Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: ISiT - daljina info
PostPoslato: 14.03.2018. 12:54:05 

Pridružio se: 14.03.2018. 12:30:01
Postovi: 1
Godina: Padobranac
Smer: IS
Pozdrav svima! Iščitah ovaj forum,ali ne nađoh ono što me zanima,pa rekoh da otvorim novu temu u nadi da će se javiti studenti sa ovog smera ili oni koji o tome nešto znaju, da nama koji planiramo da upišemo ove studije, malo pojasne ovaj način studiranja. Koliko sam skontala,dobija se matirijal online, kakav- pdf,video prezentacija ili slajdovi? Da li profesori odgovaraju na mejlove ili mora da se ide na konsultacije? Znam da se polažu kolokvijumi i ispiti na FON-u,a šta je sa predispitnim? Kako se kod njih boduje aktivnost i prisustvo,jel se njima drugačije računaju ocene? Šta je sa predmetom Uvod u informacione sisteme i sa onim grupnim seminarskim koji mora da radi više ljudi, jel je i to obavezno?
Ima li predmeta koji ne mogu da se prate online, već mora da se prisustvuje?
Bila bi zahvalna nekom ko studira na daljinu kada bi podelio svoje utiske ovde jer nemam koga da pitam,a nigde ne mogu da nađem ove informacije, a vrlo mi je vazno da sve ovo znam pre nego što upišem ovaj smer jer nisam u mogućnosti da dolazim na predavanja.


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 03.07.2019. 21:39:40 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.07.2019. 20:54:34
Postovi: 1
Godina: I
Smer: IS
Hej,
krivo mi je što nisam ranije odgovorio i nadam se da si uspela da upišeš ono što si želela.
Možda će ovo pomoći ostalima koji razmatraju ovaj smer.

Sue2 je napisao:
Koliko sam skontala,dobija se matirijal online, kakav- pdf,video prezentacija ili slajdovi?

Zavisi od predmeta. Uglavnom se dobija PDF preko koga ide audio(gleda se, ili možda bolje reći sluša, online). Neki predmeti imaju samo pdf, a neki imaju i jedno i drugo. Video zapise ako sam siguran ima samo Programiranje 1, međutim veoma su lošeg kvaliteta i teški za praćenje.

Sue2 je napisao:
Da li profesori odgovaraju na mejlove ili mora da se ide na konsultacije?

Odgovaraju na mailove u roku od par dana, mada ako imaš nešto što te buni u vezi gradiva mnogo je bolje otići na konsultacije.

Sue2 je napisao:
Znam da se polažu kolokvijumi i ispiti na FON-u,a šta je sa predispitnim?

I predispitne obaveze se polažu na fakultetu.

Sue2 je napisao:
Kako se kod njih boduje aktivnost i prisustvo,jel se njima drugačije računaju ocene?

Naravno, na smeru za daljinu nemaš klasične bodove za aktivnost i prisustvo, ali dobijaš zadatke koje radiš online i preko toga skupljaš dodatne poene.

Sue2 je napisao:
Šta je sa predmetom Uvod u informacione sisteme i sa onim grupnim seminarskim koji mora da radi više ljudi, jel je i to obavezno?

U prvoj godini seminarski nisu obavezni, ali donose dosta poena.

Sue2 je napisao:
Ima li predmeta koji ne mogu da se prate online, već mora da se prisustvuje?

Sve može da se prati online.




Neko moje mišljenje je da ISIT-D uopšte ne treba da se shvati kao studiranje na daljinu, već kao studiranje sa pomoćnim materijalima online. Smer je koncipiran tako da svakako zahteva od studenta dolazak na fakultet kada su kolokvijumski i ispitni rokovi, kada treba da se predaju seminarski itd. Ne može se sve raditi preko računara.

Kvalitet materijala koji se dobija je veoma suvoparan i naporan za praćenje, i po meni generalno loš ili lošiji od onoga što se dobija odlaskom na predavanja.
Većina predavača neće praviti problem ako dođete da slušate teoriju, dok na vežbama to može biti problem zbog ograničenog broja mesta u kabinetima.

Dobra stvar kod smera na daljinu je ta što bodove skupljate preko zadataka koje radite na platformi za daljinu, koji nisu teški i ne zahtevaju puno vremena, dok se na regularnom smeru dobijaju za aktivnost i prisustvo.
Takođe, još jedna odlična stvar je to što uvek imate mogućnost da predavanje odslušate ponovo i podsetite se nekih stvari, mada u praksi uvek ćete se vratiti na knjigu ili skriptu.

Dešavalo se da sistem za učenje na daljinu padne na dosta dugo vreme(par nedelja - par meseci) i onda ostanete bez materijala.

Generalni svet za sve koji planiraju da upišu ovaj smer ili su ga već upisali je da idu na predavanja, upoznaju ljude, da se ne opuštaju previše i da rade redovno. Nema razlike između regularnog i smera na daljinu, isto se očekuje i od jednih i od drugih. Nemojte da vas zavara to što imate sve na par klikova, pa da se hvatate za glavu kada svo gradivo treba spremiti u kratkom roku. Ovaj smer zahteva dobre radne navike, i dobru samodisciplinu. Vi birate kada slušate predavanja, kada radite i koliko radite.

Nadam se da sam nekima pomogao,
pozdrav!


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 11 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Copyleft FONForum 2001-2014 | Powered by phpBB © phpBB Group