FONForumBETA

FFBETA - beta forum studenata FON-a -
Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 429 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 13.09.2008. 21:47:40 

Pridružio se: 18.12.2006. 21:15:07
Godina: Dipl.
Smer: ME
BWMarija je napisao:
Ovde kod dokumenata za prijavu stoji da treba da se preda izvod iz maticne knjige rodjenih. Zna li neko da li moze biti stariji od 6 meseci ili opet moram u opstinu da trazim dokaz da sam se rodila? :durisha:

Savet, zvao sam ja da pitam, diploma ili uverenje o diplomiranju svejedno i spisak polozenih ispita moraju da se overe u opstini, tako da kad budes isla to da overis vadi odma nov izvod iz maticne knjige rodjenih.

Ako si vec overila ta dva dokumenta, to je druga stvar, nazovi master sluzbu i pitaj ih dal moras ponovo u opstinu samo da opet izvadis izvod.
Pozzdrav

Share on FacebookShare on TwitterShare on TumblrShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2008. 14:22:43 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.10.2002. 17:36:16
Nije bitno kada je izdat izvod, moze bilo koji :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2008. 16:44:23 

Pridružio se: 15.09.2008. 16:34:19
Godina: Apsolvent
Mole se kolege da daju neku proverenu informaciju o upisu specijal.strukovnih studija o tome koliko se na fakultetu postuje vreme raspisanog konkursa?Da li se moze koji dan, nedelja zakasniti ili je sve rigidno propisano? M O L I M V A S, hvala unapred....pozz

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2008. 19:17:12 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.01.2008. 02:00:53
BMW jel si sigurna??
Tako i ja mislim.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.09.2008. 14:04:02 

Pridružio se: 15.10.2007. 15:22:03
Da li neko moze da mi kaze od prethodne generacije, koja je upisala MASTER skolske 2007/2008 godine, sta izabrati od predmeta na modulu Finansijski menadžment, tj koje predmete zaobici, a koje odabrati kao kvalitetne u smislu da ce pruziti adekvatan nivo znanja. Takodje me interesuje i literatura koja je neophodna za spremanje odabranih ispita.
Unapred hvala

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.09.2008. 14:42:16 

Pridružio se: 31.08.2008. 00:44:24
Smer: IS
Je li ima nesto zvanicno za skolarinu? Nije mi svejedno da li cu dati 60000 ili 141000.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.09.2008. 23:13:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.05.2003. 19:54:11
I ja sam cuo nezvanican info da ce biti popusta za svrsene FONovce po starom programu, ali se ne zna koliko...

Zanima me u kojoj meri se ovogodisnji lexikon menadzmenta za prijemni razlikuje od proslogodisnjeg i moze li se negde eventualno iznajmiti ili nabaviti polovan da ne istresam 900 za nov..?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.09.2008. 00:18:14 

Pridružio se: 15.09.2008. 16:34:19
Godina: Apsolvent
Opet ja...A nesto u vezi specijalistickih strukovnih- interesuje me koliko se postuje vreme raspisanog konkursa uopste prijavljivanja???? Jel se moze malo kasniti? Dajte neku informaciju, molim Vas, pocinjem da panicim... Hvala...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.09.2008. 19:24:34 

Pridružio se: 15.09.2008. 09:14:43
ja bih sada upisao elektronsko poslovanje na IS, pa me interesuje obim gradiva, tezina ispita (da li moze da se prepisuje :)), bitnost predavanja i da li to moze lagano da se zavrsi, s obzirom da radim (kao konj) :yo:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.09.2008. 20:02:33 

jovimarko je napisao:
Je li ima nesto zvanicno za skolarinu? Nije mi svejedno da li cu dati 60000 ili 141000.

Ja zvao danas i ovako sam nesto razumeo:

1. Za studente koji su zavrsili fon po starom planu i programu a zele da zavrse master na istom smeru troskovi iznose 59.300,00 din ukupno (skolarina+prijava ispita+prijava pristupnog rada+prijava master rada+stampanje diplome+.......+itd) i imaju da poloze 1 ispit + pristupni rad + master rad, i imace titulu diplomirani master organizacionih nauka - odsek za (ME, IS, UK, OM)

2. Za studente koji su zavrsili fon po starom planu i programu a zele da zavrse master na istom smeru i pri tome zele da izaberu odredjen MODUL sa istog smera, troskovi iznose 59.300,00 din + 12.000,00 din. po dodatnom ispitu i imaju da poloze 3 ispita + pristupni rad + master rad, i imace titulu diplomirani master organizacionih nauka - odsek za (ME, IS, UK, OM) + naziv modula,
znaci 59.300,00 din + 2 x 12.000,00 din = 83.300,00 din

3. Za studente sa drugih fakulteta i fonovce koji zele da promene smer, troskovi iznose 141.000,00 din. + ostalo (prijava ispita+prijava pristupnog rada+prijava master rada+stampanje diplome+.......+itd) i polazu 5 ispita+pristupni rad+master rad

ZA SVE JE OBAVEZAN KVALIFIKACIONI TEST I MINIMUM OD OSTVARENIH 6 BODOVA !!!

Ajd pa neka se raspita jos neko.........

Poslednji put menjao Pexilla dana 19.09.2008. 09:57:07, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.09.2008. 02:23:05 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.01.2005. 16:01:12
kako smaraju sa tim prijemnim :/

josh treba i te knjige da kupujem, i ovako su me istresli :D je li ima neko neshto od proshle god, ili mozhda ima u kopirnici neka skripta :D ako neko neshto zna neka javi ovdje pliz

thanx

edit: koji ce im djavo i uvjerenje o diplomiranju i uvjerenje o polozhenim ispitima?

tomorrow! tomorrow! I love ya, tomorrow
you're always a day away ..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.09.2008. 14:11:50 

Pridružio se: 21.08.2003. 00:29:45
Godina: I
A šta se dešava sa ljudima koji su prebačeni na NNP? Da li se neko raspitao kakav će cenovnik za nas biti ukoliko ostanemo na istom smeru i sve to. Nadam se da nije puna cena jer je nama još tada kada su nas prebacivali govoreno da će za nas biti drugačije. Molim vas za konkretne informacije.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.09.2008. 19:48:41 
Korisnikov avatar

I ja zvao i (posle 2 dana nejavljanja na telefon) dobio odgovor da ce za svrsene FONovce po starom programu biti definitivno 59 hiljada, ali mi nije pominjao nista o verziji koju je Pexilla objasnio gore sa dodatnim placanjem za module...ja nekako kapiram da se podrazumeva da se modul mora odabrati...

Ipak, ono sto sam saznao kao novost, bar za mene s obzirom da taj deo ocigledno nisam razumeo, je da se polaze i lexikon menadzmenta i lexikon inf. sistema, sve bez obzira koji smer se upisuje. Kapiram da to onda znaci da treba obe knjige da se kupuju i spremaju...? :udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.09.2008. 00:49:48 

Pridružio se: 18.09.2008. 23:47:11
Smer: OM
Tix je napisao:
kako smaraju sa tim prijemnim :/

josh treba i te knjige da kupujem, i ovako su me istresli :D je li ima neko neshto od proshle god, ili mozhda ima u kopirnici neka skripta :D ako neko neshto zna neka javi ovdje pliz

thanx

edit: koji ce im djavo i uvjerenje o diplomiranju i uvjerenje o polozhenim ispitima?

Da, zaista "smaraju" sa tim prijemnim...
Ja nameravam da upisem Operacioni menadzment - Ekolski menadzment, ali osnovne studije nisam zavrsila na FON-u niti na njemu narocitno srodnom fakultetu. :) Pogledala sam primer kvalifikacionog ispita i deluje mi komplikovano. Npr. prvo pitanje: Tok aktivnosti procesnog pristupa sadrži sledeći broj koraka: a) 10 b) 2 c) 7 d) 12 e) 5 i tacan odgovor je 12.. :(( ali ja u ovim knjigama uopste ne mogu pronaci tu oblast, a i da nadjem i procitam sve "korake" pitanje je da l' bih se na kraju setila da l' ih je bilo 10 ili 12. :zbun:
Stto se knjiga za spremanje prijemnog tice, "uvod u informacione sisteme" se donekle moze i podneti, iako je jako suvoparno "stivo", vrlo apstraktno bez nekih prakticnih primera.. niti neke narocite logike - "bubacki" materijal, ako smem tako da ga nazovem. Kakogod, iako mi takvo gradivo definitivno ne "lezi", donekle mogu i podneti spremanje te knige.
Ali kako uciti "Leksikon menadzmenta"? :zbun: Procitati sve pojmeove pod A, B... i tako redom. :bljak: I na kraju dobijes pitanje o MRP sto moze biti skracenica za sto-sta, a na testu ne navedu da misle na Material Requirements Planning pa da na osnovu logike nesto i zakljucis...
Verujem da je za fonovce ili ekonomiste ovo laganica, ali za nas sto dolazimo sa drugih fakulteta nije bas najprijatnije. Mislim da bi sve ovo lepo trebalo da ucimo kroz ispite, pa da to ima nekog smisla i da svako uci to sto je potrebno da zna - ne bi trebalo da imamo isti prijemni za ekoloski menadzment i, na primer, odnose s javnoscu...

Da li neko zna neku literaturu koja nije "leksikon menadzmenta" a da "kandidata za upis" na suptilniji nacin "uvede" u svet menadzmenta?
Da l' ima jos nekoga sa hemijskog ili sumarskog fakulteta da sprema ovaj kvalifikacioni? Kakvi su utisci!? :(

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.09.2008. 08:13:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.11.2004. 16:44:53
Citiraj:
I ja zvao i (posle 2 dana nejavljanja na telefon) dobio odgovor da ce za svrsene FONovce po starom programu biti definitivno 59 hiljada, ali mi nije pominjao nista o verziji koju je Pexilla objasnio gore sa dodatnim placanjem za module...ja nekako kapiram da se podrazumeva da se modul mora odabrati...

59000 kosta: 1 ispit + pristupni rad + master rad i dobijas zvanje dipl..bala bla - master iz oblasti Menadzmenta ili Inf. sistema itd. Znaci - neko opste zvanje, bez usmerenja. Taj 1 ispit moze biti bilo koji sa studijskog podrucja Menadzment odnosno IS i sl.

Vise od 59000 kosta: ako hoces zvanje master iz oblasti Marketing menadzmenta npr., tj. zelis da ti na dipomi pise uze studijsko podrucje/modul taj i taj. A ta cena zavisi od broja ispita. Po ispitu placas 12000 pa racunaj. I tu postoje kalkulacije, u zavisnosti od izbornih predmeta sa osnovnih studija, pa mozes polagati jos 2 ili 3 ispita. To mozes da vidis uporedjujuci spisak predmeta sa modula koji hoces i tvojih polozenih izbornih.

Poenta: ne moras modul da biras, osim ukoliko bas bas zelis "specijalizaciju", jer ce te to kostati oko 80 000 din. Zasto bi placao to, kad ce ti ionako na master diplomi/uverenju pisati spisak predmeta koje si polagao..pa ces pri zaposljavanju to pokazati i reci da si master radio iz te i te oblasti, polagao te i te predmete.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.09.2008. 08:46:25 
Korisnikov avatar

danza je napisao:
Citiraj:

59000 kosta: 1 ispit + pristupni rad + master rad i dobijas zvanje dipl..bala bla - master iz oblasti Menadzmenta ili Inf. sistema itd. Znaci - neko opste zvanje, bez usmerenja. Taj 1 ispit moze biti bilo koji sa studijskog podrucja Menadzment odnosno IS i sl.

Vise od 59000 kosta: ako hoces zvanje master iz oblasti Marketing menadzmenta npr., tj. zelis da ti na dipomi pise uze studijsko podrucje/modul taj i taj. A ta cena zavisi od broja ispita. Po ispitu placas 12000 pa racunaj. I tu postoje kalkulacije, u zavisnosti od izbornih predmeta sa osnovnih studija, pa mozes polagati jos 2 ili 3 ispita. To mozes da vidis uporedjujuci spisak predmeta sa modula koji hoces i tvojih polozenih izbornih.

Poenta: ne moras modul da biras, osim ukoliko bas bas zelis "specijalizaciju", jer ce te to kostati oko 80 000 din. Zasto bi placao to, kad ce ti ionako na master diplomi/uverenju pisati spisak predmeta koje si polagao..pa ces pri zaposljavanju to pokazati i reci da si master radio iz te i te oblasti, polagao te i te predmete.

Hm, kapiram mada mi je lik iz sluzbe rekao da je ili 59 za FONovce ili 140 za ostale...verovatno ga je mrzelo da mi objacnjava pojedinosti.

Na prijavnom listu postoji mesto da se odabere zeljeni studijski program i potom zeljeno programsko podrucje, a to je u stvari modul tako da kapiram da se modul bira pa bira...ili to pak treba da se ostavi prazno ako se ide na opsti menadzment, na primer.

Poslednji put menjao ducca dana 19.09.2008. 10:57:24, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.09.2008. 09:43:52 

Pridružio se: 21.02.2006. 10:01:52
danza je napisao:

Ако сам добро схватио, треба да приликом пријављивања на конкурс не наводим назив модула, потом изаберем било који од гомиле понуђених испита положим га (након тога приступни и мастер рад) и завршио сам посао?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.09.2008. 09:45:29 

Ево шта су мени одговорили (након десет дана и четири послате поруке):

Citiraj:
Postovani,
zainteresovan sam za upis na master studije u ovoj skolskoj godini,
ali da bih doneo konacnu odluku, potrebne su mi neke informacije koje
do sada niste objavili na sajtu. Konkretno, zanima me da li ce i ove
godine vaziti popusti za nas koji smo osnovne studije zavrsili na
FON-u i koliki ce ti popusti biti (u broju ispita i finansijski).
Jos konkretnije, diplomirao sam na smeru za informacione sisteme i
zainteresovan sam za modul IT menadzment koji se nalazi na istom
smeru. Na osnovnim studijama polagao sam Ekspertne sisteme (izborni predmet)
kod prof. dr Dusana Starcevica i Informacione sisteme (seminar) kod
prof. dr Mihaila Jaukovica. Molim Vas da mi odgovorite na sledeca 3 pitanja:
1. koliko ispita cu morati da polazem na master studijama (da li ce to
biti 1, 2 ili 3 ispita + pristupni rad + zavrsni rad)?
2. Ukoliko su u pitanju 1 ili 2 ispita, da li te ispite mogu da biram od
svih ispita ponudjenih u okviru tog modula ili jedan ili oba ispita
moraju da budu predmeti koji su navedeni kao obavezni?
3. Koliko ce iznositi ukupan trosak za zavrsetak studija (naravno pod
uslovom da ih zavrsim u roku), odn. da li je tacna informacija da za
nas sa FON-a taj trosak ne moze preci 60.000 dinara?

Bicu Vam zahvalan ukoliko Vasi odgovori ne budu uopsteni, jer bez
konkretnih odgovora na ova pitanja zaista necu moci da se odlucim za
upisivanje master studija na dragom mi fakultetu.

Unapred zahvalan,

Citiraj:
Poštovani,
Za studente FONa koji su završili studije po starom programu važi drugačiji režim i ove godine. Ako ostajete na istom smeru polagaćete samo 1 ispit, pristupni i završni rad. Cena je 59.300,00 dinara (sve od prijave na konkurs do izdavanja diplome). Što se tiče detalja oko modula i priznavanja ispita na Master studijama, to je procedura koja dolazi nakon upisa. Troškovi polaganja dodatnih ispita (pored ovog jednog obaveznog koji ulazi u cenu od 59.300,00 dinara) iznose 12.000,00 dinara po ispitu. Primera radi, ukoliko se utvrdi da morate da polažete 3 ispita kako bi imali navedeni modul, na troškove od 59.300,00 dinara dodajete 2x12.000,00 dinara.
Pozdrav,
Joca

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.09.2008. 09:56:06 

ducca je napisao:
Na prijavnom listu postoji mesto da se odabere zeljeni studijski program i potom zeljeno programsko podrucje, a to je u stvari modul tako da kapiram da se modul bira pa bira...ili to pak treba da se ostavi prazno ako se ide na opsti menadzment, na primer.

Trebalo bi da ostavis prazno pa da na upisu ili kasnije ako moze, a saznao sam da moze, izjasnis koji bi voleo modul ako ga zelis uopste, da ti pise u diplomi i onda utvrdis koliko je to jos ispita i para.
Pa ako ti se zelje poklope sa mogucnostima.........prijavis neki modul(programsko podrucje)

Tako je mene savetovao lik iz master sluzbe

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.09.2008. 12:37:13 

Pridružio se: 15.10.2007. 15:22:03
Da li neko od proslih generacija moze da prosledi koristan savet po pitanju upisa na modul finansijski menadžmenta. Sve informacije su dobro došle.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.09.2008. 10:01:50 
Korisnikov avatar

Mogu li se iskoristiti materijali iz UIS-a sa puskica, za pripremu kvalifikacionog testa, onog dela za IS?

edit: pricam o menadzment smeru (9 pitanja iz IS - Dragana Bec. Vujaklija)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.09.2008. 14:43:32 

Ја хоћу да питам исто то, само за смер ИС. Нешто ми се не купује књига Базе података, па сам мислио да само ишчитам скрипту са Пушкица, чисто да се подсетим. Шта би могло да се искористи за припремање дела из менаџмента, а да се избегне куповина тог лексикона?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.09.2008. 11:46:38 

Sveza informacija
Do sada se prijavilo 100tinak ljudi........

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.09.2008. 14:17:58 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.01.2008. 02:00:53
To nema nikakve veze, poslednji dan prijave moze da se prijavi i 250.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.09.2008. 17:51:54 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.10.2005. 19:03:09
meni su rekli da ce produzti prijavu do 10. oktobra najverovatnije

pa kvota im je 660, tako da cisto sumnjam da ce se prijaviti jos 550 ljudi u naredne 2 nedelje .... a i znamo da na pare nisu gadljivi, ukoliko i upisu tih 660 :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 429 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18  Sledeća