FONForum
http://www.fonforum.org/

Privatne i druge studentske stipendije i krediti
http://www.fonforum.org/viewtopic.php?f=9&t=20860
Stranica 1 od 1

Autoru:  mareko [ 24.08.2015. 13:20:13 ]
Tema posta:  Privatne i druge studentske stipendije i krediti

Pozdrav svima. :)

Nov sam na forumu i rešio sam da dam svoj skromni doprinos otvaranjem nove teme. Postoje slične teme, ali sam rešio da ovu temu konkretizujem, te smatram da zaslužuje da egzistira kao posebna tema, a administratori će me ispraviti ako grešim :)

Na mnogo mesta mogu da se dobiju poprilično detaljne informacije o studentskim kreditima i stipendijama Ministarstva prosvete Republike Srbije, ali potraga za drugim stipendijama i kreditima se svodi uglavnom na surfovanje net-om i nalaženjem često nejasnih i nepotpunih informacija.

Moja ideja je da ljudi na jednom mestu iznesu svoja iskustva u vezi sa konkurisanjem i korišćenjem studentskih stipendija i kredita koje potiču od privatnih i držanih fondova, fondacija, organizacija, kompanija... kako domaćih tako i inostranih... Takođe je poželjno da oni koji znaju da je trenutno raspisan neki konkurs za određenu stipendiju, podele to ovde sa nama koji za to ne znamo :) a naročito ako bi taj konkurs bio zanimljiv studentima FON-a ;)

Nemam puno iskustva u tim vodama, ali znam da povremeno raspisuju konkurse za studentske stipendije:
- Erasmus + - program Evropske Unije koji ima za cilj da pospeši kvalitet visokog obrazovanja u Evropi http://erasmusplus.rs/category/obrazovanje/
- Dositeja - fond za mlade talente RS http://www.mos.gov.rs/dositeja/konkursi/
- Hemofarm fondacija http://www.fondacijahemofarm.org.rs/Page.aspx?Lang=sr&Page=3
...
tako da možete pratiti konkurse...

Na sajtu NajStudent sam pronašao konkurs za stipendiju Eurobank-e http://www.najstudent.com/stipendije/eurobank-skolarina-6480 , međutim, na sajtu Eurobank-e nema informacija o tom konkursu http://www.eurobank.rs/pocetna.1.html , mada možete uvek lično proveriti u nekoj njihovoj ekspozituri.

Toliko od mene za sad, a nadam se da će ostali forumaši podeliti svoja iskustva i redovno nas obaveštavati o novim konkursima.......... :)

Stranica 1 od 1 Sva vremena su u UTC + 1 sat
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/