Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 89 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 17.06.2007. 11:29:12 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.03.2007. 11:41:42
Postovi: 1132
Lokacija: Waterloo, Ontario, Canada
Godina: Dipl.
Smer: IS
Ja ni ne zelim da budem deo FONIS-a ovakvog kakav je i samo iznosim moje misljenje, to sta cu ja da radim van njega i koliko znanja imam je moj problem..

Najverovatnije je da ni ja ne mogu da objasnim ono sto mislim ovako preko neta, ali ajd..

Jednostavno, iz mog iskustva (barem mog) znam da se najbolje uci i nauci kada sednes ozbiljno da nesto radis i to za kesh. Jos bolje takmicenje, oslobodjen si formalnih stvari i zahteva klijenata. Jednostavno, nesto sto nosi odgovornost sa sobom. Morao bi neko ozbiljan da stane iza svega toga i da gura....

Mislim, to ne ide tako kako ste zamislili i to je to, iako lepo zvuci

_________________
Kad porastem bicu MENADZER


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.06.2007. 11:34:42 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
Postovi: 8454
Lokacija: НБГ
Godina: Dipl.
Smer: IS
za takvo ucenje je potrebno, pored iskustva, discipline i volje, odgovarajuce predznanje koji mnogi nemaju


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.06.2007. 11:48:47 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.05.2002. 14:13:49
Postovi: 505
Godina: Dipl.
Smer: IS
mislim da bi komercijalizacija fonisa tesko prosla narocito u ovom trenutku, jer da bi fonis poceo da radi za pare, pored preregistracije, treba da bude i jedna jaka organizacija, sa dosta aktivnih clanova i clanova koji poseduju dobar nivo znanja sto priznacete trenutno nije slucaj. fonis je pred raspadom i ono sto mu upravo treba jesu entuzijasti koji ce da se iscimaju zbog 'drugarstva i ljubavi'.

medjutim, projekti su upravo nesto sto fonisu treba. ali to uopste ne moraju da budu projekti za pare. na netu mozete naci mnogo besplatnih aplikacija koje su upravo nastale kao projekti studenata. ovako nesto isto mozete staviti u cv a takodje na takvom projektu mozete steci i znacajno iskustvo.

fonisu treba i bolji marketing. prezentacija bi trebalo da se drzi bar dva puta godisnje a na njoj da ucestvuju i alumni. trebalo bi i sa njima da se ostvari saradnja. masic je jednom sasvim slucajno svratio u fonis i bilo mu je drago kad je video da nesto radimo, cak je pomenuo da bi vrlo rado neki projekat prosledio fonisu.

na kraju, mislim da bi fonis trebalo da okuplja sve zainteresovane studente, jer to je Klub Studenata Informatike (KSI). drugim recima, nema potrebe da se ogranicavamo na fon. zasto ne bi okupili i etfovce i pmfovce. siguran sam da bismo mogli jedni od drugih dosta da naucimo.

_________________
Master, Master, where's the dreams that I've been after?
Master, Master, you promised only lies
Laughter, Laughter, all I hear or see is laughter
Laughter, Laughter, laughing at my cries


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.06.2007. 12:49:10 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.02.2007. 11:36:48
Postovi: 1851
Godina: Dipl.
Smer: IS
Citiraj:
Vala bas si mi rekao!

Nadam se da ce FONIS uz takve kao sto si ti postati pravo drugarsko mesto puno ljubavi i srece... Da ce srce da ti se cepa od miline kada dodjes u FONIS..


Е нек си ми вала узвратио!

Citiraj:
Evo ponovo da se vrnemo na flash tim, ja sam pokusao da napravimo jedan mali projekat (koji je u osnovi bio ozbiljan, ali nije bio za kes) i svi su se pogubili, organizacija na nuli, sve sto je uradjeno je uradio jedan covek i tako to... I na kraju nista od toga nije bilo... Eto moze i manjak da potvrdi...


Хмм, ко ли то може бити... :stid:
Нема, чим је почео рок људи су се разбежали. Не верујем да би другачија ситуација била да се радило за кеш. Људи су дошли да студирају а не да раде и зарађују. Нико се не може обавезати да ће имати времена да се посвети неком пројекту.
ОК, свако је изнео своје мишљење, могли би да кренемо са мало конкретнијим стварима...

Ево мог предлога:
Фонис остаје непрофитна организација која ће под својим кровом обухватати више тимова. За сада имамо тим за јаву и тим за статистику. Независно од тимова, одређивали би се термини састанака који би се одржавали једном месечно а на којима би се анализирало шта је рађено у тимовима.
Што се тимова тиче предлажем следеће:
-Да се одреди календар активности са црвеним, жутим и зеленим зонама, и то:
црвена зона: тотална обустава рада
жута зона: вежбање (као што је до сад било) или одрађивање неких мањих пројеката за Џ
зелена зона: одрађивање неког пројекта за кеш
-Тимови би имали профи (искусне) чланове и оне који то нису
-Чланови тимова морају бити друга, трећа или четврта година с тим што би се одражавали неки састанци са млађим колегама који би се на тај начин информисали, такође би се одржала и нека предавања за њих, поделили неки материјали за учење како би били спремни да следеће године упадну у неки тим
-Када се зађе у зелену зону (када се ради пројекат за кеш), тимове би чинили само профи чланови док би остали били слободни или би били посматрачи
-Термини окупљања треба бити пажљиво одабрани и стални
-За свако окупљање би се одређивао јасан задатак који би се морао одрадити
-Нешто би се радило и код куће

Проблем остаје наплаћивање тог пројекта с обзиром да смо непрофитабилна организација... :fokus:

_________________
-


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.06.2007. 13:22:20 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.03.2005. 15:03:45
Postovi: 3069
Lokacija: Cydonia
Godina: Padobranac
Smer: IS
Evo da i ja kažem nešto na ovu temu.
Lako je pričati o projektima kada postoje oni koji će to da izguraju i odrade. Problem Fonisa je sasvim druge prirode (dakle ne nedostatak ideja ili projekata, već organizacije oko svega toga).
Nisam jedan od osnivača Fonisa, ali sam se učlanio odmah po osnivanju i samim tim učestvovao u organizovanju prve manifestacije - Dan informatike, a potom i Internet info.
Zašto je tada sve dobro funkcionisalo? Zato što je tada u Fonisu radila jedna koherentna i složna ekipa, ljudi koji su već imali znanje i sve što su radili... radili su "svi kao jedan". Kada se samo setim, prosto je bilo milina učestvovati u svemu tome, jer jednostavno vidiš da se svakim danom prave neki novi koraci, svi članovi su zainteresovani i angažuju se. Onda je došao trenutak kada su se Mašić, Miletić, Bojanić, Čubrović i ostala ekipa polako povukli. Fonis je tada ostao na Banetu, Radetu, meni i još dvoje-troje ljudi. Umesto starijih članova koji otišli, došli su neki novi mlađi. Ali sa njima je teško bilo otvariti isti onaj nivo saradnje "svi kao jedan". Na sastancima su ti mlađi obećavali kule i gradove, a već od narednog dana se nisu javljali. Zašto? Zato što je većina njih radila na nekim komercijalnim projektima u privatnoj režiji i naravno... to je bilo zanimljivije i "isplativije". Mnogo puta je bilo potrebno cimati ih i po 10-ak puta mailom, na mob i na razne druge načine ne bi li uradili svoj deo posla. Bilo je teško izgurati bilo kakav ozbiljan projekat, kada više nemaš ekipu koja će da se angažuje svom snagom i sve izgura kako treba. Prvenstveno, članstvo u Fonisu je na dobrovoljnoj bazi i ako ja kao predsednik moram svakoga pojedinačno po 10 puta da cimam za rukav da se uradi ono što je dogovoreno, onda takva organizacija nema smisla. Druga stvar je što mnogi članovi nisu bili korektni i rekli da ne žele više članstvo, jer sa strane rade nešto drugo za kintu. Svi su hteli da zarađuju na drugim projektima, sa strane, a da opet zadrže i neke pozicije u Fonisu (ne radeći skoro ništa i dajući lažna obećanja).
Mi smo imali dobru ekipu, ne zato što smo sad nešto posebno i nadprosečni. Stvar je u tome što smo rad u Fonisu shvatali kao druženje, a družili smo se i van tih aktivnosti, po studentskim domovima, gradu i kafićima, organizovali turnire u malom fudbalu, protiv profesora.
Neko vreme je nas troje-četvoro održavalo Fonis na razne načine. Opet su se pojavili novi članovi i došlo je vreme da se i mi stariji povučemo. Sada su u Fonisu ostali Sale, LI, Stradž i još par njih, ali mislim da imaju isti problem - NEMA EKIPE KOJA RADI "SVI KAO JEDAN".
Kada taj problem bude rešen, lako će se rešiti pitanja odabira projekta i angažovanja oko toga.
Bio bih srećan kada bih video da se u Fonisu oformila ekipa nalik onoj (po organizaciji) kakvu smo imali mi u početku. Takva ekipa može da ostvari sve što se zamisli, stvar je samo volje i dobre organizacije. Mora da se promeni pristup, da članostvo u Fonisu ne bude samo filozofiranje i moranje... već zadovoljstvo i zabava kroz koju se uči i ostvaruje nešto novo.

_________________
Znaš, ja sam odnekud sa zvezda.
Sav sam od svetlosti stvoren.
Ništa se u meni neće
ugasiti, ni skratiti.
Samo ću, obično tako,
jedne slučajne zore,
svom nekom dalekom Suncu
zlatnih se očiju vratiti.


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.06.2007. 20:53:38 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.02.2005. 01:50:53
Postovi: 106
Lokacija: Beograd
Godina: Dipl.
Smer: IS
:)


Poslednji put menjao nettle dana 21.06.2007. 00:25:40, izmenjena samo jedanput

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.06.2007. 21:13:46 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.02.2005. 01:50:53
Postovi: 106
Lokacija: Beograd
Godina: Dipl.
Smer: IS
:)


Poslednji put menjao nettle dana 21.06.2007. 00:27:07, izmenjena samo jedanput

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.06.2007. 21:29:11 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.10.2002. 22:00:15
Postovi: 3293
Lokacija: Beograd
Godina: Dipl.
Smer: IS
nettle je napisao:
Ne treba uvek juriti za parama, ali je jasno da nesto ne valja, da mora da se menja. Ako se ne bude promenilo kliforde, rastko i manijace nestacemo u roku od 2-3 godine taman dok mi koji ga drzimo zavrsimo fax.


Slazem se da treba da dodje do neke promene, ali ja licno ne bih voleo da vidim da fonis postane preduzece.

Meni nikako ne ide u glavu da je nekome ko je student i ko jos uvek uci i ko se sprema za budici poziv, motivacija da ga neko placa da bi on ucio... Jer to otprilike tako zvuci iz postova mnovakovic-a...

_________________
There is no patch for human stupidity!
~Social Engineering Specialist


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.06.2007. 22:20:24 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.03.2007. 11:41:42
Postovi: 1132
Lokacija: Waterloo, Ontario, Canada
Godina: Dipl.
Smer: IS
Pa znas kako, iz kojeg se razloga uopste skolujes?

Projekti u tom smislu - preduzeca, znaci nadje se posao i radi se po specifikaciji/za odredjeno vreme mozda i ne bi bili najbolji, mozda... Ali potrebna je motivacija, koje ocigledno nema. Smatram da je interes ono sto pokrece motivaciju po default-u... I nisam mislio da mi je motivacija da me neko plati da bi ucio, nego da ucim jer ce mi neko platiti... Sta je tebi motivacija?

_________________
Kad porastem bicu MENADZER


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.06.2007. 23:21:11 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.10.2002. 22:00:15
Postovi: 3293
Lokacija: Beograd
Godina: Dipl.
Smer: IS
mnovakovic je napisao:
Sta je tebi motivacija?


Da resim neki problem, da naucim nesto novo.... a mislim da bi u fonis-u to trebalo da se radi i kroz druzenje i medjusobno razmenjivanje znanja.

Zar to nije dovoljna motivacija, barem za sada dok sam jos uvek student i dok ne moram da razmisljam o parama kao jednom od izvora motivacije?

_________________
There is no patch for human stupidity!
~Social Engineering Specialist


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.06.2007. 23:32:57 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.03.2007. 11:41:42
Postovi: 1132
Lokacija: Waterloo, Ontario, Canada
Godina: Dipl.
Smer: IS
Pa ja nazalost moram da razmisljam o parama... cak i dok sam student... pa i pre toga.. Zivot je kurva... :(

_________________
Kad porastem bicu MENADZER


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.06.2007. 01:08:10 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.02.2005. 01:50:53
Postovi: 106
Lokacija: Beograd
Godina: Dipl.
Smer: IS
:)


Poslednji put menjao nettle dana 21.06.2007. 00:28:09, izmenjena samo jedanput

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.06.2007. 01:16:40 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.02.2005. 01:50:53
Postovi: 106
Lokacija: Beograd
Godina: Dipl.
Smer: IS
:)


Poslednji put menjao nettle dana 21.06.2007. 00:28:59, izmenjena samo jedanput

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.06.2007. 01:21:02 
Dizajn Tim
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14.08.2006. 01:43:00
Postovi: 4801
Lokacija: Vozdovac
Godina: Dipl.
Smer: IS
Pazi sad ovo :D
Ne razumem kolegu koji tvrdi da ga niko nece u Fonisu... Ja sam brucos isto, i u Fonisu sam od .. novembra (cini mi se). Nemam onu tzv "clansku kartu" (ne znam da li je iko novi ima :) ) ali sam bio tada u onim timovima, koji su se nekiim 'cudom' raspali, za web dizajn i programiranje, pomogao sam koliko sam kogao i koliko je trazeno od mene u projektu Studenti studentima.. i? Niko mi nije rekao: E, nemoj ti u Fonis...

A sto se tice para... Bura', u svakom poslu, pogotovu IT respekt moras da zaradis ne neprofitabilnim projektima, i to je valjda svima jasno. Jednog dana, kada budes mogao da se pohvalis da si "potpisao" neke kvalitetne stvari, onda mozes da naplatis taj trud.

Fonis je odlicna organizacija da dobijes znanje za dz, od ljudi koji se bave istom materijom kao ti. Raditi profitabilne projekte, sto da ne. A pricati o tome ovde, kao da je to "samo chekaju da im ti uzmes pare" je smesno...

PS Hvala Eli ;)


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.06.2007. 01:29:03 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.02.2005. 01:50:53
Postovi: 106
Lokacija: Beograd
Godina: Dipl.
Smer: IS
:)


Poslednji put menjao nettle dana 21.06.2007. 00:29:52, izmenjena 2 puta

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: PREDLOG
PostPoslato: 18.06.2007. 09:13:51 

Pridružio se: 09.04.2002. 18:17:49
Postovi: 16
Lokacija: bg
Evo mog predloga...

..dajte da pozovemo osnivace Fonisa,recimo Masica i Miletica,ili vec jos nekog ko moze da dodje jedno vece u narednih par dana da isprica pricu o osnivanju,njihovoj viziji,ali i sta bi oni uradili u ovom trenutku...mislim da bi nam to koristilo...sigurno bi se odazvali.OK su ljudi(bar bili :)))...a mozda i neki projekat predloze...

Nikola mozes li da ih pozoves?Ili neko drugi ko je sa njima u kontaktu....

Ne moze nam skoditi...


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.06.2007. 12:43:46 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.03.2005. 17:55:43
Postovi: 518
Lokacija: Beograd
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Cekajte malo... (sad sam ja malo popizdeo :P )

Meni nije jasno sledece. Posto skoro nikog odavde sa foruma ne poznajem, pa ne mogu da sudim o vama, ali imam jedno pitanje.

Jeste li vi ikada radili neki obiljan projekat?

Ako niste, toplo bi vam preporucio da ne pricate na forumu o tome kako treba FONIS da bude profitabila organizacija, nego uzmite nesto da radite. I toplo bi vam preporucio da krenete sa nekim jako neprofitnim stvarima da vidite kako idu stvari (ja sam bio 2 meseca na radio beograd, 3 meseca na Kontakt radiju, 2 godine u nevladinoj organizaciji "deca deci" i to sve za dz). Zasto? Zato sto da vidite koliko je to ozbiljno i kada nisu u pitanju pare. A moju pricu podzava i Jaskova teorija: "Sta god da uradite u zivotu vam se boduje". Radite nesto sto volite i bez para, ako cete barem nesto da steknete je odgovornost. Bolje da se opecete tu, gde je manji rizik, nego da ko bez glave udjete u neki projekat i sve izgubite. To je rizik kao i bilo sta drugo. Ili cete zavrsiti sve kako treba i biti cenjeni ili ce vas potopiti toliko da cete se prekriti cebetom preko glave. Nisam vam ja roditelj pa da vam punim glavu nekim pricama, nego samo kolega koji je isto bio savetovan od strane starijih i iskusnijih i cenim da sam dobro prosao...

_________________
:: Photoshop picture galleries ::


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.06.2007. 13:14:06 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.03.2007. 11:41:42
Postovi: 1132
Lokacija: Waterloo, Ontario, Canada
Godina: Dipl.
Smer: IS
probaj jos par godina da volonterises, tek da utvrdis kako stvari funkcionisu, za svaki slucaj!

Citiraj:
"Sta god da uradite u zivotu vam se boduje".

Sto bi rekao moj profesor u srednjoj: "Sve sto radis sebi radis"

Ma ja se slazem sa kolegom odozgo! Sta se**te kojesta, a i uostalom, ja sam rekao da su svi ti koji postuju po forumuma debili :D :D

_________________
Kad porastem bicu MENADZER


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.06.2007. 13:35:14 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2005. 13:44:00
Postovi: 112
Godina: IV
Smer: IS
Pošto vidim da ima utopističkih ideja citiraću jednog utopistu:

drug Lenjin je napisao:
Učiti, učiti i samo učiti!


Što se tiče komercijalnih projekata, ne može neko da ne zna da oktuca 5 linija koda, pa da očekuje da ga neko u timu nauči programiranje i onda da kao tu nešto zarađuje. I ne mislim samo na FONIS, već uopšte.

Slažem se sa poslednjom homemadeovom porukom, na koju bih nadovezao sledeće:
Pre nego što se upustite u neprofitni projekat (kako Stradž savetuje), uključite Eclipse ili VS.Net ili štagod i čukajte malo kod. Pomaže... :udri:

mnovakovic je napisao:
Ma ja se slazem sa kolegom odozgo! Sta serete kojesta, a i uostalom, ja sam rekao da su svi ti koji postuju po forumuma debili


Ovo se zove dobar programer!! Većina ljudi ni ne razume rekurziju :respect:

_________________
Ну, погоди!


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.06.2007. 13:51:15 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.03.2007. 11:41:42
Postovi: 1132
Lokacija: Waterloo, Ontario, Canada
Godina: Dipl.
Smer: IS
Ja predlazem da kuckamo, malko po malko (preterivanje nikada nije bilo dobro), nalazimo se jednom mesecno (ko moze) u FONIS-u, druzimo se, ( a mozemo i malo vise od toga ), zatim razmenjujemo znanja na tim sastancima jednom mesecno, zatim predlazem da zavrsimo fakultet i pustimo se u dobrovoljan neprofitabilni rad jedno 5 godina, opet onako polako, lagano, zatim da jos malo ucimo jer ko smo mi da imamo znanja da pravimo pare i da konacno sa 40000 godina i zaradimo neki kesh...

Mozda to deluje malo predaleko, ali kome je bitan novac.. Druzili smo se i uzivali u tome, nije li to ono pravo?

_________________
Kad porastem bicu MENADZER


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.06.2007. 14:31:54 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.07.2006. 02:01:43
Postovi: 53
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Pa ne kapiram kad ste svi tako dobri sta ce vam Fonis za kes? :D


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.06.2007. 14:40:41 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.03.2007. 11:41:42
Postovi: 1132
Lokacija: Waterloo, Ontario, Canada
Godina: Dipl.
Smer: IS
Ovde se daju predlozi kako da se FONIS izvadi iz komunizma u koji je upao, i spasi od propasti koja ga ceka... Niko nije trazio i molio za pare ovde, koliko ja mogu da vidim..

Procitaj malo prethodne postove sa razumevanjem!!!

_________________
Kad porastem bicu MENADZER


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.06.2007. 14:57:43 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.03.2005. 17:55:43
Postovi: 518
Lokacija: Beograd
Godina: Apsolvent
Smer: IS
mnovakovic je napisao:
probaj jos par godina da volonterises, tek da utvrdis kako stvari funkcionisu, za svaki slucaj!


Hvala na ponudi, ali ja sam sasvim ok ispao. Mogu slobodno da kazem da do sada ne postoji poslodavac koji je bio nezadovoljan samnom i svi su trazlili od mene da se vise angazujem i dobijam vece poslove(ali ipak mi je bilo vaznije da zavrsim studije, jer su vece pare u opticaju). A tvoj nacin razmisljanja i govora me potseca na drugaricu koja se pravila vazna a dobila otkaz u pekari. Meni stvarno nije jasno kako coveka mogu da otpuste iz pekare...

_________________
:: Photoshop picture galleries ::


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.06.2007. 15:22:56 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.02.2007. 11:36:48
Postovi: 1851
Godina: Dipl.
Smer: IS
Е сад сам ја попиздео... :P

Citiraj:
Ne razumem kolegu koji tvrdi da ga niko nece u Fonisu... Ja sam brucos isto, i u Fonisu sam od .. novembra (cini mi se). Nemam onu tzv "clansku kartu" (ne znam da li je iko novi ima ) ali sam bio tada u onim timovima, koji su se nekiim 'cudom' raspali, za web dizajn i programiranje, pomogao sam koliko sam kogao i koliko je trazeno od mene u projektu Studenti studentima.. i? Niko mi nije rekao: E, nemoj ti u Fonis...


Е видиш, ја сам у Фонису од октобра, исто немам ону чланску карту и био сам у Флеш тиму и тиму за програмирање... и пукло је све! У ком си ти сад тиму? Не знам да ли си обавештен али сада постоје само 2 тима: за јаву и статистику... ја јаву не знам, а статистику тек не знам... и шта ти није јасно??? Људи су рекли да ће тимове чинити само они људи који растурају и који баш знају јаву тако да ето мене тек следеће године...

Е, а сад се људима дигао к****, хоће паре... не свиђа им се другарство и љубав... Да се разумемо, и ја бих паре али не да овде с***м на форуму а да неко све то лепо организује, а ја да се појавим и да напишем 5 линија кода... и да избројим паре.

Citiraj:
Ne treba uvek juriti za parama, ali je jasno da nesto ne valja, da mora da se menja. Ako se ne bude promenilo kliforde, rastko i manijace nestacemo u roku od 2-3 godine taman dok mi koji ga drzimo zavrsimo fax.


То што сад не иде не значи да треба Фонис да окренемо наопачке. То што некоме треба кеш не значи да Фонис треба да постане профитна организација. Коме су паре мотив?! ...Ономе који мисли да све зна! Ја сам поставио питање али ми нико није одговорио: зашто не региструјете још једну фирму ако све знате? Зашто неко од вас који сте да Фонис постане фирма не каже КАКО треба то да се изведе а не да стално причате ШТА треба да се изведе? Нека неко каже како се региструје фирма, колико се плаћа... Јел сте питали ФОН да ли је за то да Фонис постане профитна организација? Кад будемо зарађивали паре ( :bljak: ), хоће ли нам факс наплаћивати салу коју ћемо користити? Ко ће тражити посао, где ћете га наћи? Ко ће нама поверити да радимо неки пројекат на коме ћемо зарадити? Који ће ту људи радити? Фонис има 200 чланова, хоће ли сви зарађивати паре ( :bljak: ) или ће се одабрати петоро људи? Шта је са осталима??? Добро, да ли ћете вас петоро имати времена за тај пројекат? Можда неком од вас није толико досадно у животу и жели да студира... Да ли стварно мислите да Фонис треба да броји 5 чланова... или можда мислите да ће посао толико да цвета да ће бити места за све. Да ли мислите да ће ико остати у Фонису по завршетку студирања?!

_________________
-


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.06.2007. 15:26:45 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.06.2005. 21:01:23
Postovi: 2046
Lokacija: Novi Beograd
Godina: Dipl.
Smer: IS
Uspeli ste cak i od teme koja je trebala da bude pozitivna stvar, i gde su trebale samo ideje da naviru, napravite festu, i beskonacna prepucavanja. Sada mi je i jasno zasto je FONIS tamo gde danas jeste...

Mozda nam svima treba ova letnja pauza da se iskuliramo, a u septembru cemo da vidimo ko ce stvarno od ljudi koji ovde postuju da se pojave (medju njima i ja) i da ucestvuju u radu FONIS-a.

_________________
"Some will win, some will lose, Some were born to sing the blues" - Journey, "Don' stop believing"


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 89 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 21 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
cron
Copyleft FONForum 2001-2014 | Powered by phpBB © phpBB Group