Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 23.11.2008. 12:32:22 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.02.2007. 16:07:16
Postovi: 445
Lokacija: Negde u Banatu
Godina: Dipl.
Smer: IS
Micrsoft Dynamics u praksi

Potreba da se ključne odluke za poslovanje neke firme donesu u što kraćem vremenu, stvorila je neophodnost za sistemima koji na brz i efikasan način menadžmentu kompanije pružaju sliku stanja kako o poslovanju preduzeća u celini, tako i o radu pojedinih segmenata. Studentska organizacija ESTIEM (European Students of Industrial Engineering and Management) sa Fakulteta organizacionih nauka prepoznala je potrebu srpskog tržišta za kadrovim koji su obučeni da uspešno koriste ERP(Enterprise resource planning) sisteme. S toga je u saradnji sa lokalnom Microsoft kancelarijom i ovlašćenim Microsoft Dynamics partnerima po prvi put realizovala projekat pod nazivom “Microsoft Dynamics u praksi”. Microsoft Dynamics rešenja predstavljaju integrisane poslovne aplikacije za mala i srednja preduzeća, kao i za odeljenja velikih preduzeća.

Projekat se sastojao iz niza Case Study predavanja I Radionica koja su se održalavala na Fakutetu Organizacionih nauka tokom oktobra I novembra 2008 godine. Cilj projekta je bio da studenti kroz studije slučajeva i radionice steknu potpuni uvid u rad Microsoftovih poslovnih rešenja, razumeju složenost implementacija i saznaju sve prednosti i mane posla Microsoft Dynamics konsultanta. Predavanja su držali predstavnici vodećih Microsoft Dynamics partnera: Adacta,NPS, SRC, Spinnaker i PSC. Tokom Case Study predavanja student su imali prilike da saznaju nešto više o Microsoft Dynamics rešenjima, kao i o metodama i načinima implementacije tih rešenja u domaćim firmama. Radionice su se održavale u Računskom Centru FON-a, na njima je studentima predstavljen rad u Microsoft Dynamics NAV-u, celine koje su bile obrađene na radionicama su Instalacija i podešavanje, Nabavka i Prodaja i Zalihe i poslovi.
Predavanja su bila posvećena svim zaniteresovanim studentima, dok je Radionicama moglo da prisustvuje samo 20 studenta završnih godina FON-a koji su prosli process selekcije.

O ESTIEM-u

ESTIEM je jedina evropska studentska organizacija koja integriše tehnološko razumevanje i veštine menadžmenta. Fokusira se na analitičke mogućnosti, inženjerska znanja i praktična menadžment iskustva, pružajući time studentima industrijskog inženjerstva i menadžmenta izuzetno poslovno razumevanje. Osnovana je 1990. god. sa ciljem da ojača veze između studenata indurstrijskog inženjerstva i menadžmenta i podrži ih u njihovom profesionalnom razvoju. Danas, sa svojih 66 grupa članica, ESTIEM čini više od 40 000 studenata u 28 zemalja.

ESTIEM grupa na FON-u osnovana je krajem 2005. godine zajedničkom inicijativom studenata opšteg i operacionog menadžmenta, koji su svoj fakultet prepoznali kao deo velike evropske porodice. Danas broji oko 60 članova sa svih godina studija, uključujući apsolvente i diplomirane studente. Vrlo motivisani i vredni, članovi ove mlade organizacije pokazali su se kao izuzetno aktivni, na lokalnom, ali i evropskom nivou. Do sada su organizovali više globalnih događaja, kao sto su kordinacioni sastanak komiteta za odnose s kompanijama, Activity Week, EUROPE 3D, lokalne kvalifikacije TIMES-a 2006. i 2007. Mnogo zapaženije su bili njihovi lokalni projekti, poput Case Study sekcije, Case Study Show-a, KPMG Radionice, Micrsoft Dynamics u praksi, organizovaje stučnih radionica i gostujućih predavanja.

_________________
U državi u kojoj veći deo građana dangubi - ne mogu se rađati značajna dela.
Kad nešto samo po sebi deluje dobro bez zakona, zakoni nisu potrebni.
Svako vidi kako izgledaš,ali ih malo zna ono što jesi.


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 4 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
cron
Copyleft FONForum 2001-2014 | Powered by phpBB © phpBB Group