
Upravo. S'obzirom da su MEN i MENDH toliko popunjeni, sumnjam da ce ljudi koji ne budu "upali" tu hteti da se bave npr. racunarskom statistikom.

I ja sam hteo elektronsko poslovanje, ali sam smatrao da ce konkurencija biti prevelika s obzirom da primaju malo ljudi, kad ono.. na mendh najgora konkurencija [/list]

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.12.2009. 00:37:52 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.02.2005. 21:09:15
lionking je napisao:
To da nece biti zadovoljni smerom ne pije vodu jer su svi smerovi osim MEN i MENDH nedovoljno popunjeni, tako da npr. neko ko konkurise na ISIT sigurno tu upada i ostace jos praznih mesta. Meni je samo krivo sto nisam konkurisao i za El. Poslovanje jer tu je tako malo ljudi da moze ladno da se upadne na budzet. A smer mi je zanimljiv.

Inace na elektronskom ima 9 mesta za budzet, a prijavljeno je 51, ti dolazis sa ekonomskog fakulteta i ubedjen si da bi lagano upao na budzet :zbun:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.12.2009. 01:31:43 

Pridružio se: 10.01.2009. 14:52:34
~ Primedbe na tačnost objavljenih podataka (prosek i broj bodova) se
podnose pismeno Centralnoj komisiji Fakulteta 12. decembra 2009. godine, u
sobi 203, od 10 do 11 časova na posebnom formularu koji se podiže na
skriptarnici Fakultete uz depozit od 1000 dinara. Ukoliko se primedbe uvaže,
kandidatima se depozit vraća u punom iznosu. ~

OOOOO DA LI JE OVO MOGUĆE???
Pogrešio sam i plati mi da bi greška bila ispravljena!!!
Šefe, od sutra se drži, sve što mi prineseš da ispravim PLATIĆEŠ !!!! ha ha ha ha :lol:
Kako brzo učim.........mmmmmmmm

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.12.2009. 01:48:52 
Korisnikov avatar

Neo85 je napisao:
lionking je napisao:

Inace na elektronskom ima 9 mesta za budzet, a prijavljeno je 51, ti dolazis sa ekonomskog fakulteta i ubedjen si da bi lagano upao na budzet :zbun:
Prvo nisam rekao da bih ladno upao na budzet, nego da je lakse upasti u 9 od 51, nego u 9 od 696! A drugo, na Ekonomskom sam ucio o el. poslovanje, bankarskim IS, EDI i sl, tako da nije bas da bi taj prijemni bio spansko selo za mene. Mada iskreno, ne znam kako izgleda ta skripta za prijemni.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.12.2009. 01:56:32 
Korisnikov avatar

bgd986 je napisao:
Upravo. S'obzirom da su MEN i MENDH toliko popunjeni, sumnjam da ce ljudi koji ne budu "upali" tu hteti da se bave npr. racunarskom statistikom.

I ja sam hteo elektronsko poslovanje, ali sam smatrao da ce konkurencija biti prevelika s obzirom da primaju malo ljudi, kad ono.. na mendh najgora konkurencija [/list]
Ja ako upadnem u 660 a budem morao da upisem samo ISIT sigurno odustajem, jer iskreno nemam predznanje za to. Samo mi nije jasno kako FON moze da organizuje master iz IS za nekoga ko mozda i ne zna da ukljuci kompjuter? Stavili su zabranu da ljudi sa DHN fakulteta ne mogu na Men. i org. a mogu na ISIT?!?!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.12.2009. 02:30:29 

Pridružio se: 09.12.2009. 17:48:28
<lionking<bgd986 ....Svaka cast za njih..jedni od retkih koji koriste ovde na forumu...
Nego jeste li sigurni da ce dati da se ce gledati rezultati bodova na nivou svih studija?

Inace...danas sam pitao u sluzbi..."99,9% nema prosirenja liste...kazu to je to za ovu godinu"...
...steta... :( ...mrtav...laku noc...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.12.2009. 02:37:14 
Korisnikov avatar

@duck Prvih 200 za budzet se bira tako, zajednicka lista, to mi je rekla zena iz sluzbe. Ovo ostalo su sve pretpostavke. Na koji smer ti konkurises? Sto mislis da nemas sanse da upadnes? Ja sad slabo sremio prijemni, pa opet nada umire poslednja.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.12.2009. 11:26:12 

Pridružio se: 20.11.2009. 20:07:39
a el poslovanje ti je mnogo bolja i traženija stvar od men dhn

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: HEHEE 2+2
PostPoslato: 11.12.2009. 12:09:25 

Pridružio se: 10.12.2009. 15:30:24
A sto je jos ljepse kod nas IT SI ima dovoljan broj kandidata, prosjecan broj bodova u startu je oko 30 sto znaci da ti treba 10 pitanja da ispunis uslov, a dalje slijedi da je dovoljno da odgovoris na pitanja iz Leksikona i to oblasti SI i EP sto ce biti oko 3-6 pitanja tacnih. I na osnovu neke statistike mozes da odgovoris sva ostala pitanja pod nekim znakom npr B ako u odgovorenim pitanjima tj. onih 3-6 nema B ili ga ima najmanje, sigurno ces imati pozitivan broj bodova :D tako da postoji velika sansa da imas preko 51% a cim imas preko 51% u nasim smjerovima upisujes :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.12.2009. 14:08:01 
Korisnikov avatar

Procitajte ovo na kraju obavestenja o pravilima polaganja prijemnog. Stoji JEDINSTVENA RANG LISTA. Posto na ISIT ,Operciona, kval. i sl. nemaju dovoljan broj ni prijavljenih plus oni koji odustanu ako ne upadnu na budzet, KAKO OVI OSTALI POPUNJAVAJU TA MESTA? Da li zadrzavaju svoj smer ili ce motkom da ih teraju na ISIT i sl. :zbun:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.12.2009. 14:21:13 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.09.2009. 16:18:11
Godina: Apsolvent
Jel moze neko da mi objasni sustinsku razliku izmedju baze podataka i skladista podataka,ako je ima?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.12.2009. 14:27:55 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2005. 12:52:36
jedinstvena rang lista ne znaci isto sto i zbirna lista. jedinstvena lista se moze podeliti po smerovima, bas onako kao je prosle godine i BILO.

konkurisanje za upis na master studije je napisao:
Pilikom upisa kandidat se upisuje na studijski program za koji je polagao prijemni. Ukoliko je u tom trenutku kvota za željeni studijski program pounjena, kandidat ima pravo da odabere drugi studijski program na kom ima slobodnih mesta i za koji ima pravo da konkuriše (vidite Pregled mogućnosti konkurisanja za upis na Master studije).

pregled mogucnosti konkurisanja

dakle, nigde ne pise ko ima PREDNOST na recimo IS-u - dal onaj koji se prvi uredno prijavio za smer (i polagao prijemni za isti), ili onaj ko ima vise bodova (a izvisio na svom smeru). to cemo jos videti

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.12.2009. 14:37:43 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.05.2002. 14:13:49
@exult
he he upravo sam hteo da boldiram "...na kom ima slobodnih mesta...", dakle to upravo znaci da nikoga ne izbacuje sa liste

Laughter, Laughter, laughing at my cries

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.12.2009. 14:37:48 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.04.2005. 11:28:14
thani je napisao:
Jel moze neko da mi objasni sustinsku razliku izmedju baze podataka i skladista podataka,ako je ima?

"The primary difference between your application database and a data warehouse is that while the former is designed (and optimized) to record , the latter has to be designed (and optimized) to respond to analysis questions that are critical for your business. "

Baze podataka uglavom predstavljaju implementaciju OLTP (On-Line Transaction Processing) sistema i najbitnija stvar je chuvanje podataka po transakciji.

Skladishte podataka (data warehouse) je takodje baza ali je specijalizovana za upite i analize, bazira se uglavnom na OLAP (On-Line Analytical Processing)sistemu i sadrzhi obichno read-only podatke koji podlezhu brojnim i opshirnim analizama.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.12.2009. 14:38:12 

Pridružio se: 24.11.2009. 15:17:36
70% je zajednickih pitanja a 30% sa odabranog smera

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.12.2009. 14:44:06 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.09.2009. 16:18:11
Godina: Apsolvent
Hvala mnogo! :) Jel to znaci da je skladiste podataka interaktivnije na neki nacin?
Jel neko nasao u nekom od dva udzbenika definiciju projektnog koordinatora?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.12.2009. 14:51:04 

Pridružio se: 24.11.2009. 15:17:36
Evo ja se upravo to preslisavam...PROJEKTNI KOORDINATOR je isto sto i RUKOVODILAC PROJEKTA-on koordinira i rukovodi radom ekipe,odnosno org.jedinice koja je zaduzena za upravljanje projektom (leksikon,str. 73)

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1236 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 50  Sledeća