Započni novu temu Odgovori na temu  [ 166 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14.10.2010. 14:39:31 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.02.2009. 06:32:24
Postovi: 172
Godina: IV
Smer: IS
мали савет: за смер ИСиТ, у другом семестру, поделите тему за ФМИР у две, посебно за финансије и посебно за рачуноводство, јер онако спојено је јако непрегледно, то су два потпуно различита предмета и треба их одвојити...

још једна ствар - ове године се на МТР-у потписивало на предавањима и ти поени су улазили у оцену, док за АРОС СиБић свашта прича и условљава па од тога не буде ништа.


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 07.01.2011. 17:56:00 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.10.2009. 20:04:20
Postovi: 172
Godina: Dipl.
Smer: UK
mali savet za smer UK: kod projektnog iz Inženjeringa procesa kada vam ovi potpišu neki deo projektnog (neku radionicu) bez obzira što su vam tu nešto nažvrljali i ispravili, ako su vam potpisali (potpis se odnosi na to da ste to na vreme uradili) NEMOJTE da to da ponovo štampate (ispravljeno) i donosite im jer ćete svejedno morati to na kraju za koričenje opet ponovo da odštampate (zbog numeracije strana).
ne samo zbog para, nego i da bi uštedeli živce jer koji će meni q*** sad kilo papira univerzalnih podsistema....

_________________
ashes to ashes, dust to dust


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 17.02.2011. 22:57:28 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.08.2009. 12:07:39
Postovi: 635
Godina: Dipl.
Smer: OM
ovo se odnosi na smer OM
FMiR: Pa da krenemo od naj...lepseg
Predmet se sastoji iz dva dela:deo racunovodstvo i deo finansije.
Racunovodstvo je super, vezbe drzi Veljko i mnogo je dobar, jer na njima se radi bukvalno sve sto dolazi na ispitu. Preporucujem vezbe, jer je i lepo i korisno. Inace ovaj deo ispita se sastoji iz teorijskog i pismenog dela. Teorijski podrazumeva dva kolokvijuma koja morate dati (jer je tako najlakse) i dolaze poglavlja iz knjige(sto ce reci otvorena pitanja). Ovo nije problem, lako se sprema. Pismeni deo je malo tezi i zato treba ici na vezbe, jer tamo sve postaje jasno.
E finansije su zanimljiviji deo ovog ispita! A evo i zasto: nikad ne znate sta ce doci na kolokvijumu! Profesorka Snezana je divna zena i puno toga kaze na predavanjima(bukvalno), ali voli da priredjuje iznenadjenja nama studentima. Tu imate 3 kolokvijuma. (Mene je drugi najvise zaboleo, al ni 3 nije zezanje)
Statistika: Znate TV iz prethodnog semestra? E pa ovo je nesto sto lici na to, ali ipak nije. Meni je TV mnogo smisleniji i bolji predmet, ali je nesporno da je statistika mnogo laksa za polaganje. Cist sablon, predjete zbirku, pa onda rokove i spremili ste pismeni. Usmeni je kao i za verovatnocu, nikad ne znate sta ce da vam uvale, al to je ta svima poznata car katedre za statistiku i stagod.
MTR: Relativno lak predmet koji treba dati na vreme(preko kolokvijuma)da ne razbijate posle glavu s vrlo teskom materijom.
Osnove industrijskog inzenjerstva: Vrlo koristan i zanimljiv predmet(mada, verovatno cete se smejati ovoj izjavi vec posle prvih predavanja/vezbi, ali cete kasnije shvatiti sta sam hteo da kazem). Problem s ovim predmetom je sto je malo zanemaren. Imate projektni rad, koji podrazumeva pracenje procesa u preduzecu, pa se ti procesi dalje dekomponuju do zahvata. Teoriju za kolokvijume ucite sa slajdova, bez puno muke.
Upravljanje kvalitetom: ovo je tuga od predmeta... Predavanja su mnooogo naporna, vezbe besmislene, ali potrebne za besmisleni projektni iz ovog predmeta. Fora sam predavanjima je sto kao donose neke poene, ali je to previsoka cena za onu torturu. Mozda sam malo preterao sa ovim, al ja sam to tako doziveo.
eto tako, ako vas jos nesto zanima, pitajte ovde ili nacite starije kolege na faxu. Mi sa trece smo bar uvek tu da pomognemo... ;)


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 17.02.2011. 23:39:32 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.07.2008. 23:50:04
Postovi: 4993
Lokacija: И ја бих био так'и ,да сам рођен на Јамајки..
Godina: Dipl.
Smer: UK
E ljudi,imam jedan problem.Ceo mart cu biti odsutan sa predavanja,a bice mi i problem da ucim za kolokvijume,jer cu biti u skripcu.
Moje pitanje je-koje predmete od sledece navedenih :
-FMIR
-MTR
-Upravljanje kvalitetom
-Osnove industrijskog inzinjeringa
-Statistika

nije toliko strasno dati preko ispita?Msm,ako budem morao da biram predmete koje da dajem preko kolokvijuma,sta da izaberem?
Mole se i menadzeri i ISiTovci da odgovore,za ove predmete sto imamo zajedno! :D

_________________
Who are you to judge the life I live? I know I'm not perfect and I don't live to be. But, before you start pointing fingers, make sure your hands are clean.-Bob Marley


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 18.02.2011. 00:16:11 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.07.2007. 18:48:06
Postovi: 1211
Lokacija: BG
Godina: Dipl.
Smer: IS
MTR obavezno preko kolokvijuma, a pismeni preko onih seminarskih/projektnih i slicnih stvari
STATISTIKA isto ti je preko ispita ili preko kolokvijuma
FMIR takodje, ali zbog obimnosti mozda bolje preko kol

_________________
ITEH/EPOS/IMAR casovi | domaci | seminarski | diplomski | master
--
o66/oo-32-82 choopachoops@gmail.com


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 18.02.2011. 02:29:12 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.11.2006. 19:50:36
Postovi: 4288
Godina: Dipl.
Smer: UK
Ispit iz FMiRa je podeljen na 5 delova. Tri iz finansijskog menadzmenta(2 klasicna + 1 finansijska analiza) i 2 iz racunovodstva(zadatak + teorija). Polozio si kada dobijes prolaznu ocenu na svakom od testova i svi su nezavisni(osim teorije iz racunovodstva koja ima preduslov, odnosno Veljko nece ni da pregleda ako nisi polozio zadatak)
Veoma lak, ali obiman predmet.

_________________
SlikaSlikaSlika


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 24.09.2011. 21:49:59 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.01.2011. 15:59:18
Postovi: 73
Godina: I
Smer: IS
ISIT

Prvo da kazem UDJITE BEZ STRAHA U DRUGU GODINU BEZ OBZIRA STA VAM DRUGI PRICAJU. Ne kazem da nije teska ( sve su teske) ali desava se da na osnovu prica koje ste culi od drugih ulazite u drugu godinu sa tolikom prpom i strahom da ste vec u glavama sa samopouzdanjem na minimumu o nekim ispitima ste vec formirali misljenje da ih nikada necete dati ali nemojte tako. Verujte nije toliko teska kao sto vam drugi pricaju, odredite prioritete malo se organizujte i nije stvarno problem ocistiti. Pa da krenemo od pojedinacnih predmeta i MOJIH misljenja o njima:

AROS:
Jako koristian predmet moj omiljni profa ali kao i na OIKT-u akcenat nije na savladavanju gradiva vec na sposobnosti da pratite sve sto se prica tj. pracenje predavanja tj zadataka i primera koj on daje na predavanjima i koji kasnije dolaze na ispitu. Ima knjiga iz koje se uci gradivo koje Simke predaje a na vezbama se rede zadaci koji dolaze na ispitu kolokvijumima. Moja preporuka ili pratite oba ili nadjite nekoga ko ce vam davati svoje beleske je profa daje dodatna pitanja i zadatke koji se ne rade na vezbama i kojih nema u knjizi a koji dolaze na ispitu. Prvi kolokvijum ima dodatne poene obicno neko pitanje sa vezbi tj sa Marijinih slajdova dolazi u obzir za ovo pitanje ali nema pravila moze biti i nesto sto je prof dr Simic spomenuo na predavanjima.
Ima i elektro tes iz Linuxa i C-a t ali to je sprdnja jedna skripta od 15 i druga od 20 strana.
Isto je dati ga preko kolikvijuma i preko ispita (citaj ispita u rokovima Januar, februar jer se kasnije pravila malo menjaju tj dolaze neki sumljivi zadaci koje niko nikada nije ni video)
Nije tezak predmet ali se ne treba igrati sa njim tj ostavljati ga za kasnije rokove tj bolje je sto pre poloziti

MATA3
Najlaksa mata od svih i najzanimljivija. Pravila ce vam predociti profani i asistenti jer se stosta u tokuv remena promenilo ali kao i kod svih mata pismeni dajete preko kolokvijuma ili u roku ima i usmeni kolokvijum ista prica kao i za sve mate. Moja preporuka preko kolokvijuma sve sto je moguce dati na taj nacin jer u mnogome na ovaj nacin sebi olaksate polaganje ispita.

VEROVATNOCA
E pa sa ovim se ne treba zahebavati izuzetno tezak predmet pogotovu ako vam kobinatorika i matematicka logika nisu jaca strana. Preko kolokvijuma se daju i teorija i zadaci ali sve zajedno tj jedan kolokvijum nosi 100 od cega 60 cine zadaci a 40 teorija 50% na teoriji i zadacima je potrebno za prolaz a na drugi se ne moze izadji ako nije polozen prvi. Ista prica za oba kolokvijuma. meni je drugi bio laksi ali nijedan nije lak tako da pazljivo sa ovim predmetom. Polaganje u rokovima nije bauk ali opet nema prodje ako nisi bas ovladao gradivom. Razlika izmedju kolokvijuma i spita jeste ta sto na ispitu polazete prvo zadatke pa eliminacioni test pa onda izlazite na usmeni ispred profesora i odgovarate jedno pitanje ako ste zadovoljni pedlozenom ocenom a dva ako niste.

MARKETING
Meni sprdnja preko kolokvija ako te ne mrzi da za rokove ucis knjigu od 400+ strana ali isto je polagao u roku ili ga dao preko kolikvijuma. Meni je bio lak ispit jer sam ga dao u Februaru ali kako rokovi prolaze sve su visi kriterijumi sto se tice polaganja . Ima predavanja potpisujete se ako ste aktivni dobijate i plusice, na vezbama se upisijete na spisak ako ste aktivni dobijate plusice tako da bi trebalo posecivati i jedne i druge. Bez prisustava i plusica mora da se radi seminarski( svodi se na prevodjenje kao sem iz Menadzmenta).

ENG3:
Engleski ko engleski likovi isti ista knjiga isto sprdnja o d ispita ako bar malo znate engleski.

PRINCIPI PROGRAMIRANJA
Lak ispit i ako se prvi put srecete sa programiranjem. Naucite sablo kako se odredjeni zadaci rade i to je to. Za vecu ocenu malo logike treba kombinacije odredjenih znanja koje ste stekli kroz vezbe i predavanja. Predavanja meni besnislena ukoliko niste ili necete u buducnosti da se bavite programiranjem, Devedzic lepo radi i objasnjava ali vecina stvari nije povezana sa gradivom koje dolazi na ispiti i kolokvijumima. Vezbe posecujte obavezno tu se radi gradivo za ispit lakse ce vam bit da to sve prodjete na vezbama pa kuci a ne da kod kuce ucite sami potpuno nove koncepte ,ako niste imali dodira sa programiranjem naravno, a ko ste vrsni programer pratite materijale koje kace na sajt i procenite sami koliko vam se isplati posecivanje vezbi. Meni lak ispit dadoh ga preko kol ali nije tezak ni kada se polaze preko ispita.

FMIR:
Vezbe obavezno, predavanja obavezno, predmet nije lak ali nije ni tezak jer znate da akcenat mora da vam buda na njemu kako bi ste ga sto pre otaljali jer je kasnije sve teze. Polaze se iz 6-7 delova ima dve knjige 400+ strana i zbirka pa ako ovi nije dovoljno da vas zaplasi onda... Ovde je suvsno pricati jer stvarno je OPSIRAN ispit ALI NE I TEZAK znaci sedi bubaj njega prvog pa sve ostalo je kako idu rokovi sve je komplikovanjije tj dolaze teza pitanja zadaci promene analiza tako da sto pre to bolje. Kolokvijumi kod finansije nisu uslovljeni kod racunovodstava jesu iskustva sa ispitom hvala Bogu nemam i nada se i da ga vi necete imati. SVE STO MOZETE DATI PREKO KOLOKVIJUMA OBAVEZNO DAJTE JER JE NEUPOREDIVO I LAKSE I OLAKSACETE SEBI ZIVOT.

Strukrure:
Vise nije tako lak predmet kao sto je bio ranijih godina treba minimalno znanje programiranja a maksimalno angazovana logika sve u svemu ne tako tezak ispit i ne bi trebalo da predstavlja neki problem. Ispiit kolokvijum svejedno je isto gradivo slicna pitanja isto vam se 'vata.

MTR:
Obavezno projektni obavezno seminarski i zadataka na ispitiu bez. Izgubite dan dva za oba a olaksate sebi uffffffff znacete kada to budete uradili. Ispit lak skripta keva znaci za ovaj ispit nisam kupio ni knjigu ni zbirku ucio iz skripte i imao 100+ poena. Malo su se postozili i digli kriterijume jer gledaju koliko vam se odgovori na ispitu i kolokvijumu slazu sa odgovorima iz skripte pa negde ne daaju full poene negde nece ni da priznaju tako da je moja preporuka uci iz skripte procitaj jednom dvaput knjigu ne budi budala u smislu da pises kao sto je napisano u skripti i na konju si i to sa najvisom ocenom. Sto se tice zadatak ja sam ih izbegao u sirokom luku ali i oni su cist sablon ali malo opsirniji sablon sto neki vide tek kada pocnu da spremaju ispit.

Statistika:
Neuporedivo laksa od Verovatnoce primera radi drug iz TV ima 6 a iz Stat 10 pa vi gledajte. Nije za zezanje ispit ista katedra kao za TV ista pravila i donekle nastavak na gradivo. Zadaci su cist sablon problem je nauciti formule i sve bi drugo trebalo da bude laca ali opet ne treba se igrati jer i za ovaj ispit vazi ono STO PRE TO BOLJE jer se kolokvijum i Jun malo razlikuju u tezini a sto ide kasnije malo je i teze.

_________________
Don't try to be like Jackie. There is only one Jackie. Study computers instead.
Jackie Chan


Poslednji put menjao DzekiCen dana 26.09.2011. 08:44:23, izmenjena 2 puta

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 26.09.2011. 07:48:44 

Pridružio se: 09.11.2009. 19:37:34
Postovi: 495
Godina: II
Smer: IS
Verovatnocu i Statistiku preko kolokvijuma je najbolje dati da se ne bi smarali sa usmenim..Na kolokvijumima su teorijska pitanja laka,najosnovnije,nesto moze i da se prepozna,ako znate zadatke,znacete i pola teorije(jer u teoriji dolaze i formule da se prepoznaju)..

_________________
...'al to nije vazno jer "osecam se foncy"..:)


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 30.09.2011. 12:22:51 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05.07.2010. 18:34:08
Postovi: 170
Godina: Dipl.
Smer: IS
SMER ISIT :

"Najteze su prve cetiri , onda upises drugu " :D .

I Semestar:
Engleski jezik 3 : Pisete pismo , radite neki seminarski i eto vam predmet.Vezbe / predavanja gubljenje vremena , mada dobijete dodatne poene (drugim recima ,ona/onaj ko ne zna engleski neka ide na vezbe ) …
Principi programiranja: Uce se neke osnovne stvari iz programiranja, vezbe zanimljive i korisne . Smara malo sto je sablon :( ...Radi se BlueJ i Eclipse. Na predavanjima se radi malo drugacije nego na vezbama i to ne dolazi na kolokvijume.Sto se tice kolokvijuma nisu teski ,pre svakog kolokvijuma imate kao probni i ko tu uradi sve tacno dobija dodatne poene. Takodje dobija se 5 dodatnih poena na prisustvo .
Arhitektura racunara i operativni sistemi : Predavanja kod Dekija Simica , svi znate o cemu pricam :D . Mozete da naucite dosta stvari ali … Vezbe- jedne nedelje slusate Linux i posle C u RC :zbun: ( ne kapiram zbog cega je potreban RC za slusanje teorije i pisanje nekih osnovnih stvari ) ,a druge nedelje radite zadatke u ucionici koji vam mogu doneti plus , i tako plus po plus kad ono ocena vise :) ...Na kolokvijumu dolaze pitanja sa predavanja ...Takodje mozete da uzmete seminarski koji donosi ocenu vise .
Matematika 3 : Meni najlaksa mata ... Na kolokvijume nisam izlazio ( ne znas sta mi bi ), odmah na ispit :cool: . Usmeni stvarno nije tezak (laksi i od mate 1 i od mate 2 ) . Na dolaske mozete da dobijete 10 poena .Eto , kazem ja nije tesko :D .
Marketing: Interesantan predmet , vezbe korisne ,pored toga sto su zanimljive, skupljaju se poeni koji uticu na ocenu.
Predavanja takodje. Preko kolokvijuma mozete da date dva dela dok treci mora usmeno. Kolokvijumi nisu teski , kao ni treci deo . Samo nemojte da ostavite ceo ispit za usmeni jer onda ima dosta... :S
Teorija verovatnoce :
Najbolji predmet ,nema nista da se buba , cista logika i dosta razmisljanja... vezbe vrlo interesantne i korisne , predavanja zanimljiva (naravno Zoki , videcete o cemu pricam) . Kolokvijumi onako , "zeznuto" je samo provaliti sta se zapravo trazi . E da , preko kolokvijuma se polazu i teorija i zadaci , morate da imate 50% i na jednom i na drugom .Ako vam neko kaze da je ovo tesko ,taj/ta nema pojma ;) .

II Semestar :
Menadzment tehnologije i razvoja : Najgluplji predmet (svrha ovog predmeta je... ovaj ... :P ). Imate dva kolokvijuma , projektni /seminarski ili nista ( zavisi sta izaberete) i posle na ispitu peto pitanje . Ako ne polozite neki deo to radite na ispitu . Vezbe sam slabo (da ne kazem nikako )posecivao ,predavanja tu i tamo ,vise tamo :invert: i nikad nisam cuo nesto zanimljivo.
Statistika : Pa kako bih vam rekao , SABLON !! Nema sta da se razmislja,ako imas ovo onda to ako ovo drugo onda to drugo ... krs ,misilo sam da ce biti zanimljivije. Vezbe i predavanja isto kao i za verovatnocu,kao i nacin polaganja.
Numericka analiza : Najlaksi predmet u drugoj godini , mozete peske da ga polozite :D .Svake nedelje mozete da odgovarate tako da kome je lakse da nedeljno izdvoji sat-dva neka ide na numericku :) !
Finansijski menadzment i racunovodstvo : Uf , odkle da pocnem ...
Prvo iz finansija imate 3 kolokvijuma , i to ovaj koji bi trebalo da bude najlaksi bude najtezi :D !
Iz racunovodstva imate 2 kolokvijuma (morate da polozite prvi da bi mogli da izadjete na drugi) , zatim imate u roku zadatak ( metodoloski deo ). Kazu kao dolazi lakse u predroku kad ono stvarno lakse :sarkazam: ... Ova katedra nas je najvise puta "prevarila" , tako da pazite ... E da, dobro ste procitali 2 kolokvijuma iz racunovodstva , 3 iz finansija ,zadatak iz racunovodstva i to je to ,a ne :jao: ,ima i usmeni . Taj usmeni je stvarno formalnost , ne mozete da padnete ...ali jos i usmeni , ccc najludji predmet :D .
Strukture podataka i algoritmi : Zanimljiv predmet , moze dosta da se nauci , pored toga ovaj predmet nam je i najstrucniji u drugoj godini. Asistent je nov i nije objasnjavao bas najbolje . Mozete da ga pratite jedino ako imate neko predznanje . Sto se tice predvanja skoro da nisam ni isao ,tako da vam ne mogu reci mnogo . Na ispitu dobijete 4 zadatka i 11 teorijskih pitanja za svaki deo ( a ima ih dva ) i radite ukupno 2 sata. Kazu malo vremena ,ali meni je bilo dovoljno …

Jeste druga godina malo teza ,ali bice sve ok :detelina:

_________________
Ko sta radi ja smisljam potpis...


Poslednji put menjao Nikkkkkk dana 02.10.2011. 13:26:53, izmenjena 2 puta

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 30.09.2011. 14:30:19 

Pridružio se: 24.06.2009. 14:37:54
Postovi: 333
Godina: III
Smer: OM
evo par saveta za smer OM mada i u II god svi smerovi imaju skoro iste predmete.U globalu druga god je stvarno ozbiljnija i teza od I bar po mom misljenju i stvarno treba raditi dosta,u prvoj g su se mogla izdvojiti nekoliko tezih predmeta,a u II skoro da se ne moze osim engleskog izdvojiti neki laganica predmet.Moj utisak je da ce mnogo vise ljudi preneti mnogo vise ispita nego do sad,a u narocito teskoj poziciji su ljudi koji su preneli mate,ekonomijui sl. :((
evo za I semestar
MATA 3
Nema tu sta da se prica isto kao mata 1 i 2 mada je vise sablonska.
Moja ocena:(Ne hvalim se nego cisto da ne pricam u prazno ;) )8

Menadzment ljudskih resursa
Recimo da je ovo skroz ok ispit,mislim nema nekog mozganja i zavrzlama sednes naucis i to je to
Nacin polaganja:ako se ne varam imaju 3 kol i gotov ceo ispit,vecina ga da ovako,ili pred profesorom usmeno sto bas verujem d anije zanimljivo obzirom da knjiga ima 500nak strana.
Predavanja:Ja sam isla i bila sam u toj grupi od 20tak ljudi koja je dolazila,jer profesor je nesvakidasnje zanimljiv,a i ako vam je dosadno uvek mozete nesto drugo da radite.Prof samo jednom pusti spisak i ko se nadje ocena vise :)
Vezbe:Preporucljivo je ici dobijaju se dodatni bodovi,asistentkinja je skroz ok i pojasni lepo gradivo.Postoje i seminarski koji su lagani i nose 10 poena.
Moja ocena 10

Ekonomika poslovanja i strategijsko planiranje
NIje tesko,al' je mnogo smaracki predmet zbog preofesora,i nije koristan jer se ponavlja gradivo iz ekonomijei ostalih predmeta,u sustini jako nepotreban premet.
Nacin polaganja;Nema kol,izlazin senaispit i odg 2 pitanja iz jedne i 2 iz druge knige.
Postoji i seminarski koji moze da oslobodi jednog pitanja ILI jednu ocenu vise,koji nisam uzela i nisam se pokajala jer se lako uci ispit a radi se u vreme kad ima najvise d se uci i mora da se ide na predavanja i uz sve to da saradjujes sa profesorima :udri: i sve to zarad jednog pitannja manje,zoto moj savet batalite to i ucite druge premete a za epp cete lako u januaru ako sve ovo polozite jer vam ostaje samo to i usmeni iz mate.
Predavanja:JAKO NEPOTREBNE
Vezbe:ici jer se dele neki silni plusevi,koji ne znace puno,al' ako malo fali za ocenu oni daju i prelaze se najbitnije stvari koje prof vole da pitaju.
Moja ocena 9
Verovatnoca
najtezi ispit u II god ubedljivo,al' ipak se moze poloziti.
Nacin polaganja:najbebzolnije je dati preko kol,ali to podje za rukom bas malom broju studenata,jer tek kad dodjes na ispit vidis koliko su kol bili laksi,teorija narocito jer teorija na kol je sprdnja a na eliminacionom mnogo teza.
Predavanja:Isto ko i mata ja sam pokusala i na ovo i na statistiku,al' nisam uspela jednostavno smara.
Vezbe:Obavezno,nema sanse da polozite bez vezbi i izaberite asist koji vam se najvise dopada.Sta reci drugo osim srecno :)
Moja ocena 8
Engleski 3
mi smo imali pisanje pisama a vi ste to isto imali u 2,tako da nemam pojma sta cete da radite.
Moja ocena 10

Marketing
PO mom misljenju jako interesantan i koristan predmet,nije bas lagan,narocto ako se ne da preko kol
Nacin polaganja:2 kol +usmeni+plusici sa vezbi
Predavanja:Pored toga stonose poene zanimljiva su i korisna kako za ispit tako i za vas uopste,Prof su cool
Vezbe:Isto nose poene i mislim da se na predavanjima i vezbama moze sakupiti do30 poena ali ne dodatnih vec oni ulae u ocenu(15,16 min za izlaz na ispit inace se radi neki sem)tako da idite,kod mene su i dolazili skoro svi.
Moze se ici i na predavanja na eng,ja nisam isla ali kazu da je ok
Moja ocena 10
Ako se iborite sa svim ovim onda vas u II semstru ceka prava avantura.
U II semstru i nisu toliko teski premeti vec su zeznuti i katedre su khm malo zategnute

FInansijski menadzment i racunovodstvo

Eovaj ispit me podseca na igricu koja ima 7 levela,pa bude tu svacega,ali pregura se nekako...
Nacin polaganja;Uh odakle da krenem 2 kol iz fin i finansijska analiza +2 kol iz racunovodstva +Pismeni(zadaci iz racun.)+usmeni na kraju koji sluzi d ase potvrdi ocena da dobro ste procitali d ase potvrdi ocena pa onako malo prosetaju kroz obe knjige jer ne bude bas dovoljno prethodnih 6 puta sto ste izlazili,ovde ipak mora da se sve to finishira kako bi se uverili u vase znanje :lol:
Predavanja:Obavezno profesorka je kraljica,objasnjava stvari iz zivota i diktira stvari u svesku koje dolaze na kol,a nema ih u knjizi.
vezbe:takodje obavezno rade se zadaci za pismeni,ako se jednom propuste tesko se vraca u kolosek posle
Moja ocena 9

Statistika
Potrebno je znati dosta stvari iz verovatnoce i laksa je dosta od verovatnoce.Isto se polaze,ista katedra...

Menadzment tehnologije i razvoja
sada da imam ponovo ovaj ispit opet ne bih znala kako da ucim ovo,jer kako god se nauci ne valja ili ti kaze naucio si iz skripte(a ona je inace ista kao knjiga),ako ispricas svojim recima kaze treba "ne pise tako u knjizi",ma jednom recju katastrofa od ispita,ali stvarno,za to je pre svega kriva katedra sto su dali pitanja koja dolaze na kol i ljudi normalno d asu ih izvukli u skripte,zasto uciti 2 knjige od po 400 i vise strana umesto jedne skripte od 50 kad ne mora i onda se tako skidaju poeni na neke gluposti,svi dodju na uvid,neko ima 20tak poena manje nego sto ocekuje,neko prodje a da nema pojma kako je prosao,knjige su katastrofalno napisane(znam jer sam budala ucila iz njih) i tako...a da je bar neko ozbiljno gradivo nego... uh ne vredi spominjati,nadam se iskreno da ce d apromene ovde nesto.I DAJTE OVO PREKO KOL ZIVOT CE VAM BITI MNOGO LAKSI.
Nacin poilaganja:2 kol+zadaci(OBAVEZNO UETI SEM ILI PROEKTNI jer su laki)+neko peto pitanje jao majko moja gde ucis ponovo ono sto si za I kol samo detaljnije :udri:
Predavanja:Ici jer donose dodatne poene i profesorka je cool
Vezbe obavezno zbog zadataka,nemoj posle kad dodje jun da punite oglase sa"kupujem svesku iz mtr" :D
Moja ocena 9

Osnove industrijskog inzenjerstva

moze malo da se odahne kod ovog predmeat
Nacin polaganja:Projektni nosi pola ocene i to je glavna stvar kod ovog ispita +2 kol koji su laganica uce se za 3,4 dana za10.
Predavanja:Kako hocete,meni su smor,ali je prof dusa od coveka
Vezbe:Isto ih drzi prof i treba ici jer objasnjava sta treba da radite u projektnom za sledecu nedelju jer se projektni salje svake nedelje profesoru
moja ocena 10(skoro svi su imali :))

Upravljanje kvalitetom
Uz izvinjenje kolegama sa UK ja i dalje ne vidim svrhu ovog premeta kao ni cele price o kvalitetu,mada mozda profesor nije umeo to na najbolji nacin da prenese ili je nesto drugo stvarno nemam pojma
Nacin polaganja:projektni koji je lagaan radi se ugrupama i nosi 30% ocene ostatak je 1 kol +pismeni ispit sto mu dodje nesto kao drugi kol
Predavanja:Dobro je ici zbog dodatnih 5 poena ali prof ne pusta svaki cas spisak vec kad mu se cefne i bas malo ljudi je dolazilo al`meni su znacili ti plusevi jer mi falilo 0,4 poena za visu ocenu,a nece da da ako nemas bar 1,2 potpisa.
Vezbe:Obavezno ici jer objasnjava sta treba za projektni uraditi i on se ne predaje svake nedelje,ali ga treba obavezno raditi odmah jer je lakse i ako se pokaze asist.odmah 100 poena sigurica
moja ocena 9

To bi bilo to,samo cepajte i srecno ;)


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 30.09.2011. 15:12:32 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.01.2010. 19:26:03
Postovi: 634
Godina: Padobranac
Smer: IS
Evo da napisem i ja nesto o predmetima iz druge godine(Koje sam polozio hahaahah :D)

1. Matematika 3
Veoma lak ispit, vezbe su korisne , nemojte bacati pare na privatne casove sve se moze nauciti na vezbama ili ako vec na vezbama nije jasno ASISTENTI I PROFESORI SU PLACENI DA BI VAM OBJASNILI NA KONSULTACIJAMA!!!!! zapamtite ovo. Predavanja ako vam drzi Lazovic idite, sedite u 2. red i SLUSAJTE! Mnogo se varaju svi koji kazu da predavanja iz bilo koje matematike nisu korisna, a to kazu oni koji nemaju veze i koji pricaju i ometaju druge na predavanjima, a ako dodjes na predavanje i SLUSAS PAZLJIVO sve ce ti kasnije biti jasno. Polaze se..ma nemam pojma kako ce se polagati ove godine. Evo ja necu da kazem da se ne hvalim, hvalim se i imam 10.

2. "Teorija" verovatnoce
Pod znacima navoda jer ovde na Fon-u nema nikakve teorije, prakticnije bi bilo da se zove kao i knjige Osnove verovatnoce. Isto lak ispit, naravno ako se predmet RAZUME, nema bubanja napamet (ne isplati se), ko jednom nauci taj zna za sva vremena. Vezbe jako korisne, pozdravljam ovom prilikom Marinu i Veljka Kasparova hahaha :D Sistem ucenja: Posle svake vezbe dodjete kuci i probate SAMI da uradite SVE zadatke koje ste radili na vezbama taj dan, znaci nema sutra cu, ODMA taj dan, i tako svaki put i mnogooooo ce vam biti lakse i jasnije. Predavanja su najjaca, naravno kad je Zoki legenda tu, Milica je dobra ali smara :D Moja ocena 10.

3. Statistika
Sve isto kao i za verovatnocu. MOja ocena 10.

4. MLJR iliti Menadzment ljudskih resursa.
Lak predmet, vezbe smaraju ali kome je do sadrzaja vezbi kad onakva asistentkinja drzi :D Predavanja nemaju veze sa materijom, ali naucicte mnogo sto sta o Tesli i starogrckim filozofima. Profesor je opusten i dobar. Moja ocena 10.

5. Ekonomika poslovanja i planiranje
Smaracki predmet, nisam posecivao predavanja, a vezbe samo malo pri kraju da bih saznao na sta da obratim paznju dok budem spremao. Nemam vam nesto specijalno ni reci. Moja ocena 8.

To je sve hahaah, sta sam polozio polozio sam, ostali predmeti nece biti nikad polozeni :D


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 03.10.2011. 06:22:55 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.01.2009. 14:28:50
Postovi: 5365
Godina: Padobranac
Smer: IS
Verovatnoca i statistika ti dodju kao najtezi ispiti u drugoj. A vezbe i predavanja nisu obavezna niti ima ikakvih obaveza.
Ne znam da li na vasem smeru ima nesto teze...
Za marketing su interaktivne vezbe, a dobijas i dodatne poene (koji dosta znace za formiranje konacne ocene na usmenom).


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 03.10.2011. 07:47:59 

Pridružio se: 16.11.2010. 17:43:25
Postovi: 111
Godina: II
Smer: ME
ako si smer menadzment mislim da ti je za upis trece godine uslovan marketing....

tj. za upis na budzetu ako zelis... :)


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 03.10.2011. 16:53:39 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.09.2010. 01:48:24
Postovi: 439
Lokacija: Beograd
Godina: Padobranac
Smer: UK
DeRadicci je napisao:
Verovatnoca i statistika ti dodju kao najtezi ispiti u drugoj. A vezbe i predavanja nisu obavezna niti ima ikakvih obaveza.
Ne znam da li na vasem smeru ima nesto teze...
Za marketing su interaktivne vezbe, a dobijas i dodatne poene (koji dosta znace za formiranje konacne ocene na usmenom).

Dobro dete je napisao:
ako si smer menadzment mislim da ti je za upis trece godine uslovan marketing....

tj. za upis na budzetu ako zelis... :)

Nije mi bitno to koji je kao tezak ili lak, nego me nervira sto ista moram da prenosim i sto odudaram od generacije(nisam psiho, al jednostavno je tako) :D I onda bih da prenesem nesto sto nije obavezno da slusam i da idem na vezbe bas svaki put, gde nema nekih seminarskih i drugih grupnih ili individualnih zadataka :/ Nadam se da me kapirate, pa sam bas iz tog razloga pitala za savet jer vi to najbolje znate.Engleski sam vec prosla citav njihov sistem, i shvatila sma kako im funkcioniste katedra, pa me je zanimalo jos neki predmet da mi predlozite :) Hvala!


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 03.10.2011. 17:04:47 

Pridružio se: 16.11.2010. 17:43:25
Postovi: 111
Godina: II
Smer: ME
pa eng.mozes svakako da izostavis,... mozda mozes upravljanje troskovima ili ekonomiku da izostavis,tu je " kao " bitno da se ide na vezbe i predavanja (to ti oni kazu) a ne moras, ispiti su prosto bubanje....


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 04.10.2011. 16:15:46 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.06.2009. 19:47:27
Postovi: 618
Lokacija: Zemun
Godina: Dipl.
Smer: IS
ISiT - prvi semestar

Arhitektura racunara i operativni sistemi

Predavanja nisam posecivala iz razloga sto profesor Dejan Simic svoje predavanje zasniva na tome da postavlja pitanja studentima pre nego sto je nesto obradjeno na predavanjima i ne vredi ako kazete da ne znate jer on pokusava da vas navede da date neki odgovor, a ako jednostavno nemate ideju koji bi odgovor bio dovodi vas u neprijatnu situaciju da cutite i samo cekate da predje na nekog drugog studenta, a i bolje je i to nego da kazete nesto pa vas on pita zasto tako mislite itd… Licno ne volim takav vid odrzavanja predavanja i ako sam dosla par puta vise sam se sakrivala i molila da me ne prozove nego sto sam bilo sta cula sto mi je kasnije koristilo na samom polaganju ispita :D Slajdove sa predavanja nema potrebe da ucite, izvan knjige na kolokvijumima mogu da dodju neke seme koje su radjene na vezbama (ASM dijagram) kao i zadaci (u proseku oko 3-4 zadatka dolaze na kolokvijumu/ispitu za jedan deo). Zadaci nisu teski, sve je to jedan sablon koji ako ne budete posecivali vezbe mogu kolege da vam pokazu, ali ne ostavljajte bas za dan, dva pred kolokvijum ili ispit jer nema bas malo tipova zadataka koji dolaze u obzir i lako je pogresiti. Laboratorijske vezbe nisam posecivala, iscitala sam onu skriptu za Linux i nije bilo nekih problema za polaganje. Za teorijski deo bih vam preporucila skriptu jer je odlicno napisana, a i ako budete citali knjigu videcete da se sve ustvari nalazi u skripti, ali iz knjige ucite seme jer ih u skripti nema, ali vam pise u skripti na kojoj se strani nalazi sema u knjizi tako da samo pratite skriptu. Seminarski uzmite obavezno jer vam donosi ocenu vise bez obzira koju ocenu dobijete na odbrani, a mozete ga braniti kod asistentkinje Marije (ako prijavite seminarski u predvidjenom roku) ili kod profesora (ako zakasnite malo sa prijavom profesor dozvoli da se prijavljuje seminarski kod njega jos nedelju dana). Vazno je napomenuti i da je za prolaz na prvom delu potrebno 12/20, a na drugom delu 19/30. Koliko poena je koja ocena nigde ne pise, ali 10 je samo maksimalan broj poena, ukoliko imate npr. 8 I 9 na prvom i drugom delu, zakljucuje se niza ocena ako nemate seminarski, a ako imate 8 i 8 sa seminarskim ce vam zakljuciti 9. Deset bez seminarskog mozete imati samo ako imate 20 na prvom delu i 30 na drugom. Sve u svemu nije tezak ispit, ali meni isto tako nije bio ni zanimljiv.

Principi programiranja

Od starijih generacija sam cula da je ovo veoma lagan ispit i da dolaze bukvalno isti zadaci kao oni sto su radjeni na vezbama. Medjutim, oni nisu imali praktikum iz ovog predmeta vec su ucili preko materijala koji su dobijali na vezbama, a od prosle generacije je izasla knjiga iz ovog predmeta pa mi se cini da su zbog toga malo poostrili kriterijume. Uglavnom, idite na vezbe obavezno, asistent Bojan je odlican, a Zorana izbegavajte jer vam on da tekst zadatka i kaze da radite pa ce on pred kraj casa da ispise resenje zadatka i pri tom jako brzo pise i brzo prica tako da je tesko pohvatati sve ukoliko nemate neko predznanje iz JAVE. (prebacila sam se kod Bojana nakon prvog termina vezbi kod Zorana :D ) Dobijate i 5 poena ukoliko prisustvujete na bar 80% termina vezbi. Dajte ovo preko kolokvijuma, jako su lose ocene u ispitnim rokovima i ljudi se zale da su zadaci teski i da nemaju vremena, ali ne znam to pouzdano jer nisam radila preko ispita. Moze se takodje desiti da vam dodju na kolokvijumu i neke stvari koje nisu radjene na vezbama tipa kastovanje, ali neke kolege su rekle da je profesor to spomenuo na predavanjima. Na predavanja nisam isla iako sam cula dosta pozitivnih komentara od kolega.

Matematika 3

Moram da pohvalim vezbe profesora Lazovica jer ne radi nesto preterano teske zadatke, koncentrise se tacno na ono sto moze da vam dodje na kolokvijumu i bas lepo moze da se spremi pismeni deo ispita ukoliko imate beleske sa njegovih vezbi. Bila sam na nekoliko vezbi, ali sam posle kopirala od kolege sve sa vezbi i iznenadila sam se kako je sve dobro odradjeno, taman onoliko koliko vam je i potrebno da polozite i sa najvisom ocenom. Novina u ovoj matematici je sto imate da radite i domace zadatke koje cete dobiti na predavanjima, radite ih jer neki profesori sabiraju te dodatne poene sa pismenim delom ispita pri zakljucivanju ocene. Najverovatnije cete imati priliku da se resite prvog dela usmenog vec desetak dana nakon prvog kolokvijuma preko testa (ukoliko ostvarite predvidjeni broj poena), a drugi deo se polaze klasicno, u ispitnom roku. Da naglasim za one koji ce i prvi deo usmenog polagati u ispitnom roku da parcijalne dif. jednacine spadaju u prvi deo da se ne iznenade na samom ispitu jer to ni nama niko nije naglasio i mislili smo da vazi ono sto je vazilo za usmeni kolokvijum.

Marketing

Idite na vezbe, pohvale za asistenta Okanovica koji je iste ucinio veoma zanimljivim. Ako vam kojim slucajem zapadne neki drugi asistent takodje idite jer su ove godine poeni za vezbi nosili cak 30% ocene i pri zakljucivanju ocena nisu previse fleksibilni, hoce da pitaju za visu ocenu ako vam malo fali, ali vole da pitaju da se nesto od teorije primeni u praksi pa to studentima uglavnom predstavlja problem. Ukoliko nemate minimalan broj poena sa vezbi dobijate seminarski u vidu teksta na engleskom koji morate da prevedete i dostavite u odredjenom roku kao nadoknadu za poene sa vezbi. Kolokvijumi nisu teski, videcete da dolazi po par pitanja koja su primena teorije na primeru iz prakse, ali to cete znati ukoliko ste isli na vezbe, a od teorije iz knjige se ne trazi klasicno strebanje definicija i objasnjenja vec neko detaljnije iscitavanje i pamcenje podela mogu doneti i maksimalan broj poena jer su pitanja uglavnom na zaokruzivanje pa je lako prepoznati tacan odgovor.

Teorija verovatnoce

Mnogi se najvise koncentrisu na ovaj predmet jer stariji studenti govore kako je ispit tezak, a i vrlo je verovatno da ce vas sami asistenti malo zaplasiti u prvom terminu vezbi kada pocnu sa nekim njihovim statistickim podacima koliko ljudi padne prvi kolokvijum, koliko njih prenese ispit i slicno. One teze zadatke iz kombinatorike slobodno preskocite u startu jer vam to nece biti potrebno za predmet, savladajte osnovnije zadatke iz kombinatorike radi kasnijeg razumevanja gradiva. Da se razumemo, ja sam navikla na samostalan rad, uglavnom ne posecujem predavanja i vezbe, a ako posecujem onda je to vise zbog druzenja sa kolegama I slicno, nekome ce vezbe mnogo znaciti, meni nisu. Za prvi deo sam i isla na vezbe i bila sam sigurna da cu odlicno uraditi prvi kolokvijum iz razloga sto volim predmete koji traze logicko zakljucivanje i generalno volim da vezbam zadatke, ali desilo se to da sam tokom kolokvijuma konstantno razmisljala o vremenu, neprestano sam gledala na sat, treci zadatak nisam razumela jer kad smo pitali Veljka on je rekao jedno, a posle je usao Sale i rekao da se posmatra na drugi nacin i nastala je opsta konfuzija. Pala sam prvi kolokvijum i to je za mene bio sok, prestala sam da idem na vezbe za drugi deo i samo sam razmisljala o tome kako cu cim se resim ovih ispita koje sam dobro odradila vreme posvetiti verovatnoci. Cim je doslo to vreme, zagrejala sam stolicu i krenula sama sve da detaljisem i razjasnjavam sebi, presla sam sve zadatke iz ranijih rokova i odlicno sam odradila pismeni deo. Nakon toga je usledio eliminacioni test na kojem se trazilo razumevanje gradiva i taj test je potpuno odgovarao nacinu na koji sam ucila teoriju i savetovala bih vam da upravo uradite onako kako sam i ja – ucite sa razumevanjem i nece biti problema. Klasican usmeni nije tezak, profesori takodje zahtevaju razumevanje kao i asistenti i ne bi trebalo da bude nekih problema. Sve zavisi od toga na koji nacin ste navikli da radite, ali ne verujte nikada kada vam kazu da necete nikad poloziti ako ne idete na vezbe i slicno. Moj savet vam je da idete jer ce vam se tamo verovatno dosta toga razjasniti, ali pored toga je potrebno i dosta samostalnog rada jer cete tek tad shvatiti sve do detalja. I ukoliko vam se desi da padnete prvi kolokvijum, bez previse nerviranja, bice vise posla preko ispita, ali moze se izvuci i najvisa ocena ako razumete gradivo do detalja. Ulozite trud i isplatice se sigurno.

Engleski 3

Bila je prica u pocetku da je ovo dvosemestralni ispit, ali nama je bio jednosemestralan. Uradite obavezno prezentaciju jer ce vam posle dosta znaciti za povecanje ocene. Ispit nije nikakav problem.

_________________
:srce:


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 04.10.2011. 19:52:02 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.10.2009. 08:18:41
Postovi: 361
Godina: III
Smer: IS
Joj evo i ja cu malo :D

AROS

Mi smo provalili caku kod Dekija, dodjes, sednes u prvi red i radis sta hoces, mozes i da pricas oba casa, nece da vas dira, jer iskljucivo radi ono "vi kolega is poslednjeg reda, da da, vi, da li znate odgovor?" I onda ne morate da se brinete oko onih podpisa glupih (mada na kraju ispadne da ih niko ne gleda, ali profesor voli da plasi sa tim, tako da mirnije ste ako imate te potpise x)) A profesor voli ponekad da radi i onu "a sada neka se potpisu oni koji su stvarno tu" foru

TEORIJA VEROVATNOCE

Najbitnije je da idete na vezbe. Kod koga - zavisi od vas. I svako ce vam reci nesto razlicito za asistente. Naravno, moram da pomenem Veljka. Covek je kralj i bukvalno sazvace materiju umesto vas i ubaci vam gotovu u usta pa samo treba da je progutate. Veoma korisno za vas, ako vam ne ide matematika, logika ili ste menadzer (ok, ovo je sala, stvarno :D) Ako ste superinteligentni i brzo shvatate takve predmete, moze se desiti da vas iznervira sto Veljko po pola sata objasnjava neke elementarne stvari i ne stize ono sto vas zanima. Ah da, i kod njega je uvek guzva, dolazite ranije i ne obazirite se na zlobne komentare grupe cije su vezbe da im zauzimate mesta :P Dakle, ako vam nisu potrebna detaljna objasnjavanja, slobodno birajte drugog asistenta, Misljenja su razlicita, ali manje vise su svi ok :)

PRINCIPI PROGRAMIRANJA

ne postoji nikakve cake ili fore. Ili ti ide programiranje ili ne ide. Ali nemojte se truditi da polozite ovo bubanjem kodova. Treba da razumete, idite na iste vezbe po dva puta ako vam to treba, ali ne zaostajte sa gradivom i preko kolukvijuma obavezno.(a posebno ako vam ne ide od ruke programiranje, onda obavezno obavezno preko kolokvijuma)

MATA3

ma nista novo

MARKETING

uzmite na engleskom, bice vam zanimljivo :) jeste malo nezgodno zbog termina ali veoma korisno :)

ah da, i engleski 3 necu da komentarisem :D

_________________
insanity is the inability to communicate your ideas (c)


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 06.10.2011. 18:56:45 

Pridružio se: 09.06.2009. 17:20:33
Postovi: 31
Godina: I
Savet starijih studenata...Prenosim iz prve godine 6 ispita_(ekonomija,obe matematike,osnvi organizacije,uis).Sta dalje,koliko uzimati iz druge i kako postici prvu i drugu godinu zajedno...molim za savet

Ja kapiram da je OK da osnove dam preko kolokvijuma isto tako i sa ekonomijom i tako sebi olaksam,ali sta sa ispitima iz druge godine,koje da uzimam-(teze ili lakse),i koji su uopste tezi,a koji laksi...:DDD


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 06.10.2011. 19:07:35 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.11.2009. 16:01:06
Postovi: 1117
Godina: Apsolvent
Smer: ME
Nabrojao si 5 komada koje nisi dao, fali ti jos 1.
Evo ti savet za ove sto sam ja dao.
Ekonomiju ako gledas da polozis i da ti nije bitna ocena daj preko kolokvijuma, sedi i nauci, tu nema vrdanja, ako oces da dobijes vecu ocenu idi na usmeni...mozda padnes par puta ali zato kad izvuces pitanja koja znas dobro mozes lagano da dobijes 8 i vise.
Osnove, kolokvijumi obavezno.
Uis polozi one testove i seminarski i idi na vezbe obavezno. Kad das to zavrsio si 90% posla.

Za zaokruzivanje odluci sam sta ti ide...vidim matu kidas ( :P ) tako da nemoj da uzimas verovatnocu i statistiku. Ako volis da ucis napamet uzmi marketing, ako ti ide engleski uzmi eng 3...

ps. Napisi za koji smer si se opredelio.

_________________
"Ne živim ja san nego svoje ambicije i ciljeve. San sam proživeo na 'Marakani'. Nisam kao klinac sanjao dres Mančestera ili Reala već dres Zvezde, kapitensku traku na ruci i gol Partizanu! I sve sam to ostvario... " Nemanja Vidic


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 07.10.2011. 12:49:12 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18.09.2010. 15:28:23
Postovi: 122
Godina: II
Smer: IS
jel moze meni neko da pomogne? ja sam na ISiT-u i iz 1. god prenosim osnove i psiho, a u drugoj sam mislila da ne prijavim engleski 3 (vidim da i ostali tako razmisljaju) ali nemam predstavu koji jos predmet da ne prijavim. citala sam ovde komentare,ali koliko sam primetila sve vezano za menadzment.
jel ima neko sa mog smera da da neki savet?


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 07.10.2011. 14:25:42 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.01.2010. 12:15:04
Postovi: 241
Godina: IV
Smer: IS
Mogu ja da dam jedan savet: ako mislis da polazes osnove preko kolokvijuma, znaci to ces polagati u 2.semestru, onda je najbolje da se oslobodis nekog ispita iz 2.semestra, a ja bih ti u tom slucaju preporucila MTR ili FMIR... :care:


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 07.10.2011. 20:40:59 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.09.2011. 19:46:20
Postovi: 88
Godina: II
Smer: ME
Molim vas da mi pomognete, prenosim iz prve nazalost 4 ispita (2 iz prvog semestra, 1 iz drugog, i uis koji cu u januaru polagati), i volela bih da iz druge godine izostavim neke najlakse ispite (sto se tice polaganja) i one koji ne zahtevaju neke projektne radove, seminarske i tako to...
Iscitala sam sve postove, pored engl3 savetujete da se ostavi ekonomika i upravljanje troskovima? (smer menadzment) Jel ima jos neko neki predlog, savet? :)
Zaista ne mogu da se snadjem, i napravim pravi izbor :ovaj:


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 09.10.2011. 11:58:02 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.03.2011. 20:54:52
Postovi: 116
Godina: Dipl.
Smer: IS
Druga godina je mnogo ozbiljnija u odnosu na prvu, narocito u drugom semestru. Ispiti su obimniji, tempo je poprilicno naporan ako zelite da iskoristite maksimalno kolokvijume, sto je naravno, preporuka. Nama na ISIT-u su bili dan za danom, pa se na vreme organizujte sta cete i kako. Cinjenica je da je preko kolokvijuma ipak malo lakse.
AROS- Na predavanjima smo se upisivali, ali to nicemu nije sluzilo, profesora znate od ranije, ista prica. :D Ono sto je korisno su pitanja koji diktira na predavanjima, budu na kolokvijumu i dolazi i dosta zadataka, cak vise od pola, cini mi se, sto nije slucaj na ispitu. Obratite paznju na termine koji budu subotom( ako bude nekih nadoknada, a toga na nasem faxu nikada ne manjka), obicno tada dodje jako malo ljudi, a prof. uvek da neko pitanje bas sa tih termina, kako bi sto manje ljudi uspelo da dobije max broj poena na kol. :D Inace, 10 mozete da dobijete ili ako imate maximum na oba kol. ili ako uzmete seminarski. Zadatke radite na vezbama sa Marijom, to vam treba, pa idite na vezbe ili uzmite od nekoga beleske. Ispit je druga prica, za to ce vam trebati i knjiga, a zadataka mozda bude dva ili tri. Moja preporuka je dati ovo preko kolokvijuma, jer vam za njih knjiga skoro ni ne treba. A ispit je iz roka u rok sve tezi, dolaze detalji iz knjige, a naporno je uciti sve to.

Teorija verovatnoce- Sve sto vam je potrebno za ovaj ispit je-VELJKO.
Najteza dva predmete u ovoj godini su upravo sa ove katedre,TV i Statistika. Shvatite vrlo ozbiljno ovaj predmet, topla preporuka, da ga ne biste kasnije vukli. Moram da pohvalim Veljka, koji je izuzetan. Ima najbolji pristup studentima, odlicno objasnjava, drzi paznju, temeljno vam gradi znanje od nule, tacno zna na sta da vam skrene paznju, uradi veliki broj zadataka, ali sve objasni detaljno. Uvek mozete da odete na konsultacije, rado ce vam pomoci ako se interesujete, inace sto se toga tice, ova katedra je vrlo korektna.
Naviknite se na njega, idite redovno na vezbe, imate i zbirku i ranije rokove. Ovaj decko je dokaz da i najmladji mogu da budu, slobodno cu reci, najbolji na svojoj katedri.Posmatrano sa strane studenata. Uz sve to, on je jedan od onih koji vam zapamte ime i prezime i broj indexa, pa vas oslovi imenom, a ne -"Ajde ti", sto cete videti da je retkost. Ali ako budete isli kod njega, budite ozbiljni i pazljivo pratite to sto vam prica. Dokaz svemu ovome je vecita guzva na njegovim vezbama. Sale je dobar za one koji su recimo iz matematicke ili imaju dobro predznanje, sporije prelazi i manje zadataka od Veljka.
Predavanja drze prof. Milica i Zoran, nekome korisna, nekome ne, ali vezbe obavezno. Ovaj predmet gledajte da polozite preko kolokvijuma.

Matematika3- Posle mat1 i 2, ogugla covek, pa se cini da je "laksa" od prethodnih. Vezbe preporucujem kod Lazovica, jedan od najboljih predavaca na fakultetu, odlicno objasnjava, sa taman dovoljnim teorijskim uvodom u gradivo, da bi znali sta uopste radite. Njegove vezbe plus odradjeni rokovi i polaze se pismeni. Inace i predavanja iz matematickih predmeta su korisna kada ih on drzi, ali moze i ne mora. Teorija je na foru mat1 i 2, s tim sto vas ne pitaju svi prof., vec Lazovic, Djoric, Vera i Milica.
Mozda vam zvuci cudno, ali misljenje o Lazovicu se najcesce promeni posle mat3 i numericke, jer se ipak postujei to kada neko zna da vam objasni, vuidecete da to kako fax odmice, postaje retkost. :)

Marketing
- obiman predmet. Od asistenata, najbolji je Okanovic, ume da organizuje cas, sto nekim njegovim koleginicama ne ide bas, dobro objasnjava i od njega moze i da se nauci nesto. Kolege kazu i da je Marija ok. Dobijacete bodove za dolazak na vezbe, predavanja i akitivnost na njima, pa to iskoristite. Od prof. meni je Rada bila skroz ok i vrlo korektna, pozitivna i nasmejana zena. Ovo polazite preko kol. da ne biste bubali celu knjigu odjednom koja je lose napisana.

Principi programiranja- od nase generacije, podignuti su kriterijumi znatno, pa tako i za ovaj predmet. Profesor je dobar, na predavanjima on programira i objasnjava, ne cita slajdove kao neke njegove kolege. Jeste mozda cudno za pracenje, ali pokaze dosta stvari koje se na vezbama i ne spomenu, a mogu vam koristiti u praksi. Obicno ljudi ne idu jer im "nije korisno za kol." :P
Sto se vezbi tice, potpisujem ono sto je rekla TanjaS. Vezbe kod Zorana su mi bile najvece gubljenje vremena u celoj godini. Probala da se prebacim i nije moglo.Njega izbegavajte u sirokom luku. Shvatite ozbiljno ovaj predmet, jer nije vise kao ranije, a uslovni je za nas smer. Preko kol. polazite, imacete ih tri.

Engleski3- Nama je taj predmet preko noci postao jednosemestralan, tako sto je prof. to objavila na sajtu. :roll: Asistentkinja Jelena je nama drzala vezbe, trudila se i izlazila u susret,a svaka joj cast za trpljenje profesorke, koja pored praznog amfiteatra, celu generaciju drzi na hodniku kada ja upis ocena.( I to joj je Milija rekao kada je video guzvu, sto je zena komotno iskulirala). I to od prvog sprata, pa do kabineta 404. :ljutko: "Takav tretman" je ekskluzivitet FON-a kojim pocasti svaku generaciju uz naravno obaveznu kupovinu njene knjige. Predavanja naporna zbog atmosfere i iritantnosti u vazduhu.
Sada je koncept ispita, posle nase generacije, promenjen.

To je sto se tice zimskog semestra. Drugarski savet-Budite uvek u toku, nije svejedno kod koga idete na vezbe u najvecem broju slucajeva, informisite se od starijih sta i kako i uskladite svoje ambicije i zelje sa mogucnostima i cuvajte svoje zdravlje. :detelina:


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 09.10.2011. 12:58:31 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.11.2009. 16:01:06
Postovi: 1117
Godina: Apsolvent
Smer: ME
^^ Napisi sta prenosis.

_________________
"Ne živim ja san nego svoje ambicije i ciljeve. San sam proživeo na 'Marakani'. Nisam kao klinac sanjao dres Mančestera ili Reala već dres Zvezde, kapitensku traku na ruci i gol Partizanu! I sve sam to ostvario... " Nemanja Vidic


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 09.10.2011. 16:07:53 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.09.2011. 19:46:20
Postovi: 88
Godina: II
Smer: ME
^ uis, ekonomiju, psihologiju i osnove.


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 166 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 5 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
cron
Copyleft FONForum 2001-2014 | Powered by phpBB © phpBB Group